Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Υπό το αγγλικό δίκαιο η ομολογιακή έκδοση!

Λόγω εύστοχων πολιτικών δηλώσεων έφυγαν από τις αγορές το 2010 ( διεφθαρμένη Ελλάδα, Τιτανικός κλπ), λόγω εύστοχων πολιτικών δηλώσεων (πρωτογενές πλεόνασμα (!), τα γνωστά succes story κλπ ), επιστρέφουν στις αγορές. Τι άλλαξε από το 2010 έως τώρα;;; Τίποτα σπουδαίο …. Απλά κοντεύει να διπλασιαστεί ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ, κλείσαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, τριπλασιάστηκε η ανεργία και άλλα τέτοια ασήμαντα. Κατά τα άλλα, συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των νέων δανείων, με τους νέους τόκους, με τα νέα χρεολύσια, που θα φέρουν νέα δάνεια, νέους τόκους κ.ο.κ μέχρι να κατασχεθεί όλη η δημόσια περιουσία λόγω αδυναμίας πληρωμής. Τι να κάνουμε ;; Αυτά έχει το αγγλικό δίκαιο.


Η είδηση από τον ΣΚΑΙ έχει ως εξής:

Την επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ στόχος του ελληνικού δημόσιου είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφωθεί λίγο πάνω από 5%. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η απόδοση βρίσκεται κάτω από το 6%, ενώ επισήμως το βιβλίο των
προσφορών θα ανοίξει την Πέμπτη στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε φτάσει και στο 44,21%.

Η άτυπη διαδικασία ενημέρωσης των υποψήφιων επενδυτών για την έκδοση του πενταετούς ομόλογου από το ελληνικό δημόσιο ξεκίνησε ήδη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση ‘αναφοράς-benchmarking’ σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.»

Δείτε τώρα και τι έχουμε να πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια για τα δάνεια τους: Τόκοι του δημοσίου χρέους: Η “βόμβα” των επόμενων χρόνων, για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται…



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Για τα πρακτικά: Πως έδεσαν τη χώρα με το χρέος και την ανεργία

Αφιέρωμα: Τα δάνεια τους, τι τα έκαναν και πόσα μας κόστισαν


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ