Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ι. Σακκάς στο Radio1d.gr: "Στην Ελλάδα παραβιάζεται ο πυρήνας των συνταγματικών δικαιωμάτων"

Λάβρος κατά των επανειλημμένων καταπατήσεων των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ήταν ο Ιωάννης Σακκάς, Πρώην Εισαγγελέας, νομικός και πολιτικός επιστήμονας που μίλησε στο radio1d.grσχετικά με το νομοσχέδιο για την άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Χαρακτήρισε ύποπτο το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας οτι το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα παρουσιάζει νόμους που σώσουν και να ανακουφίσουν τους πολίτες. «Οι νόμοι, όμως αυτοί έχουν τόσα κενά, που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Μας πουλάνε νομική εξυπνάδα και κοροϊδεύουν τον κόσμο», τόνισε ο κ Σακκάς και πρόσθεσε οτι ο νέος νόμος έχει 4 σωρευτικές προϋποθέσεις. Ποιος θα τις συγκεντρώνει, αναρωτήθηκε. Εκτίμησε οτι θα αποκαλυφθεί η πολιτική κι η νομική τους απάτη.

Ο κ Σακκάς υπογράμμισε οτι το δικαίωμα να έχει κανείς κατοικία ως χώρο επαρκούς στέγασης, που είναι συνταγματικό δικαίωμα που χρήζει ειδικής φροντίδας από το κράτος, όπως προβλέπει το άρθρο 21 παράγραφος 4 του Συντάγματος.

«Πρόκειται, ουσιαστικά, για υποχρέωση που ορίζει το
Σύνταγμα της Ελλάδος. Όμως, οι βουλευτές και οι Υπουργοί δεν υλοποιούν την υποχρέωση τους να σέβονται το Σύνταγμα» επεσήμανε ο κ Σακκάς. Ωστόσο, αυτά τα δικαιώματα προστατεύονται και από τη Συνθήκη της ΕΕ που είναι υπέρτερη του μνημονίου, είπε.

Πρόσθεσε οτι πρόκειται για έκφανση ενός άλλου συνταγματικού δικαιώματος της προστασίας της αξιοπρέπειας του ανθρώπου που απορρέει από το άρθρο 2 παράγραφος 7 του Συντάγματος.

Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούσαν να επικαλεστούν αυτά τα Συνταγματικά τους δικαιώματα. «Όταν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικοί φορείς, ή το κράτος ξεκινούν την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης οι πολίτες μπορούν να επικαλεστούν το άρθρο 21 παράγραφος 4 του Συντάγματος. Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως νομικό λόγο στην ανακοπή. Αυτές είναι οι όψεις αντίστασης – άμυνας σε κατάσχεση – πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας» ανέφερε ο κ Σακκάς.

Πρέπει να πει ο κόσμος, είπε, οτι στην Ελλάδα παραβιάζεται ο πυρήνας των συνταγματικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για κρατικές χούντες εδώ στην Ελλάδα.

Υπό την έννοια αυτή κάθε ενέργεια, κρατική ή ιδιωτική που κινείται προς την κατεύθυνση απώλειας της πρώτης κατοικίας ως επαρκούς χώρου στέγασης ατομικά ή της οικογένειας αποτελεί άμεση προσβολή του πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος προστασίας της πρώτης κατοικίας ως χώρου επαρκούς στέγασης και συμπεριφορά εκτός συνταγματικού περιβάλλοντος-τόξου.

1. Η κατοικία ως χώρος επαρκούς στέγασης (ατομικά ή της οικογένειας) αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και προστατεύεται ως αντικείμενο Ειδικής Φροντίδας από το Κράτος κατ΄ άρθρο 21 παρ. 4 Συντάγματος.

2. Σημειωτέων η απόκτηση και η διατήρηση πρώτης κατοικίας ως επαρκούς χώρου στέγασης αποτελεί στοιχείο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και η προσβολή της με οιοδήποτε τρόπο, όπως ο αναγκαστικός πλειστηριασμός και η αναγκαστική έξωση του ιδιοκτήτη 1ης κατοικίας ως οφειλέτη, επιπλέον συνιστά συμπεριφορά εκτός συνταγματικού περιβάλλοντος-τόξου και άμεση προσβολή του πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της αξιοπρέπειας του ανθρώπου κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ 1 Συντ.

Μπροστά στα δύο αυτά συνταγματικά υπέρτερα απόλυτα δικαιώματα δεν μπορούν να υπερισχύουν οι ενοχικές χρηματικές απαιτήσεις του δανειστή (κράτους ή ΝΠΔΔ ή ιδιώτη-τράπεζας κλπ).

Για την αποτελεσματική νομική αντιμετώπιση της Αντίστασης και Άμυνας κατά πλειστηριασμού 1ης κατοικίας, σε νομικό περιβάλλον, θα πρέπει να εντοπιστούν οι αιτίες προέλευσης- δημιουργίας χρέους από τον οφειλέτη-ιδιοκτήτη 1ης κατοικίας.

Εντός του Ελληνικού νομικού πλαισίου, η διαδικασία πλειστηριασμού ως αναγκαστική εκτέλεση διακρίνεται ανάλογα με την μορφή του χρέους του οφειλέτη σε χρέος α) προς το Δημόσιο, β) προς ΝΠΔΔ-Κρατικό Ασφαλιστικό Φορέα και γ) προς ιδιώτη πχ τράπεζα ως πιστωτικό ίδρυμα.

Στις δύο περιπτώσεις α και β εφαρμόζεται αναγκαστική εκτέλεση και διαδικασία πλειστηριασμού σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ και Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, παρεκτός και η φύση της απαιτήσεως του χρέους είναι ιδιωτικού χαρακτήρα οπότε αρμόδια είναι τα Αστικά-Πολιτικά Δικαστήρια και στην γ περίπτωση αρμόδια είναι τα Αστικά-Πολιτικά Δικαστήρια με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ άρθρα 904 επ.)

Ακούστε τις δηλώσεις του Ιωάννη Σακκά εδώ (συνέντευξη Σακκά περίπου στο 1:32:00)

Danioliptes.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »