ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο μαϊντανός* πάει με όλα


Παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη (10/2/2016): Φτάσαμε στην ώρα μηδέν - Ανυπαρξία πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι φανερό ότι φτάσαμε πλέον στην ώρα μηδέν, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωσή του όπως αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«Εδώ και καιρό ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανυπαρξία πολιτικής που
σιγά-σιγά και σταθερά μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Ποια είναι αυτή:

Η χώρα έχει απομονωθεί με την κατάληψη των τελωνείων στα σύνορα με όλες τις όμορες χώρες και έχει παραλύσει από τα δεκάδες μπλόκα αλλά και από την γενική απεργία όλων ανεξαρτήτως των κλάδων της κοινωνικής ζωής, ενώ οι αγρότες με τα εκατοντάδες τρακτέρ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να κατεβούν στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι φανερό ότι φτάσαμε πλέον στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ανεξάρτητα από τις κινήσεις της Κυβέρνησης που προς το παρόν παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις αδύναμη, σαν να μην υπάρχει.

Σήμερα για πρώτη φορά αποφάσισε να βγει από τη νάρκη της αλλά αντί να δώσει κάποια λύση εκτονώνοντας την κατάσταση, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα προσπαθώντας έτσι να αποτρέψει την σύγκρουσή της με τους αγρότες που όπως φαίνεται αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι για όλα, αφού τους έχουν φτάσει στο σημείο να παλεύουν για τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματά τους. Μια σύγκρουση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Ο «διάλογος» που προτείνει τώρα είναι στάχτη στα μάτια των αγροτών, αφού τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η κυβέρνηση αλλά οι Θεσμοί.

Βεβαίως μια σύγκρουση όποιας μορφής και με όποια αποτελέσματα θα είναι πλήγμα δεινό σε μια καταρρέουσα χώρα. Και είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει όχι μόνο σε βαθύτερη κρίση αλλά παράλληλα και σε μια ακόμα βαθύτερη αλλαγή της ψυχολογίας του Ελληνικού Λαού, ο οποίος πιστεύω ότι συνειδητοποιεί πλέον σε ευρύτατη κλίμακα την ορθότητα των προβλέψεων και των θέσεών μας για το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διχαστική δήλωση του κ. Τσίπρα που μας χωρίζει σε καλούς και κακούς Έλληνες αποδεικνύει ότι έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Αφού για κείνον «κακοί» προφανώς είναι η Δεξιά κι όμως την ίδια στιγμή ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν αναδειχθεί σε αρχιερείς της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς πολιτικής που εφαρμόζουν κατ’ εντολήν των ξένων Θεσμών. Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν ακριβά οι ίδιοι την ολέθρια πλάνη τους. Δεδομένου ότι ο Ελληνικός Λαός έχει την αρετή να μην υποτάσσεται τελικά. Και έχει έρθει πλέον η ώρα αυτή του «τελικά», η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ που είναι η γενικευμένη σύγκρουση της Κυβέρνησης με τον Ελληνικό Λαό του οποίου η αιχμή είναι σήμερα οι Έλληνες αγρότες στο σύνολό τους και η απόφασή τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, όπου η ίδια η ζωή ανάγκασε τους Έλληνες να συγκροτήσουν ένα ανθρώπινο ακέφαλο μεν όμως ενιαίο μέτωπο πάλης. Η δύναμη που εκπέμπει ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Λαού όλων των κλάδων με επί κεφαλής τους αγρότες είναι τόσο μεγάλη που είναι κρίμα (ακόμα και στην περίπτωση που η Κυβέρνηση και οι Θεσμοί υποχωρήσουν κάπως) να έχουν ως κέρδος λίγα ψιχία. Ο Λαός μας δεν αξίζει μια τέτοια εξέλιξη που σε βάθος χρόνου θα τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.

Αντίθετα αν με την απελπισία αλλά και τη θέληση που τον οδηγούν σ’ αυτόν τον γενικό ξεσηκωμό είχε φροντίσει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν ως μια ενιαία δύναμη και με κοινούς στόχους στρατηγική τακτική αλλά και προοπτική, θα μπορούσε να κερδίσει πολλαπλάσια.

Γιατί είναι οι ίδιες οι διεθνείς δυνάμεις που μας αναγκάζουν να έχουμε όχι τρεις ή τέσσερις αλλά μόνο δύο εθνικές πολιτικές. Την πολιτική που ακολουθεί τις εντολές των Θεσμών και την πολιτική που υποστηρίζει τη σύγκρουση με τους Θεσμούς.

Δυστυχώς η συγκρότηση αυτού του Ενιαίου Μετώπου Πάλης που δεν θα διαπραγματευόταν απλώς για λίγα ψίχουλα παραπάνω αλλά θα είχε ως στόχο την κατάκτηση των ουσιαστικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ δεν έχει φτάσει μόνο για την Κυβέρνηση αλλά κυρίως για τον Λαό. Και αυτή είναι η μεγάλη Τραγωδία.

Αθήνα, 10.2.2016
Μίκης Θεοδωράκης»


*Σχόλιο από Οι Μάσκες Πέφτουν:

Σε μία κυβέρνηση που το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι ο διαμελισμός της Ελλάδας (με εξαίρεση το Αιγαίο που ο διαμελισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη), ο κος Θεοδωράκης προσφέρει έμμεσα και πονηρά στήριξη, με το να βαφτίζει την συμπεριφορά της ως πλάνη, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι του συστήματος που προσφέρουν με τον ίδιο τρόπο στήριξη στον Σύριζα. Αποφεύγουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, ότι δηλαδή ο Σύριζα και ο Τσίπρας κατασκευάστηκαν πριν από εμάς για μας από την υπερεθνική ελίτ, άρα είναι δοτοί και εκτελούσαν διαταγές πριν καν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, παίζοντας θέατρο για λαϊκή και διεθνή κατανάλωση. 
Ο κ. Θεοδωράκης αυτό ακόμα δεν εννοεί να το δηλώσει. Τον συμβουλεύουμε να παρακολουθήσει την συνέντευξη της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου   στην οποία η ίδια δηλώνει ότι στο τέλος κατάλαβε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν φυτεμένος από την αρχή για να φέρει εις πέρας μια προδοσία. 
Η κα. Κωνσταντοπούλου το κατάλαβε.

Ο κ. Θεοδωράκης πόσα χρόνια θα χρειαστεί για να το καταλάβει και να πάψει να τους προσφέρει χρήσιμα ελαφρυντικά; 

Όμως, ακόμα χειρότερα, κ. Θεοδωράκης δεν βλέπει τα ουσιώδη προβλήματα της διακυβέρνησης Τσίπρα και επιμένει να περιορίζεται μόνο στο οικονομικό ζήτημα. 
Δεν ενοχλείται, κατά τα φαινόμενα καθόλου, από τα υπόλοιπα ζητήματα που είναι πολύ πιό σημαντικά, δηλαδή από τον κατακλυσμικό εποικισμό της Ελλάδος που έχει πάρει μορφή στρατιωτικής προέλασης, από την πλήρη διάβρωση της παιδείας και της κοινωνίας, την αποδόμηση των στοιχείων της ταυτότητάς της σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την κατασκευή γενίτσαρων από το νηπιαγωγείο, σύμφωνα με τα προδιαγεγραμμένα προγράμματα της νέας τάξης, καθώς επίσης και από την προδοσία όλων των Εθνικών θεμάτων. 
Η παρέμβασή του λοιπόν είναι άξια ενός πολιτικού μαϊντανού ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει μια ακόμη πινελιά στην προσχεδιασμένη πολιτική σύγχυση των ημερών μας.


Περισσότερα για τον Μίκη Θεοδωράκη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ