Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΙΟΛΟΓΙΑ : Η Έμμεση Προσέγγιση

Για όσους δεν μπορούν να αποδείξουν ένα θέμα άμεσα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Μετάφραση: Απολλόδωρος

1 Σεπτεμβρίου 2023 | MIKE STONE | Διάβαστε το εδώ


Φανταστείτε για μια στιγμή ότι δεν είχατε ιδέα για τον Άγιο Βασίλη. Δεν έχετε ακούσει ποτέ για τον χαρούμενο χοντρό άνδρα με την κόκκινη φόρμα που παραδίδει δώρα σε όλα τα καλά αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Ξυπνάτε ένα πρωί, κατεβαίνετε κάτω και ανακαλύπτετε δώρα κάτω από ένα όμορφα στολισμένο δέντρο στο σαλόνι μαζί με κάλτσες κρεμασμένες στο τζάκι γεμάτες με υπέροχα καλούδια. Υπάρχουν ίχνη αιθάλης και μερικά αχνά ίχνη ποδιών στο χαλί που οδηγεί από το τζάκι στο δέντρο. Καθισμένο στο σταντ δίπλα στην κουνιστή πολυθρόνα είναι ένα πιάτο με ψίχουλα από μπισκότα που έχουν απομείνει και ένα μισοποτημένο φλιτζάνι γάλα. Υπάρχει ένα χειρόγραφο σημείωμα που ευχαριστεί την οικογένειά σας για το νόστιμο σνακ υπογεγραμμένο από κάποιον που ονομάζεται Άγιος Βασίλης. Ενώ στην αρχή είστε συγκρατημένα ενθουσιασμένοι, αρχίζετε να πανικοβάλλεστε, φοβούμενοι ότι ένας ξένος έχει εισβάλει στο σπίτι σας ενώ κοιμόσασταν. Ωστόσο, αντί να πάρει κάτι πολύτιμο, αυτός ο ξένος σας άφησε περισσότερα από όσα είχατε πριν. Αντί να καλύψει το έγκλημα, αυτός ο Άγιος Βασίλης άφησε πολλά στοιχεία που τον εμπλέκουν σε αυτή τη διάρρηξη των διακοπών.

Τρέχετε στους γονείς σας, νιώθοντας κάπως μπερδεμένοι και εμβρόντητοι, καθώς δεν υπάρχει κανένα ίχνος παραβίασης του σπιτιού. Γεμάτοι με αίσθημα ανησυχίας για την ασφάλεια της οικογένειάς σας, τους εξηγείτε και την τελευταία λεπτομέρεια της αινιγματικής σκηνής στην οποία σκοντάψατε. Η μητέρα σας γελάει λίγο, σας αγκαλιάζει απαλά και σας δίνει ένα φιλί στο μέτωπο για να σας ηρεμήσει και σας λέει να χαλαρώσετε.

"Όλα είναι εντάξει. Ήταν απλώς ο Άγιος Βασίλης".

Ο Άγιος Βασίλης; Μπερδεμένος από την αδιαφορία που φαίνεται να δείχνουν οι γονείς σας για το γεγονός ότι υπήρχε ένας εισβολέας στο σπίτι, τους ρωτάτε πώς μπορούν να παραμένουν τόσο ήρεμοι γνωρίζοντας ότι αυτός ο Άγιος Βασίλης μπήκε μέσα ενώ όλοι κοιμόντουσαν. Τους πιέζετε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων λεπτών, σας διηγούνται μια φανταστική ιστορία για έναν εύσωμο ηλικιωμένο, γενειοφόρο άνδρα που διαθέτει υπεράνθρωπες ικανότητες.

Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »