Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δεν αντέχουμε άλλο....μιλάμε για θέατρο!

Η παράτυπη μετανάστευση ( όχι λαθρομετανάστευση) στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στη Ρόδο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.  

Στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του περιφερειάρχη, συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος των ΑνΕλ Τέρενς Κουίκ, η πολιτευτής Μαρία Αγγέλου και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις κοινές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η πρόταση των των ΑνΕλ για το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης στα νησιά είναι «με τα κονδύλια της Frontex να φροντίσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, για την διάθεση μέσου για την άμεση μεταφορά εκείνων που θα παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας» προσθέτοντας πως «οποιαδήποτε εγκατάσταση θα οδηγήσει σε τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών που θα δημιουργήσουν πρόβλημα και στον τουρισμό και στην εικόνα των νησιών μας».

«Στα νησιά του Αιγαίου, μικρά και μεγάλα, δεν υπάρχουν οι ιατρικές υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες εξέτασης των μεταναστών ( όχι λαθρομεταναστών) και προστασίας του πληθυσμού.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να μένουν ούτε μια ώρα στα νησιά, αλλά άμεσα να μεταφέρονται σε τόπο όπου θα καλύπτονται τουλάχιστον οι ανάγκες ιατρικών εξετάσεων» 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

ΑΝ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΡΕ ΚΑΜΜΕΝΕ;;; 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;;;
ΜΗΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ;;;
ΓΑΙΤΊ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2;;;
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΞΩ;;; ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΠΑΜΕ;;;
ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ....

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει με αφοσίωση το
σχέδιο COUDENHOVE – KALERGI. 


Από την «Πανευρώπη» στην Ενωμένη Ευρώπη 


Του ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ* σήμερα Ευρωβουλευτής με την ψήφο του Ελληνικού λαού.......




Η 27η Ιουλίου 1972 σημαδεύτηκε από το θάνατο του γνωστού οραματιστή της Πανευρώπης Ριχάρδου Coudenhove-Kαλλέργη στην Αυστρία. Τριάντα χρόνια μετά το θάνατό του φαίνεται ότι η ιστορία αρχίζει σιγά σιγά να επανασυνθέτει το παζλ της οικογενειακής του καταγωγής και των δεσμών του με την Ελλάδα.

Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η σχέση της χώρας μας με την όλη διαδρομή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αναδεικνύει χωρίς περιστροφές ότι η ελληνική διανόηση και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος διατηρούσε ακατάλυτους δεσμούς με το σκληρό πυρήνα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.



Με ιδιαίτερη χαρά, μάλιστα, ανακάλυψα πρόσφατα στην Κρήτη συγγενείς του μεγάλου ευρωπαίου οραματιστή. 


Γεννημένος στο Τόκιο το 1894, ο Ριχάρδος Coudenhove-Kαλλέργης αφιέρωσε τη δράση του στην προώθηση της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης. Η καταγωγή του εκ μητρός ανιχνεύεται στην Κρήτη και, όπως αποκαλύπτει σε μια ιδιωτική έκδοση ο απόγονός του γιατρός Μανόλης Καλλέργης που ζει και εργάζεται σήμερα στο Ρέθυμνο, η μητέρα του Marie ήταν κόρη του Ιωάννη Καλλέργη, γόνου της γνωστής οικογένειας των Καλλέργηδων που προέρχεται από τη βυζαντινή οικογένεια Φωκά που εγκαταστάθηκε στην Κρήτη το 1182 μ.Χ.

* Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ είναι επίκουρος καθηγητής Θεωρίας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


 Ας (ξανα)δούμε ποιος είναι αυτός ο Richard Coudenhove Kalergi. 



Κάνε ένα κλίκ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ