Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν την FYROM στο ΝΑΤΟ και βιάζονται

Ο πολυετής στρατηγικός σχεδιασμός των ΗΠΑ είναι η εγκαθίδρυση στην περιοχή Σκοπίων-Κοσόβου, σε συνδυασμό με τη Σούδα, μιας ισχυρής στρατιωτικής αλυσίδας βάσεων των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης στον κόσμο, που θα ελέγχει ταυτόχρονα τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, θα αστυνομεύει τον πετρελαϊκό πλούτο Ασίας και Αφρικής, θα αποτελεί το ορμητήριο κατά των Αραβικών χωρών που δεν ελέγχει, και το βασικότερο, θα προστατεύει τους φίλους τους, το Ισραήλ.
Ήδη εγκατεστημένη στα σύνορα FYROM και Κοσόβου βρίσκεται η αμερικανική βάση «Camp Bondsteel» η οποία απέχει μόλις 150 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα.

Το στρατόπεδο Bondsteel κατασκευάστηκε για να στεγάσει αμερικανικές ειρηνευτικές δυνάμεις αμέσως μετά την ανεξαρτησία του από το Κοσσυφοπέδιο από τη Σερβία το 1999. Μπορεί να χωρέσει χιλιάδες στρατιώτες, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στα Βαλκάνια και
απασχολεί εκατοντάδες ντόπιους.




Η βάση αυτή έχει έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων, 300 περίπου κτίρια, μεταξύ των οποίων το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο όλης της Ευρώπης, 25 χλμ. οδικού δικτύου στο εσωτερικό της, 10.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, 140 περίπου αεροσκάφη και ελικόπτερα, και τον πιο βαρύ πολεμικό εξοπλισμό που υπάρχει στην Ευρώπη. ​

Το ταχυδρομείο είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό συγκρότημα στη νοτιοανατολική Ευρώπη με όλα όσα υπάρχουν στο Wal-Mart και ο αμερικανικός στρατός ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να μεταφέρει όλα τα προϊόντα από τις ΗΠΑ.

Η βάση, εκτός από το καλύτερο νοσοκομείο στο Κοσσυφοπέδιο, έχει κινηματογράφο, τρία γυμναστήρια, δύο κτίρια αναψυχής που διαθέτουν τηλέφωνα, υπολογιστές με internet, τραπέζια μπιλιάρδου και βιντεοπαιχνίδια.

Διαθέτει ένα παρεκκλήσι με διάφορες υπηρεσίες θρησκειών, μια τεράστια τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, πυροσβεστικό σταθμό, στρατιωτικό αστυνομικό τμήμα, ένα εκπαιδευτικό κέντρο όπου προσφέρονται μαθήματα κολεγίων, δύο καπουτσίνο μπαρ, ένα Burger King, ένα Taco Bell, μια πιτσαρία του Anthony, κουρείο, εγκαταστάσεις πλυντηρίου, ένα κατάστημα ραψίματος και ένα ταϊλανδέζικο μασάζ.



Πέρα από τις τεράστιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξίσου γιγαντιαία και πολυάνθρωπη είναι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, όπου λειτουργούν και δύο μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν και εποπτεύουν τη Βαλκανική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή από Ισραήλ μέχρι Τσεχία.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αντί να κλείσουν τις στρατιωτικές βάσεις των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η ήπειρος περιβάλλεται από ολόκληρες αλυσίδες νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής, ενώ έχει εκφραστεί αναβάθμιση εκείνης στη Σούδα.



Κατά συνέπεια, υπάρχουν σήμερα περισσότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη παρά στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου. Η ειρήνη και η ασφάλεια έχουν γίνει πιο εύθραυστες και η ποιότητα ζωής διακυβεύεται.

Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη ξεκίνησε το 1999 από την επίθεση που προκάλεσαν ΝΑΤΟ-ΗΠΑ εναντίον της Σερβίας (FR Γιουγκοσλαβία). Μετά τη λήξη της επίθεσης, οι ΗΠΑ δημιούργησαν τη στρατιωτική βάση «Camp Bondsteel» στο κατεχόμενο τμήμα της σερβικής επικράτειας του Κοσσυφοπεδίου, η οποία είναι μία από τις πιο ακριβές και τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Δεδομένου ότι η χώρα δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ (ακόμα, και γι΄αυτό βιάζονται να ενταχθεί) η βάση αυτή τη στιγμή θεωρείται παράνομη, και δηλώνει βίαιη πράξη έλλειψης σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, και παραβαίνει βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου.

Τώρα, τα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ/Ισραήλ, θέλουν τόσο την επέκταση της βάσης Bondsteel, όσο και την νομιμοποίηση/μονιμοποίηση των αμερικανικών στρατευμάτων για την ισχυροποίηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για γεωστρατηγικούς σκοπούς και αντιπαραθέσεις.
Είναι αυτός ο σχεδιασμός των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα προς το συμφέρον της πατρίδας μας;


Σύμφωνα με αναλυτές της γλώσσας του σώματος των πολιτικών, το χτύπημα/άγγιγμα στην πλάτη στις φωτογραφίσεις των πολιτικών δεν δηλώνει φιλικά αισθήματα, αλλά είναι ένδειξη κυριαρχίας
Σύμφωνα με αναλυτές της γλώσσας του σώματος των πολιτικών, το χτύπημα/άγγιγμα στην πλάτη στις φωτογραφίσεις των πολιτικών δεν δηλώνει φιλικά αισθήματα, αλλά είναι ένδειξη κυριαρχίας
Κάποιοι θεωρούν ότι οι «πλάτες» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι προς όφελος μας σε περίπτωση τυχόν προθέσεων επεκτατισμού της Τουρκίας. Ωστόσο το μαχαίρι κόβει και από την άλλη μεριά: Ποιος θα είναι ο ρόλος και η ανάμειξη της Ελλάδας σε περίπτωση επεκτατισμού των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή; Τι θέση θα πάρει η Ελλάδα σε μια διένεξη με το Ιράν ή ακόμα και με την ίδια την Τουρκία;

Οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ δεν είναι αυτή τη στιγμή στα καλύτερα τους, κι αυτό, λόγω Συρίας, μια χώρα που ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις κι επιθυμούν την πτώση του καθεστώτος Άσαντ. Είναι αυτές οι χώρες που ενίσχυσαν τις αντικαθεστωτικές οργανώσεις, αλλά και εκείνες του Ισλαμικού Κράτους παρά τις δήθεν προσπάθειες καταστολής του.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Άγκυρα εμμέσως πλην σαφώς απέστειλε τελεσίγραφο προς τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αποσύρουν αμέσως τις μονάδες που έχουν εγκαταστήσει στην πόλη Menbiç, 40 χιλιόμετρα νοτίως των τουρκικών συνόρων και σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου βρίσκονται τώρα οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Αφρίν της Συρίας.

Τη Δευτέρα το πρωί ο επικεφαλής του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Joseph Votel, ανακοίνωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους σε αυτήν την κωμόπολη και, άρα, δεν ικανοποιείται το τουρκικό αίτημα.

Από την άλλη, η αιώνια κόντρα Ιράν-Ισραήλ κορυφώνεται με τις επεμβατικές διαθέσεις του Τραμπ στα εσωτερικά του Ιράν, ενός Τραμπ που, όχι μόνο δεν κρύβει την πίστη του στο Ισραήλ, αλλά την εκδηλώνει με τον πιο επικίνδυνο για την ειρήνη της περιοχής τρόπο, την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Σήμερα ήδη επισκέπτεται τη χώρα μας και για δύο ακόμα μέρες ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν.

Ακούγοντας τις ομιλίες Παυλόπουλου και Ρίβλιν, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι «ταγμένη» να εξυπηρετήσει τα ισραηλινά συμφέροντα, με όποιο μεγάλο κόστος ή μικρό όφελος.

«Ξεκινάμε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Παυλόπουλου. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Κι αναρωτιέται κανείς: Πόσο ακόμα θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας και γιατί ΤΩΡΑ κάλεσε ο Παυλόπουλος τον πρόεδρο του Ισραήλ και μάλιστα «ζήτησε τη στήριξη του Ισραήλ σε Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Σκοπιανό»;

ΠΗΓΗ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »