Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Οι ΗΠΑ θα Πρέπει να Συλλάβουν τον Νετανιάχου – Αμερικανός Πολιτικός

PRESS TV


Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ θα πρέπει να διατάξει τη σύλληψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν αυτός εμφανιστεί να απευθύνει λόγο στο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα, είπε ο Αμερικανός πολιτικός Τζιμ Κόντιτ ο νεότερος.

Λίγες ώρες μετά την ετήσια ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών [State of the Union] όπου απείλησε να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις εναντίον του Ιράν, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζων Μπέϊνερ προσκάλεσε τον Νετανιάχου στο Κογκρέσο για να μιλήσει για την λεγόμενη απειλή από το Ιράν.

O Κόντιτ ο νεώτερος που είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπέϊνερ στο Σινσινάτι του Οχάιο, δήλωσε ότι η πρόσκληση είναι «άλλο ένα χαστούκι στο πρόσωπο του Αμερικανικού λαού είτε το έχει συνειδητοποιήσει είτε όχι.»

«Αυτή έγινε ακριβώς επειδή ο Ομπάμα δήλωσε χθες το βράδυ ότι θα ασκήσει βέτο σε τυχόν κυρώσεις εναντίον του Ιράν», πρόσθεσε.

Η πρόσκληση στον Νετανιάχου να απευθυνθεί στο Κογκρέσο, η οποία έγινε χωρίς διαβουλεύσεις με τον Λευκό Οίκο και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, είναι μια ωμή επίπληξη προς τον Ομπάμα ο οποίος ζήτησε από το Κογκρέσο που κυριαρχείται από τους νέο Ρεπουμπλικανούς, να μείνει έξω από τις διαπραγματεύσεις που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζεται σα να είναι αυτός ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον χρειαζόμαστε να έρθει να απευθυνθεί στο Κογκρέσο για να βάλει τη χώρα σε τάξη», αναρωτήθηκε ο Κόντιτ ο νεώτερος.

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα άκρως ταπεινωτικό συμβάν από πλευράς του Τζων Μπέϊνερ, του Προέδρου της Βουλής, όπου και πάλι πωλούν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών για να προσκυνήσουν αυτό το πολύ ισχυρό, οργανωμένο Εβραϊκό λόμπι και το Ισραήλ.»

«Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί αν εμφανιστεί ο Νετανιάχου να απευθυνθεί ενώπιον του Κογκρέσου, θα είναι να τον συλλάβουν ο Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με άλλες χώρες και να τον στείλουν στη Χάγη να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα που έκανε εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στα δέκα χρόνια της θητείας του», δήλωσε.

«Φτάνει πια. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει κάποια δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στην είδηση ότι ο Νετανιάχου έχει προσκληθεί να απευθυνθεί στο Κογκρέσο, λέγοντας ότι θα αυτό θα συνιστούσε απόκλιση από το πρωτόκολλο.

Ο Ομπάμα στην έκτη ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μέτρα επιβολής νέων κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποτυχία της Αμερικανικής διπλωματίας.

Μια διακομματική ομάδα γερουσιαστών των ΗΠΑ πιέζει για έναν νέο γύρο κυρώσεων εναντίον του Ιράν και στις επόμενες εβδομάδες υπάρχει πιθανότητα το θέμα να απασχολήσει την ατζέντα της Γερουσίας.

Το Ιράν και οι 5 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών + 1 – οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Κίνα και η Γερμανία – καταβάλλουν έντονες προσπάθειες να περιορίσουν τις διαφορές τους και να ανοίξουν το δρόμο για μια τελική, μακροπρόθεσμη συμφωνία με στόχο να θέσουν τέρμα στην δωδεκάχρονη διαμάχη που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

GJH/GJH

###

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

το είδα


Και ένα σχόλιο,

Φαίη said



Ο Νετανιάχου τελικά θα μιλήσει στο Κογκρέσο στις 11 Φεβρουαρίου.

http://www.naftemporiki.gr/story/904622/sto-kogkreso-ton-ipa-tha-milisei-stis-112-o-netaniaxou

Για το θέμα των πυρηνικών γενικώς θυμίζω αυτήν την ανάρτηση:
«51 Χώρες του ΟΗΕ Ψήφισαν να Παραμείνει το Πυρηνικό Οπλοστάσιο του Ισραήλ Κρυμμένο από τη Δημοσιότητα.»

https://averoph.wordpress.com/2013/09/25/51-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84/

Όσο για τη Χάγη, διάβασα πρόσφατα ότι το Ποινικό Δικαστήριο θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για πιθανά εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό έδαφος. Η στάση του Ισραήλ σε αυτήν την εξέλιξη θα πρέπει να μας είναι γνωστή. Διαβάστε και από μόνοι σας.

http://www.nytimes.com/2015/01/17/world/middleeast/international-criminal-court-israel-palestinian-war-crimes-inquiry.html?_r=0

μετά από τόσα χρόνια λέτε να ‘ναι αλήθεια;;

Καλή σας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »