Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Συμφωνία Ρωσίας – Αυστρίας για τον South Stream

Austrian President Heinz Fischer (R) talks to
Russian President Vladimir Putin in
the presidential office in Vienna June 24, 2014  
REUTERS/BERNADETT SZABO

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την Αυστρία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη εργασίας, για τη συμφωνία που υπογράφτηκε την Τρίτη ανάμεσα στη ρωσική δημόσια επιχείρηση αερίου Gazprom και στον αυστριακό όμιλο πετρελαιοειδών ÖMV για την κατασκευή τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream σε αυστριακό έδαφος.

Ο κ. Πούτιν κατά την κοινή συνέντευξη που είχε με τον Αυστριακό ομόλογό του Χάιντς Φίσερ απέρριψε κατηγορηματικά την δυτική κριτική για υποτιθέμενη παράκαμψη της Ουκρανίας, καθώς, όπως σημείωσε, τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού αυτού υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως ο αγωγός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.


Στη δική του τοποθέτηση ο Αυστριακός πρόεδρος χαρακτήρισε τον αγωγό σκόπιμο και χρήσιμο, ενώ, απορρίπτοντας την κριτική άλλων κοινοτικών χωρών, παρατήρησε πως μόλις ένα τμήμα 50 χιλιομέτρων από το συνολικό μήκος των 1.500 χιλιομέτρων του αγωγού θα βρίσκεται στην Αυστρία, ενώ ένα τεράστιο τμήμα του θα διασχίζει δύο χώρες-μέλη τόσο της Ε.Ε., όσο και του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Nαυτεμπορική
το είδα


Πρόταση βόμβα της Ινδίας ταράζει τις παγκόσμιες ισορροπίες.


Πριν από λίγο, η Ινδία έθεσε επισήμως το αίτημα επέκτασης των Ρωσικών αγωγών που θα μεταφέρουν φυσικό άεριο στην Κίνα και στο έδαφος της! Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αναταράξεις στην Δύση, αφού οι δύο πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη, μπορουν άνετα να
απορροφήσουν το σύνολο της πλεονάζουσας παραγωγής. Υποκαθιστώντας έτσι πλήρως την Ευρωπαϊκή αγορά για την Ρωσία, αχρηστεύοντας παράλληλα τα διαπραγματευτικά όπλα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας.


Η αιφνίδια υπογραφή του Αυστριακού τμήματος του Southstream που παρακάμπτει το Ουκρανικό έδαφος, φανερώνει και την αμηχανία της ΕΕ να πιέσει χώρες – μέλη της που πλέον προετοιμάζονται αυτόνομα αψηφόντας τις όποιες πιέσεις.

Εαν η πολιτική των αγωγών είχε προχωρήσει και στην Ελλάδα, αυτή την στιγμή θα μιλούσαμε για το ισχυρότερο ενεργειακό κέντρο της περιοχής. Αντ’ αυτού, γίναμε ο περίγελος της υφηλίου για να ληστέψουν την χώρα 5 νταβατζήδες και τα ξένα αφεντικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »