Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισραήλ ένας από τους κύριους αγοραστές του πετρελαίου των τζιχαντιστών

Ο μεγαλύτερος εχθρός των τζιχαντιστών, το Ισραήλ, έχει αναλάβει την καημερινή διακίνηση και πώληση τεράστιων κλεμμένων ποσοτήτων Συριακού και Ιρακινού πετρελαίου

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Σύμφωνα με εκτεταμένη έκθεση του δημοσιογραφικού ιδρύματος του Κατάρ al-Araby al-Jadeed (με έδρα το Λονδίνο), το ISIS πουλάει ακατέργατο πετρέλαιο στην μαύρη αγορά και το Ισραήλ είναι ενας από τους καλούς πελάτες του...

Το εμπόριο πετρελαίου στη μαύρη αγορά στην περιοχή ελέγχεται από δύο Τούρκους και Κούρδους, που ελέγχουν τα κύρια σύνορα μεταξύ της Ευρώπης και της Συρίας. Μεταφέρουν το πετρέλαιο από περιοχές που ελέγχει το ISIS στη Συρία και στη συνέχεια το διοχετεύουν στις δυτικές αγορές. Υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 - 40.000 βαρέλια πετρελαίου που παράγονται καθημερινά στο έδαφός ISIS, αποδίδουν για την τρομοκρατική οργάνωση ένα καθημερινό κέρδος της τάξης του 1-1,5 εκατομμυρίου περίπου δολαρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση, το πετρέλαιο προέρχεται κυρίως από την περιοχή της Α-Zur στη Συρία και δύο άλλα ξεχωριστά πεδία πετρελαίου στο Ιράκ, φθάνοντας την κουρδική πόλη Zakhu, κοντά στα σύνορα της Συρίας, του Ιράκ και της Τουρκίας. Σε
αυτό το σημείο στην αλυσίδα της πώλησης, ισραηλινοί και τούρκοι μεσολαβητές διαπραγματεύονται τις τιμές στην σχετική ασφάλεια του κουρδικού εδάφους. Εν συνεχεία το πετρέλαιο διοχετεύεται λαθραία στην Silopi, μια πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία. Για να παρακάμψουν τις διεθνείς κυρώσεις που απαγορεύει την αγορά πετρελαίου από τρομοκρατικές οργανώσεις, το πετρέλαιο χαρακτηρίζεται ως προϊόν των Κούρδων της Τουρκίας και του Ιράκ.

Ισραηλινοί διαμεσολαβητές το πουλάνε στη χονδρική τιμή των 15-18 δολαρίων ανά βαρέλι, δηλαδή περίπου 20 δολάρια φθηνότερα από την (σημερινή) αξία της αγοράς. Ο κύριος μεσολαβητής κατονομάζεται στην έκθεση ως δρ. Farid, ο οποίος φέρεται να έχει διπλή ελληνο-ισραηλινή υπηκοότητα και είναι σε θέση να ταξιδεύει χωρίς προβλήματα, μεταφέροντας πετρέλαιο από διάφορα τουρκικά λιμάνια στο Ισραήλ.

H βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times ανέφερε τον Αύγουστο ότι το πετρέλαιο του Ισραήλ κατά 75% προέρχεται από το ιρακινό Κουρδιστάν, δημιουργώντας εσκεμμένα μία ασάφεια προκειμένου να απομακρυνθούν κατηγορίες για την συγκεκριμένη παρανομία. Οι Financial Times, δήλωσαν ότι πάνω από το ένα τρίτο των εξαγωγών πετρελαίου προέρχεται από το Ιρακινό Κοπυρδιστάν και περνάει από το λιμάνι του Τσεϊχάν, το οποίο έχει εξελιχθείσε πολύ σημαντική πύλη εξαγωγής του λαθραίου πετρελαίου από το ISIS.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος της πετρελαϊκής βιομηχανίας είπε στο αλ-Araby al-Jadeed ότι «το Ισραήλ έχει κατορθώσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να γίνει ο κύριος έμπορος του πετρελαίου του ISIS. Χωρίς αυτούς, οι μεγαλύτερες ποσότητες του πετρελαίου του ISIS δεν θα μπορούσε να μετακινθεί και θα παρέμενε σε περιοχές μεταξύ του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας. Εξάλλου, καμία εταιρεία δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτό το πετρέλαιο αν δεν υπήρχε ως πρώτος αγοραστής το Ισραήλ".

Προσπαθώντας να δώσει μία απάντηση στην εκτεταμένη έκθεση αλ-Araby al-Jadeed του, ένας εκπρόσωπος του ISIS επικοινώνησε από την Daesh (προπύργιο της Raqqa στη Συρία) με την εφημερίδα μέσω Skype.
Ο εκπρόσωπος αυτός δήλωσε: "Για να είμαστε δίκαιοι, το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο από εδάφη του χαλιφάτου, αλλά δεν στοχεύει να το πουλήσει στο Ισραήλ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα", προσθέτοντας "παράγει και πωλεί μέσω μεσολαβητών και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις που το αγοράζουν αποφασίζουν σε ποιόν θα το πουλήσουν".

Πληροφορίες από AhTribune
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »