Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Τώρα που η Ελλάδα μετατράπηκε σε Αμερικανική Βάση οι Έλληνες απαλλάσσονται από τη βίζα

Ο «αναρχικός» Τσίπρας καθάρισε πάλι για λογαριασμό μας...
Κυκλοφόρησαν είδηση ότι παύει η περιοδική αξιολόγηση της Ελλάδας για την διαδικασία έκδοσης βίζας για τις ΗΠΑ, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να απαλλάσσονται από τη βίζα, από την οποία ουσιαστικά είχαν ήδη απαλλαγεί από το 2010.

Αφού χάρη στην «επαναστατική» και «αντι-ιμπεριαλιστική» κυβέρνηση με «εθνικιστή» και «πατριώτη» Υπουργό Αμύνης μετατράπηκε η χώρα σε απέραντη αμερικανική βάση οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές δηλώνουν μέσω επιστολής προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η χώρα μας παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, αλλά
κάθε χρόνο γινόταν αξιολόγηση από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν. Προσοχή, όταν μιλάμε για ετήσια αξιολόγηση εννοούμε αξιολόγηση της χώρας και όχι του ταξιδιώτη. Στην ουσία λοιπόν για τον Έλληνα πολίτη δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Κι αυτό μας το περάσανε ως μεγάλη είδηση, που στην ουσία είναι FAKE NEWS.


Οι «σύμμαχοι» μας εμπιστεύονται πλέον και δέχονται πως από την Ελλάδα τηρούνται αυστηρά όσα απαιτούνται από το αμερικανικό κράτος και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρεκκλίσεις.


Μεγάλα λόγια και φανφάρες και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη».


Η βίζα για τους Έλληνες πολίτες καταργήθηκε το 2010 επί Γιωργάκη και Ομπάμα. Μάλιστα ο Γιωργάκης είχε κάνει λόγο για ικανοποίηση ενός ελληνικού αιτήματος δέκα ετών.


Για τους ταξιδιώτες από τότε έως και σήμερα χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα ισχύει το ESTA.


Το Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA) είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP). Η ESTA είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής και για σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το Προγράμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδίου πριν από την επιβίβαση τους σε αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η ESTA σχεδόν αμέσως, θα καθορίσει σε πολλές περιπτώσεις, εάν ένα άτομο πληροί τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) ταξίδια, και αν το εν λόγω ταξίδι δημιουργεί οποιαδήποτε επιβολή του νόμου ή κινδύνους για την ασφάλεια.


Οι αιτήσεις ESTA μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή πριν από το ταξίδι, και αφού εγκριθούν, θα ισχύουν για διάστημα ενός ή δύο ετών ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου του αιτούντα, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.


Οι άδειες ισχύουν για πολλαπλές εισόδους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συνιστά να γίνεται η υποβολή αιτήσεων ESTA αμέσως μόλις ο αιτών ξεκινήσει τον προγραμματισμό του ταξιδιού του με προορισμό τις ΗΠΑ και τουλάχιστον 72 ώρες πριν από το ταξίδι.


Με πληροφορίες από το newsbeast.gr και το ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ