ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Όχι στα hot spots - Έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια και στα ΔιαβατάΈντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια σημειώνονται σε περιοχές της χώρας όπου κατασκευάζονται τα λεγόμενα hot spots, δηλαδή κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Μετά τους Κώους, οι κάτοικοι των Διαβατών Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα διακόπτονας τις εργασίες στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι έριξαν τμήμα της περίφραξης του στρατοπέδου και εισέβαλαν σε αυτό. Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στον χώρο των εργασιών. Υπό την πίεση των διαμαρτυριών, τα συνεργεία του Στρατού διέκοψαν τις εργασίες τους. Τα εξωτερικά συνεργεία έχουν αποχωρήσει από το σημείο, ενώ τα οχήματα του στρατού έχουν παραταχθεί κοντά στην
είσοδο του στρατοπέδου, προκειμένου να είναι ορατά στους διαμαρτυρόμενους.

Όχι στα hot spots Έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια και στα Διαβατά

Όχι στα hot spots Έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια και στα Διαβατά

Όχι στα hot spots Έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια και στα Διαβατά

Οι κάτοικοι και οι διοικήσεις των δήμων έλαβαν τη διαβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ ότι μέχρι αύριο στις 14.00 δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο, καθώς εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Δέλτα Μίμη Φωτόπουλου και του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Παράλληλα ο κ. Γαβότσης θα έχει στις 13.00 συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Κάμμενο.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης σήμερα και αύριο, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ