Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Όλη η πορεία μας ως Έλληνες είναι ιστορία αφοβίας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

όλη η πορεία μας ως Έλληνες είναι ιστορία αφοβίας

… οι πρόγονοί μας από την αρχαιότητα έως τη γενιά του 1940 εκπαιδεύονταν σε μια αγωγή που καταπολεμούσε το φόβο και τους προετοίμαζε ως ατρόμητους/ακατάβλητους μπροστά σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Όμως μεταπολεμικά (με την εδραίωση του δόλιου καρκινώματος που λέγεται μμε) άνοιξε μια θλιβερή παρένθεση όπου οι άνθρωποι σκόπιμα και συστηματικά βομβαρδίζονται με φόβο και εκπαιδεύονται να ζουν με αυτόν σε μια κατάσταση αδυναμίας αποκόπτοντας έτσι το δεσμό με την ηρωική στάση χιλιετιών.

Ο δόλιος αυτός μηχανισμός γενικευμένης ψευδολογίας επιδιώκει να τους κάνει να φοβούνται συνεχώς και για τα πάντα - για κάθε υπαρκτό αλλά κυρίως και για κάθε ανύπαρκτο, επινοημένο* κίνδυνο (ο οποίος υπάρχει μόνο ως σενάριο/αφήγημα στο εγχειρίδιο προπαγάνδας των τυράννων της νέας τάξης).

Γιατί ο εγκλωβισμένος στο καθεστώς του φόβου μετατρέπεται εύκολα σε ελεγχόμενο πιόνι. Δεν ενεργεί ψύχραιμα ή με λογική αλλά με πανικό και τρόμο. Ο φοβισμένος πρακτικά είναι ο αδαής/άσχετος και αυτός που βρίσκεται σε σύγχυση/νοητική δυσαρμονία. Αντί να στηριχθεί στις δυνάμεις του, στη γνώση και στην αλήθεια ψάχνει τον από μηχανής θεό, το «σωτήρα» που θα τον σώσει. Και τον βρίσκει στο νοσηρό σύμπλεγμα εξουσίας-μμε, στο οποίο γίνεται έρμαιό του και σύρεται από αυτό να πιστεύει και να πράττει κάθε παραλογισμό (πχ τις υποχρεωτικότητες των αλλοπαθητικών ιατρικών πράξεων). Αυτή του τη συμμόρφωση (που τελικά τον κάνει θύμα) το σύστημα την περιφέρει ως «υπευθυνότητα» σε αντίθεση με όσους δεν συμμορφώνονται (οι οποίοι υποτιμητικά στιγματίζονται ως «ψεκασμένοι»).

Όμως ο άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί/καλλιεργήσει την αφοβία είναι ελεύθερος, δεν τον καθηλώνει κάτι νοητικά ή συναισθηματικά και μπορεί πλέον αντικειμενικά και υπεύθυνα να αντιμετωπίσει μια απειλή χωρίς να χειραγωγείται. Εκκινεί πάντα από την διαπίστωση ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι (πχ σεισμός) είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους σεναριακούς/κατασκευασμένους. Οπότε δεν «πολεμάει ανεμόμυλους» αλλά θα χτυπήσει τον πραγματικό εχθρό που στη συγκυρία μας είναι η παραπληροφόρηση/παραπλάνηση.

Προεκτείνοντας το σκεπτικό αυτό σε συνθήκες πολέμου και στην αναμέτρηση με έναν εχθρό ποιον θα εμπιστευόταν κάποιος για στρατηγό: αυτόν που έχει αφοβία να μπει μες τα όλα να πολεμήσει ή τον φοβισμένο; Η ίδια αυτονόητη επιλογή ισχύει και στην κοινωνία όπου ο άφοβος πολίτης και όχι το φοβισμένο ανθρωπάκι είναι η εγγύηση για ελευθερία και ασφάλεια. Οπότε ο φοβισμένος δεν μπορεί να επιβάλλει τη στάση συμμόρφωσης που έχει στους άφοβους/αμφισβητίες/αντικονφορμιστές. Δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από το καθεστώς σαν να μίλησε ο Θεός. Ούτε πίσω από την παραπλάνηση/προπαγάνδα της «επιστήμης» των εξαρτημένων δήθεν «ειδικών». Αντίθετα οφείλει να ψαχτεί και να αναρωτηθεί γιατί ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας έχει άλλη γνώμη γι’ αυτό που σερβίρεται ως απειλή - γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας την αμφισβητεί και δεν συμμορφώνεται. Γιατί σίγουρα δεν μπορεί όλος αυτός ο κόσμος να είναι τρελοί.

Επομένως είναι ακόμα πιο θεμελιώδες τώρα που ζούμε/κατακλυζόμαστε από σεναριακούς ψευδο-κινδύνους να βρούμε ξανά τον δεσμό με το παρελθόν και να επανέλθουμε σε μια κοινωνία των θαρραλέων – όχι των φοβισμένων.

……………………….
* Δυο αντιπροσωπευτικά τέτοια σενάρια ανύπαρκτων κινδύνων είναι η κλιματική τρομοκρατία και η απειλή «πανδημιών». Και τα δύο είναι τα ανυπόστατα, αμαρτωλά προϊόντα ενός εξαρτημένου και χρυσοπληρωμένου από το σύστημα τσαρλατανισμού που περιφέρεται ως δήθεν «επιστήμη».


3 σχόλια:

  1. Στην Ουκρανία παρέδωσε η Λευκωσία τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 100 χλστ. της Εθνοφρουράς και τα πυρομαχικά τους!
    Τα συγκεκριμένα πυροβόλα είχαν αποτρέψει την κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας το 1974

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/stin-oukrania-paredose-i-leykosia-ta-rymoulkoumena-pyrovola-ton-100-xlst-tis-ethnofrouras-kai-ta-pyromaxika-tous/

    Υ.Γ. Ο ΠΡΩΗΝ υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιωργάλλας ΓΙ` ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ?????
    ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποϊκοτάζ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ..... στην πράξη... δώσε πόνο!!!

    https://www.oparlapipas.gr/2024/02/video_3.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέγας Αλέξανδρος: Μύθοι και Πραγματικότητες | Στο Πατάρι του Gutenberg
    Ο ένας εκ των επιμελητών του τόμου “Μέγας Αλέξανδρος: Οι πρώτες πηγές – Τα αποσπάσματα των αρχαίων ιστορικών ” Στάντης Ρ. Αποστολίδης μίλησε για το βιβλίο σε αυτήν τη συνάντηση στο Πατάρι του Gutenberg στις 18 Μαΐου 2019. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

    https://m.youtube.com/watch?v=Wdk1f_Ja0gc&t=4982s

    Υ.Γ. ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »