Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΝΑ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!


ΚΑΡΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΡΤΣΙΟΥ
booksonthesites.blogspot.com

(συνέχεια από το ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!)

Η επιστήμη είναι απόλυτη σ’ αυτό: Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι αναμνήσεις του είναι ακριβείς. Η μνήμη χαρακτηρίζεται ως μία «χρονομηχανή», που ξαναγράφει το παρελθόν χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες μεταγενέστερων χρόνων. Όλοι μας το έχουμε διαπιστώσει. Πολλές φορές δεν μπορούμε να θυμηθούμε ποιο κόμμα ψηφίσαμε σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, ή τι απαντήσεις δώσαμε σε πολιτικές δημοσκοπήσεις προ δεκαετίας, ή έχουμε κενά μνήμης για μεγάλες περιόδους του βίου μας, και αυτό γιατί η μνήμη μας δεν λειτουργεί ως βιντεοκάμερα, ούτε καταχωρεί τα δεδομένα με βάση το ριζικό σύστημα ή καλύτερα δεν είμαστε σε θέση να τα ανακτήσουμε με αυτή τη μέθοδο. Αλλά δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα πια. Το έργο αυτό το έχουν αναλάβει οι υπερυπολογιστές, οι οποίοι διαμορφώνουν το βιογραφικό μας με διαχρονικά δεδομένα από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, τις διατροφικές μας συνήθειες, τον τρόπο ψυχαγωγίας μας, τις επιλογές μας στις διαδικτυακές αναζητήσεις, τις επιλογές καναλιών και εκπομπών, τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένου λογισμικού (τεχνολογία intranets ή clouds) και παραμέτρων ων ουκ έστιν αριθμός.


Ξεχάστε τα «τέρατα» στις χωρητικότητες των σκληρών δίσκων και την εποχή, που οι υπολογιστές δεν είχαν σκληρό δίσκο και «φόρτωναν» από τις μεγάλες ελαστικές δισκέτες. Μπορεί να υπάρχουν φορητές μνήμες με χωρητικότητες ενός τεραμπάιτ (ενός τρισεκατομμυρίου bytes), αλλά σήμερα οι

διασυνδεδεμένες χωρητικότητες στις τερατώδεις εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών των «αοράτων» έχουν φθάσει, σε τάξη μεγέθους, το ένα τρισεκατομμύριο τεραμπάιτ, τουτέστιν 1 γιωταμπάιτ (1024)! Τι σημαίνει αυτό; Ότι ελέγχονται, αναλύονται και επεξεργάζονται όχι μόνον τα ελεύθερα ή κωδικοποιημένα δεδομένα των δισεκατομμυρίων ιστοσελίδων του παγκόσμιου ιστού, οι τηλεπικοινωνίες πολιτών, φορέων και κυβερνήσεων, οι ανταλλαγές αρχείων, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αλλά αυτές καθαυτές οι συλλογικές συνειδήσεις των εθνών με την επεξεργασία δεδομένων από δημοσκοπήσεις, τηλεθεάσεις, αναζητήσεις στο διαδίκτυο κλπ. Ό,τι ψηφιοποιείται υποκλέπτεται, ελέγχεται, αναλύεται επεξεργάζεται και οι αλγόριθμοι διαμορφώνουν σενάρια και τις μελλοντικές εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά εξυφαίνονται και οι εξελίξεις στις ιατρικές συσκευές, στις παιχνιδομηχανές κλπ, που δημοσιοποιούν άμεσα προσωπικά δεδομένα και στιγμές της ιδιωτικής ζωής. Από τότε που θεσπίστηκαν οι διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όλα τα εσώψυχά μας κυκλοφορούν άμεσα στο διαδίκτυο και στις κονσόλες των digital πρακτόρων, ενώ για να κοινοποιηθούν τα προσωπικά στοιχεία τρομοκρατών, δολοφόνων, βιαστών, θα πρέπει να περάσουν 48 ώρες και απαιτείται εντολή του εισαγγελέα! Οι αφελείς των “check in” και των “shares” στις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής νόμιζαν ότι θα έκαναν «επαναστάσεις» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αποδείχθηκε ότι ασυνείδητα υλοποιούσαν τα σενάρια των αλγορίθμων!


Οι αλγόριθμοι διαμορφώνουν το παγκόσμιο σύστημα αξιών. Τα κριτήρια με τα οποία η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αναγνωρίζει τις ταινίες ως σημαντικές δεν είναι ούτε ο αριθμός των εισιτηρίων, ούτε οι κριτικές των ΜΜΕ και των θεατών. Ο digital κριτικός είναι ένας αλγόριθμος που αναλύει τα δεδομένα συγκεκριμένου σινεφίλ ιστότοπου, με στατιστικό δείκτη τις αναφορές της ταινίας από άλλες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ κλπ. Δηλαδή, με τον ίδιο τρόπο που αξιολογείται το συγγραφικό - επιστημονικό έργο των πανεπιστημιακών, ανάλογα με τις βιβλιογραφικές αναφορές των πονημάτων τους, και με τον ίδιο τρόπο που προσπαθούν να εφαρμόσουν κωδικοποιημένα συστήματα αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, με προκαθορισμένα ποσοστά «μέτριων», «καλών» και «άριστων».


Γι αυτό λοιπόν, κατά καιρούς, οι πολιτικοί αξιολογούν τις δημοσκοπήσεις αναλόγως με τα ποσοστά που δίνουν στο δικό τους κόμμα. «Υπάρχει θέμα διαφάνειας, υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις, εξόχως σοβαρό… μπορεί να οφείλεται σε επιστημονική αδυναμία λέω, είμαι πολύ αφελής», δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Ευάγγελος ούτε πολύ αφελής είναι, το θέμα πράγματι είναι εξόχως σοβαρό και υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις. Ήρθε η ώρα να παραδεχτούν τα κόμματα, σε επιστημονικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο, ότι οι πολιτικές δημοσκοπήσεις βασίζονται σε «τιμές», που δεν είναι επιστημονικά αποδεκτές στη στατιστική επιστήμη, γιατί δεν τεκμαίρεται ότι είναι πραγματικές και υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι σκοπίμως ψευδείς. Αν δεν αντιδράσει το σύνολο του πολιτικού και νομικού κόσμου της χώρας, πολύ σύντομα θα μας έρθει κατακούτελα καμιά «Αραβική άνοιξη» και τότε θα είναι πολύ αργά, γιατί δεν είναι διόλου απίθανο να μας ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και δευτερόλεπτα πριν ρίξουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.


 το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »