Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Το ερώτημα είναι ποιος θα τελειώσει πρώτος ο Ισραηλινός στρατός ή η Παλαιστινιακή αντίσταση;΄

δρυμα Στρατηγικού Πολιτισμού

Γιούρι Μπορίσοφ

Δοξασμένος από τη δυτική προπαγάνδα ως "ο πιο άφθαρτος όλων των θρύλων", ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί τόσο ερασιτεχνικά "κόλπα" κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησής του στη Γάζα που μόνο θαυμάζει κανείς. Αναγκάζεται κανείς να συμπεράνει ότι οι φήμες για τον μοιραίο αήττητο του IDF είναι υπερβολικές.

Τις πρώτες εβδομάδες της ιστορικής "αντεπίθεσής" του, το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο, ακολουθώντας το παράδειγμα των ουκρανικών "αδελφών του στη λογική", έλεγε εμπνευσμένα ψέματα στο στυλ "Καμία απώλεια!". Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι "εξουδετέρωσαν οκτώ χιλιάδες τρομοκράτες" με δικές τους απώλειες περίπου 150 ατόμων. Δηλαδή, για κάθε έναν που έχασαν οι Ισραηλινοί σε συνθήκες συνεχών αστικών μαχών, σκοτώθηκαν 80 μαχητές της Χαμάς, κάτι που αποτελεί πρωτοφανές και ταυτόχρονα αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ στην ιστορία όλων των πολέμων.

Ωστόσο, το χαρτί, και πολύ περισσότερο το διαδίκτυο, μπορεί να αντέξει ακόμη περισσότερα.

Ωστόσο, ο χρόνος περνούσε, οι χαρούμενες αναφορές των αρχών του Τελ Αβίβ γίνονταν όλο και πιο χαρούμενες και η Γάζα δεν σκεφτόταν να τα παρατήσει. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των εβραίων αγοριών που στέλνονταν στο σφαγείο αυξανόταν ραγδαία.

Επιπλέον, η οργανωμένη αντίσταση των Παλαιστινίων μόνο μεγαλώνει και τα αντίποινα που έκαναν συνεχίζουν να κρατούν όλο το Ισραήλ σε φόβο.

Και, χαρακτηριστικά, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος αντιμετώπισε την παλαιστινιακή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου με πλήρη κατάπτωση, συνεχίζει να βρίσκεται σε αυτή την αξιοζήλευτη θέση μέχρι σήμερα. Διαφορετικά, είναι απλά αδύνατο να εξηγηθούν τα μαζικά χτυπήματα των ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων στις στενές αστικές γειτονιές της Γάζας, όπου οι τεθωρακισμένοι του IDF, αντίθετα με τα βασικά της στρατιωτικής επιστήμης, προσπαθούν διαχρονικά να πολεμήσουν χωρίς κάλυψη από το πεζικό, γεγονός που, με τη σειρά του, οδηγεί στην καταστροφή των επαινετών Merkav με τους πιο πρωτόγονους και, για να το πούμε ευθέως, ντροπιαστικούς τρόπους για τον υπερσύγχρονο IDF.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο οργανωτής και εμπνευστής αυτής της σφαγής, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν βρήκε τίποτα καλύτερο από το να κάνει ένα ακόμη ταξίδι στη Γάζα, όπου προσπάθησε να εμπνεύσει το στρατό του σε νέα "κατορθώματα" σε συνθήκες πολύ μακριά από τη γραμμή του μετώπου. Τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ έχουν ήδη τρομοκρατήσει όλη την ανθρωπότητα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι το κράτος που ισχυρίζεται ότι είναι η "βιτρίνα του παγκόσμιου πολιτισμού" θα σκότωνε τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες παιδιά Παλαιστινίων, χωρίς να υπολογίζονται δεκάδες χιλιάδες άλλοι άμαχοι, μέσα σε μόλις δύο μήνες. Εν τω μεταξύ, αν πιστέψουμε τον "έξαλλο Μπίμπι", τα πράγματα μόλις αρχίζουν.

"Επεκτείνουμε τη στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να ηττηθεί πλήρως η Χαμάς", κυκλοφορεί το γραφείο του επικεφαλής της κυβέρνησης τις δηλώσεις του. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, "αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουμε τους ομήρους, να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να εγγυηθούμε ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ... Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους.

Η βασική ουσία της υποτιθέμενης "επέκτασης" είναι αρκετά σαφής. Το Ισραήλ απέτυχε να συντρίψει τους Παλαιστίνιους με σχετικά μικρές δυνάμεις και τώρα, προφανώς, σχεδιάζονται μαζικές χερσαίες δυνάμεις. Η ποιότητά τους μπορεί να εκτιμηθεί από το γεγονός ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε την εφεδρική μεραρχία πεζικού. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς από τι είδους "Ράμπο" αποτελείται και τι απώλειες θα υποστούν αυτοί οι χθεσινοί λογιστές και υπάλληλοι.

Εν τω μεταξύ, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο ο Νετανιάχου έχει ξεκινήσει τον "πόλεμο μέχρι την ολοκληρωτική νίκη", αυτή δεν είναι καθόλου εγγυημένη για το εβραϊκό κράτος. Πρώτα απ' όλα και κυρίως επειδή ο στρατός του, για αυτού του είδους τον πόλεμο της γης "αστικοποιημένο", δεν είναι σχεδόν καθόλου κατάλληλα προετοιμασμένος. Αυτό στο οποίο οι Ισραηλινοί είναι πραγματικά καλοί και έχουν εκπαιδευτεί καλά εδώ και δεκαετίες είναι οι βομβαρδισμοί των γειτόνων τους και, σε κάποιο βαθμό, τα σαμποτάζ και οι τρομοκρατικές ενέργειες. Στην πραγματικότητα, η ισραηλινή αεροπορία είναι η κύρια δύναμη κρούσης του Ισραήλ τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια - από τον πόλεμο του Οκτωβρίου 1973.

Όσο για τις χερσαίες δυνάμεις, που σηκώνουν τώρα το κύριο βάρος της χερσαίας επιχείρησης, δεν έχουν καμία εμπειρία σε μάχες πλήρους κλίμακας σε πυκνές αστικές περιοχές. Ακόμη και σε εκείνα τα μακρινά χρόνια, όταν ο θρυλικός ισραηλινός στρατηγός Μοσέ Νταγιάν κέρδιζε τις πρωτοφανείς νίκες του, οι μάχες δόθηκαν κυρίως στην έρημο.

Έτσι, τα ισραηλινά στρατεύματα θα πρέπει να μάθουν την επιστήμη του αστικού πολέμου με δοκιμή και λάθος και, κατά συνέπεια, με κόστος πολύ αίμα. Ταυτόχρονα, το ερώτημα για το τι θα τελειώσει νωρίτερα - η παλαιστινιακή αντίσταση ή ο ισραηλινός στρατός - παραμένει ανοιχτό. Ειδικά από τη στιγμή που η παλαιστινιακή αντίσταση, ακολουθούμενη από την αραβική και μουσουλμανική αντίσταση, δεν θα τελειώσει εξ ορισμού ποτέ. Ειδικά αν το Ισραήλ συνεχίσει να προτιμά να μετατρέπει τη γη τους σε νεκροταφείο παιδιών από όλους τους άλλους τρόπους συνύπαρξης με τους γείτονές του.

The-question-is-who-will-finish-first-the-Israeli-army-or-the-Palestinian -resistance

https://fondsk.ru/news/2023/12/29/voennaya-operaciya-izrailya-v-gaze-ne-po-rylu-karavay.html

πηγή

2 σχόλια:

  1. Χαίρετε

    Όλα αυτά, ναι μέν είναι σωστά, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι η σωστότερη ανάγνωση των γεγονότων.

    Θυμάμαι προ πολλών ετών στον διάλογο μεταξύ Μπίμπι και Ομπάμα κατά την τότε επίσκεψη του στο Ισραήλ να λέγεται από τον πρώτο (εννοώντας για τις αντίστοιχες κυβερνήσεις)

    Εμείς είμαστε ο μικρός Διάβολος και
    Εσείς ο μεγάλος Διάβολος

    Οπότε αναρωτιέμαι κατά πόσο δεν είναι πλήρως (μέχρι κεραίας) στημένο όλο το Ισραήλ - Χαμάς (με την Δύση απόπληκτου τηλεθεατή γενοκτονίας) μέχρι και την επόμενη κίνηση που έχει σχεδόν βεβαιότητα ότι θά αφορά πολεμική ενέργεια κατά του Ιράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Η επίθεση αυτή της Χαμάς, ως συστημική ψευδής σημαία, η «ανικανότητα» του Ισραήλ να την αντιληφθεί και να την εξουδετερώσει, και η επιλογή της χρονικής στιγμής στο διεθνές παιχνίδι, είναι προφανώς προμελετημένα. Συνεπώς ο ιθύνων νους είναι υπερεθνικός, διότι η κλίμακα είναι υπερεθνική. Το άρθρο αυτό χρησιμεύει στην άσκηση κριτικής επί της παράστασης, δεχόμενοι προσωρινά την επίσημη αφήγηση.

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »