ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

άρθρο του Όμηρου Αλεξάνδρου

(που επιβεβαιώνεται συνεχώς)

Πριν από 5 περίπου μήνες παρακαλούσα τους συντάκτες της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να δημοσιεύσουν το άρθρο μου που έστειλα και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στον Υπουργό Οικονομικών και στους Πρυτάνεις των πανεπιστημίων με τίτλο ‘’Είναι η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) οικονομικά βιώσιμη;’’ αλλά αρνούνταν πεισματικά να το δημοσιεύσουν. Με το άρθρο μου αυτό αναδείκνυα με ατράνταχτα επιχειρήματα αυτό που διαλαλούσα για χρόνια τώρα, ότι δηλαδή η λύση της ΔΔΟ δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και σε περίπτωση λύσης στη βάση αυτή η λύση αυτή θα καταρρεύσει. Την περασμένη Κυριακή οι συντάκτες της ‘’εφημερίδας’’ αυτής αντιλήφθηκαν επιτέλους την σοβαρότητα του θέματος και έβαλαν πρωτοσέλιδο με τίτλο: ‘’Γολγοθάς τo κόστος της λύσης’’.

Εσχάτως κυβέρνηση πολιτικά κόμματα και τύπος ασχολούνται έντονα με το θέμα αυτό το οποίο για χρόνια προέβαλλα χωρίς κάποιοι να με λαμβάνουν υπόψη. Αν οι ηγεσίες μας προέβαλλαν την πτυχή της οικονομίας στο θέμα της λύσης του κυπριακού θα
είχαν σοβαρότατα επιχειρήματα να πείσουν όχι μόνο τους ξένους μεσολαβητές αλλά και τις τουρκικές ηγεσίες ότι σε μια τόσο μικρή οικονομία και τόσο μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, δεν μπορεί να λειτουργήσει η ρατσιστική και οικονομικά μη βιώσιμη λύση της ΔΔΟ.

Στην βάση αυτής της λύσης θα έχουμε: 3 κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 δημόσιες υπηρεσίες, διπλούς ημικρατικούς οργανισμούς, διαρχία αξιωματούχων και εισαγωγή αναρίθμητων ΒΕΤΟ στην λειτουργία όλων των εξουσιών του κεντρικού κράτους. Κατά τα άλλα κάποιοι επιεικώς ηλίθιοι, ακόμη πιστεύουν ότι με αυτά τα δεδομένα θα έχουμε βιώσιμο και λειτουργικό κράτος. Αν αυτοί οι επιεικώς επίορκοι και γραφικοί ηγέτες που διαθέτει δυστυχώς ο τόπος προέβαλλαν τα επιχειρήματα αυτά, ποίος λογικός άνθρωπος θα τους τα αντέκρουε; Το επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά: Ακόμη και αν πετύχουμε σαν ελληνοκυπριακή πλευρά τις καλύτερες για μας λύσεις, στις πτυχές του εδαφικού, του περιουσιακού, του συνταγματικού και της ασφάλειας, το νέο μόρφωμα/έκτρωμα, και πάλιν δεν θα μπορούσε να επιβιώσει οικονομικά και θα αποτελούσε ένα προτεκτοράτο που θα εξαρτάτο οικονομικά από την Τουρκία με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Σε μια άλλη περίπτωση, πριν από λίγες μέρες έστειλα επίσης στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, άρθρο μου με το οποίο προειδοποιούσα για πιθανή κατάρρευση της Γερμανικής Τράπεζας Deutsche Bank, το οποίο έβαλα και στο Face book. Και πάλιν αρνήθηκαν οι συντάκτες του να το δημοσιεύσουν. Το ίδιο ‘’έντυπο’’ με χθεσινό δημοσίευμα του αναφέρεται στο ίδιο αυτό θέμα.

Τελικά τα πλείστα ΜΜΕ στην Κύπρο, είναι ότι πιο βρώμικο και διεφθαρμένο υπάρχει. Τα παίρνουν για να συγκαλύπτουν και να αναδεικνύουν στη πολιτική αχάπαρους και διεφθαρμένους πολιτικούς με τους οποίους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία αδιαφορώντας ότι η πατρίδα μας και οι πολίτες της βρίσκονται στον γκρεμό. Αν ήμουν ο Πρόεδρος, η ο γιος του Τάσου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που τους…… τα ακουμπάει χοντρά θα είχα τέτοια αντιμετώπιση;

Τελικά την αλήθεια του τι συμβαίνει σε αυτή την δύσμοιρη χώρα την μαθαίνεις από τους ξένους και από πολίτες που τολμούν και όχι από τα πουλημένα έντυπα της Κύπρου.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ