«Συγχαίρω τους πολίτες εκείνους που ψήφισαν στο σημερινό συμβουλευτικού χαρακτήρα δημοψήφισμα και έκαναν χρήση μιας από τις δημοκρατικές τους ελευθερίες. Με μια σημαντική επικράτηση του “ναι” υπάρχει ευρεία στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ευρωατλαντική προοπτική της χώρας” σχολίασε ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν. Προσέθεσε δε ότι “τώρα αναμένω όλοι οι πολιτικοί ηγέτες να σεβαστούν την απόφαση αυτή και να προχωρήσουν με απόλυτη ευθύνη και ενότητα πέραν τον κομματικών γραμμών προς το συμφέρον της χώρας τους».
Σημείωση:
Στις 23 Ιουνίου 2016 διεξήχθη δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή της χώρας ή την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να αποχωρήσει είπε το 51,89% (Συμμετοχή 72,21% και Αποχή 27,79%)
Τον Μάρτιο του 2004 διεξήχθη δημοψήφισμα στην Κύπρο (Σχέδιο Ανάν).
ΌΧΙ στο Σχέδιο Ανάν είπε το 75.83% (Συμμετοχή 89.18% και Αποχή 10,82%)
Επειδή τα αποτελέσματα των δυο δημοψηφισμάτων τόσο του Ηνωμένου Βασίλειου όσο και της Κύπρου δεν ικανοποίησαν την Αυτοκρατορία των Βρυξελλών, στις Βρυξέλλες αποφασίζουν και διατάζουν να ξαναγίνουν (αλλά και όσες φορές χρειαστεί) στις δύο χώρες δημοψήφισματα, μέχρι ο λαός «δημοκρατικά» να αποφασίσει αυτό που η Αυτοκρατορία των Βρυξελλών θέλει και επιθυμεί.
Τότε η Αυτοκρατορία των Βρυξελλών θα εμφανιστεί με το προσωπείο της «δημοκρατικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μας ανακοινώσει ότι: Ο λαός μίλησε και απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται. Η δημοκρατία νίκησε τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Κύπρο. Ζήτω η Δημοκρατία και τέλος τα δημοψήφισματα (με το ίδιο ερώτημα) σε αυτές τις δύο χώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου