Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δεν είναι μια από τα ίδια

Δεν μας φτάνει το δούλεμα των συμπολιτευόμενων πολιτευτάδων, δημοσιογράφων, αναλυτών, διανοούμενων, οικονομολόγων και άλλων χορτάτων υποτακτικών πως με τον ανασχηματισμό θα ξαναφάμε με χρυσά κουτάλια, έχουμε και τους αντίστοιχους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, οι οποίοι λοιδορώντας τον ανασχηματισμό, μας σερβίρουν μπόλικη επαναστατική μαστούρα λέγοντας το «αθώο» : Είναι μια από τα ίδια. 

Δεν θα είναι μία από τα ίδια η ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Δεν έχει δικαίωμα σύσσωμη η αντιπολίτευση να λέει ότι ο ανασχηματισμός δεν αλλάζει τίποτε. Δεν έχει κανένας αντιπολιτευόμενος δικαίωμα να βάζει σε ύπνωση τους πολίτες ότι δεν έχουν να πάθουν τίποτε περισσότερο από αυτό που ήδη έχουν πάθει. Μπορεί για τις θεατρικές αντιπαραθέσεις στα έδρανα της Βουλής να έχουν αλλάξει απλά τα πρόσωπα κρατώντας σύσσωμη η αντιπολίτευση τις ίδιες γραμμές παθητικής άμυνας πύρινων λόγων, αλλά στην πραγματική ζωή τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα από αυτά που ξέρουμε.


Οι νέοι μισθοφόροι που πήραν τα χαρτοφυλάκια στα χέρια τους ήρθαν να τελειώσουν την κατάσταση φθάνοντας την κυβέρνηση στο 2016 και ανοίγοντας δρόμο για την πλήρη αποικιοκρατική πολιτική των εντολέων τους. Η μέχρι τώρα διακυβέρνηση είχε στόχο την αφαίμαξη όλης της ρευστότητας χρημάτων που είχαν οι πολίτες. Μάζεψαν τα πάντα τόσο από
οικονομίες, όσο και από μαύρα χρήματα λαμογιών της βάσης. Απομόνωσαν με αυτόν τον τρόπο τον κάθε Έλληνα στο προσωπικό του πρόβλημα υπό την απειλή κατάσχεσης, φυλάκισης ακόμα και θανάτου (βλέπε αυτοκτονίες και απαγόρευση στους οφειλέτες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).

Έφθασαν όλο το εργατικό προσωπικό της χώρας να γυρίσει στα πατρικά του και να ζει με τις σφαγμένες συντάξεις των γονιών και παππούδων έχοντας ως σίγουρο ότι από το 2015 η κρατική σύνταξη θα είναι το πολύ στα 360 ευρώ.

Εξαφάνισαν όλες τις υγιείς επιχειρήσεις από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα. Άλλαξαν δηλαδή όλη την υγιή οικονομική βάση της χώρας που ήταν ο αιμοδότης του κράτους.

Κατάφεραν η εργασία να λέγεται απασχόληση και από τις 365 ημέρες που πριν 4 χρόνια είχες δικαίωμα να εργάζεσαι, να είσαι ευχαριστημένος με 120 ημέρες απασχόλησης με συνθήκες δουλείας, ενώ από το Σεπτέμβριο έρχεται για να μείνει το επίδομα φτώχειας των 400 ευρώ ανά οικογένεια.

Αν παρακολουθήσει κάποιος εντατικά όλα τα κυβερνητικά τηλεοπτικά κανάλια θα διαπιστώσει ότι εδώ και τρία χρόνια δύο είναι οι διαφημίσεις που αλωνίζουν κάθε 5λεπτο: Ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να μην πεθάνεις και συμβολαιογραφικές καλλιέργειες μεταξύ Τραπεζών και αγροτών αν θέλεις να έχεις την επιδότηση για τις φυσικές καταστροφές αλλά και δικαίωμα να πουλήσεις τα προϊόντα που θέλεις να παράγεις. Μπορεί να το θεωρείς πλέον μετά από τόση πλύση εγκεφάλου ότι η Υγεία ιδιωτικοποιείται και η αγροτική παραγωγή τραπεζοποιείται. Μόνο που αυτά τα δύο δεν έχουν γίνει ακόμη. Ήρθε η ώρα όμως να γίνουν γι’ αυτό τον λόγο έβαλαν δύο από τα καλύτερα πιόνια του συστήματος στα δύο ανάλογα Υπουργεία. Έναν ναζιστή στο Υγείας που δεν έχει πρόβλημα να στέλνει απευθείας στο νεκροτομείο τον ασθενή για να σώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης Υγείας και έναν παλαιοκομματικό ΝΔκράτη από την Πιερία που ξέρει να κουλαντρίζει τον θυμό των αγροτών (έκανε και την επανάσταση του γάλακτος) παρέα με το Πασοκόσκυλο Κουκολόπουλο που μόνο από τα χέρια του θα περνάνε τα ΕΣΠΑ για τους αγρότες μέσω πάντα υπογραφών των Τραπεζών.

Ούτε που καταλάβαμε μέσα στον προσωπικό μας αγώνα επιβίωσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγινε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών παγκοσμίως: Συγχώνευση Τραπεζών και πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Αυτό σημαίνει ότι το Κράτος όχι μόνο έχασε κάθε έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, όχι μόνο χάρισε ιδρωμένα λεφτά γενεών Ελλήνων για την δήθεν σωτηρία τους, αλλά για κάθε χρηματοοικονομική συναλλαγή που θα έχει με τους δανειστές θα περνάει από τα χέρια ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων. Τα προγράμματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), των επιδοτούμενων προσλήψεων και της αγροτικής οικονομίας (συμβολαιογραφικές καλλιέργειες) θα περνάει από τα χέρια και θα γυρίζει αυξανόμενο στα χέρια όχι του Δημοσίου Ταμείου αλλά του Τραπεζικού Ταμείου και από εκεί στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δύο μεγάλα χαρτοφυλάκια άλλαξαν χέρια: Ο υπουργός Οικονομίας έγινε Αρχιτραπεζίτης και ο Αρχιτραπεζίτης έγινε υπουργός Οικονομίας. Αυτοί οι δύο είναι ουσιαστικά οι κυβερνώντες της χώρας και δεν μάτωσε μύτη που και οι δύο είναι διορισμένοι (και βάση ψήφων εκλεκτοί) και όχι αιρετοί.

Κοιτάς Σαμαρά και Βενιζέλο, τους δυο αχυράνθρωπους του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος αλλά δεν βλέπεις τους πραγματικούς διαχειριστές του συστήματος, τους δύο πραγματικούς πρωθυπουργούς σου : Στουρνάρα και Χαρδουβέλη. Ο ανασχηματισμός αφορούσε αυτούς τους δύο υπαλληλίσκους και κανέναν άλλον. Αυτοί οι δύο από τα δύο σημαντικότερα πόστα θα φέρουν εις πέρας την αναμενόμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος που θα είναι κομμένη και ραμμένη όχι σε αξίες, ηθική και δικαιοσύνη αλλά σε απόδοση κέρδους υπέρ του Κράτους- Τράπεζα με οποιοδήποτε κόστος ζωών, εθνικής κυριαρχίας και ελευθερίας. Όλοι οι φάκελοι της Εθνικής Οικονομίας φεύγουν πακέτο από το δημόσιο υπουργείο και πάνε στην θυγατρική τράπεζα της ΕΚΤ, δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όταν λοιπόν, οι ψηφισμένοι αντιπολιτευόμενοι μιλούν για «μία από τα ίδια» δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παίζουν το παιχνίδι του πολιτικού συστήματος αυτοακυρώνοντας τους ίδιους τους εαυτούς που παραμένουν «μία από τα ίδια» όταν ο πολιτικός τους «αντίπαλος» δεν ανασχηματίζεται απλά, αλλά μεταλλάσσεται.-

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ