Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές δικηγορικές εταιρείες για να αποφύγει να πληρώσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε βιώσει απειλές απο ιδιωτικές δικηγορικές εταιρίες για λογαριασμούς που αργήσαμε ή αδυνατούμε να πληρώσουμε, είτε πρόκειται για λογαριασμούς ρεύματος, ιντερνετ και τηλεφώνου. Αλλά πως θα έφτανε η κυβέρνηση να το κάνει και σε θύματα όπως στην πυρκαγιά στο Μάτι που υπεύθυνη είναι αποκλειστηκά η ελληνική Πολιτεία, προκαλέι σοκ.

Συμφωνα με ρεπορτάζ του pronews.gr. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές δικηγορικές εταιρείες για να αποφύγει να πληρώσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στα θύματα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Ιδιαίτερη αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επιχειρείται να θεωήσουν τα θύματα ως… συνυπεύθυνα για ότι έπαθαν! Αυτό σημαίνει πως παρόμοιες προσεγγίσεις θα δούμε και για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών; ή για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία;

Το Ελληνικό Δημόσιο, είναι κατηγορούμενο, καθώς φορείς και εκπρόσωποί του -όπως οι αξιωματικοί και τότε επικεφαλής της Πυροσβεστικής και πολλοί άλλοι- δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τους θανάτους και τους τραυματισμούς δεκάδων κατοίκων, αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι, εκτός από την ποινική τιμωρία των υπευθύνων, διεκδικούν δίκαια τις αποζημιώσεις για τις ζωές που χάθηκαν.

Το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο αντιδικεί, αφού είναι εναγόμενο, αλλά έχει

επιλέξει να εκπροσωπείται στις δίκες, που διεξάγονται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, όχι από τους δικηγόρους της νομικής υπηρεσίας του κράτους, οι οποίοι είναι έμμισθοι δικηγόροι και αμείβονται από το Δημόσιο για να το εκπροσωπούν, αλλά από δικηγορικές εταιρίες ιδιωτών, οι οποίες αμείβονται εξτρά!

Βεβαίως, η πρακτική που εφαρμόζει το Δημόσιο δεν είναι παράνομη, καθώς υπάρχει σχετικός νόμος προβλέπει ότι σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να εκπροσωπηθεί νομικά από ιδιώτες.

Όμως εδώ μιλάμε για την μεγαλύτερη τραγωδία στην χώρα και για τους θανάτους 104 ανθρώπων.

«Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό» αλλά στην κυβέρνηση αυτά τα θεωρούν «ψιλά γράμματα».

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε μία από τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου, που δικαιώνει τα θύματα, το Δημόσιο επικαλείται «συντρέχον πταίσμα κατά 95%» για τον θάνατο ενός εκ των κατοίκων στη φονική πυρκαγιά!

Ευτυχώς, η ένσταση του Ελληνικού Δημοσίου περί… συνυπαιτιότητας του θύματος απορρίφθηκε.

Αναφέρεται επί λέξει: «Επί της ενστάσεως του εναγόμενου Ελληνικού Δημοσίου περί συνυπαιτιότητας σε ποσοστό 95% του αποβιώσαντος στην πρόκληση του θανάτου του, προβάλλοντας ειδικότερα ότι, εάν ο αποβιώσας είχε ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες της ΓΓΠΠ, να παραμείνει εντός της οικίας του, η οποία άλλωστε αποδεδειγμένα υπέστη μερικές υλικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο της και δεν εξερχόταν της οικίας του, αναζητώντας τρόπους διαφυγής διά του οχήματός του, δεν θα επερχόταν ο θάνατός του»!

Στην υπόθεση αυτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε στους παθόντες συγγενείς, οκτώ ενάγοντες συνολικά, ποσά 140.000 ευρώ, 120.000 ευρώ, 120.000 ευρώ, 100.000 ευρώ, 70.000 ευρώ, 70.000 ευρώ, 20.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα, στον καθένα.

Δείτε ακόμα: Οργανωμένο το έγκλημα στα Τέμπη: Δεν δίνουν στον ανακριτή το βίντεο από την αμαξοστοιχία – διαγράφηκαν οι συνομιλίες των τριών μηχανοδηγών!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »