Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ιστορικό ρεκόρ διαφθοράς καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας!

Η Ελλάδα είναι μια απο τις διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, αυτό δεν το λέμε εμείς (μάλλον το λέμε και εμείς), αλλα ο επίσημος ιστότοπος της Διεθνούς Διαφάνειας. Τρεις 3 μονάδες κάτω σε σχέση με την ήδη χαμηλή περσινή κατάταξη η Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη εστία διαφθοράς, αφορά τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου (World Press Freedom Index), όπου κατέχουμε την πρώτη θέση στην ΕΕ, αλλά και της χρήσης των SLAPPs (Strategic Lawsuit Against Public Participation), με στόχο να φιμωθούν οι δημοσιογράφοι, εμποδίζοντας τη δυνατότητα των ΜΜΕ να φέρουν στο φως υποθέσεις διαφθοράς.

Μία από τις βασικές εστίες διαφθοράς είναι και η μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο κράτος δικαίου, η οποία αφορά και τις παράνομες υποκλοπές επικοινωνιών σε δημοσιογράφους και πολιτικούς από την κυβέρνηση. Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, η λογοκρισία και η ανύπαρκτη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας. Είναι μόνο μερικά απο αυτά που λαμβάνονται υπόψη.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, δήλωσε:

 «Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια παρατηρούμε πτώση της βαθμολογίας της χώρας μας στον Δείκτη Διαφθοράς, που επηρεάζει αρνητικά τη συνολική κατάταξή της παγκοσμίως. Ήδη από πέρυσι η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος προειδοποίησε για τα φαινόμενα περιστολής του κράτους δικαίου, την έλλειψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ελευθερίας του τύπου και την αποδυνάμωση των Ανεξάρτητων Αρχών. Για να επιστρέψει η χώρα στην ανοδική πορεία των προηγούμενων ετών, θα πρέπει να σημειωθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, για την προστασία των δημοσιογράφων, την ανεξαρτησία των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών και την ενδυνάμωση του κράτους δικαίου. Η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος προτίθεται να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επίτευξη των παραπάνω στόχων».

Γνωρίζουμε ως κάτοικοι αυτής της χώρας, πως αυτά δεν είναι παρά η κορφή του παγόβουνου.

Εντελώς συμπτωματικά η είδηση της πτώσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο Δείκτη Διαφθοράς, ήρθε μαζί με την τεράστια επιτυχία της Ελ.Ασ. να τσακώσει στην “τσιμπίδα” της τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, επικεφαλή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εξαιτίας αυτού του τόσο μεγάλου γεγονότος που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, δεν βρέθηκε χώρος στα ΜΜΕ, να παρουσιαστεί η πτώση της Ελλάδας στον παγκόσμιο Δείκτη Διαφθοράς… και έτσι θα συνεχίσουμε να ζούμε μεγάλες στιγμές επιτυχίας και επιβράβευσης της κυβερνητικής πολιτικής και της οικονομία – όπως απέδωσε τα εύσημα και ο υπουργός της οικονομίας Κωστής Χατζιδάκης.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την εγχώρια μαφία, τα καρτελ ναρκωτικών, ακόμα και οι αναφορές σε συμβόλαια θανάτου, έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες φορές στα εναλλακτικά ΜΜΕ. Και για να είμαστε δίκαιοι, η ΕΕ είναι επίσης βουτηγμένη στην διαφθορά, γιαυτό και προσπαθεί να τερματίσει μια για πάντα την εναλλακτική ενημέρωση.

Εντάξει, είπαμε να είμαστε δίκαιοι. Το γεγονός παρουσιάστηκε απο το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »