Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτη είδηση: Ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τις ευρωεκλογές !

Στις 16 Ιουνίου 2014, παρουσιάστηκα στην Εισαγγελία Χαλκίδας και ζήτησα κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τη διαδικασία της εκλογής των 21 αντιπροσώπων του ελληνικού έθνους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 14 Οκτωβρίου 2014 οι Αρχές με ενημέρωσαν ότι ξεκίνησαν προκαταρκτική εξέταση και στο πλαίσιο της, με κάλεσαν για περαιτέρω διευκρινίσεις. Κατόπιν τούτου, ετοίμασα το ακόλουθο υπόμνημα και σήμερα το κατέθεσα στην ανακρίτρια.

Προς: Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και πάσα αρμόδια Εισαγγελική, Ανακριτική και Δικαστική Αρχή

Κοινοποίηση :

- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ) του Συμβουλίου της Ευρώπης

- Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Της

Χριστίνας Σαλεμή κατοίκου …… Δήμου Χαλκίδος 

Στην από 15 Ιουνίου 2014 αναφορά με αριθμό πρωτοκόλλου 3021/16-6-14

Στις 22 Οκτωβρίου 2014 κλήθηκα να καταθέσω υπέρ του νόμου και συγκεκριμένα να προσδιορίσω τις αξιόποινες πράξεις που προέκυπταν από αναφορά που έκανα στις 15.06.2014, σχετικά με το πoιοί είναι οι υπαίτιοι και υπό ποιές περιστάσεις (τόπος – χρόνος – τρόπος) αυτές
τελέστηκαν. Καταρχάς ευχαριστώ τις Εισαγγελικές Αρχές για την απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν, καθώς και για το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που έδειξαν ζητώντας την βοήθεια ενός πολίτη. Επειδή όμως τα περιστατικά που παρουσίασα στην αναφορά μου δεν σχετίζονται με ένα απλό έγκλημα που έγινε εις βάρος μου, αλλά με εγκλήματα κατά του πολιτεύματος, δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι σε θέση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Το έγκλημα είναι τεραστίων διαστάσεων, έχει πολλές πτυχές και με ξεπερνά κατά πολύ, αφού ούτε νομικός είμαι, ούτε πρόσβαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο προσδιορισμό των αδικημάτων και των υπαιτίων έχω. Γι΄ αυτό άλλωστε, έχοντας ως σημείο έναρξης την αναφορά και τις αποδείξεις που προσκόμισα, ζήτησα την διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας, τον εντοπισμό εγκλημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα και την τιμωρία των ενόχων.
Ανταποκρίνομαι όμως ευχαρίστως στη πρόσκληση και στην αρχική αναφορά που έκανα, προσθέτω μερικά ακόμα στοιχεία και δίνω σύντομες εξηγήσεις για το πως έφθασα στο συμπέρασμα ότι τελέστηκε έγκλημα.
Λοιπόν :

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ – Σύντομο ιστορικό

Το επίσημο όνομα της χώρας είναι “Ελληνική Δημοκρατία” και σύμφωνα με το Σύνταγμα, το πολίτευμα της είναι η Δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ότι στην λήψη των αποφάσεων για τα κοινά λαμβάνουν μέρος όλα τα μέλη της κοινωνίας, είτε αυτοπροσώπως είτε διά αντι-προσώπου. Η μια δημοκρατία είναι άμεση, η άλλη έμμεση. Στην έμμεση δημοκρατία, τους αντιπροσώπους της, τους αναδεικνύει η ίδια η κοινωνία μέσω εκλογών που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Την ιδιότητα του αντιπροσώπου μπορεί να την αποκτήσει ο κάθε κοινωνός που το επιθυμεί, εάν και εφόσον έχει την κατάλληλη ηλικία, δεν κατέχει άλλο δημόσιο αξίωμα και γίνεται δεκτός από τους υπόλοιπους. Όσο για τους κανόνες ανάδειξης τους, αυτοί είναι πολύ καλά προσδιορισμένοι, γνωστοί στους κοινωνούς και υποχρεωτικοί για όλους, η παραβίαση τους από οποιονδήποτε τιμωρείται και η όποια βλάβη προκληθεί, διορθώνεται αμέσως.

Η δική μας δημοκρατία είναι έμμεση και οι αντιπρόσωποι της ελληνικής κοινωνίας, όπως και οι αντιπρόσωποι των υπολοίπων κοινωνιών με παρόμοιο σύνταγμα (πολίτευμα) ονομάζονται βουλευτές. Οι Έλληνες βουλευτές είναι 300, όλοι μαζί συγκροτούν την Βουλή των Ελλήνων και μέσω αυτών οι κοινωνοί εκδηλώνουν την βούλησή τους. Οι αποφάσεις τους ονομάζονται νόμοι, και εφόσον συμφωνούν με το σύνταγμα, είναι υποχρεωτικοί τόσο για τους ίδιους, όσο και για όλους τους υπόλοιπους.

Εκτός από την Βουλή των Ελλήνων όμως, υπάρχει και η Βουλή των Ευρωπαίων, η οποία αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή κοινωνία των περίπου 500 εκατομμύριων κοινωνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ως Ευρωπαίοι πολίτες ανήκουμε και εμείς. Τα μέλη αυτής της βουλής επιλέγονται από τις τοπικές κοινωνίες σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες ανάδειξης αντιπροσώπου, η θητεία τους είναι πενταετής και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου: είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, εκτελούν κατά συνείδηση τα καθήκοντα τους, μπορούν να σχηματίσουν και να συμμετέχουν σε πολιτικές ομάδες, να τις αλλάζουν ή να μένουν ουδέτεροι και δικαιούνται χρηματική αποζημίωση, η οποία διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους. [Aπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη θέσπιση του Καθεστώτος των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - 17 ∆εκεμβρίου 2003 http://www.europarl.europa.eu/RegData/statut_deputes/statut/2003/12-17/P5_DEC(2003)12-17_EL.pdf αρθ. 2,3,10].

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελείται από 751 μέλη, τα οποία εκλέγονται σε 28 εκλογικές περιφέρειες (κράτη μέλη) της ΕΕ. Στην δική μας περιφέρεια (Ελλάδα), αντιστοιχούν 21 αντιπρόσωποι και η τελευταία ψηφοφορία για την ανάδειξη τους διεξάχθηκε στις 24 και 25 Μαΐου 2014, έτσι όπως είχε αποφασιστεί στις 14 Ιουνίου 2013 [ 2013/299/ΕΕ, Ευρατόμ Απόφαση του Συμβουλίου, της 14ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τον καθορισμό της χρονικής περιόδου των όγδοων εκλογών των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο]

Επειδή όμως κατά την διεξαγωγή των εκλογών στην δική μας περιφέρεια παραβιάστηκαν πολλαπλώς οι Ελληνικοί κανόνες ανάδειξης αντιπροσώπων (βουλευτών), μαζί με άλλους εκλογείς, αποφασίσαμε να προσφύγουμε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και να προσβάλουμε το κύρος των εκλογών. Για να είναι εφικτή η προσφυγή, έπρεπε να έχουμε στα χέρια μας την απόφαση ανακήρυξης των βουλευτών, η οποία θα ήταν και το αντικείμενο των αντιρρήσεων μας.
[Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είναι το ανώτατο εκλογικό όργανο, αρμόδιο για την εκδίκαση των ενστάσεων που στρέφονται κατά του κύρους των διεξαγεγομένων σε όλη την επικράτεια εκλογών, για την ανάδειξη αντιπροσώπων του λαού είτε στο Ελληνικό είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.]

Στα πλαίσια της προετοιμασίας εν’ όψη της προσφυγής, άρχισα μεταξύ άλλων να παρακολουθώ την ροή των αποτελεσμάτων, όπως τα μετέδιδε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Όταν είδα όμως, ότι φθάσαμε στα μέσα Ιουνίου χωρίς να έχουμε την λαϊκή ετυμηγορία, ότι η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων είχε σταματήσει, ότι έγιναν αμέτρητες καταγγελίες για προβλήματα της διαδικασίας και ότι πριν την ολοκλήρωση των εκλογών η βουλή έκλεισε ξαφνικά και η ηγεσία του Υπουργείου που είχε την κύρια ευθύνη για την οργάνωση και επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών, “ξηλώθηκε” αναιτιολόγητα, αντιλήφθηκα ότι έχουμε να κάνουμε με έγκλημα και ότι οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν.

Έτσι, εμφανίστηκα ενώπιον του εισαγγελέα, όπου προσκόμισα τα έγγραφα που αποδείκνυαν τα προαναφερόμενα και είπα ότι η διαδικασία εκλογής των 21 αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία απέτυχε παταγωδώς και η διαδικασία δεν μπορεί πια να ολοκληρωθεί, ότι αυτή η αποτυχία ήταν αποτέλεσμα που σκοπίμως προκλήθηκε και συγκαλύφθηκε, καθώς εξαρχής η λαϊκή βούληση δεν μπορούσε να εκδηλωθεί έγκυρα και έγκαιρα, αλλιώς ελεύθερα και ανόθευτα και ζήτησα κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με σκοπό την διαλεύκανση της υπόθεσης, των εντοπισμό των εγκλημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα και την τιμωρία των ενόχων. (ΕΓΓΡΑΦΟ 1)

Θεωρώντας ότι γεγονός που όλοι γνωρίζουν δεν χρειάζεται απόδειξη, αλλά και ότι εσείς θα είστε σε θέση να εντοπίσετε πολύ περισσότερα περιστατικά από εμένα, δεν προσκόμισα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι κατά την διάρκεια αλλά και μετά την ψηφοφορία της 24 και 25 Μαΐου, πληθώρα καταγγελιών είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συμπληρώνω τώρα το κενό, φέρνοντας εις γνώσιν σας μερικά δημοσιεύματα που αφορούν ποικίλες διαμαρτυρίες περί της δυσλειτουργίας της εκλογικής διαδικασίας. Αυτές βέβαια δεν είναι όλες, αλλά είναι αρκετές για να αποδείξουν την αποτυχία των εκλογών και να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα όποια αποτελέσματα στο σύνολο τους.

Τι κατήγγειλαν οι εκλογείς;; Ότι οι εφορευτικές επιτροπές δεν τους έδωσαν μια πλήρη σειρά εντύπων ψηφοδελτίων (όπως επιβάλει ο νόμος) αλλά μόνο μερικά ή, ότι τους είπαν να πάρουν μόνοι τους ότι θέλουν, ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε καν πλήρης σειρά εντύπων ψηφοδελτίων, ότι δεν υπήρχε ενημέρωση και λόγω σύγχυσης δεν ήξεραν τι και πως να ψηφίσουν, ότι δεν υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές, ότι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στο εξωτερικό και πάει λέγοντας. Υπάρχουν όμως και διαφορετικές καταγγελίες από τρίτους, οι οποίες αφορούν την καταμέτρηση, την εύρεση τηλεγραφήματος με τους σταυρούς προτίμησης πεταμένο στα σκουπίδια, τον διορισμό νεκρών και ναυτικών που βρίσκονται στα πέρατα της γής ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, την καθυστέρηση των επίσημων αποτελεσμάτων κλπ

Επισήμανση: Επειδή καταγγελία δεν κάνουν ποτέ όλα τα θύματα αλλά μόνο ελάχιστα (ούτε καν 1 στα δέκα), εάν θέλετε να σχηματίσετε ακριβέστερη εικόνα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το σύνολο των καταγγελιών/ καταγγελλόμενων περιστατικών που θα εντοπίσετε επί 10 τουλάχιστον. Και επειδή απ’ όσα ξέρω, κανείς δεν κατηγορήθηκε /τιμωρήθηκε για ψευδή καταγγελία ή / και διασπορά ψευδών ειδήσεων ή / και άλλο σχετικό αδίκημα, πάει να πει ότι τα περιστατικά ήταν πραγματικά και ότι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν.


ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ :

1) Πολίτες καταγγέλουν στο “Makeleio.gr” πως δεν πήραν … 25/05/2014 13:10

* Πανικός από πολίτες που αναφέρουν πως δεν τους δόθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια.
“Σε εκλογικό τμήμα στου Γκύζη(932) και στο Θησείο(395), δεν έδιναν όλα τα ψηφοδέλτια με τη δικαιολογία ότι τα κόμματα είναι πολλά. Πως γίνεται όμως μαζί με κάποια πολύ μικρά  κόμματα να ξεχνούν πάντα και αυτό της Χρυσής Αυγής; Το κάνουν μήπως για να μας στοχοποιήσουν; Αυτή είναι η χούντα της συγκυβέρνησης!!!”

* Καταγγελίες πολιτών έγιναν πρωϊ-πρωϊ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, από πολίτες που αναφέρουν πως δεν τους δόθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια. http://www.makeleio.gr/?p=98193, http://www.newsbomb.gr/ekloges-2014/story/450306/ilikiomeni-katiggeile-pos-den-pire-psifodeltio-tis-hrysis-aygis

2) ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΥΖΗ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ…! 25/5/14, 4:30 Μ.Μ http://www.stoxos.gr/2014/05/blog-post_8837.html

3) KATAΓΓΕΛΙΑ:ΔΕΝ δίνουν ψηφοδέλτια πολλών κομμάτων 25/05/2014 στις 1:00 μ.μ.

Συγκεκριμενα στην ΞΑΝΘΗ στο 177 εκλογικο στο Χωριο ΙΣΑΡΗ Αρκαδιας και σε παρα πολλα εκλογικα τμηματα της επικρατειας δινουν μονο… 4-5 ψηφοδελτια συγκεκριμενων κομματων  http://fonaklas.blogspot.gr/2014/05/kata.html

4) Καταγγελία Π. Ψωμιάδη για απουσία ψηφοδελτίων …. 25 Μαΐου 2014 – 13:25
Απουσία ψηφοδελτίων της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαο”

Την απουσία ψηφοδελτίων της «Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό», σε διάφορα εκλογικά τμήματα, καταγγέλλει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Με λύπη μου αναφέρω, πως δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από φίλους του κόμματος απ΄ όλη την Ελλάδα, πως είτε δεν υπάρχουν σε εκλογικά τμήματα ψηφοδέλτια της “Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό” είτε αυτά δεν δίδονται στους πολίτες. 
Σε δήλωση για το ζήτημα προέβη και ο Πρόεδρος του κόμματος Βύρωνας Πολύδωρας:

«Το άκρον άωτον της θρασύτητας εκδηλώνεται στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Οι αντιπρόσωποι και οι «μπράβοι» των συγκυβερνώντων κομμάτων, όλως «τυχαίως», δεν δίδουν ψηφοδέλτια της «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ». Δεν δίδουν ούτε για άλλα μικρά και αντιμνημονιακά κόμματα.

Δίδουν μόνον για τα συστημικά πέντε κόμματα. Τους πληροφορούμε ότι εκτός από την αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά – που δεν μας εξέπληξε άλλωστε – διαπράττουν σωρεία ποινικών εγκλημάτων. Υπάρχουν στοιχεία. Δεν θα μπορέσουν οι υπαίτιοι, άπαντες, να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου». http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2024918

5) Νοθεία καταγγέλλουν Χατζημαρκάκης, Καζάκης και Πολύδωρας! 25. Μαΐου, 2014
Ο Πρόεδρος του κόμματος «Ευρωπαίοι Πολίτες», Γιώργος Χατζημαρκάκης κατήγγειλε στο Crashonline.gr ότι δεν μοιράζονται τα ψηφοδέλτια τους σε πολλά εκλογικά τμήματα ενώ ανάλογες διαμαρτυρίες καταγράφονται από το Ε.ΠΑ.Μ. και την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν από τους «Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες»: «Ήδη έχουν εντοπιστεί πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν δίνονται τα ψηφοδέλτια του Κόμματος μας ενώ στα περισσότερα από αυτά δεν δίνονται ούτε και των υπόλοιπων κομμάτων από αυτά που το σύστημα αποκαλεί “μικρά”». http://www.crashonline.gr/διαμαρτυρία-χατζημαρκάκη-δεν-δίνου/

6) Δεδομένα, Εκτιμήσεις και Πολιτικές Κατευθύνσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος με βάση και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 5 Ιουνίου 2014

Στις 25 Μαΐου 2014 διεξήχθησαν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και ο δεύτερος γύρος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών. … στις Ευρωεκλογές, οι Έλληνες πολίτες άσκησαν το αναφαίρετο εκλογικό τους δικαίωμα, όχι όμως, απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα.
Μείζον θέμα δημιουργήθηκε κατά την εκλογική διαδικασία, με την εκτεταμένη έλλειψη ψηφοδελτίων επιλεκτικά και για ορισμένους κομματικούς συνδυασμούς μεταξύ των οποίων και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και σε εκλογικά τμήματα άλλων Περιφερειών της χώρας, υπερβαίνοντας τα όρια κάθε νόμιμης διαδικασίας που αφορά στην εκλογική νομοθεσία. Η ευθύνη είναι και πολιτική και η Κυβέρνηση υπόλογη. http://stefanostzoumakas.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

7) SOS ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ!!!!

SOS ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) . ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ).ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΜΜΕ. https://el-gr.facebook.com/gianatha/posts/10203914115802880

8) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (UPD) 25-05-2014, 15:17

Τραγελαφικές καταστάσεις σε πολλά εκλογικά τμήματα λόγω έλλειψης εφορευτικών επιτροπών – Καταγγελίες για έλλειψη ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Καταγγελίες και από το ΕΠΑΜ Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφώνου Στο Κόκκινο, και ενώ το υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, σοβαρές ενδείξεις καταφθάνουν για το αντίθετο.

Την ίδια ώρα, η Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καταγγέλει μέσω Facebook:

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους μονο, ανοιχτά να επιλέγεις ποιο ευρωψηφοδέλτιο επιθυμείς, με διαδικασια χωρίς ανθρωπους να την βγάλουν εις πέρας,γίνονται εκλογες; κι ομως..Λαρισα, 12:18

Παράλληλα, τις διαδικασίες καταγγέλλει και το ΕΠΑΜ, με σχετικό δελτίο Τύπου, όπoυ και επισημαίνεται:

Επιλεκτικό μοίρασμα ψηφοδελτίων, των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, κάνουν κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι, σύμφωνα με καταγγελίες που καταφθάνουν στα γραφεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), από εκλογικούς αντιπροσώπους του Κινήματος αλλά και από απλούς πολίτες.
Συγκεκριμένα, σε πολλά εκλογικά τμήματα, της Επαρχίας, οι πολίτες δεν λαμβάνουν όπως προβλέπει η διαδικασία τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές αλλά μόνο των «μεγάλων» κομμάτων ή σε κάποιες περιπτώσεις ο ψηφοφόρος καλείται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να επιλέξει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να πάρει πριν μπει στην κάλπη! http://www.thepressproject.gr/article/62598/Kataggelies-gia-elleipsi-psifodeltion-kai-sobares-dusleitourgies, http://www.blog.gr/articles/336590/Kataggelies-gia-elleipsi-psifodeltion-kai-sobares-dusleitourgies-UPD.html

9) Ποτάμι: Καταγγελίες για ψηφοδέλτια 18:03 25/5/2014

«Μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαμε 62 συγκεκριμένες καταγγελίες για εκλογικά τμήματα που δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Ποταμιού. Κρούσματα είχαμε κυρίως στις περιοχές Αργυρούπολη, Κηφισιά, Κορυδαλλό, Σέρρες, Παλλήνη, Εύοσμο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Ταύρο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Βουλιαγμένη, Πάτρα, Ξάνθη».
«Επειδή πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία και όχι να την δυναμιτίσουμε, δεν δημοσιοποιούμε τους αριθμούς των συγκεκριμένων τμημάτων, αλλά θα ενημερώσουμε μετά την λήξη της ψηφοφορίας τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους δικαστικούς εφόρους»..http://www.athina984.gr/node/291159 και εδώ http://www.moschatotavros.gr/news/provlima-me-ta-psifodeltia-tou-potamiou-ston-tavro/

10) ΠΡΕΖΑ TV ©: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΣΑΤΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ …

Τραγελαφικές καταστάσεις σε πολλά εκλογικά τμήματα λόγω έλλειψης εφορευτικών επιτροπών. Καταγγελίες για έλλειψη ψηφοδελτίων.

Ενώ το υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, καταφθάνουν σοβαρές ενδείξεις για το αντίθετο:

Σε ρεπορτάζ του PatrasTimes.gr αναφέρεται:

Τραγελαφικές καταστάσεις, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας διαδραματίζονται από το πρωί στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο από τα πιο πολυπληθή  συγκροτήματα αυτά του 7ου Λυκείου και του πρώην ΕΠΑΛ στο τέρμα της οδού Αγ. Σοφίας όπου οι ψηφοφόροι για την ευρωβουλή έπαιρναν όποιο από τα ψηφοδέλτια επιθυμούσαν προς γενική θεά και κατάπληξη! http://prezatv.blogspot.gr/2014/05/ekloges14_8321.html

βίντεο








Τραγελαφικές καταστάσεις στα εκλογικά κέντρα της πόλης με τα ευρωψηφοδέλτια που τα παίρνουν οι ψηφοφόροι μόνοι τους και όχι όλα στο σύνολο τους…
Νέες μαρτυρίες έρχονται συνεχώς για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πάτρα στα εκλογικά τμήματα και στις δυσχέρειες της εκλογικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με αναγνώστη του Patrasevents.gr σε εκλογικό τμήμα στο κέντρο της Πάτρας δεν υπάρχουν όλα τα ευρωψηφοδέλτια πάνω στα θρανία για να μπορεί να επιλέξει ο ψηφοφόρος (!). Τα ψηφοδέλτια που αφορούν τις ευρωεκλογές εκτός από το ότι τα παίρνουν μόνοι τους οι ψηφοφόροι λόγω της έλλειψης της εφορευτικής επιτροπής – κάτι που δεν προβλέπεται από την εκλογική διαδικασία – δεν υπάρχουν στο σύνολο τους. Ψηφοφόροι που θέλησαν να πάρουν όλα τα ψηφοδέλτια πριν μπουν στις κάλπες των ευρωεκλογών, το νούμερο των ψηφοδέλτιων που μέτρησαν δεν ήταν σταθερό.Κυμαινόταν μεταξύ του 34, του 37 και του 41, κάτι που στην ουσία σημαίνει ότι αλλού δίνονταν περισσότερα ψηφοδέλτια, αλλού λιγότερα και σε καμία περίπτωση όχι όλα στο σύνολο τους, όπως απαιτεί ο νόμος.

Με βάση την διαδικασία που ακολουθείτο για να ψηφίσει κανείς στις ευρωεκλογές στη ουσία χάνεται το μυστικό της ψήφου αφού αρκετοί ψηφοφόροι έπαιρναν μόνοι τους το ψηφοδέλτιο της επιλογής τους, αφήνοντας τα άλλα από έξω.
Άλλη μαρτυρία αναγνώστη του Patrasevents. gr αναφέρει ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα μέσα στις αίθουσες είναι κομματικοί και παραταξιακοί αντιπρόσωποι που κοιτάνε αν οι ψηφοφόροι παίρνουν τα ψηφοδέλτια της παράταξης τους και της αρεσκείας τους, ενώ πάνω σε αυτό, σε ορισμένες περιπτώσεις υποκαθιστούσαν την απουσία των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Συμπερασματικά, η όλη διαδικασία που ακολουθείται, ειδικότερα σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις σε αρκετούς ψηφοφόρους και σχολιάστηκε αρνητικά.
Στην ουσία, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με την έλλειψη μελών εφορευτικής επιτροπής, έχουν παραμεριστεί βασικά σημεία του τυπικού μέρους της ψηφοφορίας.
Λεπτομέρειες δηλαδή που όμως είναι σε θέση να αλλάξουν την όλη ουσία της δημοκρατικής διαδικασίας της ψηφοφορίας. Και όλα αυτά ενώ οι εκλογές συνεχίζονται και οι κάλπες θα είναι ανοικτές έως τις 7 το βράδυ.http://www.patrasevents.gr/article/109130-patra-psifiste-europaika-parte-kosme-ke-dialekste-psifodeltia

11) Τα ευτράπελα των… εκλογών! 25/05/14 – 20:39

Τα ευτράπελα δεν έλειψαν και από τις Ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπορεί μετά την άμεση δημοσιοποίηση των τραγελαφικών ευτράπελων του πρώτου γύρου να ελπίζατε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, ωστόσο… τίποτα δεν άλλαξε.

Δεν ήθελε να «ψηφίσει» για δήμαρχο και… συνελήφθη
Αυτοσχέδιο παραβάν από … κούτες
Έκλεισαν εκλογικό τμήμα της Κοζάνης και πήγαν για φαγητό!
Άφαντα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής
Ένα παντρεμένο ζευγάρι έχει αναλάβει εθελοντικά να φέρεις σε περας την εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο 10ο Δημοτικό σχολείο
Στα άλλα τρία τμήματα του ίδιου σχολείου υπάρχει μόνο ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής (από τα 12 που έπρεπε να είχαν δώσει το παρών).
Τα ψηφοδέλτια έκαναν… φτερά από εκλογικό κέντρο της Ξάνθης
http://www.kontranews.gr/koinonia/item/6465-ekloges-eytrapela/6465-ekloges-eytrapela

12) Ευρωεκλογές 2014: Αλαλούμ με τα ψηφοδέλτια στη Ρόδο 25 Μαίου 2014 14:09

Ένα κομφούζιο χωρίς προηγούμενο, αναμένεται να προκληθεί σήμερα, αναφορικά με το τί θα ψηφίσουν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές.
Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησαν ούτε για δείγμα ψηφοδέλτια και έτσι οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν όταν παραλάβουν το φάκελο και τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, και βρεθούν μόνοι στα παραβάν.
Σε αντίθεση με τις εκλογές για τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια που όλοι είναι εφοδιασμένοι με ψηφοδέλτια και γνωρίζουν τί θα ρίξουν στην κάλπη, για τις ευρωεκλογές, δεν ελήφθη καμιά μέριμνα από κανέναν. Έτσι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, στην πόλη και τα χωριά (αλλά και στα νησιά), θα παραλάβουν ένα μωβ φάκελο με 40 ψηφοδέλτια και φυσικά θα είναι αδύνατο να βγάλουν άκρη.
Φυσικά για την σταυροδοσία ούτε λόγος μπορεί να γίνει, καθώς ούτε και οι κάπως ενημερωμένοι γνωρίζουν ακριβώς ποιοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και με ποιό κόμμα. Με αυτά τα δεδομένα κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το τί θα πέσει στην κάλπη ΠΗΓΗ Rodosalarm http://www.newsbomb.gr/ekloges/story/450373/eyroekloges-2014-alaloym-me-ta-psifodeltia-sti-rodo, http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/108667-o-kakos-xamos-me-ta-psifodeltia-kai-sti-rodo

13) Με ένα μάτσο ψηφοδέλτια στις κάλπες για τις ευρωεκλογές …

Η Ελλάδα εκλέγει 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο που εμφανίζεται ενισχυμένο σε επίπεδο εξουσιών και αρμοδιοτήτων.


Οι εκλογείς, στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν την Κυριακή 18/5 και στα οποία θα ψηφίσουν και την ερχόμενη Κυριακή, εκτός από τις δύο κάλπες για τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές επαναληπτικές εκλογές, θα βρούν και μια τρίτη κάλπη για τις Ευρωεκλογές.

Απο τον Άρειο Πάγο έγινε η ανακήρυξη 43 κομμάτων ή συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Όμως στις Αντιπεριφέρειες της Κρήτης δεν έχουν στείλει ψηφοδέλτια όλα τα κόμματα καθώς κάποια απο τα λεγόμενα “μικρά” προφανώς λόγω κόστους θα συμμετάσχουν μόνο σε κεντρικές εκλογικές περιφέρειες, όπως η Αττική. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου έχουν στείλει ψηφοδέλτια 39 κόμματα ή συνδυασμοί , ενώ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων οι ψηφοφόροι θα πάρουν μαζί τους στο παραβάν 35 ψηφοδέλτια. – http://www.agonaskritis.gr/με-ένα-μάτσο-ψηφοδέλτια-στις-κάλπες-γι/#

14) Καταγγελία επί της διαδικασίας άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος… 25 Μαΐου 2014

« Περιμένω υπομονετικά στη σειρά μου προκειμένου να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα και παρατηρώ με έκπληξη ότι τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές δεν είναι σε όλες τις στοίβες στο ίδιο ύψος. Κι ενώ προσπαθώ να δώσω στον εαυτό μου μια πιθανή εξήγηση, ακούω τη δικαστική αντιπρόσωπο, από την καρέκλα στην οποία κάθεται, να προτρέπει τον ηλικιωμένο κύριο που είναι πριν από μένα το εξής: “Ψηφίζετε για τις ευρωεκλογές πρώτα. Τα ψηφοδέλτια είναι εκεί(δείχνει). Πάρτε 4-5 και μπείτε στο παραβάν. Βάζετε μέχρι 4 σταυρούς.”; Ο ηλικιωμένος συμπαθέστατος κύριος ακολουθεί ακριβώς τις οδηγίες της αντιπροσώπου. Όταν βγαίνει από το παραβάν δηλώνει ότι δεν έχει βρει αυτό που ήθελε κι επειδή δεν ξέρει τι άλλο να ψηφίσει έβαλε δυο ψηφοδέλτια μέσα στο φάκελο. Η δικαστική αντιπρόσωπος εκνευρίζεται, του σκίζει το φάκελο για να τον ακυρώσει και τον προτρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία. “Πάρτε μερικά και βάλτε ένα μέσα στο φάκελο” του λέει. Όλη αυτή την ώρα κανείς από την εφορευτική επιτροπή δεν αντιδρά και η κομματική εκπρόσωπος απλώς γελά. Όταν έρχεται η σειρά μου να πάρω ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές κι ακούω την ίδια παρότρυνση, παίρνω ένα από όλες τις στοίβες, όπως πρέπει άλλωστε, ενώ διαπιστώνω τη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων για την καθυστέρηση της διαδικασίας, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια.
Δεν έχει καμία σημασία ποιων συνδυασμών τα ψηφοδέλτια ήταν σε πρώτη ζήτηση λόγω εγγύτητας. Το ερώτημα είναι, με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να προτρέψει την επιλεκτική επιλογή ψηφοδελτίων. Ιδιαίτερα στην περίπτωση ηλικιωμένων ατόμων θα έπρεπε να τους δίνονται τα ψηφοδέλτια από την εφορευτική επιτροπή. Πολλά τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές, δεν αντιλέγω. Αλλά αυτός ο πλουραλισμός δεν είναι και η αρχή της δημοκρατίας; Κι αν η μισή ευθύνη ανήκει στις εκάστοτε εφορευτικές επιτροπές, η άλλη μισή σε εμάς τους ψηφοφόρους ανήκει. »
http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=95852&Itemid=3

Σχόλια κάτω από την ανάρτηση:

#10 αλέξανδρος 26-05-2014 11:56
Ρε παιδιά, θα τρελαθώ δηλαδή, βλέπω τα σχόλια σας κι αναρωτιέμαι. ΕΝΑΣ απο σας δε βρέθηκε να τους βάλει στη θέση τους, με μια ωραία καταγγελία στην αστυνομία. Επι τόπου!!! Γιατί τους πληρώνουμε; Aστυνομία και δικαστικούς αντιπροσώπους. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια αλλά όταν βλέπουμε το κακό δίπλα μας τουμπεκί! Δεν αλλάζουν τα πράγματα έτσι παιδιά, μόνο με διαπιστώσεις. Να ανοίγουμε και το στόμα μας…

#11 Guest 26-05-2014 12:21
Το ιδιο εγινε και στο χωριο μου.η κοπελα που ηταν στην εφορευτικη μου εδωσε 5-6 ψηφοδελτια των ευρωεκλογων(ολοι καταλαβαινουμε ποια) και μου λεει με υφος δεν πιστευω να θες και αλλα;και της απαντηση οτι θα μου δωσεις απο ολα.χειραγωγηση κανονικη.

15) Καταγγελίες για άρνηση ψήφου Ελλήνων σε Βιέννη και Λονδίνο 14:19 | 25/05/2014

Έλληνες πολίτες του εξωτερικού καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στο προξενείο της Βιέννης, αλλά και στην πρεσβεία του Λονδίνου, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν ακολουθήσει συγκεκριμένες ενέργειες.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Ελληνίδα καθηγήτρια οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, με ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι “σε όσους είχαν δηλώσει από τον Μάρτιο την προθεσή τους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στο Ελληνικό Προξενείο στη Βιέννη, ελέχθη “ότι θα υπάρξει ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η ψηφοφορία “. Τελικά, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προξενείου, όπως αναφέρει η κυρία Λυμπεράκη.

“Η ψηφοφορία διεξήχθη το Σάββατο και πολλοί που πήγαν να ψηφίσουν σήμερα Κυριακή δεν μπορούν. Όταν διαμαρτυρήθηκαν ο Πρόξενος τους είπε ότι “έγινε προφορική ενημέρωση στη Μητρόπολη και στον Σύλλογο. Άλλη υποχρέωση δεν έχω”. Άμεσο ζητούμενο: Να επιτραπεί η ψήφος στη Βιέννη σήμερα στο Προξενείο”, κατέληξε η κυρία Λυμπεράκη.

Η Ελληνίδα καθηγήτρια δέχθηκε στην ίδια ανάρτηση και την επιπρόσθετη απάντηση ότι στην πρεσβεία του Λονδίνου ελέχθη την ημέρα του Σαββάτου σε Έλληνες υπηκόους ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν επειδή δεν είχαν μεταβεί στην πρεσβεία νωρίτερα για να υποβάλλουν την αίτηση, πράγμα που δεν αναφέρεται ως υποχρέωσή τους πουθενά εντός της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι πρόκειται ουσιαστικά για διευκόλυνση καταχώρησης ψήφου με ηλεκτρονική υποβολή. http://www.news.gr/politikh/ekloges-2014/article-wide/151307/kataggelies-gia-arnhsh-pshfoy-ellhnon-se-viennh-kai.html

16) Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποκλεισμό της από τις εκλογές στην Ολλανδία με συνέπεια να μην έχουμε πραγματικά αποτελέσματα από εκεί. 25 Μαϊου 2014, 10:05

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «με απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις» της απαγορεύθηκε, όπως είπε, το Σάββατο η συμμετοχή της στην ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές που διεξήχθη στην Ολλανδία. «Συγκεκριμένα ενώ τα ψηφοδέλτια έχουν αποσταλεί από την Ελλάδα, δεν παραλήφθηκαν από το ελληνικό προξενείο άγνωστο για ποιο λόγο. Από το πρωί ο δικαστικός αντιπρόσωπος αρνείται να δώσει σφραγισμένα λευκά ψηφοδέλτια για την συμμετοχή όσων επιθυμούν να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είναι υποχρεωμένος από τον νόμο. Παρά το διάβημά μας στο υπουργείο τίποτα δεν έγινε για να λυθεί το πρόβλημα» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του πολιτικού σχήματος. http://www.naftemporiki.gr/story/811127/kataggelia-tis-antarsya-gia-apokleismo-tis-apo-tis-ekloges-stin-ollandia

17) Κάλπικη… κάλπη! | Η ΡΟΔΙΑΚΗ, Ημερομηνία δημοσίευσης 2014-26-05, 10:48:57

Για την καταμέτρηση ακούστηκαν πολλά!
Η οποία συνεχίζεται όπως φαίνεται, μία εβδομάδα μετά την ψηφοφορία και παρά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο 17 εκλογικά της πόλεως Ρόδου δεν προσμετρήθηκαν στους σταυρούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα! Όσο για το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής πράγματι ακούστηκαν πολλά. Αν τα πιστέψουμε όλα θα πρέπει να ξαναγίνουν οι εκλογές! http://www.rodiaki.gr/article/278919/kalpikh-kalph#ixzz3HnmMz2PF

18) Τα παραλειπόμενα των εκλογών 2014-26-05,12:07:57

Ανενημέρωτοι κατάλογοι
Ανενημέρωτοι βρίσκονται δυστυχώς οι περισσότεροι εκλογικοί κατάλογοι των Δήμων της Μαγνησίας με αποτέλεσμα να μην λείπουν χθες τα απρόοπτα και οι εκπλήξεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου χθες σε εκλογικό τμήμα του Νοτίου Πηλίου εντοπίστηκε – από μέλη εφορευτικής επιτροπής – εγγεγραμμένη γυναίκα με έτος γέννησης το 1900!

Κατόπιν εορτής ( εφορευτικές επιτροπές)
«Κατόπιν εορτής» διαπιστώθηκε χθες από δικαστικούς αντιπροσώπους σε εκλογικό τμήμα του Τρικερίου ότι είχαν επιλεχθεί ως μέλη εφορευτικής επιτροπής άτομα που είχαν πεθάνει εδώ και χρόνια αλλά και ναυτικοί που ταξίδευαν χιλιάδες μίλια μακριά ανά την υφήλιο.

Ελλείψεις
Λειψή η δέσμη των ψηφοδελτίων για τις Ευρωεκλογές στη Μαγνησία, λειψός και ο αριθμός τους.
Αντί για 40 διαφορετικά ψηφοδέλτια, όσα και οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές, στο νομό παραλήφθησαν 37. http://blog.net.gr/Article.asp?Code=174219&db=BlogContent02, http://www.taxydromos.gr/article.php?id=117018&cat=42

19) Υποψήφιος Δήμαρχος: Βρέθηκαν 700 ψηφοδέλτιά μου στις κάλπες των Ευρωεκλογών 27 Μαϊου 2014, 12:33

Περισσότερα από 700 ψηφοδέλτια, που σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Διονύση Γκοτσούλια μπορεί να ξεπεράσουν τα 1000 στο σύνολο του δήμου δυτικής Αχαΐας, βρέθηκαν σε κάλπες για τις Ευρωεκλογές. – http://www.axortagos.gr/gkotsoulias-vrethikan-700-psifodeltia-mou-stis-kalpes-ton-evroeklogon-ip.html, http://www.dete.gr//articles/213703

20) Ηλεκτρονικά αποτελέσματα mr Βγενόπουλος. Δεν είναι λάθη. Είναι Νοθεία! 28/05/2014

Είπαμε «ηλεκτρονική» καταμέτρηση αλλά αυτοί δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα Η «ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» που δεν συμμετείχε στις εκλογές, ουτε τύπωσε ψηφοδέλτια, ουτε μοίρασε ψηφοδέλτια, έλαβε 303 ψήφους. Ηλεκτρονικά! 
   Και το κόμμα των Γκρίζων Λύκων DEP, έλαβε ψήφους σε περιφέρειες που δεν μοίρασε ψηφοδέλτια.
Ήταν ηλεκτρονικό θαύμα του Αλλάχ.
Και στις δημοτικές εκλογές των Αθηνών, άλλες ψήφους μέτραγαν οι Εφορευτικές Επιτροπές και άλλες μετρούσε το ηλεκτρονικό σύστημα.

Το ίδιο θαύμα έγινε και στις ευρωεκλογές. Από το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής μέχρι τον μίστερ Βγενόπουλο, «χάθηκαν» 10 ψήφοι της Χρυσής Αυγής στο 1493ο Ε.Τ. Θεσσαλονίκης, 8 ψήφοι της Χρυσής Αυγής και στο 1347ο Ε.Τ. Θεσσαλονίκης, ενώ 5 ψήφοι της Χρυσής Αυγής, «χάθηκαν» από το 2552ο Ε.Τ. Αττικής.
Για όλα υπάρχει η εύκολη δικαιολογία του «λάθους». Λάθος που αποκαλύπτει τη νοθεία, που έγινε τσαπατσούλικα. 
Την Κυριακή, 18 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, το εκλογικό σώμα ήταν 9.895.356 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήσαν 9.508.315, χωρίς να μεσολαβήσει αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων. http://deltio11.blogspot.gr/2014/05/mr.html

21) εκατοντάδες μπερδεμένοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής…10:24 | 28.05.2014

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Singular Logic, σύμφωνα με την οποία μέρος από τα 543.897 ψηφοδέλτια υπέρ της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές είχε σταυρωθεί με σβάστικες. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως κάποια εκλογικά τμήματα θεώρησαν τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια άκυρα μεν, ωστόσο στα περισσότερα καταμετρήθηκαν κανονικά καθώς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θεώρησαν απόλυτα φυσιολογική και ταιριαστή τη χρήση των αγκυλωτών σταυρών. [ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: στις 28 Μάιοι 2014 η Singular Logic φέρεται ότι ανακοίνωσε την ύπαρξη 543.897 ψηφοδελτίων του συνδυασμού, αλλά στα τελικά αποτελέσματα που δημοσίευσε το ΥΠΕΣ στις 27 Ιουνίου που αναφέρονται και στην απόφαση του ΑΠ για την ανακήρυξη των βουλευτών και αναπληρωματικών στις 12 Ιουνίου ( ΑΠ686/2014) ο αριθμός των ψηφοδελτίων συρρικνώθηκε από 543.897 σε 536.910 (543.897 - 536.910 = 6.987) ].

«Δεν ξέρω τι να πω, μέσα στην αφηρημάδα μου ούτε που σκέφτηκα πως απαγορεύεται η σβάστικα στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής. Τους τα μέτρησα όλα κανονικά, εκτός βέβαια από όσα είχαν τον αγκυλωτό σταυρό ζωγραφισμένο ανάποδα κι ευτυχώς αυτά ήταν πάρα πολλά», εξηγεί εμφανώς ταραγμένος ο Δημήτρης, μέλος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα της Δάφνης. http://nonews-news.blogspot.gr/2014/05/blog-post_35.html, http://left.gr/news/agkylotoys-stayroys-hrisimopoiisan-sta-psifodeltia-ekatontades-mperdemenoi-psifoforoi-tis

22) Πάτρα: Πέταξαν στα σκουπίδια… όλο το εκλογικό υλικό! Στα «απορρίμματα» μέχρι και το τηλεγράφημα με τους σταυρούς! [Φωτο] 31/05/2014 18:27

Κινδύνευσε με το αυτοκίνητό του, ενώ βρισκόταν στην περιμετρική οδό της Πάτρας και όταν κατέβηκε για να απομακρύνει το «εμπόδιο» έπεσε από τα σύννεφα βλέποντας το περιεχόμενό του!

Ο οδηγός κατάφερε να αποφύγει έναν μαύρο μεγάλο σάκο σκουπιδιών που βρισκόταν την Δευτέρα… καταμεσής της οδού, έκανε στην άκρη το αυτοκίνητό του, σταμάτησε και κουβάλησε τον σάκο μέχρι την λωρίδα ασφαλείας. Όπου έκπληκτος διαπίστωσε πως το περιεχόμενό του ήταν… εκλογικό υλικό! Ένα από τα κουτιά περιείχε το επίσημο τηλεγράφημα συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος της Πάτρας με τα αποτελέσματα.

Πρόκειται για το δεύτερο τηλεγράφημα το οποίο θα έπρεπε να παραδοθεί στον αρμόδιο του Πρωτοδικείου μια και το συγκεκριμένο έγγραφο διευκολύνει την έγκυρη διαδικασία για την μετάδοση των αποτελεσμάτων του υπουργείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών του συγκεκριμένου τμήματος, μπορούν ανά πάσα στιγμή να τιμωρηθούν (βάσει νόμου) αφού τα δικαιολογητικά για την απουσία τους… ουδέποτε έφθασαν στον φάκελο του Πρωτοδικείου. http://www.makeleio.gr/?p=101894, http://www.inewsgr.com/96/vrethike-sakoula-stin-patra-me-petameno-eklogiko-yliko-sta-skoupidia-kai-oi-diloseis-samara-kai-tsipra–photos.htm, http://www.axortagos.gr/patra-petaksan-sta-skoupidia-olo-to-eklogiko-iliko-sta-aporrimmata-mexr.html

23) Στο Πρωτοδικείο ακόμη μετράνε -Ο μαραθώνιος συνεχίζεται για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών 15.06.2014 11:00

Οι ημέρες περνούν μετρώντας στο Πρωτοδικείο. Οχι τις ώρες που φεύγουν, αλλά τα ψηφοδέλτια που παραμένουν ακόμη εκεί. Γιατί τρεις εβδομάδες μετά από την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Μαΐου, ακόμη δεν έχουν βγει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Τέσσερα κτίρια των δικαστηρίων της Ευελπίδων έχουν αναστείλει τις εργασίες τους όλο αυτό το διάστημα, ενώ 230 δικαστές και περισσότεροι από 800 υπάλληλοι απασχολούνται καθημερινά προκειμένου να τελειώσει η μαραθώνια καταμέτρηση. Μέχρι τώρα πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν καταγράψει περίπου 120 ώρες εργασίες έως τώρα.

«Ηταν χειρότερα από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία. Ηταν διπλάσιοι οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο, ήταν τρεις κάλπες, τρεις εκλογές, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία. Απασχολήθηκαν πάνω από 800 υπάλληλοι και από δικαστήρια της Αθήνας και της περιφέρειας», εξήγησε ανώτατη δικαστική πηγή στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, το έργο τους έχει επιβαρυνθεί, καθώς «το 90% των περιπτώσεων των βιβλίων ήταν προβληματικά συμπληρωμένα». Μάλιστα, δικαστικοί κύκλοι έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους τόσο στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, όσο και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου. Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, 11 δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν παραδώσει τους εκλογικούς σάκους στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το «ασύλληπτο» περιστατικό κινητοποίησε τους αρμοδίους, που έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, που δεν είχαν παραδώσει το εκλογικό υλικό, ζητώντας τους να προσέλθουν άμεσα.
http://www.iefimerida.gr/node/159330#ixzz3HnhEIB5i, http://www.aek-live.gr/ακόμα-μετράνε-ψηφοδέλτια-στο-πρωτ/,
http://www.enikos.gr/society/242587,Oi_ekloges_oloklhrw8hkan_h_katametrhsh_.html,
http://www.thestival.gr/society/item/181767-oi-ekloges-oloklirothikan-i-katametrisi-synexizetai

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ “ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ” ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ:

- Οργή, θυμός και…”γαλλικά” από τους πολίτες- Απίστευτα ψηφοδέλτια βρέθηκαν στις κάλπες!

Το CRETALIVE αναζήτησε και εντόπισε μερικά από τα χιλιάδες άκυρα που έπεσαν στις κάλπες και το αποτέλεσμα είναι…τρομακτικό!

Συνεργάτες του CRETALIVE αναζήτησαν μέσω των εφορευτικών επιτροπών κάποια ψηφοδέλτια που πραγματικά…τρομάζουν! Και για τις παρατηρήσεις και για τις ύβρεις!
“Γα…την πο…μου μέσα που ειμαι τρία χρόνια άνεργος και θέλετε να σας ψηφίσω κιόλας” έγραψε κάποιος! Η φράση να πάτε…να…είναι η πιο συνηθισμένη!
Άλλοι πάλι ήταν πιο…κομψοί και απλώς έγραψαν στο ψηφοδέλτιο: “Εγώ ψηφίζω τη δικαστική αντιπρόσωπο που είναι όμορφη”! http://www.cretalive.gr/elections/view/orgh-thumos-kai…gallika-apo-tous-polites-apisteuta-pshfodeltia-brethhkan/166771

-Άκυρα ψηφοδέλτια με βρισιές, ζωγραφιές και όχι μόνο…

Δικαστικός αντιπρόσωπος μέσα στον φάκελο σε εκλογικό τμήμα της Νίκαιας βρήκε ένα σερβιετάκι, σε ένα άλλο εκλογικό τμήμα ένα κόκκινο στρινγκάκι, και σε άλλα 50 και 20 ευρώ…Όπως φαίνεται, κάποιος υποψήφιος θέλησε να δωροδοκήσει τον ψηφοφόρο, κάτι που ο ίδιος δεν το περίμενε. Έτσι, ο ψηφοφόρος δεν άνοιξε καν τον φάκελο και έριξε απευθείας τον φάκελο με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, με αποτέλεσμα να χάσει τον μποναμά! Αν τα χρήματα ήταν περισσότερα και ο φάκελος πιο χοντρός, το εκλογικό «μπόνους» σίγουρα θα είχε φτάσει στον παραλήπτη του κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά! http://www.zoo.gr/forum/message/1/10263051

Η πληθώρα των καταγγελιών και το είδος τους, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι καταγγελία δεν κάνουν ποτέ όλα τα θύματα αλλά μόνο ελάχιστα (ούτε καν 1 στα δέκα), αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία των εκλογών, καθώς και ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σχεδόν όλοι οι εκλογείς εμποδίστηκαν να εκφράσουν την βούληση (ή την πραγματική βούληση τους) ή ότι αυτή δεν έχει καταγραφεί.
Τα υπόλοιπα έγγραφα που προσκόμισα:

α) Δύο νομοθετήματα που εκδόθηκαν την ίδια ημέρα (11 Ιουνίου 2014) και αποδεικνύουν μεταξύ άλλων, ότι Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, που αν μη τι άλλο, λόγω έλλειψης απαραίτητου χρόνου προς έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του εκλογικού σώματος στέρησε από τους εκλογείς την δυνατότητα αποτελεσματικής άσκησης του ενεργητικού και παθητικού δικαιώματος ψήφου («εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι») που το Σύνταγμα και η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ( άρθρο 8 Β, παράγραφος 2, ) εγγυώνται σε Έλληνες που κατοικούν στην Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε. .

Πρόκειται για το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης των εκλογών και τον εκλογικό νόμο βάσει του οποίου οι εκλογές θα διεξάγονταν.

β) Έγραφα που αποδείκνυαν, ότι τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας τα επίσημα αποτελέσματα δεν είχαν ακόμα καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί από το ΥΠΕΣ, ότι η ούτως ή άλλως αργή διαδικασία ενσωμάτωσης / καταγραφής/ δημοσίευσης των δεδομένων εμπεριείχε λάθη και είχε διακοπεί τουλάχιστον 2 φορές. Γιατί έγιναν οι διακοπές και τι έγινε κατά την διάρκεια τους, κανείς δεν ξέρει, αλλά το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας τους η αξιοπιστία των όποιων αποτελεσμάτων τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς μπορεί κάλλιστα να είναι λανθασμένα λόγω αδυναμίας του συστήματος ή εσκεμμένης αλλοίωσης τους. Γι’ αυτό άλλωστε και ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι η καταμέτρηση γίνεται συνέχεια και υπό την τήρηση αυστηρού πρωτοκόλλου και μπορεί να διακοπεί μόνο από κούραση αυτών που ασχολούνται μαζί της ( αρθ. 92 ΠΔ 26/2012 “Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών”).

γ) ΦΕΚ και άλλα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι στην μέση της εκλογικής διαδικασίας που ο ίδιος ζήτησε, ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτής Μεσσηνίας, πρόεδρος του κόμματος Νέα Δημοκρατία και ο οποίος είχε κατεβάσει δικό του συνδυασμό στις εκλογές,
- έκλεισε αιφνιδιαστικά την Βουλή των Ελλήνων η οποία πέραν του κοινοβουλευτικού έλεγχου των πράξεων της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή και του ΥΠΕΣ, έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΝΟΜΟΥ 4255/11-04-2014 να παραλάβει από αυτό (ΥΠΕΣ) την απόφαση ανακήρυξης των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα εκλεγόταν και των αναπληρωματικών τους
- άλλαξε αναιτιολόγητα την ηγεσία του ΥΠΕΣ και έθεσε έτσι επίσημα υπό αμφισβήτηση όλες τις πράξεις της που σχετιζόταν με τις εκλογές, αλλά και τις πράξεις του ίδιου του υπουργείου

Αφού έκανα την αναφορά και επειδή σε περίπτωση που η αμφίβολη εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωνόταν πριν την εξέταση της, ή αν αυτή η εξέταση δεν θα προκαλούσε καμία συνέπεια, η ζημιά που θα προέκυπτε μπορούσε να διορθωθεί μόνο με την ακύρωση και την εκ νέου διεξαγωγή των εκλογών βάσει διαδικασίας, που θα εξασφάλιζε τα ίδια δικαιώματα ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ΥΠΟ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, συνέχισα να παρακολουθώ την ροή των αποτελεσμάτων και να προετοιμάζομαι για την προσφυγή ενώπιων του ΑΕΔ.

Έτσι, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι ξαφνικά, το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2014, το ΥΠΕΣ υπό την καινούργια ηγεσία, ολοκλήρωσε την διαδικασία, ενσωματώνοντας σε δυο – τρεις ώρες το πολύ, όλα τα αποτελέσματα που για τόσο καιρό έλειπαν (ΕΓΓΡΑΦΟ 2 και 4)

Κατόπιν τούτου και εν αναμονή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ανακήρυξη των 21 ευρωβουλευτών που θα μου έδινε το δικαίωμα άσκησης ενστάσεων περί της νομιμότητας της διαδικασίας των εκλογών, επεξεργάστηκα τα δεδομένα και ξεκίνησα την σύνταξη του τελικού κειμένου της προσφυγής.

Δυστυχώς όμως ο κόπος μου ήταν μάταιος, καθώς όπως αργότερα έμαθα, το δικαστήριο είχε ήδη ανακηρύξει τους ευρωβουλευτές από τις 12 Ιουνίου 2014 (!), και έτσι, “εντελώς συμπτωματικά” βέβαια, η δεκαπενθήμερη προθεσμία προσβολής της είχε λήξει ακριβώς την ημέρα δημοσίευσης των επισήμων αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, δηλαδή στις 27 Ιουνίου !

Άρθρο 8 Ν. 4255/11-04-2014
Ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών
1. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαληθεύει την εκλογή των μελών του και αποφαίνεται για τις αμφισβητήσεις – ενστάσεις, οι οποίες τυχόν θα εγερθούν με βάση τις διατάξεις της Πράξης της προσαρτημένης στην απόφαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, της 20ής Σεπτεμβρίου 1976, για την εκλογή των αντιπροσώπων στη Συνέλευση με άμεση καθολική ψηφοφορία, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 2002 και της 23ης Σεπτεμβρίου 2002.
2. Κάθε άλλη ένσταση που τυχόν ασκηθεί κατά του κύρους των, κατά τον παρόντα νόμο, εκλογών, η οποία αναφέρεται είτε σε εκλογικές παραβάσεις σχετικά με τη διενέργεια αυτών είτε σε έλλειψη των νομίμων προσόντων, εκδικάζεται από το κατά το άρθρο 100 του Συντάγματος Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
[κυρώθηκε με το άρθρ. πρώτο του Ν. 345/1976 (ΦΕΚ Α 141)]


ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Δ’.
Ενστάσεις κατά του κύρους Βουλευτικοών Εκλογών.
Αι ενστάσεις κατά του κύρους βουλευτικών εκλογών ασκούνται δι’ αιτήσεως προς το Ειδικόν Δικαστήριον διά τους εν άρθρω 58 του Συντάγματος αναφερόμενους λόγους. Οι εν τη αιτήσει περιλαμβανόμενοι λόγοι ενστάσεως δέον να είναι ειδικοί και ωρισμένοι.
Αρθρο: 25
1. Η αίτησις ασκείται εντός δέκα πέντε ημερών από της δημοσιεύσεως της προσβαλλομένης αποφάσεως περί ανακηρύξεως βουλευτών ή αναπληρωματικών.

http://www.ministryofjustice.gr/site/kodikes/Ευρετήριο/ΚΩΔΙΚΑΣΤΟΥΑΝΩΤΑΤΟΥΕΙΔΙΚΟΥΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ/tabid/356/language/el-GR/Default.aspx

Η απόφαση του ΠολΠρωτΑθ είχε αριθμό 686/2014 (ΕΓΓΡΑΦΟ 3) και την έλαβα στις 1 Ιουλίου 2014 από υποψήφιο ευρωβουλευτή. Αμέσως μετά, βάσει λέξεων κλειδί την αναζήτησα (πάλι) στο διαδίκτυο και μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να την βρω σε ένα μόνο μέρος. Εδώ: http://www.protodikeio-ath.gr/opencms_prot/opencms/ProtSite/ekloges/perifereiakes_dhmotikes_euroekloges_2014/… , αλλά δεν ξέρω πότε αναρτήθηκε.

[Επισήμανση: Για να μην χαθεί και για να την δουν και άλλοι έστω και εκ των ύστερων, την αναδημοσίευσα στο δικό μου ιστολόγιο με τίτλο “Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών 686/2014 – Ανακήρυξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” http://justiceforgreece.wordpress.com/αντιπροσωπευση/πολυμελές-πρωτοδικείο-αθηνών-6862014-ανακ/ ]

Η απόφαση εμπεριέχει τα ονόματα και τα αποτελέσματα των 21 υποψηφίων που ανακηρύχτηκαν βουλευτές καθώς και των αναπληρωτών τους (συνολικά εμπεριέχει τα αποτελέσματα 294 εκ των 1000 περίπου υποψηφίων) και η ανάρτηση της, σε μια ιστοσελίδα, πριν την δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί δημοσιοποίηση, που να εξασφαλίσει σε όσους το επιθυμούν την δυνατότητα προσβολής της. Δημοσιοποίηση σε περίπτωση εκλογών σημαίνει ευρύτερη γνωστοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως αφισοκόλληση σε όλα τα πρωτοδικεία, ανάρτηση (πριν από όλα) στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, διάδοση από γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, κοινοποίηση πρός τις πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της χώρας, στην ΕΕ κλπ.

Έτσι έχοντας τα πράγματα, έχασα το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην δικαιοσύνη, όπως το έχασαν άλλωστε και άλλοι 9.500.000 Έλληνες. Το ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήξεραν καν ότι μπορούσαν να υποβάλουν κάποια ένσταση ή / και δεν είχαν σκοπό να το κάνουν, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα και ότι για την ακύρωση των εκλογών δεν χρειαζόταν 9.500.000 προσφυγές αλλά αρκούσε ΜΙΑ σωστή που να γίνει δεκτή.

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 έλαβα κλήση να παρουσιαστώ ενώπιον της ανακρίτριας στις 22 Οκτωβρίου 2014 για να δώσω τις περαιτέρω εξηγήσεις που προανέφερα στην εισαγωγή. Παρουσιάστηκα, ζήτησα διευκρινίσεις για το αίτημα και πήρα προθεσμία να συντάξω και να καταθέσω το παρόν υπόμνημα στις 10 Νοεμβρίου. Για να πω την αλήθεια, δεν πολύκατάλαβα γιατί η ανακρίτρια ζήτησε από εμένα να κάνω αυτό που εγώ είχα ζητήσει από τις Αρχές με την αναφορά μου, αλλά δεν πειράζει. Ανταποκρίνομαι κατά δύναμιν στο αίτημα της, με την ελπίδα ότι δεν θα αφεθεί τελικά μόνο στους δικούς μου ώμους το βάρος της προστασίας του πολιτεύματος και ότι θα αναλάβουν και οι Αρχές το βάρος που τους αναλογεί.

Σε αυτό το πνεύμα και για να διευκολύνω την καλύτερη κατανόηση των έως τώρα αναφερόμενων, συνέταξα έναν πίνακα με τις πράξεις που επικαλέστηκα, σε χρονολογική σειρά. Προσέξτε την αλληλουχία τους γιατί λέει πολλά !

14 Ιουνίου 2013 Απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό της χρονικής περιόδου των όγδοων εκλογών των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

27 Μαρτίου 2014 κατάθεση νομοσχεδίου για θέσπιση καινούργιας εκλογικής διαδικασίας

10 Απριλίου 2014 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο στο σύνολο του

11 Απριλίου 2014 προκήρυξη εκλογών ΠΔ 58, ΦΕΚ Α΄101

11 Απριλίου 2014 εκδίδεται και δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος 4255/2014

2 Μαΐου 2014 παραίτηση βουλευτών

11 Μαΐου 2014 ανακήρυξη συνδυασμών ΑΠ 66/2014

24 Μαΐου 2014 ψηφοφορία εξωτερικό

25 Μαΐου 2014 ψηφοφορία εσωτερικό

3 Ιουνίου 2014 ώρα 14:16 διακόπτεται η ροή των αποτελεσμάτων του ΥΠΕΣ

4 Ιουνίου 2014 κλείνει η Βουλή

5 Ιουνίου 2014 επανέρχεται για λίγο η μετάδοση των αποτελεσμάτων και στις 17:38 διακόπτεται πάλι

9 Ιουνίου 2014 αλλαγή ηγεσίας του ΥΠΕΣ

12 Ιουνίου 2014 ανακήρυξη βουλευτών Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών 686/2014

16 Ιουνίου 2014 κατέθεσα την αναφορά μου

17 Ιουνίου 2014 Έναρξη εργασιών του πρώτου θερινού τμήματος της βουλής (διαρκέσε έως και 10 Ιουλίου.)

27 Ιουνίου 2014 έληξε η προθεσμία προσφυγής στον ΑΕΔ

27 Ιουνίου 2014 το ΥΠΕΣ δημοσίευσε όλα τα αποτελέσματα

29 Ιουλίου 2014 αίτηση διόρθωσης της 686/2014

05 Αυγούστου 2014 διόρθωση της 686/2014 (απόφαση 912/2014 ΠολΠρωτΑθ.)



ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – Προσδιορισμός του εγκλήματος

Η αξιόποινη πράξη την οποία μπόρεσα να εντοπίσω γρήγορα και εύκολα βάσει απλής λογικής, και την οποία επισήμανα στις Αρχές με την αναφορά μου, ήταν η έσχατη προδοσία, η οποία περιγράφεται και τιμωρείται από τα άρθρα 134 επ του Ποινικού Κώδικα, κατ΄ εφαρμογή κυρίως των άρθρων 1 και 120 του συντάγματος, οι οποίες μαζί με άλλες διατάξεις παντελώς απρόσβλητες από κάθε εξουσία, καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος (αρθ.1 κλπ) και την υποχρέωση φύλαξης του από όλους (αρθ.120) .

ΤΜΗΜΑ Α': Μορφή του πολιτεύματος
Άρθρο 1
1 Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΤΜΗΜΑ Δ': Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3 Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Και μίλησα για έγκλημα κατά του πολιτεύματος (έσχατη προδοσία) επειδή στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η αποτυχία των εκλογών χτυπά στην ίδια την καρδιά του πολιτεύματος, καθώς αποστερεί το ανώτατο όργανο του κράτους, που είναι ο λαός, από την εξουσία που έχει κατά το Σύνταγμα. Ουσιαστικά, η αποτυχία των εκλογών ισοδυναμεί με ανυπαρξία εκλογών και ανυπαρξία αντιπροσώπων και αποτελεί έγκλημα, είτε προκαλείται εσκεμμένα είτε από αμέλεια κατά την άσκηση δημόσιου καθήκοντος.

Από την ιστοσελίδα της βουλής: “ Σε μιαν αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπως είναι η ελληνική αλλά και όλες πλέον σήμερα οι δημοκρατίες στον πλανήτη, το ανώτατο όργανο του κράτους, που είναι ο λαός, ασκεί την εξουσία του με τις εκλογές. Με αυτές, το εκλογικό σώμα επιλέγει τους αντιπροσώπους του οι οποίοι, για όλη τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, θα ασκήσουν …. “
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Ekloges/

Άρθρο 52 Σ
Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.

Βάσει της αναφοράς μου, η αποτυχία των εκλογών αποδεικνυόταν από την πληθώρα των καταγγελιών, από την διακοπή της ροής των αποτελεσμάτων, από το ξαφνικό κλείσιμο της βουλής, από την αναιτιολόγητη αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠΕΣ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών και η σκοπιμότητα (δόλος), αποδεικνυόταν κυρίως από την αλλαγή του εκλογικού νόμου την ήμερα έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών.

Εκ των υστέρων όμως

α) η παταγώδης αποτυχία των εκλογών, αποδείχτηκε και από τα ίδια τα επίσημα αποτελέσματα από όπου σαφέστατα προκύπτει ότι δεν επιτεύχθηκε ο σκοπός τους, ο οποίος ήταν η αντιπροσώπευση του έθνους των περίπου 10.000.000 Ελλήνων στην Βουλή των Ευρωπαίων και όχι η πλασματική κιόλας αντιπροσώπευση το πολύ
2.500.000 εξ αυτών !

β) η σκοπιμότητα αποδείχτηκε και από την προστασία των αποτελεσμάτων με κάθε τρόπο, ακόμα και με de facto απαγόρευση της προσφυγής των εκλογέων στην δικαιοσύνη.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :
α) ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα αποτελεσμάτων των εκλογών του ΥΠΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ 4), οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ήταν 9.907.995, από αυτούς ψήφισαν 5.942.196 και έγκυροι κρίθηκαν οι ψήφοι των 5.716.472. Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία της ίδιας ιστοσελίδας, σε συνάρτηση και με την Υπ’ αριθμ. 686/12-06-2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ανακήρυξη των ευρωβουλευτών και των αναπληρωματικών τους, η κατάταξη των υποψηφίων σύμφωνα με τα αποτελέσματα τους στις εκλογές είναι αυτή:

(Με έντονους χαρακτήρες τα ονόματα εκείνων που ανακηρύχτηκαν βουλευτές στις 12 Ιουνίου 2014. Τους αναπληρωτές τους θα τους βρείτε στην προαναφερόμενη απόφαση 686/2014)

Όνομα , Ψήφοι

1 ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Νικολάου 464.436

2 ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ του Ηλία 296.797

3 ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Λεωνίδα 248.350

4 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου 244.155

5 ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ – ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ(ΕΛΙΖΑ) του Κυριάκου 221.823

6 ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου 213.149

7 ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χριστόδουλου 199.526

8 ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη 192.877

9 ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Νικόλα 173.975

10 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στέλιου-Παναγιώτη 172.548

11 ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρυσόγονου 149.974

12 ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του Δημητρίου 142.596

13 ΤΖΑΒΕΛΑ ΦΕΡΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ) του Αθανασίου 134.390

14 ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου 132.271

15 ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού 126.474

16 ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ – ΕΥΔΟΞΙΑ του Αλεξάνδρου 121.747

17 ΜΗΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 115.850

18 ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ συζ. Αποστόλου 115.763

19 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μαρίνου 113.487

20 ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ-ΗΛΙΑΣ του Δημοκράτη 112.307

21 ΚΑΨΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του Ιωάννη 107.224

22 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου 104.637

23 ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Σγουρού – Κωνσταντίνου 101.783

24 ΡΑΓΙΟΥ – ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του Θεοφάνη101.185

25 ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ του Σπυρίδωνος 99.751

26 ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Σοφοκλή 97.934

27 ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του Γαβριήλ 90.339

28 ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Γεωργίου 89.519

29 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) του Πέτρου 84.908

30 ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ του Γεωργίου 84.841

31 ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου 84.385

32 ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Λεωνίδα 81.846

33 ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 81.259

34 ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σπυρίδωνα 78.753

35 ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γαλάτη 78.480

36 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αριστοτέλη 73.587

37 ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Ισιδώρου 71.100

38 ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ) του Γεωργίου 69.822

39 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Μιχαήλ 64.245

40 ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ) του Δημητρίου 63.205

41 ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννου 62.689

42 ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Σπύρου 58.867

43 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Επαμεινώνδα 57.620

44 ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του Σταματίου 53.905

45 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Εμμανουήλ 53.368

46 ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αχιλλέα 52.764

47 ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ – ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Χρήστου 52.234

48 ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιλτιάδη 52.013

49 ΧΑΛΒΑΤΖΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ελευθερίου 46.648

50 ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) του Ιωσήφ 45.396

51 ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 45.122

52 ΓΙΑΝΝΟΠΑΠΑ (ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ) ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Δημητρίου 44.760

53 ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου 43.448

54 ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Στεφάνου 42.134

55 ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ 40.278

56 ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ του Αριστείδη 39.646

57 ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Κωνσταντίνου 39.061

58 ΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) του Αθανασίου 38.344

59 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ του Ισαάκ 37.819

60 ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ συζ. Χρήστου 37.540

61 ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννου 36.885

62 ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Σπυρίδωνος 36.593

63 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του Θεοδώρου 35.816

64 ΓΑΛΕΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου 35.602

65 ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ του Σπυρογιάννη 34.988

66 ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γρηγορίου 34.971

67 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα 34.765

68 ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γεωργίου 34.453

69 ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη-Παναγιώτη 34.145

70 ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ευτυχίου 33.838

71 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ του Νικόλα 33.567

72 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΓΕΩΡΓΙΑ του Γεωργίου 33.376

73 ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) του Γεωργίου 33.233

74 ΤΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 32.955

75 ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου 32.614

76 ΑΝΕΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου 32.258

77 ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 32.212

78 ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 32.186

79 ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σάββα 32.111

80 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου 31.246

81 ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 31.200

82 ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ (ΣΟΦΗ) του Νικολάου 30.976

83 ΧΙΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου 30.841

84 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΖΩΗ του Αντωνίου 30.579

85 ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Σταύρου 29.092

86 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αντωνίου 28.907

87 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου 28.832

88 ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ του Χρήστου 28.344

89 ΚΥΡΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Λεωνίδα 28.326

Αναλύοντας όλα αυτά τα στοιχεία, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα προκύπτει ότι 3.431.359 πολίτες, δηλαδή το 34,63% του λαού κατάφερε να αποκτήσει αντιπροσώπευση στην ευρωβουλή ενώ το υπόλοιπο 65,37 %, δηλαδή 6.500.000 πολίτες όχι. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι οι 21 αποφασίζουν για όλους χωρίς να έχουν σχετική εξουσιοδότηση και μάλιστα παρόλο που ακριβώς για να μην συμβεί κάτι τέτοιο το Σύνταγμα μας πολύ σοφά προβλέπει ότι η άσκηση του δικαιώματος επιλογής αντιπροσώπου είναι υποχρεωτική για όλους.


1 ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Νικολάου 464.436
2 ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ του Ηλία 296.797
3 ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Λεωνίδα 248.350
4 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου 244.155
5 ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ – ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) του Κυριάκου 221.823
6 ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου 213.149
7 ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χριστόδουλου 199.526
8 ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη 192.877
9 ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Νικόλα 173.975
10 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στέλιου-Παναγιώτη 172.548
11 ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρυσόγονου 149.974
16 ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ – ΕΥΔΟΞΙΑ του Αλεξάνδρου 121.747
19 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μαρίνου 113.487
22 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου 104.637
23 ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Σγουρού – Κωνσταντίνου 101.783
26 ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Σοφοκλή 97.934
28 ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Γεωργίου 89.519
31 ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου 84.385
36 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αριστοτέλη 73.587
58 ΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) του Αθανασίου 38.344
89 ΚΥΡΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Λεωνίδα 28.326

                                                                                                —————
                                                                                   σύνολο 3.431.359

Στην πραγματικότητα όμως, το ποσοστό εκείνων που αντιπροσωπεύουν οι 21 βουλευτές είναι ακόμα μικρότερο και αυτό επειδή βάσει της διαδικασίας που ακολουθήθηκε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ενδέχεται να έχουν δύο ή περισσότερους αντιπροσώπους.


Εξήγηση:

Επειδή ο κάθε ψηφοφόρος είχε το δικαίωμα να δείξει την προτίμηση του σε 4 από τα 42 άτομα μιας συγκεκριμένης ομάδας υποψήφιων (συνδυασμό), μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι αρκετοί ψηφοφόροι που ψήφισαν έναν από εκείνους που ανακηρύχτηκαν βουλευτές, χρησιμοποιήσαν έναν από τους υπόλοιπους 3 ψήφους που είχαν στην διάθεση τους για να δείξουν την προτίμηση τους σε ακόμα έναν πρόσωπο της ίδιας ομάδας, το οποίο ανακηρύχτηκε βουλευτής.

Έτσι, εάν λόγου χάριν, το 30% των εκλογέων, ¨πέτυχαν¨ δύο υποψήφιους που ανακηρύχτηκαν βουλευτές, πάει να πει ότι 1.029.407 ψηφοφόροι έχουν δύο αντιπροσώπους. Κατ΄ επέκταση, αυτό σημαίνει ότι οι 21 βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν 3.431.359 διαφορετικά άτομα, αλλά 3.431.359 – (30% επί 3.431.359 : 2) = 3.431.359 – (1.029.407 : 2) = 3.431.359 – 514.703 = 2.916.656 —> 29,43% των 9.907.995 εκλογέων. [αλλιώς: 1.029.407 ψήφοι προέρχονται από 514.703 ψηφοδέλτια ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΚΛΟΓΕΑ ]

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, ο αριθμός εκείνων που δεν συμμετέχουν στην λήψη των αποφάσεων για τα κοινά λόγω έλλειψης αντιπροσώπου, ανεβαίνει από 6.500.000 περίπου, σε 7.000.000 περίπου.

Μη έχοντας πρόσβαση στα ψηφοδέλτια, δεν μπορώ να ξέρω πόσοι ακριβώς είναι εκείνοι που απέκτησαν δύο ή περισσότερους αντιπροσώπους, αλλά εάν μελετήσετε λίγο τα στοιχεία, θα δείτε ότι το προαναφερόμενο ποσοστό είναι πολύ ρεαλιστικό. Μπορείτε πάντα όμως να το εξακριβώσετε προχωρώντας σε καταμέτρηση ψήφων / ψηφοδελτίων. Πάντως, εγώ κρατάω ως υπόθεση εργασίας το 30% γιατί όπως και να έχει, είτε το ποσοστό είναι λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο, είναι δεδομένο πια ότι οι 21 αντιπροσωπεύουν (φαινομενικά κιόλας) ένα πολύ μικρό μέρος της κοινωνίας, ότι η λαϊκή κυριαρχία πήγε στράφι και ότι οι εκλογές δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Σημειώστε όμως παρακαλώ, ότι η ελληνική αποστολή αντιπροσωπεύει το 29,43% του εκλογικού σώματος μόνο για το πολύ ένα χρόνο από τα 5 της θητείας της ευρωβουλής, καθώς σε λίγους μήνες όταν θα παραιτηθεί ο Μ. Γλέζος, έτσι όπως ο ίδιος δήλωσε [Μόνο για ένα χρόνο στην ευρωβουλή ο Μανώλης Γλέζος http://on-news.gr/idisis/politiki/ο-μανώλης-γλέζος-θα-μείνει-στην-ευρωβο%5D, χωρίς αντιπροσώπευση θα μείνουν για τα υπόλοιπα 4 χρόνια και άλλοι 321.840 πολίτες. Συγκεκριμένα, ο Μ. Γλέζος των 464.436 ψήφων θα αντικατασταθεί (στην καλύτερη των περιπτώσεων) από τον Σ. Κούλογλου των 142.596 ψήφων και έτσι το ποσοστό της αντιπροσώπευσης θα μειωθεί κατά 3,25% (464.436 Μ.Γλέζος – Σ.Κούλογλου 142.596 = 321.840 = 3,25% του εκλογικού σώματος )

Η νέα αντιπροσώπευση θα κατέβει τότε στο 26,19% (2.916.656 – 321.840 = 2.594.816 = 26,19% από 9.907.995)

Εκτός από τον Μανώλη Γλέζο όμως, ανά πάσα στιγμή ο καθένας εκ των 21 μπορεί να παραιτηθεί ή να πάθει κάτι, και έτσι, ο αριθμός εκείνων που θα μείνουν χωρίς αντιπροσώπευση θα αυξηθεί περαιτέρω. Γιατί ;; Επειδή οι αντικαταστάτες τους δεν θα είναι εκείνοι με τους περισσότερους ψήφους αλλά κάποιοι από την ομάδα με την οποία συμμετείχαν στις εκλογές (συνδυασμό), ασχέτως αν έχουν που λέει ο λόγος δυο σταυρούς προτίμησης. Για να δείτε ποιος ενδέχεται να αντικαταστήσει ποιον, δείτε την απόφαση 686 για την ανακήρυξη των βουλευτών και των αναπληρωματικών.

Ενδεικτικά:

Εάν πάθει κάτι ή εάν αποφασίσει να παραιτηθεί η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ για να γίνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ας πούμε, ή υπουργός ( όπως καλή ώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το 2009), ή κάτι άλλο, την έδρα της θα την πάρει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ. Έχοντας υπόψη ότι η Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ έλαβε 248.350 ψήφους και η N.ΤΖΑΒΕΛΑ 134.390, πάει να πει ότι του χρόνου λχ. η αντιπροσώπευση θα πέσει από 26,19 % στο 25,04% (περίπου). Και αν συμβεί το ίδιο και με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ των 104.637 ψήφων, η αντιπροσώπευση θα πέσει στο 24,33% περίπου καθώς την έδρα του θα την πάρει η ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ των 34.988 σταυρών προτίμησης.

[ πρώτη περίπτωση : 248.350 - 134.390 = 113.960
2.594.816 - 113.960 = 2.480.856 = 26,19 %
δεύτερη περίπτωση 104.637 - 34.988 = 69.649 —> 2.411.207 =24,33% επί του συνόλου των 9.907.995 ψηφοφόρων ]

Και επειδή για τον οποιονδήποτε λόγο παραιτήσεις, ή ασθένειες ή και θάνατοι ακόμα, μπορούν να χτυπήσουν την ολιγομελή αντιπροσωπία μας ανελέητα, πέραν της συλλογικής, ας πούμε, αντιπροσώπευσης, θα πέσει ραγδαία και η ατομική αντιπροσώπευση και θα φτάσουμε στον απόλυτο εξευτελισμό, να είναι αντιπρόσωπος περίπου 470.000 δημοτών και να αποφασίσει για την τύχη του έθνους των 10 εκατομμύριων Ελλήνων, ένας πολίτης που δεν έλαβε ούτε 20.000 ψήφους. Για να καταλάβετε πόσο εφικτό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, σας πληροφορώ ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 183 αναπληρωματικοί βουλευτές, ότι από αυτούς οι 144 έχουν κάτω των 15.000 ψήφων και 36 κάτω των 5.000.

Συμπέρασμα ;;; Απόλυτη αποτυχία ! Και αυτό βάσει επίσημων στοιχειών και χωρίς να ξέρουμε πόσοι πράγματι ψήφισαν αυτό που ήθελαν και πόσοι ψήφισαν κάποιον από τους 21 βουλευτές στην τύχη, είτε επειδή δεν γνώριζαν κανέναν υποψήφιο, είτε επειδή μπερδεύτηκαν όταν βρέθηκαν με 30, 35 ή 40 ψηφοδέλτια στα χέρια, είτε επειδή το ψηφοδέλτιο της προτίμησης τους δεν υπήρχε στο εκλογικό τους τμήμα κλπ.

Έχομε βέβαια και το θέμα της καταμέτρησης, καταγραφής και ορθής ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, που δεν αμφισβητήθηκε μόνο από τους πολίτες και από τα πραγματικά περιστατικά αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσω της αλλαγής της ηγεσίας του ΥΠΕΣ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αν τα λογαριάζουμε και αυτά, τίποτα δεν μένει.

β) ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ:

β1) Αλλαγή του εκλογικού νόμου την ημέρα έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών.

Οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του έθνους στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και εκλέγονται βάσει κανόνων που σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίσουν την ελεύθερη, την έγκυρη, την έγκαιρη και την ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του λαού σε ότι αφορά την αντιπροσώπευση του. ( κυρίως Αρθ.1, 52 και120 Σ, ΠΚ Αρθ.134 επ.)

Όπως θα δείτε και στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΣ, οι εκλογές διεξάγονται βάσει του ΠΔ διατάγματος 26/2012.

http://www.ypes.gr/el/Elections/

“Εκλογές
<img alt=”” width=”35″ height=”23″ src=”http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/neo.gif&#8221; />

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012,
Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών

Συχνές Ερωτήσεις (για εκλογικές δαπάνες και γενικές πληροφορίες για την Ψηφοφορία)”
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, και παρά την ισχύουσα νομοθεσία, για τις ευρωεκλογές 2014 θεσπίστηκαν διαφορετικοί κάνονες ανάδειξης των βουλευτών, οι οποίοι καμιά σχέση δεν είχαν με το σύνταγμα και το εν λόγω ΠΔ 26/2012. Και το ότι οι όποιες παραβιάσεις δεν έγιναν τυχαία, αποδεικνύεται κυρίως από το γεγονός ότι οι κανόνες αυτοί θεσπίστηκαν την τελευταία στιγμή, όταν ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι:

- θα στερούσαν από τους ανυποψίαστους εκλογείς την δυνατότητα αποτελεσματικής άσκησης του ενεργητικού και παθητικού δικαιώματος ψήφου («εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι») που το σύνταγμα και η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, (άρθρο 8 Β, παράγραφος 2 ) εγγυώνται σε Έλληνες που κατοικούν στην Ελλάδα και σε χώρες της ΕΕ
- η απόπειρα εφαρμογής τους και μάλιστα σε συνθήκες ταυτόχρονης διεξαγωγής τριπλών εκλογών, θα προκαλούσε αν μη τι άλλο ένα απίστευτο μπάχαλο και εν τέλει θα ήταν αδύνατη. Όσο για τον λύκο ξέρετε. Στην αναμπουμπούλα χαίρεται !

Η σκοπιμότητα όμως, αποδεικνύεται και από το περιεχόμενο του σχετικού νόμου και όχι μόνο από τον χρόνο που μπήκε σε ισχύ, καθώς με αυτό, αφαιρέθηκαν πρακτικά από τους εκλογείς σχεδόν όλα τα εκλογικά δικαιώματα τους και το μόνο που τους επιτράπηκε ήταν να πηγαίνουν να ψηφίσουν θέλοντας και μη, κάποιους από αυτούς που άλλοι τους επέβαλαν.

Εξηγώ:

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος, θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Για να εξασφαλιστεί η βασική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, το σύνταγμα διευκρινίζει περαιτέρω με τα άρθρα 51 και 52, ότι :

- οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος και εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το σχετικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ( 18 χρόνων) ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.
- η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.

Προς εκτέλεση αυτών των συνταγματικών διατάξεων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση της ισότητας ενώπιον του νόμου (αρθ. 4Σ) και του δικαιώματος συμμετοχής στην πολιτική ζωή της Χώρας, όλων των Ελλήνων που δεν προσέβαλλαν τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβίασαν το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη, η τότε ισχύουσα εκλογική νομοθεσία (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012, Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών) προέβλεπε συνοπτικά ότι :

Η διενέργεια των εκλογών διατάσσεται με Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει και την ημέρα της ταυτόχρονης ψηφοφορίας σ’ όλη την επικράτεια. Στην συνεχεία, οι εκλογείς κάθε περιφέρειας προτείνουν τους υποψήφιους βουλευτές που επιθυμούν ή αυτοπροτείνονται, οι προτεινόμενοι αποδέχονται ή απορρίπτουν την πρόταση, το αρμόδιο δικαστήριο ελέγχει την κάθε υποψηφιότητα και ανακηρύσσει ως υποψήφιους βουλευτές εκείνους που τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις αν η πρόταση τους συνοδεύεται από τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών εκλογέων που την έκαναν, (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η απόφαση της ανακήρυξης κοινοποιείται, με τη φροντίδα του εισαγγελέα, σ ́ όλους τους υποψηφίους. (Άρθρο 103) [ Στην πρόταση επισυνάπτονται για κάθε υποψήφιο γραμμάτιο δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας για κατάθεση χρηματικού ποσού εκατόν σαράντα έξι € και εβδομήντα τεσσάρων λεπτών (146,74). Αν λείπει το γραμμάτιο, οι υπογραφές εκλογέων ή η αποδοχή του προτεινόμενου, η πρόταση είναι απαράδεκτη.]

Οι υποψήφιοι που ανακηρύσσονται με την απόφαση αυτή, παίρνουν μέρος στις εκλογές είτε σε συνδυασμό, είτε ως μεμονωμένοι.

Οι συνδυασμοί μπορεί να είναι συνδυασμοί ενός κόμματος, συνδυασμοί συνασπισμού περισσοτέρων συνεργαζομένων κομμάτων, ή συνδυασμοί ανεξαρτήτων.


Ο συνδυασμός καταρτίζεται με δήλωση που γίνεται, αν πρόκειται για συνδυασμό ενός μόνο κόμματος, από το αρμόδιο κατά το καταστατικό όργανο του κόμματος και, αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο ή δεν ορίζεται, από τον αρχηγό του κόμματος ή από εκείνον που διορίστηκε αντιπρόσωπος του κόμματος. Αν πρόκειται για συνδυασμό ανεξαρτήτων, από τους υποψηφίους που αποτελούν το συνδυασμό.

Κάθε συνδυασμός μπορεί να περιλάβει αριθμό υποψήφιων βουλευτών ως τον αριθμό των βουλευτικών εδρών της εκλογικής περιφέρειας προσαυξημένο κατά τέσσερις (4) στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές.
Τη δεκάτη τετάρτη (14η) ημέρα μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου το Α ́ Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακηρύσσει σε δημόσια συνεδρίαση τους εκλογικούς συνδυασμούς, όπως αυτοί δηλώθηκαν. Για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών ο αριθμός των υποψηφίων βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 1/3 του συνολικού αριθμού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, σε όλη την Επικράτεια.

Διευκρίνιση: Επειδή στις εκλογές για την ανάδειξη των 300 αντιπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων ( ένας ανά περίπου 35.000 δημότες) η πρόταση κάθε υποψηφίου πρέπει να είναι γραπτή και να υπογράφεται, το λιγότερο, από δώδεκα εκλογείς της περιφέρειας που ο υποψήφιος εκλέγεται, στις εκλογές για την ανάδειξη των 21 αντιπροσώπων της Βουλής των Ευρωπαίων (ένας ανά 471.580 δημότες), όπου οι υποψήφιοι εκλέγονται σε όλη την επικράτεια, η πρόταση πρέπει να υπογράφεται από 684 εκλογείς (56 εθνικές περιφέρειες + 1 του εξωτερικού = 57 x 12 εκλογείς ανά περιφέρεια = 684 εκλογείς στην επικράτεια ) και το παράβολο του δημοσίου που πρέπει να καταβληθεί αντιστοιχεί σε 8364,18 €.

[8364,18 € επειδή το δικαίωμα πρότασης υποψηφίου βουλευτή στοιχίζει ανά πολίτη 12,23 εύρω (146,74 ευρώ :12 υπογραφές) και 12,23 εύρω x 684 υπογραφές = 8364,18 € Το χρηματικό αυτό ποσό αποτελεί έσοδο του τακτικού προϋπολογισμού και είναι δυνατό να αυξομειώνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. ]
Ο εν λόγω νόμος όμως, όπως προανέφερα κιόλας, θέσπισε εντελώς διαφορετικούς κάνονες που καμία σχέση δεν είχαν ούτε με το σύνταγμα ούτε με την εκλογική νομοθεσία, καθώς:

- αφαίρεσε από τους εκλογείς το δικαίωμα πρότασης υποψήφιου αντιπροσώπου και το παραχώρησε στα πρόσωπα που μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων δικαιούνταν απλά να καταρτίζουν τους συνδυασμούς
- αφαίρεσε το δικαίωμα συμμετοχής των ανεξάρτητων υποψηφίων και ανεξάρτητων συνδυασμών.
- κατάργησε την υποχρεωτική υπογραφή της πρότασης έκαστου υποψηφίου από τους 12 (εν προκειμένου 684) εκλογείς που τον προτείναν
- κατάργησε την υποχρεωτική ανακήρυξη υποψηφίων από το αρμόδιο δικαστήριο ( Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών) 10 ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου
- αύξησε τον αριθμό των υποψηφίων ανά συνδυασμό από 25 (21 έδρες + 4) σε 42
- πρόσθεσε την υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, με την υποβολή πρότασης κάθε συνδυασμού, το οποίο επιστρέφεται σε περίπτωση που η συγκεκριμένη ομάδα καταφέρει να κερδίσει μία τουλάχιστον έδρα στο Ευρωπαίκο Κοινοβούλιο (αρθ. 3 ν. 4255/2014)
- μείωσε το ποσό για την υποβολή πρότασης κάθε υποψηφίου από 8364,18 € σε 150 €, προκαλώντας έτσι ζημιά του κρατικού προϋπολογισμού

[ 8364,18 ευρώ x 42 υποψήφιους ανά ψηφοδέλτιο = 351.295 ευρώ
150,00 εύρω x 42 υποψήφιους ανά ψηφοδέλτιο = 6.300 ευρώ

Η ζημιά: 351.295 - 6.300 = 344.995 εύρω ανά ψηφοδέλτιο όταν εκλέγει βουλευτή και 344.995 - 3.000 = 341.995 όταν δεν εκλέγει. ]

Με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων:
- η κοινωνία εμποδίστηκε να εκδηλώσει την πραγματική βούληση της προτείνοντας και ψηφίζοντας τους δικούς της υποψήφιους και αναγκάστηκε να επιλέξει από τους υποψήφιους που είχαν πρακτικά διοριστεί από μια χούφτα ανθρώπων και τους οποίους υποψηφίους, τα περισσότερα μέλη της κοινωνίας δεν τους γνώριζαν καν ή/και δεν τους είχαν ακούσει ποτέ να τοποθετούνται για τα ευρωπαϊκά θέματα με τα οποία υποτίθεται ότι θα ασχολούνταν ως ευρωβουλευτές.
- παραβιάστηκε η αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου ( Αρθ.4Σ) και η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το σύνταγμα.

[ ΠΚ Αρ. 134 & 134 α : Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, α) επιχειρεί με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή ( τους αντιπροσώπους του δηλαδή) με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους, η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα]

Παρά ταύτα όμως, οι 300 της βουλής δεν ”κόλλησαν” πουθενά, και σε χρόνο dt, ψήφισαν την σχετική πρόταση νόμου του ΥΠΕΣ, μια μέρα πριν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών (10 Απριλίου 2014 ψηφοφορία, 11 Απριλίου 2014 έκδοση ΠΔ). Μερικοί από αυτούς μάλιστα, λίγο μετά παραιτήθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να συμμετάσχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες βέβαια θα διεξάγονταν βάσει κανόνων που μόλις είχαν θεσπίσει οι ίδιοι μαζί με τους συναδέλφους τους…. Πρόκειται για τους Γλεζος Εμμανουηλ του Νικολαου, Σακοραφα Σοφια του Ηλια, Παπαδημουλης Δημητριος του Χριστοδουλου, Κεφαλογιαννης Εμμανουηλ του Κωνσταντινου και Μουσουρουλης Κωνσταντινος του Δημητριου, οι οποίοι στις 2 Μαΐου 2014 παραιτήθηκαν από το αξίωμα του Έλληνα βουλευτή και σήμερα, εντελώς συμπτωματικά βέβαια, είναι όλοι τους Ευρωπαίοι βουλευτές. (ΕΓΓΡΑΦΟ 4) Δεν νομίζω να υπάρχουν και άλλοι, αλλά δεν έχει σημασία γιατί το πλεονέκτημα που οι βουλευτές, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι πολιτικές τους κοινοβουλευτικές ομάδες (κόμματα) απέκτησαν σε σχέση με τους υπόλοιπους εκλογείς που επί το πλείστον δεν γνώριζαν το καινούργιο εκλογικό σύστημα, δεν χρειάζεται να το αναλύσω καθώς είναι αυτονόητο: Η γνώση είναι δύναμη!

Μετά την ψήφιση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε το νόμο και αυθημερόν, διέταξε και την διενέργεια της ψηφοφορίας για την εκλογή των είκοσι ένα (21) ευρωβουλευτών που αναλογούν στην Ελλάδα, για το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 στην Ελλάδα.
Η δημοσίευση και η εκτέλεση του διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών ανατέθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος συμμορφώθηκε μετά από 11 ήμερες ( βλέπε ΦΕΚ Α 101/ 22-04-2014) http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/proedriko_diatagma_22042014.pdf

Ο νόμος δημοσιεύτηκε αυθημερόν και έτσι μπήκε σε άμεση ισχύ και εφαρμογή η διάταξη για τον τρόπο πρότασης των υποψήφιων, με συνέπεια, στις συγκεκριμένες “εκλογές”,
- αντί να προταθεί ένας υποψήφιος από 684 εκλογείς, ένας εκλογέας να προτείνει έως και 42 υποψηφίους (παρότι ο ίδιος θα μπορούσε να ψηφίσει μόνο 4 από αυτούς …),
- οι προτεινόμενοι να συμμετέχουν στις εκλογές, χωρίς να ανακηρυχτούν πρώτα υποψήφιοι βουλευτές από το αρμόδιο δικαστήριο του αρθ. 33 του ΠΔ 26/2012, δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και χωρίς να είχε καταβληθεί το αντίστοιχο γραμμάτιο των 8364,18 € μαζί με την πρόταση υποψηφιότητας τους.

Το ότι εκείνοι που έκαναν τις προτάσεις υποψηφιότητας ήταν αρχηγοί ή φερόμενοι ως αρχηγοί ενός κόμματος, δεν έχει καμία σημασία, γιατί το σύνταγμα δεν παρέχει διαφορετικά εκλογικά δικαιώματα σε άτομα που έχουν αυτή την ιδιότητα. Γι΄ αυτό άλλωστε, όσοι πρόεδροι ήταν υποψήφιοι στις συγκεκριμένες εκλογές έπρεπε να ψηφιστούν και αυτοί για να εκλεγούν. Για την ακρίβεια, βάσει του Συντάγματος και του ΠΔ 26/2012, όχι μόνο ο αρχηγός ενός κόμματος αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή άλλου ανωτάτου δικαστήριου, ο πρόεδρος κάποιας ΜΚΟ, ή συλλόγου κλπ είναι απλοί εκλογείς, οι οποίοι αν θέλουν να προτείνουν τον υποψήφιο τους, πρέπει πρώτα να βρουν και άλλους εκλογείς της εκλογικής περιφέρειας τους που να επιθυμούν τον ίδιο υποψήφιο, να πληρώσουν το αντίτιμο που τους αναλογεί, και αφού η πρόταση γίνει δεκτή από τον προτεινόμενο, να την επιδώσουν με δικαστικό επιμελητή στον πρόεδρο του αρμόδιου, για την ανακήρυξη των υποψηφίων, δικαστηρίου εννέα (9) το αργότερο ημέρες μετά την κατά το άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου. ΠΔ 26/2012 Άρθ. 32 http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/pd_26_2012.pdf ]

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ απλών εκλογέων που σφετεριζόμενοι κάποιο αξίωμα ή δήθεν αξίωμα τους ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 42 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ:

1) Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλευόμενος και την ιδιότητα του πρωθυπουργού (επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας) που στην πραγματικότητα του απαγόρευε την όποια ανάμιξη στις εκλογές, έχει προτείνει κατά το δοκούν 42 υποψήφιους, χωρίς να πει καν ποια ήταν τα σχετικά με το συγκεκριμένο αξίωμα προσόντα του υποψηφίου που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Δείτε μερικές δηλώσεις που το αποδεικνύουν:

“Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα με καταγωγή από την Χίο, αποδεχόμενη την πρόσκληση- πρόκληση για αυτήν, του πρόεδρου της Ν.Δ., πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, θα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής στης εκλογές της 25 Μαΐου. http://www.chiospress.gr/politiki/34631-i-ypopsifia-evrovouleftis-xristina-giannopapa-sti-xio

Γιώργος Αμυράς σε ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Φίλοι, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να συμμετάσχω ως ανεξάρτητος πολίτης στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ μετά από πρόσκληση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Δεν σας κρύβω ότι ανάλογες προτάσεις δέχθηκα και από άλλα τέσσερα κόμματα και σχηματισμούς από όλο το πολιτικό φάσμα. Αποφάσισα όμως να προσθέσω την ανεξάρτητη φωνή μου στο ευρωπαϊκό βήμα της Ν.Δ γιατί αυτό ακριβώς μου ζήτησε ο Σαμαράς: Να μείνω ανεξάρτητος! http://news247.gr/eidiseis/politiki/giwrgos_amyras_giati_katevainw_stis_ekloges_me_ton_samara_-_paramenw_aneksarthtos.2741166.html

Αναστάσιος Βασιλειάδης:

“Φίλοι Συμπατριώτες
Την στιγμή που ο πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς με τίμησε με την υποψηφιότητά μου για τις Ευρωεκλογές – τιμώντας έτσι τους Απόδημους ́Έλληνες – …” http://www.gatzoli.gr/2014/04/m.html

Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο Ζαγοράκης αποδέχτηκε την πρόταση Σαμαρά για τις …
… ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν σύμβουλος του μεγαλομετόχου της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, την Δευτέρα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όπου αποδέχτηκε την πρότασή του για να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=586832

Mαρία Σπυράκη:

«Η εκλογή μου συμβολίζει τον αγώνα, το πείσμα και την επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά, που εργάζεται νύχτα και μέρα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Στη διαδρομή μου είδα στο πρόσωπό του, τον πρωθυπουργό που γνωρίζει, τον πρωθυπουργό που διαπραγματεύεται, τον πρωθυπουργό που υλοποιεί βήμα-βήμα τις δεσμεύσεις του, τον πρωθυπουργό που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο. Τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και ελπίζω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μας με δυναμισμό, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναγίνει μια κανονική χώρα». http://www.iefimerida.gr/node/156615#ixzz32xbnHQEL

2) Πάνος Καμμένος

Ο Πανός Καμμένος, για να βρει τους 42 υποψήφιους στους οποίους να κάνει πρόταση προχώρησε σε κλήρωση.

Ευρω-υποψήφιοι με κλήρωση μέσω facebook – CapitalMobile

…καινοτομία του Πάνου Καμμένου να δώσει με διαδοχικές κληρώσεις δέκα ευρωθέσεις σε πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες που δήλωσαν συμμετοχή μέσω facebook Ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν πάνω από 500 άνεργοι νέοι, φιλοδοξώντας να κερδίσουν (στην κλήρωση) μία θέση στην ευρωλίστα. Αναμενόμενο. http://m.capital.gr/News.aspx?id=1992934

3) Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στάθηκε τόσο τυχερός καθώς ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκαν την πρόταση του. Βολεύτηκε όμως με άλλους.

Λάκης Λαζόπουλους

Το “όχι” του Λαζόπουλου στον Τσίπρα
… Με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αυγή κάνει λόγο για φόρτο εργασίας

Γιάνης Βαρουφάκης

«πριν από λίγο καιρό με πήρε στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας με την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές»,
«δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής». http://www.tanea.gr/news/politics/article/5110548/den-me-ekopsan-egw-den-dexthhka-na-eimai-ypopshfios-sto-eyrwpshfodeltio/

Στέλιος Κούλογλου

Κατά σύμπτωση βέβαια, στην Ξάνθη βρέθηκαν ταυτόχρονα την ίδια μέρα δύο άνθρωποι που έχουν δεχθεί την πρόταση του Α. Τσίπρα για να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο μεν Δημήτρης Χριστόπουλος είπε το «ναι» και θα είναι υποψήφιος. Ο Στέλιος Κούλογλου το σκέφτεται και το συζήτησε με αρκετό κόσμο της περιοχής, αναζητώντας την άποψή του. Δύσκολη απόφαση…. http://www.xanthipress.gr/parapolitiki-kosmosirroi-gia-kouloglou-astia-ke-spartarista-gkalop-ke-sindiasmous/

Ταυτόχρονα, ο ίδιος συζήταγε την ένταξη του σε ψηφοδέλτιο στην Ιταλία …
Υποψήφιος και στην Ιταλία για τις ευρωεκλογές ο Τσίπρας …

Η επιστολή Τσίπρα έχει ως εξής:

«Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,
 
Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείξατε σε μένα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΕΑ προτείνοντάς μου να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου στην Ιταλία.


4) Σταύρος Θεοδωράκης

Ο δημοσιογράφος Σταυρός Θεοδωράκης ο οποίος μετά τις ευρωεκλογές ίδρυσε και κόμμα ( H ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού
http://topotami.gr/nea/h-omilia-tou-stavrou-theodoraki-sto-idritiko-sinedrio-tou-potamiou/) έχει προτείνει και αυτός 42 υποψήφιους, δυο από τους οποίους σήμερα είναι στην ευρωβουλή. Ο ένας είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο άλλος είναι ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου.

Γιώργος Γραμματικάκης :Υστερα λοιπόν από πολύ προβληματισμό, αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση του (Στ. Θεοδωράκη), για την συμμετοχή μου στο Ευρωψηφοδέλτιο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γ. Γραμματικάκης πήρε το χρίσμα … 17/10/2013

Η συνάντηση έγινε, η πρόταση κατατέθηκε και ο Γ. Γραμματικάκης αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του Ηρακλείου!
Όλα αυτά στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κι ενώ ήταν έτοιμες και οι δύο πλευρές να ανακοινώσουν τη συμφωνία, το κλίμα άλλαξε σχεδόν αμέσως, όταν άρχισε η διαρροή των σεναρίων και των πληροφοριών για το ότι ο Γ. Γραμματικάκης ενδεχομένως να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις και από τα τοπικά στελέχη, καθώς θεωρούσαν ότι ο Γ. Γραμματικάκης στην ουσία ουδέποτε υπήρξε πολέμιος – ή δεν εκφράστηκε- της πολιτικής που εφαρμόζεται, ενώ ήταν πάντα περισσότερο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στον σημερινό πρόεδρό του. Ενώ ανάλογα ήταν τα δημοσιεύματα (κυρίως του Candianews)
Έτσι, άλλαξε και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση αποσύρθηκε κάτω από αυτές τις αντιδράσεις και ο Γ. Γραμματικάκης εμφανίζεται τώρα με την «Κίνηση των 58″, που στηρίζουν τόσο ο Κ. Σημίτης όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά προφανώς και η ΔΗΜΑΡ! Και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί άλλο πρόσωπο για υποψήφιο δήμαρχο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει ότι δεν πρόκειται να κάνει πρόταση ένταξης στο ευρωψηφοδέλτιο .. σε ανθρώπους που έχουν ήδη καταγραφεί ως πολιτικά στελέχη σε άλλα κόμματα http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113262043

Στην συνέχεια, οι προαναφερόμενοι θεσμικοί παράγοντες κάλυψαν με τον μανδύα των κομμάτων στα οποία αυτοί ανήκαν (όσοι ανήκαν) τους προστατευόμενους τους και άρχισαν να παραπλανούν και να εκβιάζουν την κοινή γνώμη με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να πείσουν όσο περισσότερους να ψηφίσουν αυτό, που οι ίδιοι και για δικούς τους λόγους ήθελαν. Αναφέρομαι κυρίως στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι απευθύνθηκαν αμέτρητες φορές στους πολίτες και ζήτησαν την ψήφο τους παρότι δεν ήταν υποψήφιοι, ενώ όσοι ήταν, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έβγαλαν ούτε άχνα (σχόλιο: ευτυχώς γι΄ αυτούς δηλαδή που δεν ήταν υποψήφιοι, γιατί εάν θα ήταν, δεν θα γίνονταν βουλευτές καθώς η εκλογική τους δύναμη σε καμιά περίπτωση δεν αρκούσε για το αξίωμα του ευρωβουλευτή. Οι ψήφοι που έλαβαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και δείχνουν την δύναμη τους ήταν: 37.248 ο Αντώνης Σαμαράς και 55.791 ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις ευρωεκλογές,142.596 και 126.474 ψήφους δεν ήταν αρκετοί και έτσι οι κάτοχοι τους έμειναν απέξω, Στέλιος Κούλογλου και Γιώργος Αμυράς).

Θα σας θυμίσω μόνο τις δυο κορυφαίες δηλώσεις τους : ότι ο Α. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί ( είπε ο Α. Σαμαράς) και ότι 25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν ( είπε ο “αντίπαλος” του εννοώντας την κυβέρνηση που έκλεισε την ΕΡΤ (!), που άφησε τις σοδειές μας να σαπίσουν, που μας μείωσε τις συντάξεις κλπ).

Οι δύο δηλώσεις :

Σαμαράς: «Αρκεί ένα ατύχημα για να πάνε όλα στράφι» | No … , Αντ. Σαμαράς: Να μην «πάνε όλα στράφι» στις ευρωεκλογές …,

«Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες… Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα “ατύχημα” ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ». http://www.naftemporiki.gr/story/810536/ant-samaras-na-min-pane-ola-strafi-stis-euroekloges

Τσίπρας: Η σύνταξη μας κόπηκε, η παράγωγη μας σάπισε, η φωνή μας σίγησε ( ΕΡΤ) , η υπομονή μας τέλειωσε, 25 Μαΐου ψηφίζουμε και φεύγουν



Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν… “Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος που στοιχημάτισε και μάλιστα με προσωπικό στοίχημα αφού πήρε επάνω του το σύνθημα – σποτάκι «…στις 26 φεύγουν».” http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2023622

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά:

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη ότι δημιουργεί εμφύλιοπολεμικό κλίμα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μαζευτούν πίσω στις τρύπες τους οι μελανοχίτωνες απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και της εθνικής προδοσίας, που σήμερα σηκώνουν κεφάλι στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας. http://thenewmail.blogspot.gr/2014/05/25-26-video.html
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;;;

Όπως όλοι ξέρουμε από δημοσιεύματα αλλά και από το δικό μας περιβάλλον, αρκετοί εκλογείς ψήφισαν Σαμαρά για “να μην έρθει” ο Τσίπρας, που όπως είπαμε δεν ήταν καν υποψήφιος, ενώ άλλοι ψήφισαν Τσίπρα για να πέσει η κυβέρνηση (!) που δεν ελέγχεται από τους 21 ευρωβουλευτές, αλλά από τα 300 μέλη του εθνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε λίγο μετά (11 Οκτωβρίου 2014), την εμπιστεύονται απόλυτα (βλέπε την ψήφο εμπιστοσύνης που της παραχώρησαν κατόπιν σχετικού αιτήματος του … Α. Σαμαρά).

Να όμως που για λογαριασμό μας δεν θα νομοθετήσουν αυτοί οι δύο στην Ευρώπη, αλλά εκείνοι που στην τύχη πολλές φορές ψήφισαν οι εκλογείς για να πέσει η κυβέρνηση ή να μην έρθει ο Τσίπρας, ήτοι ο αξιαγάπητος και αξιολάτρευτος ποδοσφαιριστής, η δημοφιλής καθαρίστρια από την Βουλγαρία που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι και τώρα ζει στην Γαλλία, ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου, η δημοσιογράφος του ΜΕΓΑ ΜΟΥ, που κάλυπτε το πολιτικό ρεπορτάζ της ΝΔ κλπ, και τους οποίους, όπως άλλωστε και την πλειοψηφία των υπολοίπων υποψηφίων, δεν είχαμε ποτέ την δυνατότητα να ακούσουμε, είτε επειδή δεν είχαν τι να μας πουν, είτε επειδή στην θέση τους μίλαγαν άλλοι (ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δημοσιογράφος με ισχυρούς φίλους στα ΜΜΕ που έδωσε και αυτός ένα σωρό συνεντεύξεις και μετά ίδρυσε κόμμα κλπ. ), είτε επειδή με άλλους τρόπους τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ακουστούν και αυτοί. Έτσι, οι όποιες θέσεις τους για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το μέλλον της και για τα κοινά συμφέροντα των ευρωπαίων, παρέμειναν παντελώς άγνωστες.

[ Διευκρίνιση: Ανέφερα τους Θ. Ζαγοράκη, Κ.Κούνεβα, Μ. Κύρκο και Μ. Σπυράκη με τις μόνες ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος τους γνώριζαμε. Αυτές είναι και οι ιδιότητες οι οποίες τους εξασφάλισαν το διαβατήριο για το ΕΚ. Αν τα κριτήρια δεν θα ήταν αυτά αλλά πολιτικά, η Μ. Σπυράκη δεν θα λάμβανε 6,6 φορές περισσότερες ψήφους από όσες πήρε ο πρωθυπουργός στις τελευταίες εκλογές και οι: Κ.Κουνεβα και Θ. Ζαγορακης, 3,2 και 3,45 φορές περισσότερες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (Μ.Σπυράκη 248.350 ψήφους, Σαμαράς …37.248, Κ.Κούνεβα 173.975 ψήφους, Θ. Ζαγοράκης 192.877 και ο Αλέξης Τσίπρας …. 55.791) ]

Δείτε ενδεικτική ανάρτηση που, αγανακτισμένη από την απίστευτη λογοκρισία που εφαρμοζόταν, έκανα στις 16 Μαΐου 2014. Ποιός να την δει όμως όταν έχω ένα λιλιπούτειο ιστολόγιο που χάνεται ανάμεσα στις 150.000 Ελληνικές ιστοσελίδες ;;; Ελάχιστοι νεαροί που έχουν ακόμα υπολογιστή και σύνδεση ίντερνετ και κανένας άλλος. Λέω νεαροί γιατί οι περισσότεροι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι, δεν χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία και έτσι η μόνη ενημέρωση που παίρνουν είναι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης εμβέλειας, και όσοι έχουν την δυνατότητα, από καμία εφημερίδα. Όχι όμως σε τακτική βάση. Τα ακόλουθα όμως δεν τα είδατε πουθενά. Ούτε στο διαδίκτυο, ούτε στα κανάλια ούτε στις εφημερίδες!

Διευκρίνιση: Όπως θα δείτε, εκτός από ένα μίνι βιογραφικό, υπάρχει για τον κάθε υποψήφιο και ένα βίντεο από το οποίο είχαν οι αναγνώστες την δυνατότητα να σχηματίσουν μια γνώμη για την προσωπικότητα του υποψηφίου, για τις γνώσεις και τις πολιτικές τους θέσεις κλπ Ενδεικτικά, στο δεύτερο βίντεο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος “κοινωνία αξιών” οι οποίοι ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, εξηγούν γιατί ίδρυσαν το κόμμα, ποιοί συμμετέχουν σε αυτό, πως αντιλαμβάνονται την πολίτικη, ποιες οι προτάσεις και οι λύσεις τους και ποιές οι θέσεις για τα ευρωπαϊκά θέματα (ενίσχυση του ρεύματος του ευρωσκεπτικισμού που μάχεται στην ευρωβουλή για την επιστροφή της Ευρώπης στις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η θέσπιση της, θεσμική ανασυγκρότηση της Ευρώπης, ανταγωνιστικότητα και πως να επιτευχθεί, εκβάθυνση της δημοκρατίας και άλλα.)

.
Υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν προβάλουν τα ΜΜΕ

http://justiceforgreece.wordpress.com/2014/05/16/υποψήφιοι-ευρωβουλευτές-που-δεν-προβ/

ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΝΕΚΤΑΡΙΑ (ΕΠΑΜ)



Η Κατερίνα Μουτσάτσου γεννήθηκε στο Μοντερεί της Καλιφόρνιας όπου σπουδαζε ο πατέρας της σταλμένος από το Πολεμικό Ναυτικό. Εκεί έζησε μόλις δύο μήνες. Είναι απόφοιτη του Lycee Francais d’Athenes και μετά έφυγε στο Παρίσι για σπουδές στη Σορβόνη, στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής και χορού.
Έζησε 5 χρόνια στη Γαλλία, μετά στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα πάλι στη χώρα μας όπου ξεκίνησε να παίζει σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, το θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο.

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου – ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Γεωργίου (κοινωνία αξιών)

( Δείτε το βίντεο όπου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος “κοινωνία αξιών” εξηγουν γιατί ίδρυσαν το κόμμα, ποιοι συμμετέχουν σε αυτό, πως αντιλαμβάνονται την πολίτικη, ποιες οι προτάσεις και οι λύσεις τους και ποιες οι θέσεις για τα ευρωπαϊκά θέματα. Οι ίδιοι ενισχύουν το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού στην που μάχεται στην ευρωβουλή για την επιστροφή της Ευρώπης στις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η θέσπιση της, την θεσμική ανασυγκρότησης της Ευρώπης, την ανταγωνιστικότητα, εκβάθυνση της δημοκρατίας και πολλά άλλα )




Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.(1975-2010), πολιτικός, ιδρυτικό μέλος και αντιπροεδρος σήμερα του πολιτικου κόμματος κοινωνία αξιών που ιδρύθηκε το Μάϊο του 2012. Υπήρξε επίσης γνωστος αθλητής του μπάσκετ σε ομάδες της Α’ εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1973-1991, (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα) και σε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας μας. Διετέλεσε Πρόεδρος στο αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ το διάστημα 2010-11.

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου (Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες-Πρωτοβουλία Χατζημαρκάκη)




Από το 2004 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας τους Ελευθέρους Δημοκράτες. Το 2007 ψηφίστηκε ευρωβουλευτής της χρονιάς.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Θεμιστοκλή (ΕΠΑΜ)




Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πρέσβης στην Αρμενία το 1993. Διετέλεσε επίσης Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης στη Βαρσοβία το 1996 και στην Οττάβα το 2000. Το 2006 εκλέχτηκε από τα 12 κράτη του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ως γενικός γραμματέας του Οργανισμού και επανεξελέγη στη θέση αυτή το 2009. Υπηρέτησε επίσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ άλλα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έγινε ευρύτερα γνωστός στο διαδίκτυο για την αποκάλυψη του αναφορικά με την συμμετοχή και δράση ξένου μισθοφορικού στρατού (την εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού «Academi», γνωστή και με το πρώην όνομά της «Blackwater») ως δύναμη καταστολής στην Ελλάδα.

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ)




Ο Χ. Χρηστίδης υπηρέτησε στα Τεθωρακισμένα, στις Ειδικές Δυνάμεις και στην Αεροπορία Στρατού, σε θέσεις ανάλογα με τον κατεχόμενο βαθμό. Αποστρατεύθηκε με αίτησή του το 2006, με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.
Μιλάει άπταιστα την αγγλική και τη γαλλική σε επίπεδο επικοινωνίας. Μετά την αποστρατεία του δραστηριοποιήθηκε ως επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε ΑΕ.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΑΛΕΚΟΣ) του Νικολάου (ΣΧΕΔΙΟ Β ́)




Ο Αλέκος Αλαβάνος διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος του ΣυΡιζΑ, του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από το Δεκέμβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2008. Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.
Αρχείο δράσης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Λέανδρου (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ)




Ο Γιώργος Κόκκας είναι δικηγόρος και χειρίστηκε με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις της ΕΡΤ Α.Ε., των οικολογικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ, χρηματοοικονομικές υποθέσεις της παρατράπεζας Γλυφάδας και των κατόχων ομολόγων Lehman Brothers, την πρόσφατη απόφαση ενάντια στην συνταγματικότητα του «χαρατσιού» της ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο κλπ.
Την 13-02-2013 από τα θεωρεία της Βουλής διεκδίκησε με ακτιβισμό την έκφραση των απόψεων των Ελλήνων Πολιτών ενάντια στο β’ Μνημόνιο της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Είναι εμπνευστής και Γενικός Συντονιστής του « ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤWΝ» (www.dimovoulio.gr)
ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνίου Υποψήφιος με το συνδυασμό “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ”




ΟΛΑΓΙΑ ΓΚΟΝΘΑΛΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΒΕΓΚΑ ΠΕΔΡΟ του Πέδρο Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο “Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο” (Ε.ΠΑ.Μ.)

Ντοκυμαντέρ του PEDRO OLALLA – Γιατί η Ελλάδα…




Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Η κύρια απασχόλησή του είναι η συγγραφή: 27 πρωτότυπα έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, σενάρια, οπτικοακουστικό υλικό) σε διάφορες γλώσσες, καθώς και μια μακρά σειρά από δημοσιογραφικά άρθρα και μεταφράσεις Ελλήνων και Ισπανών συγγραφέων.

Δίδαξε νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και, στην Ελλάδα πλέον, διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Πολιτιστικού Δελτίου της Ισπανικής Πρεσβείας, αρχισυντάκτης του δίγλωσσου μηνιαίου περιοδικού “El Sol de Atenas” και καθηγητής στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Instituto Cervantes της Αθήνας και στη Βουλή των Ελλήνων. Ως φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από σαράντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Ως λεξικογράφος, είναι συγγραφέας του «Νέου Ελληνο-Ισπανικού Λεξικού» (εκδ. Texto), για το οποίο δούλεψε για χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη». Ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Altaïr, Planeta, Road Editions, κ.α. καθώς και με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες παραγωγής.


ΔΗΜΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αλεξάνδρου




Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το συνδυασμό “Σοσιαλιστικό Κόμμα”: Συνέντευξη στη Δημοσιογράφο Βίλιαν Στασινού, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ FM 90.1 των Ιωαννίνων, στις 28 Απριλίου του 2014.

Λογοκριμένοι είναι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αλλά και πολλοί συνδυασμοί. Εγώ σας έδειξα ενδεικτικά και μόνο, μερικούς που βρήκα ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο youtube. Ψάξτε και εσείς και μην περιμένετε από τα ΜΜΕ να σας ενημερώνουν γιατί δεν θα το κάνουν. Τα ΜΜΕ μεγάλης εμβέλειας παρουσιαζόμουν 5 – 10 εκλεκτούς τους και κανέναν άλλον. Γι ́αυτό, αν θέλετε να βρείτε τον άνθρωπο που σας κάνει, τον αντιπρόσωπο σας δηλαδή, ψάξτε τον μόνοι σας.”

β2) προστασία των αποτελεσμάτων

Εκτός από την αλλαγή του νόμου την τελευταία στιγμή, το κλείσιμο της βουλής, την χειραγώγηση, την λογοκρισία κλπ, η σκοπιμότητα αποδεικνύεται και από την απόκρυψη των αποτελεσμάτων. Υπάρχει καλύτερη προστασία από αυτή ;;; Όχι βέβαια, γιατί ο μόνος τρόπος αμφισβήτησης και ακύρωσης των αποτελεσμάτων αποτελείται από την κατάθεση σχετικών ενστάσεων κατά της απόφασης ανακήρυξης των βουλευτών, την ύπαρξη της οποίας όμως οι εκλογείς δεν γνώριζαν και έτσι δεν μπορούσαν να προσβάλουν.

Και δεν την γνώριζαν γιατί το ΥΠΕΣ φρόντισε να μην ανακοινώσει ούτε τα αποτελέσματα ούτε και την έκδοση της σχετικής απόφασης. Αυτό αποδεικνύεται από τα προαναφερόμενα και από τα επίσημα έγραφα που προσκόμισα με την αναφορά μου και προσκομίζω σήμερα με το παρόν υπόμνημα (βλέπε τα αποτελέσματα όπως εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ το πρωινό της 27 Ιουνίου 2014 ΕΓΓΡΑΦΟ 2). Δείτε όμως συμπληρωματικά και το σχετικό δημοσίευμα της 15 Ιουνίου 2014 στην ενότητα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, το οποίο δημοσίευμα έκανε το γύρο του διαδικτύου και αποδεικνύει ότι, 3 μέρες μετά την ανακήρυξη των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους, η γενική εντύπωση ήταν ότι η καταμέτρηση των ψήφων δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. [ Το δημοσίευμα έχει τίτλο “Στο Πρωτοδικείο ακόμη μετράνε - Ο μαραθώνιος συνεχίζεται για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών “ 15.06.2014 11:00 iefimerida.gr, aek-live.gr, enikos.gr, thestival.gr κλπ ]

Το πότε ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, το αν τα αποτελέσματα είναι ή δεν είναι εκείνα που αναφέρονται στην απόφαση ή / και στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ κλπ, δεν μπορώ να ξέρω και έτσι περιορίζομαι στην αυτονόητη επισήμανση ότι εφόσον όλοι ξέραμε ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται και αφού αυτό επιβεβαιωνόταν και από το γεγονός ότι τα τελικά αποτελέσματα δεν υπήρχαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, δεν είχαμε πως να προσφύγουμε στο ΑΕΔ και έτσι αφαιρέθηκε το δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη 9.500.000 Ελλήνων και Ευρωπαίων που ζουν στην Ελλάδα.

Η απόκρυψη των επισήμων αποτελεσμάτων (εάν υπήρχαν βέβαια) δεν αποτελεί όμως μόνο έγκλημα κατά των εκλογών και απόδειξη της σκοπιμότητας, αλλά από μόνη της ως πράξη, αποτελεί και έσχατη προδοσία επειδή κατέστησε ανενεργή την γενική ισχύ και προστασία του ατομικού δικαίωματος που προβλέπει το αρθ. 20 του Συντάγματος αλλά και τα άρθρα 6 και1 3 ΕΣΔΑ που έχουν υπερνομοθετική ισχύ ( βλέπε σχετικά αρθ. 28 Σ)

Άρθρο 134 Έσχατη προδοσία

2.Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, … α) επιχειρεί με … σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, … θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος .

Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται … … η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα. (Άρθρο 134α)

Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι και το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια ( αρθ. 20 Σ, αρθ. 6 και 13 ΣΔΑ )

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με όλες σχεδόν τις προαναφερόμενες πράξεις: Είναι αξιόποινες και τιμωρούνται από τις διατάξεις του τέταρτου κεφαλαίου του ΠΚ ( αρθ. 157 επ) ήτοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, αλλά λόγω της έκτασης τους αποτελούν και ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ (έσχατη προδοσία κλπ αρ. 134 επ.), επειδή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οδήγησαν στην κατάργηση ή αλλιώς στον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας

Όσο για την διαφάνεια της όλης διαδικασίας, τι να πω που δεν προκύπτει από όσα είπα ή δεν το ξέρουμε ήδη όλοι μας ;;;

Ότι σήμερα που μιλάμε και συγκεκριμένα σχεδόν 6 μήνες από τις εκλογές, το μεγαλύτερο μέρος του λαού δεν γνωρίζει ακόμα ποιοι είναι οι 21 αντιπρόσωποι του στην βουλή των Ευρωπαίων! (Εσείς τους ξέρατε ;;; Τους ανέφερα λίγο πιο πάνω αλλά θα τους βρείτε και στο έγγραφο ΤΑΔΕ).

Ή ότι αλλού, η παρουσίαση των ευρωβουλευτών γίνεται επίσημα και δημόσια. Δείτε ενδεικτικά ένα βίντεο που αφορά τους Ρουμάνους ευρωβουλευτές και σημειώστε παρακαλώ, ότι όσοι από αυτούς είναι στελέχη κάποιου κόμματος στηρίχτηκαν με 200.000 υπογραφές εκλογέων, ενώ οι ανεξάρτητοι με τις μισές υπόγραφες (100.000 σε χώρα με διπλάσιο πληθυσμό της Ελλάδας) και ότι πριν γίνουν υποψήφιοι, υποχρεώθηκαν να καταθέσουν δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ οι οποίες δημοσιεύτηκαν και παρέμειναν στο διαδίκτυο. [ αυτά προκύπτουν από την σχετική νομοθεσία: REGULATIONS REGARDING THE ELECTIONS OF THE MEMBERS FROM ROMANIA WITHIN THE EUROPEAN PARLIAMENT http://www.roaep.ro/en/getdocument.php?id=409 ]

Το βίντεο είναι από το ρουμάνικο πρακτορείο ειδήσεων και δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου 2014 με τίτλο “Τελετή απονομής πιστοποιητικών ευρωβουλευτων” λεζάντα: Η Κεντρική Εκλογική Υπηρεσία, παρέδωσε την Πέμπτη στους 32 ευρωβουλευτές τα πιστοποιητικά της επιλογής τους στις εκλογές στις 25 Μαΐου.




ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Από όλα τα προαναφερόμενα, σαφέστατα προκύπτει ότι :

- Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει πόσοι εκλογείς προτιμήσαν (ψήφισαν) πράγματι τους 21 που ανακηρύχτηκαν βουλευτές και γιατί

- Εάν θα είχε εφαρμοστεί το σύνταγμα και οι διατάξεις του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012 “Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών”, που συμφωνούν με αυτό, άλλοι θα ήταν οι υποψήφιοι, άλλοι οι βουλευτές και άλλα τα ποσοστά αντιπροσώπευσης. Όσο για τους 21 που ανακηρύχτηκαν βουλευτές και τους αναπληρωματικούς τους, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ήταν όχι βουλευτές αλλά ούτε καν υποψήφιοι.

- Η όλη διαδικασία ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης μεθόδευσης εξ αρχής.

- Οι αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν από την στιγμή της σύνταξης του κείμενου του καινούργιου εκλογικού νόμου για την εκλογή βουλευτών και μέχρι σήμερα είναι πάρα πολλές αλλά τόσο ως μεμονωμένες πράξεις όσο και σε συνδυασμό, οδηγούν σε εγκλήματα κατά του πολιτεύματος ( ΠΚ134επ ).


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΣ – ΥΠΑΙΤΙΟΙ


Οι υπαίτιοι προκύπτουν από την αναφορά μου, από το παρόν υπόμνημα και από τα έγγραφα που έχω προσκομίσει με τα δύο κείμενα, και είναι πολλοί. Εγώ θα σταθώ σε εκείνους που θεωρώ κύριους υπαίτιους και στο παρόν υπόμνημα θα σας μιλήσω για έναν από αυτούς. Σε επόμενο υπόμνημα και κατά δύναμιν πάντα, θα κατονομάσω και άλλους και θα αναλύσω γιατί κατά τη γνώμη μου τέλεσαν αξιόποινες πράξεις και ποιές ακριβώς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

πρώην:
Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του «ANT1 TV», Διευθυντής του «MEGA Channel Κύπρου», Αρχισυντάκτης του «MEGA Channel Ελλάδος», Αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών σταθμών «ΑΝΤ1 FM» και «Super FM», Διευθυντής της Εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Αρχισυντάκτης των εφημερίδων «Βραδυνή» και «Ακρόπολη» συνεργάτης στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «24 Ώρες» και «Κέρδος», διορισμένος Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ( 25 Ιουνίου 2013 – 9 Ιουνίου 2014), διορισμένος από τον Αντώνη Σαμαρά εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ (Ιανουάριος 2011 – Ιούνιος 2012), διορισμένος πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (Ιανουάριος 2013 – Ιούνιος 2013)

νυν:
- βουλευτής επικρατείας από 6 Μαΐου 2012 (διορισμένος από τον Αντώνη Σαμαρά)
- εμπλεκόμενος σε υπόθεση δωροδοκίας από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη και στην υπόθεση εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ

και
- υπό αμφισβήτηση απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς,

[Βιογραφικό: http://www.jmichelakis.gr/page/about, http://el.wikipedia.org/wiki/Γιάννης_Μιχελάκης%5D

ΤΙ ΕΚΑΝΕ :

- ως επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών είχε την κύρια ευθύνη για την οργάνωση και επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών
- κατάθεσε το νομοσχέδιο έκτρωμα της τελευταίας στιγμής
- μαζί με τον Α. Σαμαρά ζήτησε την προκήρυξη των εκλογών και υπέγραψε το σχετικό ΠΔ για την προκήρυξη τους
- μαζί με τον Α. Σαμαρά, υπέγραψε την ημέρα έκδοσης του προαναφερόμενου ΠΔ το δικό του νόμο για την εκλογή των βουλευτών, με το οποίο αιφνιδίασε το εκλογικό σώμα και το εμπόδισε να ασκήσει αποτελεσματικά τα εκλογικά του δικαιώματα ή / και να αντιδράσει
- δεν ενημέρωσε τους εκλογείς περί του παθητικού εκλογικού δικαιώματος (εκλέγεσθαι),
- έκρυψε από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό στοιχεία που σχετίζονταν με το ενεργητικό εκλογικό τους δικαίωμα (εκλέγειν)
- ζήτησε με εγκύκλιο του να παραβιαστεί ο νόμος και να λάβουν οι εκλογείς από τις εφορευτικές επιτροπές και άκυρα ψηφοδέλτια
- απέκρυψε τα αποτελέσματα των εκλογών μέχρι την λήξη της προθεσμίας προσφυγής κατά του κύρους τους, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
- επέτρεψε την άσκηση ψυχολογικής βίας κατά εκλογέων, δεν φρόντισε για την προβολή όλων των υποψηφίων και επέτρεψε σε θεσμικούς παράγοντες να παρέμβουν και να επηρεάζουν τους εκλογείς με σκοπό την μεταβολή του εκλογικού τους φρονήματος
- δεν εξασφάλισε την ελευθερία της διαδικασίας της ψηφοφορίας και την ακριβή αποτύπωση του αποτελέσματος.
- έθεσε με τις πράξεις του υπό αμφισβήτηση το γνήσιο του αποτελέσματος της εκλογής των 21 αντιπροσώπων

Τι έπαθε:
- Τίποτα. Απλά διώχθηκε από την ηγεσία του ΥΠΕΣ μαζί με τους υφιστάμενους του, πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και τώρα πια είναι μόνο βουλευτής.
Αναλυτικότερα:

α) ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Ο αιφνιδιασμός προκύπτει από την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου όταν ήταν ξεκάθαρο ότι θα ψηφιστεί και θα δημοσιευτεί με την ανακήρυξη των εκλογών, η ημερομήνια διεξαγωγής των οποίων ήταν γνωστή. Αυτό και έγινε. Οι ημερομηνίες όμως αποδεικνύουν και την πρόθεση, καθώς λόγω πίεσης χρόνου κανείς δεν θα προλάβαινε να κοιτάξει προσεκτικά τι λέει ο νόμος και δεν είχε καν νόημα να το κάνει, αφού πρακτικά η όποια ένσταση κατά του νόμου μπορούσε να υποβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάδειξη των βουλευτών από το πρωτοδικείο. Έτσι, πετσόκοψε την ισχύουσα νομοθεσία, διοργάνωσε τις εκλογές βάσει του νόμου του, μετά φρόντισε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα από τους εκλογείς και ούτε γάτα ούτε ζημιά !


Νομοσχέδιο: “Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες (14 ΑΣΧΕΤΕΣ) διατάξεις.”
http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Psifisthenta-Nomoschedia/?law_id=5fa5e29c-2014-439d-9217-078cc939645a

Ημ. Κατάθεσης 27/03/2014

Σχετικές Συνεδριάσεις Ολομέλειας:
ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Β’ ΡΚΕ’ 10 Απριλίου Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου Υπουργείου Εσωτερικών: “Εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβου- λίου και άλλες διατάξεις”, σελ. 10547 )
ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Β’ ΡΚΔ’ 9 Απριλίου ( Συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: “Εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις”, σελ. 10411 )
ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Β’ ΡΚΓ’ 8 Απριλίου (Συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουρ- γείου Εσωτερικών: “Εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοι- νοβουλίου και άλλες διατάξεις”, σελ. 10166 )

Προσέξτε παρακαλώ και την ονομασία του νομοσχεδίου: Εκλογή ΜΕΛΩΝ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως αναφέρονται οι εκλογές στην απόφαση του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τον καθορισμό της χρονικής περιόδου των όγδοων εκλογών ( 2013/299/ΕΕ, Ευρατόμ: Απόφαση του Συμβουλίου, της 14ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τον καθορισμό της χρονικής περιόδου των όγδοων εκλογών των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με άμεση και καθολική ψηφοφορία http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2013.169.01.0069.01.ELL )

Κακή λέξη ο αντιπρόσωπος γιατί αν την ακούει ο εκλογέας μπορεί να του κόψει να διαβάσει την σχετική νομοθεσία εκλογής των βουλευτών και να καταλάβει την κομπίνα!

Το ότι ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για τίποτα είναι αυτονόητο και δεν θέλει πολύ φιλοσοφία, ειδικά όταν υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη ότι το εκλογικό σύστημα ορίζεται με νόμο που ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, ενώ στην δική μας περίπτωση δεν είχαμε να κάνουμε ούτε καν με επόμενες, αλλά με ταυτόχρονες εκλογές (αρθ. 54Σ).

Η συγκεκριμένη διάταξη βέβαια ήταν γνωστή στον κ. Μιχελάκη, ο οποίος ως βουλευτής και υπουργός, ορκίστηκε τουλάχιστον τρείς φορές πίστη στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, πράγμα που σημαίνει βέβαια ότι γνώριζε το Σύνταγμα πολύ καλά, γιατί αλλιώς δεν θα έπαιρνε όρκο.

Πέραν τούτου όμως και όπως προκύπτει από κατεπείγων έγγραφο το οποίο έστειλε στις 7 Νοεμβρίου 2013 προς τις Πρεσβευτικές και Προξενικές Αρχές της χώρας στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ίδιος θεωρούσε ότι σε περίπτωση που οι εκλογικές διαδικασίες παραμένουν ίδιες, εύλογο χρονικό διάστημα ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των εκλογέων ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ξεπερνά τους 6 μήνες.

Πρόκειται για την εγκύκλιο 21 (ΕΓΓΡΑΦΟ 5)

Με τίτλο “ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ”, Αριθ. Πρωτ.: 44696 και ΘΕΜΑ: «Εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2014. Προετοιμασία των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών της χώρας στα κράτη μέλη της Ε.Ε. στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την ψηφοφορία στο εξωτερικό (Ν. 1427/1984, Φ.Ε.Κ. Α’ 40/9-4-84)»”

Ενδεικτικό απόσπασμα:

“ Όπως είναι γνωστό, τον Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας, οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου 2014. ….. αναφορικά με την ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στα λοιπά κράτη μέλη της Ε.Ε., θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα: … Οι πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της χώρας στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να ενημερώσουν, με κάθε πρόσφορο μέσο τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στην περιφέρειά τους για το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την ίδια διαδικασία που ίσχυσε και στις προηγούμενες εκλογές. Οι παραπάνω εκλογείς πρέπει να πληροφορηθούν έγκαιρα …, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κλπ” http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk21_07112013.pdf

Παρά ταύτα, μήνες αργότερα (27 Μαρτίου 2014), κατέθεσε στην βουλή με κατεπείγουσα διαδικασία νομοσχέδιο για την θέσπιση καινούργιου θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού έγινε νόμος του κράτους, “ξέχασε” να ζητήσει από τις προαναφερόμενες Αρχές να ενημερώσουν τους εκλογείς για τις αλλαγές που έγιναν.


β) ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Βάσει του Συντάγματος η ψήφος είναι υποχρεωτική. Προς εκτέλεση αυτής της επιταγής, ο νόμος προβλέπει ότι σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει μια πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων που εμπεριέχουν όλους όσους συμμετέχουν στις εκλογές, έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να εκδηλώσει την προτίμηση του στον/στους υποψήφιο/ους της αρεσκείας του (ψήφος). Και για να μην χάσει σε καμία περίπτωση ο εκλογέας το δικαίωμα ψήφου, προβλέπει ο νόμος ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο, κατά την ψηφοφορία προκύπτει έλλειψη έντυπων ψηφοδελτίων, η εφορευτική επιτροπή οφείλει να παραδίδει στους ψηφοφόρους από ένα επικυρωμένο λευκό ψηφοδέλτιο όπου να γράφουν οι ίδιοι οι εκλογείς, το όνομα του συνδυασμού ή το όνομα μεμονωμένου υποψηφίου της προτίμησής τους ή το όνομα ενός ή περισσότερων υποψηφίων του ίδιου συνδυασμού.

Η επικύρωση του λευκού ψηφοδελτίου γίνεται με την σφράγιση του με την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και την μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου. (Σύνταγμα αρθ. 51.5, ΠΔ 26/2012 αρθ. 70,74, 83, ν. 4255/2014 αρθ 4)

Με τουλάχιστον 2 εγκυκλίους του όμως, ο εν λόγω υπουργός εσωτερικών, ζήτησε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 4 του νόμου 4255/2014 και του άρθρου 83.1 του Π.Δ. 26/2012 και πέραν των έντυπων ψηφοδελτίων, να λάβουν οι εκλογείς και άκυρα ψηφοδέλτια, δηλαδή μη έντυπα (λευκά) ψηφοδέλτια.

Συγκεκριμένα, ο νόμος λέει ότι σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει μια πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων και ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής όπου να κλειστεί το κάθε ψηφοδέλτιο, ενώ ο ίδιος ζήτησε να δοθεί σε κάθε εκλογέα ο σχετικός φάκελος, μια πλήρη σειρά εντύπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στην κάθε εκλογή, καθώς και από ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Δηλαδή όσα λέει ο νόμος συν ένα άκυρο ψηφοδέλτιο ως δώρο από τον υπουργό !

Ο ΝΟΜΟΣ:

α) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012 “Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών”

Άρθρο 83 Τρόπος ψηφοφορίας
1. Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.

́Αρθρο 74 Λευκά ψηφοδέλτια
7. Κάθε λευκό ψηφοδέλτιο, που δεν έχει τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, την ημερομηνία της εκλογής και τη μονογραφή του οικείου δικαστικού αντιπροσώπου, είναι άκυρο. Είναι επίσης άκυρο κάθε λευκό ψηφοδέλτιο, που χρησιμοποιήθηκε σε εκλογικό τμήμα, του οποίου η εφορευτική επιτροπή δεν έχει συντάξει πρακτικό σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου αυτού.
΄Αρθρο 70 Μορφή ψηφοδελτίων
3. Τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα. Όποιο ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο, έστω και μερικά, είναι άκυρο.
β) Ν. 4255/11-04-2014

Άρθρο 4 Ψηφοδέλτια − Σταυροί προτίμησης
1. Κάθε συνδυασμός είναι υποχρεωμένος να εκτυπώσει δικό του ψηφοδέλτιο, σε ορθογώνιο σχήμα … Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 70, … του π.δ. 26/2012.
2. Εάν κατά την ψηφοφορία ανακύψει έλλειψη των, κατά τα ανωτέρω, έντυπων ψηφοδελτίων, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση μη έντυπων ψηφοδελτίων, της ίδιας απόχρωσης με τα έντυπα, υπό τις προϋποθέσεις και τα οριζόμενα περί λευκών ψηφοδελτίων στο άρθρο 74 του π.δ. 26/2012.


ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ :

- Αριθ. Εγκυκλίου: 18 (ΕΓΓΡΑΦΟ 6)

Θέμα: Οδηγίες για τον τρόπο διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014

Αθήνα 22 Απριλίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 16225
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
….
6. Τρόπος ψηφοφορίας
(Άρθρο 5 παρ.3 του ν.4255/2014 και άρθρο 83 παρ.1 και 2 του π.δ. 26/2012)

Κατά τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ακολουθεί η ψηφοφορία τυχόν επαναληπτικών δημοτικών εκλογών και αμέσως μετά η ψηφοφορία τυχόν επαναληπτικών περιφερειακών εκλογών.
Σε κάθε εκλογέα δίνεται ένας και μοναδικός φάκελος, ο οποίος μονογράφεται κατά τη στιγμή της παράδοσής του από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγίζεται με την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής. Μαζί με το φάκελο, δίνεται και πλήρης σειρά εντύπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στην κάθε εκλογή, καθώς και από ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Η παρούσα εγκύκλιος θα αποσταλεί στους δήμους και στις εφορευτικές επιτροπές όλων των εκλογικών τμημάτων της χώρας με φροντίδα των Αντιπεριφερειαρχών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
http://dsrnet.gr/οδηγίες-για-τον-τρόπο-διενέργειας-των/
- Αριθ. Εγκυκλίου: 25
Αθήνα 8 Μαϊου 2014 Αριθ. Πρωτ.: 18663

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΣ
Όπως πίνακας αποδεκτών (Υπουργείο Εξωτερικών, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (κ.κ. Γεν. Γραμματείς), Ελληνικές Πρεσβείες και Προξενεία στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., κ.κ. Επόπτες Εκλογών, Εφορευτικές Επιτροπές εκλογικών τμημάτων εξωτερικού κλιπ. )

ΘΕΜΑ: Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν ή θα βρίσκονται στα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαϊου 2014. (ν. 1427/1984).

3. Άσκηση εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς
Μετά την αναγνώριση των εκλογέων ακολουθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας με τον κάτωθι τρόπο:
α) Παραλαβή ψηφοδελτίων και φακέλου από τους εκλογείς. Σε κάθε εκλογέα θα δοθεί ένας και μοναδικός εκλογικός φάκελος μονογραφημένος από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένος με την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και πλήρης σειρά εντύπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών καθώς και λευκό (ψηφοδέλτιο).
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk25-08052014.pdf
Αποτέλεσμα ;;; Στις κάλπες βρέθηκαν 158.796 ( 2,67 %) άκυρα ψηφοδέλτια τα οποία οι εκλογείς είχαν λάβει από τις εφορευτικές επιτροπές κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβαν από το ΥΠΕΣ.

Αν προσθέσουμε σε αυτούς τους εκλογείς και εκείνους που δεν έλαβαν πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων ( βλέπε έγγραφο ΤΑΔΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ή σημείο ΤΑΔΕ) αλλά ούτε επικυρωμένο μη έντυπο ψηφοδέλτιο για να συμπληρώσουν με το χέρι τους τα στοιχειά του/των υποψήφιων της επιλογής τους, ή έλαβαν ψηφοδέλτια συνδυασμών που δεν συμμετείχαν στις εκλογές, προκύπτει ότι η αλλοίωση των αποτελεσμάτων που προκλήθηκε από αυτές και μόνο τις αιτίες είναι πάρα πολύ μεγάλη και ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία. .

[Διευκρίνιση: Στις κάλπες βρέθηκαν 525 έντυπα ψηφοδέλτια μη υποψηφίων συνδυασμών ήτοι ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ – 311 ψηφοδέλτια, ΑΝ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ., ΑΝ.ΔΕΞΙΑ, ΑΝ.ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.Ν.Δ., ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Κ. ΕΠΙΧ.ΧΑΡ.ΟΙΚ.ΧΑΡ.ΧΡΕΗ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ ΠΑΝ.ΕΡΓ.ΚΙΝ.ΕΛΛ. ΠΑ.Ε.Κ.Ε.- 202 ψηφοδέλτια, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 12 ψηφοδέλτια) (ΕΓΓΡΑΦΟ 7) http://ekloges.ypes.gr/may2014/e/public/index.html#{“cls”:”level”,”params”:{“level”:”epik”,”id”:1}}

γ) ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

1) Ζήτησε από τις πρεσβείες, προξενεία, εφορευτικές επιτροπές κλπ να ενημερωθούν οι εκλογείς για την δυνατότητα επιλογής τεσσάρων υποψηφίων που για πρώτη φορά είχαν, κατά την στιγμή που θα εμφανίζονταν στο εκλογικό τμήμα για να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν

Η μόνη αναφορά στο σχετικό θέμα υπάρχει στην εγκύκλιο 25 της 8 Μαϊου 2014 (Αριθ. Πρωτ.: 18663) και λέει :

“3. Άσκηση εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς
Μετά την αναγνώριση των εκλογέων ακολουθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας με τον κάτωθι τρόπο:
α) Παραλαβή ψηφοδελτίων και φακέλου από τους εκλογείς
Σε κάθε εκλογέα θα δοθεί ένας και μοναδικός εκλογικός φάκελος μονογραφημένος από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένος με την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και πλήρης σειρά εντύπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών καθώς και λευκό (ψηφοδέλτιο) ……
Επισημαίνεται εδώ ότι, η εφορευτική επιτροπή πρέπει να ενημερώνει τους εκλογείς ότι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ (4) τεσσάρων κατ ́ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασμού σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα καθενός από αυτούς, σταυρό προτίμησης. Σημειωτέον ότι ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους από τέσσερις σταυρούς προτίμησης προσμετράται υπέρ του συνδυασμού ως έγκυρο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

β) Πιστοποίηση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.
Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και εφόσον ζητηθεί από τον εκλογέα, ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής του χορηγεί έντυπη βεβαίωση. Έντυπες βεβαιώσεις θα βρίσκονται με το υπόλοιπο εκλογικό υλικό μέσα στους εκλογικούς σάκους με τους οποίους εφοδιάζονται όλα τα εκλογικά τμήματα (άρθρο 83 παρ. 6 του π.δ. 26/2012).” http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk25-08052014.pdf

2) Δεν ενημέρωσε τους εκλογείς ποιοί είναι οι υποψήφιοι. Πως θα ψήφιζαν οι άνθρωποι όχι τέσσερις, αλλά έστω και έναν υποψήφιο, εφόσον δεν ήξεραν από πριν ποιοί είναι οι υποψήφιοι ;;; Θα διάλεγαν στην τύχη ή θα έβαζαν το σκυλί τους να επιλέγει κάτι όπως έκανε ψηφοφόρος στην Ελλάδα ;;;; [εκλογέας σε εκλογικό τμήμα της Μαρασλείου στην Αθήνα, πήρε το σκύλο του μαζί, έριξε κάτω τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και ψήφισε αυτόν που έπιασε πρώτο ο σκύλος του! http://www.rodiaki.gr/article/278919/kalpikh-kalph ]

Με αυτά και με αυτά, ο εν λόγω κύριος Μιχελάκης

- Ως μέλος της εκτελεστικής εξουσίας (υπουργός) έφτιαξε και κατέθεσε το νομοσχέδιο για θέσπιση καινούργιων διαδικασιών εκλογής των βουλευτών που παραβίασε σύνταγμα και εκλογική νομοθεσία, μετά ως μέλος του νομοθετικού σώματος (βουλευτής) το ψήφισε, και τέλος, ως υπουργός πάλι, το εφάρμοσε κατά το δοκούν. Τέλεσε έτσι τα εγκλήματα των άρθρων 134 και 134α του ΠΚ που αφορούν την δέσμευση του νομοθέτη από το σύνταγμα και της εκτελεστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, καθώς και την αρχή της ανεξαρτησίας των εξουσιών.

- Ως υψηλόβαθμο στέλεχος της εκτελεστικής εξουσίας και συγκεκριμένα ως επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών που είχε την κύρια ευθύνη για την επιτυχή οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών, στέρησε από τον λαό το δικαίωμα να εκλέγει τους αντιπροσώπους του (τα μέλη της βουλής) με άμεση, ελεύθερη, ίση και μυστική ψηφοφορία, πράξη που τιμωρείται και αυτή από τα ίδια άρθρα του ποινικού κώδικα.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά για την ώρα, αυτά πρόλαβα να καταγράψω, να επεξεργαστώ, να ερμηνεύσω και να αναφέρω εντός προθεσμίας που συμφώνησα με την ανακρίτρια. Περισσότερα σε επόμενο υπόμνημα. Οι Αρχές όμως έχοντας πια (κατά τη γνώμη μου), αποδείξεις και όχι απλές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, μπορούν να κάνουν την δική τους έρευνα και α) να βρουν περισσότερα από όσα είχα εγώ την δυνατότητα να βρω και β) να τα ερμηνεύσουν και πιο σωστά. Έχουν και ένα πρόσωπο να ξεκινήσουν και το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να το αθωώσουν με την αδράνεια τους ή στέλνοντας την δικογραφία στην βουλή.

Το ότι η διαβίβαση της δικογραφίας στη βουλή ισοδυναμεί με αθώωση δεν είναι μόνο θέμα απλής λογικής, αλλά αποδεικνύεται κιόλας εμπράκτως από τις τουλάχιστον 140 δικογραφίες που διαβιβάσθηκαν στην βουλή από τα τέλη του 2009 έως τον Ιούνιο του 2014 και δεν εξετάστηκαν ποτέ. Ανάμεσα τους βέβαια και οι δικογραφίες που αφορούν τον ίδιο τον Γιάννη Μιχελάκη, οι οποίες είτε χάθηκαν στο δρόμο είτε έφτασαν στην βουλή, η οποία με την αδράνεια της, εμμέσως πλήν σαφώς, αθώωσε τον καταγγελλόμενο ή αλλιώς νομιμοποίησε την παρανομία και τον ενθάρρυνε έτσι να συνεχίσει τις όποιες παράνομες πράξεις του. Κατά διαβολική σύμπτωση μία από τις εναντίον του δικογραφίες έφτασε στην Βουλή την ήμερα της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των εκλογών από τον διάδοχο του. [27 Ιουνίου 2014 “Έξι ακόμη δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή” Η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση πολίτη κατά των Αντώνη Σαμαρά, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου …Τέλος, μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη http://www.fortunegreece.com/article/exi-akomi-dikografies-diavivastikan-sti-vouli/ , http://www.iefimerida.gr/node/161078#ixzz3HonBfzXo ]

Τις προηγούμενες μπορείτε να τις δείτε εδώ: Από το 2009 έως το τέλος του 2013, η Βουλή κλήθηκε από την Δικαιοσύνη να εξετάσει 136 ποινικές δικογραφίες … http://justiceforgreece.wordpress.com/2014/01/15/από-το-2009-έως-σήμερα-η-βουλή-κλήθηκε-από-τ/ Αργότερα, ακολούθησαν και άλλες. Ενδεικτικά: στις 03 Φεβρουαρίου, στις 05 Μαρτίου, στις 02 Μαΐου και στις 18 Ιουνίου 2014, είχαν διαβιβαστεί στη βουλή άλλες τουλάχιστον εννέα δικογραφίες. Έτσι οι δικογραφίες έγιναν τουλάχιστον 151 (136 + 6 + 9 ) και έγιναν έπειτα από μηνύσεις “απλών” αλλά και “σύνθετων” πολιτών, όπως δικηγόρων, μελών του νομικού συμβουλίου του κράτους, βουλευτών κλπ.

Όσο για την τύχη των δικογραφιών κατά Μιχέλακη δείτε εδώ : “HOTDOC: Αγνοείται δικογραφία σοκ: “Ο Πάλλης χρημάτιζε τον Μιχελάκη! … Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, παρέχοντας υπηρεσίες κοινοβουλευτικού ελέγχου υπέρ των συμφερόντων του.

Αυτή την κατηγορία αποδίδει δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τον υπουργό και έχει σταλεί προκειμένου να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων να αρθεί η ασυλία του. Περιέργως όμως η δικογραφία, περίπου τέσσερις μήνες μετά την αποστολή της από την Εισαγγελία, δεν έχει φτάσει στη Βουλή” http://online-pressblog.blogspot.gr/2014/04/hotdoc.html
- Υπόθεση «χρηματισμός Μιχελάκη»: γύρος δεύτερος | TVXS – TV …

Στο τεύχος 50 του HOT DOC αποκαλύψαμε ότι υπάρχει μια δικογραφία που αφορά τον υπουργό και βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη. Στη δικογραφία αυτή ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης που έκανε την έρευνα αποδίδει πιθανότητα χρηματισμού του πολιτικού από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη προκειμένου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του. Εμείς όπως οφείλαμε σα δημοσιογράφοι δημοσιεύσαμε την είδηση, ένα πραγματικό γεγονός και διατυπώσαμε και μια δεύτερη πλευρά του σκανδάλου. Και συγκεκριμένα: η δικογραφία αυτή είχε φύγει μήνες πριν από την εισαγγελία αλλά δεν είχε φτάσει ποτέ στη Βουλή για να συζητηθεί η άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη. Απ’ ότι αποκαλύφθηκε βρισκόταν στα συρτάρια του υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος μετά την αποκάλυψη του HOT DOC και προκειμένου να καλύψει την όλη ιστορία ξανάστειλε τη δικογραφία πίσω στον Άρειο Πάγο δήθεν για έλεγχο νομιμότητας. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός που θα μπορούσε να είναι στο επάγγελμα και χασάπης ας πούμε – μην κοιτάτε που έτυχε να είναι δικαστικός –  να στέλνει δικογραφία στο ανώτατο όργανο της δικαιοσύνης του κράτους για έλεγχο νομιμότητας ενώ την έχει ήδη κάνει. Μια δεύτερη δικογραφία που αφορά στην υπόθεση χρηματισμού του Γιάννη Μιχελάκη από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη έρχεται στο προσκήνιο. Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης, σύμφωνα με το περιοδικό HOTDOC, άσκησε τούτη τη φορά δίωξη εναντίον του επιχειρηματία με την κατηγορία της «ενεργετικής δωροδοκίας».http://tvxs.gr/news/ellada/ypothesi-xrimatismos-mixelaki-gyros-deyteros


- «Καίει» Μιχελάκη η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Στο διαβιβαστικό του έγγραφο προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης κάνει λόγο για επαρκείς ενδείξεις τέλεσης από τον Γιάννη Μιχελάκη, του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που φαίνεται να τελέστηκε με τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων για ενέργεια σχετιζόμενη με τα καθήκοντά του και περιγράφει με καυστικό τρόπο, όσα προέκυψαν από την έρευνα. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν, συμπεριλαμβάνεται και φωτοαντίγραφο της ερώτηση του Αθανάσιου Νταβλούρου. Το έγγραφο τούτο είχε περιέλθει στην κατοχή του Αναστάσιου Πάλλη με FAX και φέρει αποστολέα με την ένδειξη «Νέα Δημοκρατία Βουλή», αριθμό FAX τον «2103707…» ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2013, η οποία ταυτίζεται με την ημερομηνία κατάθεσης της ερώτησης και ώρα αποστολής 15:08».http://www.mediasoup.gr/node/88556#.VFTWTb5U9to

- Δικογραφία Μιχελάκη: «Έστελνε με φαξ τις ερωτήσεις στον Πάλλη από το γραφείο του»

Στο υλικό που κατασχέθηκε στο σπίτι και το γραφείο του Πάλλη από τους εισαγγελείς, βρέθηκε επίσης η επίμαχη ερώτηση που κατέθεσε ο Μιχελάκης ως Βουλευτής στη Βουλή με περιεχόμενο κατά του Βίκτωρα Ρέστη, πρώην συνεργάτη και στη συνέχεια αντιπάλου του Πάλλη. Είναι η ερώτηση για την οποία ο νυν υπουργός φέρεται να χρηματίστηκε. Το κείμενο της ερώτησης που υπάρχει στα κατασχεμένα, έχει σταλεί από το γραφείο του Μιχελάκη στη ΝΔ, όταν αυτός ήταν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Το κείμενο που ήταν στη διάθεση του Πάλλη, δείχνει καθαρά δηλαδή πως εστάλη στον επιχειρηματία από τη ΝΔ, αφού αποτυπώνει πάνω του τον αριθμό του φαξ των γραφείων του κόμματος. http://www.koutipandoras.gr/article/111361/dikografia-mihelaki-estelne-me-fax-tis-erotiseis-ston-palli-apo-grafeio-toy

Εκτός της καταγγελίας για δωροδοκία, ο Γιάννης Μιχελάκης

α) φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ και έχει κατηγορηθεί

“Ο Μιχελάκης πίσω από τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ προς Βαξεβάνη και Χήτο http://gkdata.gr/2014/02/21/ο-μιχελάκης-πίσω-από-τις-πλαστές-αποδε/

Διώξεις σε δύο της ΕΥΠ για το σχέδιο εξόντωσης του Βαξεβάνη

Ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας, Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργάτης του, Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, είναι, σύμφωνα με την Εισαγγελία Αθηνών, οι ηθικοί αυτουργοί για το σχέδιο ηθικής και βιολογικής εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, με τις οποίες ο εκδότης του HOT DOC εμφανιζόταν ως μισθοδοτούμενος από την Υπηρεσία.Μετά από έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC που διήρκεσε οκτώ μήνες, συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.
….
* Χήτος: Ποιος ήταν ο ρόλος του Μιχελάκη στην υπόθεση των πλαστών αποδείξεων;
[..] Ο κ. Χήτος άφησε σαφείς αιχμές κατά του νυν υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος την εποχή εκείνη είχε αναλάβει το επικοινωνιακό τιμ του Αντώνη Σαμαρά και ανέδειξε το θέμα των δήθεν αποδείξεων υιοθετώντας το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στον οποίο είχε διατελέσει διευθυντής παλαιότερα, και διερωτήθηκε ποιος ήταν ο ρόλος του στην υπόθεση “.http://gkdata.gr/2014/02/21/ο-μιχελάκης-πίσω-από-τις-πλαστές-αποδε/

β) κατηγορήθηκε από ορισμένα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους ΟΤΑ ότι είναι απόφοιτος λυκείου και όχι πανεπιστήμιου όπως ο ίδιος ισχυρίζεται

Θέμα με το πτυχίο του Γ. Μιχελάκη ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει … απολύσεις http://press-gr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6062.html

…Σάββατο στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας έγινε η μεγάλη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο.
Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό της Συγκυβέρνησης η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προέλθει από το προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων. Οι μαζικοί φορείς και ιδιαίτερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στους ΟΤΑ μίλησαν για μεθόδευση από τον νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.
Μάλιστα ορισμένα μέλη αναφέρθηκαν στο βιογραφικό του κ. Μιχελάκη αμφισβητώντας το ό,τι αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς και επεσήμαναν ένα διαφαινόμενο παράδοξο: «πως μπορεί ένας υπουργός που τελείωσε το Λύκειο να διώξει υπαλλήλους από το Δημόσιο με αυτή ακριβώς την ‘κατηγορία’;».http://press-gr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6062.html

Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν ξέρω αν πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης (… της βουλής δηλαδή)

[Αρχή της άσκησης της δικαστικής εξουσίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη δικαιοσύνη λέμε και όχι στην βουλή αρθ. 26, 20 και 25 του συντάγματος αρ. 6 και 13 ΕΣΔΑ , αρθ. 134 και 134α ΠΚ) ]

Πάντως, εάν και η παρούσα αναφορά καταλήξει στην Βουλή, οι υπεύθυνοι δεν θα παραβιάζουν μόνο την αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου, το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια σε όλους αδιακρίτως (και όχι από την βουλή !), την συνταγματική εγγύηση ότι στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, συμμετέχουν μονό όσοι δεν προσβάλλουν τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη κλπ, αλλά θα επιβεβαιώσουν και την ευρύτερη πεποίθηση που επικρατεί στην κοινή γνώμη, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είναι συνεργοί και συνένοχοι στα εγκλήματα που τελούνται τα τελευταία 5 χρόνια εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Θα κλονίσουν έτσι περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στους θεσμούς και θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ακόμη ζημιά.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε ενδεικτικά πως σχολίασε κάποιος την απόφαση μου να απευθυνθώ στην δικαιοσύνη και να αναφέρω τα όσα ανέφερα:

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2014 – 3:08 μ.μ.
Καλά η γυναίκα που έκανε τη μηνυτήρια αναφορά ζει σε άλλο κόσμο προφανώς. Διαμαρτύρεται διά της μηνύσεως σε ποιους; Ζητάει απόδοση δικαιοσύνης από ποιους; Ας την ενημερώσει κάποιος να σταματήσει αυτό τον αγώνα και να μην ξοδεύεται, γιατί ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι μια ωραία παρεούλα που αποφασίζουν όπως τους βολεύει, δηλαδή κράτος μπουρδέλο
http://attikanea.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6409.html

Χριστίνα Σαλεμή

Χαλκίδα 10 Νοεμβρίου 2014
ΕΓΓΡΑΦΑ

ΕΓΓΡΑΦΟ 1 – Η ΑΝΑΦΟΡΑ της 15 Ιουνίου 2014 ( αριθμό πρωτοκόλλου 3021/16-6-14)

ΕΓΓΡΑΦΟ 2 – Τα αποτελέσματα και τα στατιστικά των ευρωεκλογών, όπως αυτά εμφανιζόταν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ στις 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 και ώρα 8:25 ΑΜ από όπου προκύπτει μέχρι τότε τα αποτελέσματα ήταν αμετάβλητα ( δηλαδή από 05/06/2014 και ώρα 17:38)

ΕΓΓΡΑΦΟ 3 - Υπ’ αρ. 686/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – Ανακήρυξη μελών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

ΕΓΓΡΑΦΟ 4 – Τελικά αποτελέσματα εκλογών στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ 5 – Εγκύκλιος 21 ( 7 Νοεμβρίου 2013 )

ΕΓΓΡΑΦΟ 6 – Εγκύκλιος 18 ( 22 Απριλίου 2014)

ΕΓΓΡΑΦΟ 7- Τα αποτελέσματα 3 συνδυασμών που δεν συμμετείχαν στις εκλογές ..



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ! 


Μια που η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και αντέδρασε αμέσως, έλατε να την βοηθήσουμε και να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Η υπόθεση είναι τεράστια, οι δικαστικοί λειτουργοί λίγοι, οι υποθέσεις πολλές και τα μέσα ανύπαρκτα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »