ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία απαγόρευσε το πρωθυπουργικό στρατιωτικό αεροσκάφος να προσγειωθεί στην Ρόδο – Την ονομάζει αποστρατιωτικοποιημένο έδαφος

Η Άγκυρα, που έχει πάρει φόρα μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παραδώσει την διοίκηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, δεν άφησαν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και ανάγκασαν την Αθήνα να αλλάξει την διαδρομή του για να μην περάσει πάνω από την Τουρκία!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ενόψει του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν. Το σχέδιο έκανε λόγο για αναχώρηση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από την Ελευσίνα, με στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα απογειωνόταν για το Ιράν, μέσω Τουρκίας και Συρίας.

Η Άγκυρα όμως απέρριψε το σχέδιο πτήσης της Αθήνας υπό το πρόσχημα πως το αεροσκάφος του
Έλληνα πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα και γι” αυτό δεν μπορούσε να προσγειωθεί στη Ρόδο, γιατί τη θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένη.

Τελικά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε με νέο σχέδιο πτήσης, το οποίο δεν συμπεριελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Επιλέχθηκε η διαδρομή νότια της Κύπρου και στη συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, επειδή οι σχέσεις Ιράν – Σαουδικής Αραβίας είναι στο… «κόκκινο», δόθηκε άδεια υπερπτήσης από τον Σαουδάραβα βασιλιά!

Τα σχόλια περιττά… (prisonplanet)

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ