Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Απο τα ορυκτά, στα υλικά, στις εφαρμογές και στη καινοτομία

Αυτή τη περίοδο ακούγονται πολλά απο τα ΜΜΕ για τη χρήση του ζεόλιθου σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες και πολλά άλλα. Στο άρθρο μου εδώ σας παρουσίασα τη χρήση του ζεόλιθου σε ενεργειακές εφαρμογές. Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξω πως πρέπει κανένας να σκέφτεται και να εκμεταλλεύεται τα πρωτογενή προιόντα π.χ. παράγωγα ορυκτών, γιατί αν περιμένετε να σας τα πούν αυτά τα χαμένα δεν θα μάθετε ποτέ πώς είναι σωστό να γίνουν τα πράγματα.

Ένα παράδειγμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα, είναι η ψύξη μπύρας που είναι μέσα σε ένα δοχείο με τη βοήθεια ενός Υλικού τοποθετημένου μέσα του σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Στη φωτογραφία φαίνεται ενα αλουμινένιο δοχείο μπύρας απο αυτά που δεν φτειάχνονται στην Ελλάδα. Το δοχείο αποτελείται απο τρείς χώρους τον ένα μέσα στον άλλο. Ο χώρος Β είναι κενός αέρα. Ο χώρος Α περιέχει το Υλικό και ο χώρος C τη μπύρα. Ανοίγοντας την βαλβίδα (valve) το Υλικό του χώρου Α έρχεται σε επαφή με το χώρο Β και απορροφάει τους υδρατμούς του μειώνοντας τη θερμοκρασία του.

Ένα υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είναι ο ζεόλιθος. Yπάρχουν και άλλα υλικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί γα αυτόν. ¨Ολα αυτά τα υλικά είναι προιόντα ορυκτών υλικών. Αυτά τα ορυκτά υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη παράδειγμα. Σε αυτό αναφερόμαστε στη θέρμαση φαγητού ή καφέ μέσα σε
ένα δοχείο, με τη βοήθεια δύο Υλικών τοποθετημένων μέσα του σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στη βάση του.




Στη φωτογραφία φαίνεται ένα αλουμινένιο δοχείο καφέ ή φαγητού απο αυτά που δεν φτειάχνονται στην Ελλάδα. Το δοχείο αποτελείται απο τρείς χώρους. Στο χώρο Β είναι ο καφές ή το φαγητό. Ο χώρος C είναι μέσα στο χώρο Α και είναι στη βάση του δοχείου. Ο χώρος C χωρίζεται με ένα διάφραγμα σε δύο μέρη, που περιέχουν μέσα δύο υλικά τα οποία όταν έλθουν σε επαφή αντιδρούν παράγοντας θερμότητα. Τα υλικά αυτά χωρίζονται με ένα διάφραγμα που αφαιρείται με ένα εξωτερικό μηχανισμό ή βαλβίδα.

Μια επιλογή υλικών είναι ο ζεόλιθος και το νερό. Μια άλλη επιλογή είναι το CaO (οξείδιο ασβεστίου) και το νερό. Υπάχουν και άλλες. Όταν ο ζεόλιθος ενώνεται με το νερό παράγεται θερμότητα. Εναλλακτικά όταν το CαΟ ενώνεται με το νερό παράγεται Ca(OH)2 και θερμότητα. Με τη θερμότητα θερμαίνεται το φαγητό.

Το οξείδιο του ασβεστίου παράγεται απο το CaCO3 (αθρακικό ασβέστιο) που είναι μέσα στο ορυκτό ασβεστίτη με θέρμαση περίπου στους 830 C. Η Ελλάδα έχει ασβεστίτη, πατριώτες πολιτικούς δεν έχει και μυαλά παραγωγικά που να μπορούν και να θέλουν… Λύσεις υπάρχουν.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο σωστός δρόμος είναι εξορύσσουμε τα ορυκτά, να τα επεξεργαζόμαστε, απο αυτά να παίρνουμε τα πρωτογενή προιόντα και υλικά τα οποία στη συνέχεια θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε εφαρμογές. Σχεδιάζουμε με βάση τις ιδιότητές τους νέα προιόντα-καινοτομίες (δευτερογενή προιόντα) που τα εξάγουμε ή τα ρίχνουμε στην εσωτερική αγορά. Δεν είναι μόνο το ψυχόμενο βαρελάκι μπύρας που φτειάχνεται απο το ζεόλιθο ή το δοχείο θερμαινόμενου καφέ, υπάρχουν και πολλά άλλα προιόντα που μπορούν να σχεδιασθούν με βάση τις φυσικές και χημικές ιδιότητες που περιγράψαμε.


Σε αυτά τα δύο συγκεκριμένα παραδείγματα μπορεί να βασιστεί η δημιουργία δύο τουλάχιστον κερδοφόρων βιομηχανιών στην Ελλάδα.


Προιόντα σημαίνουν θέσεις εργασίας. Παραγωγή σημαίνει ανάπτυξη.

Η αλλαγή του ζεόλιθου ή του οξειδίου το ασβεστίου με ένα άλλο υλικό στα παραπάνω παραδείγματα δημιουργεί καινοτομίες και πατέντες. Αυτό θέλει η χώρα καινοτομίες, αληθινές καινοτομίες και όχι εταιρείες του εξωτερικού που ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα προσποιούμενες ότι παράγουν προιόντα στην Ελλάδα για να πάρουν ενισχύσεις απο τις τράπεζες ή τα ευρωπαικά προγράμματα κλπ.

Θα γνωρίζετε τη γνωστή διαμάχη παραγωγής ζεόλιθου ανάμεσα σε μια εταιρεία στη Βουλγαρία και μια άλλη στην Ελλάδα, η οποία εμποδίζεται απο το κατεστημένο. Η σχεδίαση νέων προιόντων με βάση τον ζεόλιθο επιλύει το τρόβλημα και αμφότερες θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρες. Δυστυχώς…

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο έλεγχος των τιμών των πρωτογενών προιόντων. Αν ένας παραγωγός π.χ. ζεολίθου αποφασίσει να ανεβάσει τη τιμή διάθεσής του (Ελληνική αντιπατριωτική κουλτούρα) τότε οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το ζέολιθο μπορεί ακόμη και να πτωχεύσουν. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν συμβόλαια μακράς διάρκειας, που οδηγούν όταν υπάρχουν σε μεγάλη κλίμακα σε οικονομική σταθερότητα.

Αντιλαμβάνεστε πόσο κακό είναι για την μελλοντική παραγωγή της χώρας η απεμπώληση του ορυκτού πλούτου και των πρωτογενών προιόντων σε επενδυτές χωρίς όρους; Αυτό κάνει ήδη η παράνομη κυβέρνηση της χώρας χάριν δήθεν της “ανάπτυξης”.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ορυκτά και απο αυτά μπορούν να υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες προιόντα. Ετσι δημιουργούνται οι θέσεις παραγωγής και η πραγματική ανάπτυξη. Ατέλειωτος ο αριθμός. Φυσικοί, μαθηματικοί, χημικοί, γεωλόγοι, προγραμματιστές, μηχανικοί, σχεδιαστές, νομικοί, οικονομολόγοι, λογιστές και τόσοι άλλοι θα αποκτήσουν δουλειά, αξιοπρεπή και παραγωγική δουλειά.

Δεν μπορούν όλοι να γίνουν έμποροι, τουριστοσερβιτόροι και πάροχοι υπηρεσιών ούτε γιατροί και δικηγόροι ούτε δημόσιοι υπάλληλοι ούτε να γίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι ούτε να γίνονται δρόμοι και πεζοδρόμια εκεί που δεν χρειάζονται ούτε να γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα κράτος που είναι ανάξιο, δουλοπρεπές και ανίκανο να προσφέρει λύσεις.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να γνωρίζει κανείς να τις δημιουργεί. Να έχει θέληση, να είναι έντιμος  και συνεπής πατριώτης. Το παρόν πολιτικό σύστημα δεν διαθέτει ανθρώπους  με τέτοια  προσόντα. Αυτοί έχουν μάθει να κάθονται σε μια γωνία και όποιος περνάει να τους πληρώνει τεμπελόσημο ή διόδια.

Στα ΜΜΕ σας μαθαίνουν να πίνετε μπύρα και καφέ. Εμείς σας δώσαμε μια γεύση απο τη χαρά της δημιουργίας. Αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο όποιος φτειάχνει κάτι. Οι τεμπέληδες και ανεπάγγελτοι τί να σας μάθουν; Μια ζωή στη βούτα είναι και έκαναν τον κόσμο σαν τις μούρες τους.

Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω πολύπλοκα παραδείγματα απο επιστημονικά projects που δεν θα αντιλαμβανόσασταν. Όμως, δεν έχει νόημα να σας παρουσιάσω θέματα που δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, όπως κάνουν άλλοι στην Ελλάδα για να φαίνονται ότι “εργάζονται”. Δεν είμαι της φιγούρας, είμαι της ουσίας. Δέστε όμως πόσο πίσω είναι η χώρα. Ούτε δύο δοχεία που να αυτοθερμαίνονται ή να αυτοψύχονται δεν μπορεί να φτειάξει. Αίσχος.

το είδα




<<<    Μισθός ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησης και μπόνους σε κουπόνια τροφής 



 Νέο κύμα απολύσεων στον Ριζοσπάστη    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »