Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ελβετικός οργανισμός αποκαλύπτει πώς το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ελέγχει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ

Ενώ δεν είναι μυστικό ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ενοποιηθεί κάτω από μερικές μόνο μεγάλες εταιρείες, το Ελβετικό κέντρο Έρευνας Προπαγάνδας (SPR) μπόρεσε να συνδέσει όλες αυτές τις εταιρείες με έναν μόνο οργανισμό – το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR).

Για όσους μπορεί να το αγνοούν, το CFR είναι πρωταρχικό μέλος του κύκλου δεξαμενών σκέψης της Ουάσινγκτον που προωθεί τον ατελείωτο πόλεμο. Όπως περιγράφει ο πρώην στρατιωτικός Τοντ Πιρς, η ομάδα αυτή ενεργεί ως «πρωταρχικοί προβοκάτορες» χρησιμοποιώντας «ψυχολογική υπαινικτικότητα» για να δημιουργήσει μια ψεύτικη αφήγηση κινδύνου από κάποια ξένη οντότητα, με στόχο να δημιουργήσει παράνοια στον αμερικανικό πληθυσμό ότι βρίσκεται υπό άμεση απειλή επίθεσης ή κατάληψης.”

Ένα ανώτερο πολεμοχαρή μέλος του CFR, ο Ρόμπερτ Κάγκαν, έχει ισχυριστεί δημόσια μέχρι και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία.

Η αφήγηση που δημιουργεί το CFR και οι ομάδες του
συλλέγονται από τους δευτεροβάθμιους μεταδίδοντες, γνωστούς και ως μέσα μαζικής ενημέρωσης, που την προωθούν στο λαό χωρίς ανάλυση ή αμφισβήτηση.

Όταν εξετάζουμε το γράφημα από το SPR, το οποίο ανήρτησε στο tweeter του και ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, η έκταση αυτού του ενός οργανισμού είναι τεράστια.

Κορυφαίοι δημοσιογράφοι και στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης ενσωματώνονται στο CFR. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, το CFR έχει μεγαλύτερο έλεγχο στα ΜΜΕ ακόμη κι από ό,τι η διαβόητη Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή.



Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Όπως επισημαίνει το SPR, ο Richard Harwood, πρώην διευθυντής επεξεργασίας και διοικητικός της Washington Post, έγραψε για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναγνωρίζοντας ότι τα μέλη του πιθανότατα αντιστοιχούν σε αυτό που θα μπορούσε κανείς να ονομάσει “κυρίαρχο κατεστημένο των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Ο Harwood συνέχισε: “Η συμμετοχή αυτών των δημοσιογράφων στο συμβούλιο, όπως κι αν σκέφτονται τον εαυτό τους, είναι μια αναγνώριση του ενεργού και σημαντικού ρόλου τους στις δημόσιες υποθέσεις και της ανάβασης τους στην αμερικανική άρχουσα τάξη. Δεν αναλύουν και ερμηνεύουν απλά την εξωτερική πολιτική για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοηθούν να φτιαχτεί.”

Ακριβώς αυτή την εξυπηρέτηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής παγκοσμίως από τον Μάθιου Νίμιτς ο οποίος είναι επίσης μέλος του CFR, ήταν που αποκάλυψε και το Off the Record σε ένα άρθρο του για τους διαμεσολαβητές του ΟΗΕ, ακολουθώντας στοιχεία από ένα άρθρο του Mintpress News

Και ενώ μόνο το 5% των μελών του CFR εργάζονται μέσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως επισημαίνει το SPR, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να υλοποιηθεί η βούληση των άλλων μελών της που περιλαμβάνει:

  • πολλούς Αμερικανούς προέδρους και αντιπροέδρους και από τα δύο κόμματα

  • σχεδόν όλους τους υπουργούς εξωτερικών, άμυνας και οικονομικών

  • τους περισσότερους αρχηγούς προσωπικού και διοικητές του αμερικανικού στρατού και του ΝΑΤΟ ·

  • σχεδόν όλους τους Συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας, Διευθυντές της CIA, Πρεσβευτές των Ηνωμένων Εθνών, Προέδρους της Fed, Προέδρους της Παγκόσμιας Τράπεζας και Διευθυντές του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου

  • μερικά από τα πιο σημαντικά μέλη του Κογκρέσου 

  • πολυάριθμους διαχειριστές μέσων ενημέρωσης και κορυφαίους δημοσιογράφους, καθώς και μερικούς από τους πιο διάσημους ηθοποιούς

  • πολλούς εξέχοντες ακαδημαϊκούς, ιδίως στους βασικούς τομείς της οικονομίας, των διεθνών σχέσεων, των πολιτικών και ιστορικών επιστημών και της δημοσιογραφίας

  • πολυάριθμα στελέχη από δεξαμενές σκέψης, πανεπιστήμια, ΜΚΟ και τη Γουόλ Στρητ

  • και βασικά μέλη της Επιτροπής της 11ης Σεπτεμβρίου και της Επιτροπής Warren (JFK)

Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Για να υπογραμμίσουμε πόσο μεγάλο έλεγχο έχει το CFR στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πρέπει να δούμε μόνο το γεγονός ότι λειτουργεί – ανοιχτά – και δεν λαμβάνει σχεδόν καμία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Ο πρώην πρόεδρος του CFR, Ύπατος Αρμοστής για τη Γερμανία, συνιδρυτής του Atlantic Bridge, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και σύμβουλος συνολικά εννέα Αμερικανών προέδρων, ο John J. McCloy, καυχήθηκε και δημόσια για το ότι το CFR επιλέγει Αμερικανούς πολιτικούς.

”Όποτε χρειαζόμασταν έναν άνδρα [στην Ουάσιγκτον], απλά ψάχναμε τα μέλη του Συμβουλίου και κάναμε μια κλήση προς τη Νέα Υόρκη [στο γραφείο της έδρας του CFR]”, είπε ο McCloy.

Μέχρι την εκλογή του Τραμπ οι τέσσερις τελευταίοι πρόεδροι ήταν ο διευθυντής του CFR, George HW Bush, ο οποίος αντικαταστάθηκε από το μέλος του CFR, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αντικαταστάθηκε από ένα μέλος της οικογένειας του CFR, τον George W. Bush, που στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον υποψήφιο για το CFR Μπαράκ Ομπάμα – ο οποίος γέμισε το γραφείο του με μέλη της ελίτ ομάδας.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν ποτέ δημόσιο μέλος του CFR, αυτό δεν τον εμπόδισε να γεμίσει τον Λευκό Οίκο με δεκάδες μέλη του CFR.

Παρακάτω μερικά από τα μέλη του CFR που διορίστηκαν από τον Τραμπ:


  • Elaine Chao, Υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών (μεμονωμένο μέλος του CFR)

  • Jamie Dimon, Μέλος του Στρατηγικού και Πολιτικού Φόρουμ (εταιρικό μέλος του CFR)

  • Jim Donovan, Αναπληρωτής Γραμματέας Οικονομικών Υπηρεσιών (εταιρικό μέλος του CFR)

  • Larry Fink, μέλος του φόρουμ στρατηγικής και πολιτικής (μέλος του CFR)

  • Neil M. Gorsuch, Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης (μεμονωμένο μέλος του CFR)

  • Ναύαρχος Robert S. Harward, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (εταιρικό μέλος του CFR)

Όπως απεικονίζουν αυτές οι πληροφορίες και το σχεδιάγραμμα του Ελβετικού κέντρου Έρευνας Προπαγάνδας – η δημοκρατία και η πολυφωνία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι μάλλον μια ψευδαίσθηση.

Πηγή: 

http://thefreethoughtproject.com/wikileaks-exposes-cfr-media-control/

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ