Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Οι ΗΠΑ εκβιάζουν το Ελ Σαλβαδόρ για να αγοράσει μεταλλαγμένους σπόρους της Monsanto

Πιέσεις ασκούν οι ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ προκειμένου να εισάγει σπόρους γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων σε αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια ύψους 300 εκατ. $ που η χώρα έχει ανάγκη. Φυσικά οι σπόροι αυτοί θα προέρχονται από την γνωστή εταιρεία μεταλλαγμένων προϊόντων Monsanto.

Όπως αναφέρει το ιστολόγιο Sustainable Pulse το οποίο ασχολείται με τις εξελίξεις των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων οι ΗΠΑ πρόκειται να μην δώσουν την οικονομική βοήθεια ύψους 277 εκατ. $ εάν το Ελ Σαλβαδόρ δεν δεχθεί να πραγματοποιήσει εισαγωγή των προϊόντων της Monsanto ώστε να προμηθεύσει τους καλλιεργητές της.

Πιο συγκεκριμένα η βοήθεια βρίσκεται «παγωμένη» από τα τέλη του 2013 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο οργανισμός Millennium Challenge Corporation ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή της βοήθειας δεν πρόκειται να προσφέρει τα χρήματα εκτός εάν το Ελ Σαλβαδόρ προχωρήσει σε συγκεκριμένες περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων βέβαια είναι και η ρύθμιση για μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του οργανισμού CESTA του Ελ Σαλβαδόρ Ricardo Navarro ο οποίος
ασχολείται με τεχνολογίες τροφίμων άσκησε έντονη κριτική στην αμερικανική στάση λέγοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να υποχωρήσει από τη συγκεκριμένη στάση της.

«Θα ήθελα να πω στον Αμερικανό πρεσβευτή να σταματήσει να πιέζει την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ για την αγορά μεταλλαγμένων σπόρων. Υπάρχει μια εταιρεία στον πλανήτη η οποία προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο και αυτή είναι η Monsanto. Είναι πραγματικά απογοητευτικό που οι ΗΠΑ προωθούν μια τέτοια εταιρεία». είπε.

ΠΗΓΗ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ