Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ολική διαγραφή χρεών σε δανειολήπτρια

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου 50, 26441, Πάτρα, τηλ: 2610 427998,  www.europaikikinisipatras.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-12-2013

Ολική διαγραφή χρεών σε δανειολήπτρια

Την ολική διαγραφή των χρεών δανειολήπτριας, που ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 102.270,16 ευρώ, πέτυχε η Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας με αίτηση που κατέθεσε και εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου).

Συγκεκριμένα, η αιτούσα Μ.Λ. είναι 34 χρονών, άγαμη, με ετήσιο εισόδημα 186,07 ευρώ .

Το συνολικό ποσό των οφειλών της ανερχόταν σε 102.270,16 ευρώ σε δύο τράπεζες και συγκεκριμένα στην 1η εξ αυτών όφειλε 94.393,64 ευρώ και στην 2η 7.876,52 ευρώ. Τα περιουσιακά της στοιχεία είναι ένα αγροτεμάχιο στην Καλλονή Τροιζηνίας όπου κατέχει το 62,5% εξ αδιαιρέτου, από την καλλιέργεια του οποίου προκύπτει το εισόδημά της και ένα αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ YARIS, κατασκευής του 2002, αξίας 2.500 ευρώ. Να τονιστεί επίσης ότι δεν έχει δική της κατοικία και διαμένει με τους γονείς της που είναι κι αυτοί αγρότες.

Η δανειολήπτρια προσπάθησε να έρθει σε συμβιβασμό με τις τράπεζες, αλλά μετά την αρνητική και άτεγκτη στάση τους, κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας (Ηρώων Πολυτεχνείου 50) ώστε να επιτύχει την υπαγωγή της στο Νόμο Κατσέλη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Ειρηνοδίκης, αφού εξέτασε τα στοιχεία διαβίωσης της αιτούσας, καταλόγισε συνυπαιτιότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων στην υπερχρέωση της, εφόσον τα εισοδήματά της δεν δικαιολογούσαν την παροχή-χορήγηση δανείων τέτοιου ύψους.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι υπάρχει χαώδης δυσαναλογία μεταξύ της οφειλής και των
εισοδημάτων της δανειολήπτριας και της μόνιμης αδυναμίας αυτής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις της , το δικαστήριο έκρινε (Ειρ. Καλαυρίας 67/2013) ότι οι οφειλές της αιτούσας προς τις πιστώτριες τράπεζες πρέπει να διαγραφούν οριστικά με τον ορισμό μηδενικών καταβολών (άρθρο 8, παρ. 5 του Ν. 3869/2010).

Η υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας κα Διονυσία Ντούσια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή και το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης γενικότερα, δηλώνοντας ότι το τελευταίο ανάχωμα για την προστασία των πολιτών, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, είναι η ένταξή τους στον Νόμο Κατσέλη, εφ’ όσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις .

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »