Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Αλλάζει η οικονομία, «φεύγουν» τα μετρητά! Σοκαριστικά τα νέα για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δρόμος δεν έχει επιστροφή!

Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική διαδρομή τα τελευταία χρόνια στον χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών και πλέον κατατάσσεται στις υψηλές θέσεις των χωρών της Ευρωζώνης στη χρήση του ψηφιακού χρήματος, το οποίο έρχεται και θα αλλάξει το οικονομικό σύστημα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα!

Ο ρυθμός αύξησης των συναλλαγών με κάρτες και κινητά αυξάνεται σταθερά! Τα μετρητά δεν καταργούνται! Απλά «φεύγουν« γιατί ο κόσμος προτιμά το ψηφιακό χρήμα όλο και περισσότερο!

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Λιθουανία κατατάσσεται στην πρώτη θέση, συνιστώντας χώρα που καταγράφει αύξηση χρήσης ψηφιακού χρήματος, αφού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 το ποσοστό πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας έφτασε το 78,1%! Στο 75.5% ανέρχεται το ποσοστό της Πορτογαλίας και στο 73% της Ελλάδας.

Στο 70% το ποσοστό της Κύπρου!

Σλοβενία(+5%) και Γερμανία(+4.5%) είναι επίσης χώρες που

το ποσοστό πληρωμών μέσω πιστωτικής αυξήθηκε. Ενώ η Μάλτα(-2.2%) και Ιρλανδία(-6%) είδαν το ποσοστό αυτό να μειώνεται. 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ;

ΜΜΕ ρώτησαν την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι οι κυβερνήσεις δεν θα χρησιμοποιούσαν τα ψηφιακά νομίσματα ως εργαλείο ελέγχου.

Η απάντησή της: «Δεν μιλάω γιατί είμαι σε ήσυχη περίοδο».

Περαιτέρω λόγια πραγματικά περισσεύουν:

Σημειώνεται πως η νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει για τα καλά το 2024, ειδικά στα πορτοφόλια μας, καθώς το ψηφιακό ευρώ έρχεται για όλους!

Κυκλοφορεί μάλιστα ένα βίντεο με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, να έχει δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο και στην σειρά τους, εάν αποτύχουν να υιοθετήσουν τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CDBC)!

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θεωρούνται ως «νομισματικές άγκυρες» από τις εμπορικές τράπεζες, γεγονός που τις υποχρεώνει να παραμείνουν προσηλωμένες στο νέο οικονομικό περιβάλλον — συμπεριλαμβανομένων των CBDC. Ειδάλλως…

Όπως έχει ήδη πει:

«Εμείς οι κεντρικοί τραπεζίτες λειτουργούμε ως ένα νομισματικό στήριγμα σχετικά με τις εμπορικές τράπεζες και τα ιδιωτικά χρήματα.

Αν δεν συμμετέχουμε σ’ αυτό το παιχνίδι, αν δεν εμπλεκόμαστε στον πειραματισμό και στις καινοτομίες όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών, διακινδυνεύουμε να απωλέσουμε τον ρόλο του στηρίγματος που παίζουμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες…

Και έχουμε ιστορικά παραδείγματα, μια περίοδο όπου το νομισματικό στήριγμα των κεντρικών τραπεζών δεν υπήρχε, κι αυτό επιτάχυνε την μια κρίση μετά την άλλη.

Αυτό αναμφίβολα συνέβαινε την εποχή της ελεύθερης τραπεζικής τον 19ο αιώνα. Θέλουμε να επιστρέψουμε σ’ εκείνες τις εποχές; Πιθανότατα όχι.

Θα έλεγα ”Ασφαλώς όχι” από την πλεονεκτική μας θέση, λόγω της οποίας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση γι’ αυτές τις ψηφιακές πληρωμές προκειμένου να διατηρήσουμε τον ρόλο του στηρίγματος που έχουμε διαδραματίσει τακτικά».

Δείτε το βίντεο:

Ο Aaron R. Day, Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός ακτιβιστής, εξέφρασε την άποψή του για το Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CDBC), το οποίο το οποίο επιδιώκεται να αντικαταστήσει εντελώς τα μετρητά σε κάθε χώρα!

Όπως είπε, μιλώντας στους Epoch Times:

«Θα σας πουν ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι μια μορφή ψηφιακού χρήματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκεί όπου  δεν θα υπάρχουν μετρητά και, θα είναι πραγματικά βολικό, πραγματικά φθηνό και θα είναι πολύ εύκολο (στην χρήση).

Αυτό το οποίο είναι πραγματικά το  ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας, είναι ψηφιακό χρήμα “προγραμματιζόμενο”, που μπορεί να το επιβλέπει η κυβέρνηση και μπορεί να λογοκριθεί από την κυβέρνηση.

Συνεπώς με άλλα λόγια, είναι κάτι όπου… -τώρα  φανταστείτε μια κοινωνία όπου δεν έχετε πλέον μετρητά και, κυριολεκτικά κάθε συναλλαγή που κάνετε παρακολουθείται από  την κυβέρνηση! Εάν έχετε λογαριασμό ταμιευτηρίου υγείας, χρεωστικές κάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο για να αγοράσετε ορισμένα είδη υγειονομικής περίθαλψης τα οποία βρίσκονται ήδη σε λίστα!

Η κυβέρνηση αποφασίζει (εμμέσως) ακόμη και τι μπορείτε να αγοράσετε.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα προγραμματισμένα σας χρήματα για την αγορά πραγμάτων, τα οποία η κυβέρνηση αποφασίζει ότι θέλει να αγοράσετε»!

Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη χώρα σε όλα αυτά, τουλάχιστον στην Ευρώπη, και όπως είναι φυσικό αποθεώνεται (ΕΔΩ)!!!

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, το ID2020 και η Digital Impact Alliance ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την προώθηση πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων, όπως ισχυρίζονται, την ώρα που προωθείται παντού το ψηφιακό νόμισμα-ταυτότητα!!!! 

Όπως επιδιώκεται, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνδεθεί με το ψηφιακό πορτοφόλι και την ψηφιακή ταυτότητα, ενδεχομένως σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακό «χάραγμα» και το χαρακτηριστικό του είναι πως δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει ή να πουλά χωρίς αυτό! 

Άλλωστε προωθείται και το Worldcoin, όπως αποκλειστικά έχετε διαβάσει στο ΕΛ!!!

Τελικά, τα CBDCs (Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας) ενδεχομένως θα φορτωθούν σε μικρά μικροτσίπ ή βιοτσίπ, προκειμένου να ενσωματωθούν στον οργανισμό, καθώς η τεχνολογία κάνει άλματα!

το είδα 

1 σχόλιο:

  1. Πληρωνουμε τους λογαριασμους ΔΕΗ κλπ... με ΜΕΤΡΗΤΑ.
    Πληρώνουμε το σουπερ μαρκετ με ΜΕΤΡΗΤΑ.
    ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »