Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη μου λύπη άκουσα την εκπομπή ΑΕ της 04/02/2014 και τα όσα ειπώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του μετώπου μας Δημήτρη Καζάκη για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Το τι έφταιξε και δεν ευόδωσε τελικώς η συνεργασία μεταξύ ΕΠΑΜ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ το ξέρουν καλύτερα οι πυρήνες μας στην Αττική και όλοι όσοι βρίσκονταν σε επαφή με αυτό το κίνημα. 

Πρέπει να βγει δημοσίως μια ανακοίνωση από την Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ για εξηγηθούν οι λόγοι που χαλάει, έτσι όπως φαίνεται, αυτή η συνεργασία. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό: Στις 8 Νοεμβρίου όσοι παραβρεθήκαμε στο Πολυτεχνείο νιώσαμε πως εκείνη η ημέρα ήταν ιστορική για την Ελλάδα. Πως ο Δημοκρατικός πόλος δεν ήταν απλώς μια φούσκα αλλά ένα γεγονός που έπρεπε να το...
μεταφέρουμε στην κοινωνία , να το υπερασπιστούμε και να το εξαπλώσουμε. Κι αυτό ακριβώς κάναμε κάποιοι από μας. Με το που φύγαμε απ το Πολυτεχνείο θέσαμε στον εαυτό μας ένα μεγάλο καθήκον: Να ισχυροποιήσουμε την συνεργασία μας με αυτό το δραστήριο κίνημα και να δημιουργήσουμε κι άλλες συμμαχίες κάνοντας τον Δημοκρατικό Πόλο πραγματικότητα.

Και τουλάχιστον στο Αγρίνιο όπου δραστηριοποιούμαι έχουμε βάλει όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να το
καταφέρουμε και να πάρουμε μαζί μας όλη την κοινωνία.
Έβλεπα δράσεις του ΕΠΑΜ με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και ένιωθα πραγματικά υπερήφανος, περιμένοντας την ώρα και την στιγμή που οι δύο αυτές πολιτικές δυνάμεις θα συστρατευθούν. Κι’ όντως συστρατεύθηκαν!
Είναι θλιβερό όμως που χάλασε και μάλιστα τόσο γρήγορα αυτή η συμμαχία.

Όταν δύο τέτοια κινήματα βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να συμβαδίζουν μαζί, τότε, ακολουθεί ο καθένας τον δικό του δρόμο και με σεβασμό στην μεταξύ τους συνεργασία που είχαν προηγουμένως.
Ο συναγωνιστής Δημήτρης Καζάκης , τον οποίο θαυμάζω από τότε που έγινα μέλος στο ΕΠΑΜ, είπε στην εκπομή ΑΕ της 4ης Φεβρουαρίου κάποια πράγματα τα οποία είναι ανόητα και απαξιωτικά και σε αυτό το ύφος μίλησε και η δημοσιογράφος Γεωργία Μπάστα.

Τι πάει να πει ας πούμε: «Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ακτιβιστικό κίνημα και με ακτιβισμούς δεν γίνεται τίποτα??» Αυτό μου θυμίζει κάποιους κολλημένους κουμουνιστές που όταν ακούνε για δράσεις όπως αυτές κατά των πλειστηριασμών, επανασυνδέσεων ρεύματος, άρνησης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και άλλες παρόμοιες, λένε: «Δεν θα καταφέρετε τίποτα έτσι. Αυτά είναι απλώς ακτιβισμοί. Αφού δε μιλάτε για τον καπιταλισμό δεν έχουν νόημα αυτά που κάνετε»
Θέλει μπόλικη πολιτική ωρίμανση και κυρίως ΘΑΡΡΟΣ για να κάνεις μια δράση και η δράση με την σειρά της γεννά πολιτικές ζυμώσεις μέσα στην κοινωνία.

Όσον αφορά αυτό που ειπώθηκε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος εκμεταλλεύεται στυγνά την απελιπισία κάποιων ανθρώπων βγάζοντάς τους μπροστά στην κάμερα, νομίζω πως είναι μεγάλη ντροπή! Λες και ο κος Παπαδόπουλος είναι σε ριάλιτυ σόου και βγάζει λεφτά προβάλλοντας τον πόνο των ανθρώπων. Τα βίντεο που έχω δει εγώ από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δείχνουν ωμά την άθλια κατάσταση που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας και συνάμα την υποστήριξη, την αλληλεγγύη που υπάρχει γι αυτούς. Βλέποντάς το παρακινείσαι και συ να κάνεις το ίδιο.

Αυτή η λάσπη που εκτοξεύθηκε προς το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μόνο το ΕΠΑΜ λερώνει και κανέναν άλλο και καλλιεργεί το έδαφος για την απομόνωσή του.

Νίκος Στάμος, μέλος του ΕΠΑΜ

πηγη


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »