Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το Ισραήλ εξοπλίζει τουλάχιστον 7 διαφορετικές ομάδες Σύριων ανταρτών

Φωτογραφία: warontherocks.com
Επτά διαφορετικές ομάδες Σύριων ανταρτών λαμβάνουν από το Ισραήλ όπλα και χρήματα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η αναλύτρια Elizabeth Tsurkov η οποία έχει παρακολουθήσει στενά τα γεγονότα στη Συρία τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς αντάρτες και κατοίκους του Συριακού Γκολάν, μεταδίδει η Ισραηλινή Haaretz.

Η Tsurkov είπε ότι το πεδίο της συμμετοχής του Ισραήλ στη νότια Συρία άλλαξε τους τελευταίους μήνες ως απάντηση στις επιτυχίες του Συριακού καθεστώτος στον πόλεμο και στην εδραίωση του Ιράν στη Συρία.

Δεκάδες αντάρτες που μίλησαν μαζί της περιέγραψαν μια σημαντική αλλαγή στη βοήθεια που λαμβάνουν από το Ισραήλ. Είπε ότι τουλάχιστον επτά Σουνιτικές οργανώσεις στο Συριακό Γκολάν λαμβάνουν τώρα όπλα και πυρομαχικά από το Ισραήλ, μαζί με χρήματα για να αγοράσουν επιπλέον όπλα.

Όπως αναφέρει η Tsurkov αναφέρει στο δημοσίευμα της:

”Αντάρτες από την Quneitra και τη δυτική Daraa, καθώς και
ακτιβιστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις περιοχές που έχουν δεσμούς με τους αντάρτες μου είπαν ότι το Ισραήλ άρχισε να παρέχει περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη σε μεγαλύτερο αριθμό ομάδων ανταρτών που συνδέονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Αυτή η στήριξη ήρθε με τη μορφή όπλων, πυρομαχικών και χρημάτων για την αγορά όπλων στη μαύρη αγορά. Όλες οι πηγές μου επιβεβαίωσαν την ταυτότητα τουλάχιστον επτά φατριών που έλαβαν Ισραηλινή υποστήριξη, με την προϋπόθεση ότι οι ομάδες δεν θα κατονομάζονταν. Ωστόσο, δύο από αυτές τις ομάδες έχουν αναγνωριστεί δημόσια πριν: η Liwaa ‘Fursan al-Jolan και η Firqat Ahrar Nawa. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν έντονα την υποστήριξή τους σε ομάδες τζιχαντιστών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει αυτές τις μη τζιχαντιστικές ομάδες.”


Η υποστήριξη του Ισραήλ σε Σύριους αντάρτες είναι γνωστή από το παρελθόν και με πιο γνωστά ονόματα όπως αυτά της Αλ Κάιντα και της Αλ Νούσρα, ενώ αποκαλύφθηκε και πέρσι από μια έρευνα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ