Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τα «αριστερά» …κτυπήματα στη διαπλοκή…

Πήρε φόρα η κυβέρνηση στο …κτύπημα της διαπλοκής!

Το πρώτο …θανάσιμο κτύπημα: Φορτώνει στον ελληνικό λαό τα χρέη του Λαμπρακιστάν, με την κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής!!!

Με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, περνούν στην κυριότητα του δημοσίου οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Μεγάρου αλλά και οι δανειακές και ληξιπρόθεσμες οφειλές του Μεγάρου.


Γράφαμε χθες για την κοροϊδία χωρίς όρια του Τσίπρα. Από τη μια σηκώνει τη γροθιά του εναντίον της διαπλοκής και από την άλλη κρατικοποιεί τα χρέη της!!!

Η «αριστερή» αυτή κακουργία από τη μια ρίχνει στον καιάδα τον ελληνικό λαό, τον καταληστεύει και του παίρνει τα σπίτια (πραγματική γενοκτονία) και από την άλλη του φορτώνει και τα
χρέη των αρχιμαφιόζων της διαπλοκής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ διαβάστε εδώ:
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/669002/skandalo-megatonon-kratikopoioyn-to-megaro-moysikis


Να θυμίσουμε ακόμα ότι ο Τσίπρας, πριν γίνει κυβέρνηση, ήταν σφόδρα αντίθετος με την κρατικοποίηση των χρεών του Μεγάρου…
 
Τότε βεβαίως μας έλεγε ότι θα σχίσει και τα Μνημόνια…

«Αριστερή» κοροϊδία και ΑΠΑΤΗ δίχως όρια…


το είδα



Στους φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής 
Στους φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής


Με μια σκανδαλώδη τροπολογία (που είχε εισαχθεί στις δύο κυρώσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ΦΕΚ την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών) η οποία έρχεται προς ψήφιση αύριο το μεσημέρι, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τα χρέη του Μεγάλου Μουσικής στους έλληνες φορολογούμενους.



Σύμφωνα με την τροπολογία, το ελληνικό δημόσιο:


- αναλαμβάνει την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου, ύψους 14,39 εκατ. ευρώ,


- παραιτείται από τη διεκδίκηση βεβαιωμένων οφειλών 43,41 εκατ. ευρώ,


- αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου,


- απαλλάσσει το Μέγαρο «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.



Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της τροπολογίας:


"(...) με το παρόν σχέδιο νόμου προβλέπεται πλέον ρητώς η πλήρης και ευθεία ανάληψη της υποχρεώσεως αποπληρωμής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων του ΟΜΜΑ από το Ελληνικό Δημόσιο. Τα δάνεια αυτά, 25ετούς διαρκείας, ανέρχονται (...) σε 245 εκατομμύρια ευρώ και το υπολειπόμενο κατά κεφάλαιο ποσό προς αποπληρωμή, εκτός τόκων, ανέρχεται σε 226,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό του συνόλου των υπολειπομένων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, περιλαμβανομένων δηλαδή των τόκων, ανέρχεται σε 326,33 εκατομμύρια ευρώ. Η ανάληψη της υποχρεώσεως αυτής είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή περαιτέρω ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογισθεί".


Όλα αυτά, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο ελληνικό Δημόσιο του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου, παλαιών και νεότερων.

Μόνο που… τα κτίρια αυτά θα παραμείνουν (έλεγχος, διαχείριση και διοίκηση) στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) για διάστημα 30 ετών! Διάστημα, μάλιστα, για το οποίο το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται και από την είσπραξη τιμήματος...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ