Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ετοιμότητα για παράλληλη οικονομία … αν τελικά καταφέρουν να εισάγουν το λεγόμενο ψηφιακό «νόμισμα»

Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: Ο κόσμος, οι απανταχού πολίτες, εθελοτυφλούν και αρνούνται να ενημερωθούν και να σκεφτούν το κορυφαίο διαχρονικό έγκλημα της υφαρπαγής από το τραπεζικό σύστημα, (που ελέγχεται παγκοσμίως από την BISBank for International Settlements - Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών), όχι μόνο του κρατικού δικαιώματος-προνομίου της έκδοσης χρήματος (που είναι η σκανδαλώδης αιτία των συσσωρευμένων χρεών παγκοσμίως και των συνεπαγόμενων τόκων που σαν παγκόσμιος βαρύς φόρος καταβάλλονται στις τράπεζες από τα κράτη, για χρήμα που το παράγουν εκ του μηδενός), αλλά και της νομισματικής πολιτικής.

Η  εισαγωγή και καθιέρωση των  Ψηφιακών Νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών (CBDC Central Bank Digital Currency) είναι πρωτοβουλία και απόφαση του τραπεζικού κατεστημένου εντός του πλαισίου της ρύθμισης των κάθε είδους νομισματικών ζητημάτων, ρύθμιση που υπάγεται στην αποκλειστικά εκχωρημένη σε αυτό το κατεστημένο αρμοδιότητα και απότοκος αυτής. Η αλλαγή αυτή είναι παγκόσμια και καλώς συντονισμένη διότι προέρχεται από το καλώς συντονισμένο παγκόσμιο τραπεζικό καθεστώς που είναι υπέρτερο των κρατών. Τα κράτη δεν έχουν λόγο σε αυτό, είναι θεσμικώς και ουσιαστικώς ουραγοί, και οι κυβερνήσεις είναι ομάδες εντολοδόχων αχυρανθρώπων.

Τα ψηφιακά νομίσματα CBDC θα συνυπάρχουν αρχικά με τα μη ψηφιακά (μετρητά και τραπεζικές καταθέσεις), αλλά με συνοπτικές διαδικασίες μετά από μία μεταβατική περίοδο θα επικρατήσουν πλήρως διότι δεν θα είναι ανταλλάξιμα με τα μη ψηφιακά και θα είναι υποχρεωτική η αποδοχή τους ως πληρωμή για προϊόντα, υπηρεσίες, μισθούς και συντάξεις. Επί πλέον θα συνοδεύονται από προνόμια φορολογικά ή άλλα.

Η άρνηση της επιβολής των ψηφιακών νομισμάτων CBDC πρέπει να είναι ένα μικρό μέρος της συνολικής άρνησης της διαιώνισης του εγκληματικού καθεστώτος της νοσηρής και παράλογης υφαρπαγής-εκχώρησης των νομισματικών αρμοδιοτήτων στο τραπεζικό σύστημα, και αυτήν την στάση οφείλει να έχει κάθε ένας που ανήκει στο σπάνιο είδος των λογικών, ενημερωμένων και σκεπτόμενων πολιτών.

Τα ψηφιακά νομίσματα CBDC θα γίνουν η θηλιά που ανεπαίσθητα θα αρχίσει να σφίγγει στον λαιμό των βραδύστροφων και αφελών πολιτών που θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν τα όποια προνόμια, αλλά δυστυχώς και των υπολοίπων, όπως γίνεται έως τώρα με τα συλλογικά χρέη.


ετοιμότητα για παράλληλη οικονομία

… αν τελικά καταφέρουν να εισάγουν το λεγόμενο ψηφιακό «νόμισμα» (για την ακρίβεια CBDC, δηλαδή Ψηφιακό «Νόμισμα» Κεντρικής Τράπεζας). Γιατί ο πολίτης (στη βάση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων) οφείλει να παρέμβει και να σταματήσει το σχεδιαζόμενο αυτό πραξικόπημα.

Οι κυριότεροι λόγοι είναι οι εξής:

- Τα μετρητά αντιπροσωπεύουν και εγγυώνται το Δικαίωμα της Οικονομικής Ελευθερίας. Είναι πραγματικό, χειροπιαστό χρήμα υπό την κατοχή του ατόμου και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ανώνυμα και χωρίς κανένα έλεγχο όπου, όποτε και για οποιαδήποτε αγορά/συναλλαγή αυτό θέλει.

- Αντίθετα το ψηφιακό «νόμισμα» δεν είναι χρήμα αλλά προγραμματιζόμενο λογισμικό. Και το να αποκαλείται «νόμισμα» είναι η πιο χυδαία παραποίηση/παραπλάνηση όπως επίσης και ο όρος «ψηφιακό πορτοφόλι» (αφού μέσα εκεί δεν θα υπάρχει χρήμα που να ανήκει στο άτομο και να είναι αποκλειστικά υπό τον έλεγχό του). Η κατοχή του χρήματος και ο πλήρης έλεγχός του θα βρίσκεται πλέον στην κεντρική τράπεζα. Αυτή (εκτελώντας τις εντολές του καθεστώτος) θα θέτει περιορισμούς στο που, πότε και σε τι αγορές θα ξοδεύονται τα χρήματα του ατόμου ή αν θα μπλοκάρονται τελείως οι συναλλαγές του. Στην πραγματικότητα λοιπόν είναι όπλο εκβιασμού, συμμόρφωσης και υποδούλωσης.

- Επίσης το ψηφιακό «νόμισμα» (όπως έχει εξαγγελθεί) θα συνδυάζεται με αρνητικά επιτόκια οπότε η αποταμίευση καθίσταται από προβληματική έως αδύνατη. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η νομοθεσία του bail in (το λεγόμενο «κούρεμα» που στην ουσία είναι κλοπή των καταθέσεων) η οποία έχει ψηφιστεί σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση και η οποία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όταν όλο το χρήμα γίνει ψηφιακό.

Εν τέλει το ψηφιακό «νόμισμα» είναι μία ακόμα ύπουλη υποχρεωτικότητα και ένας ακόμη μονόδρομος προς τον ολοκληρωτισμό με σκοπό να καταστρατηγήσει την ελευθερία και το δικαίωμα επιλογής του ατόμου. Γιατί πέρα από δικαίωμα είναι απόλυτα λογικό, σωστό αλλά και ασφαλές το άτομο να έχει την επιλογή και των μετρητών και του ψηφιακού χρήματος.

Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό από όλους ότι η στέρηση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος (της ελευθερίας της επιλογής) θα σημάνει το τέλος της όποιας ευνομούμενης πολιτείας υπήρχε έως τώρα και τη μετάβαση στην τυραννία ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Το σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση ένα ποσοστό πολιτών θα αντιδράσουν και πολιτικά αλλά και πρακτικά (με τρόπους παράλληλης και ανταλλακτικής οικονομίας). Το ζητούμενο είναι το ποσοστό αυτό να είναι τέτοιο ώστε να δημιουργήσει την κρίσιμη εκείνη μάζα που θα αποτρέψει τον κατήφορο στον ψηφιακό ολοκληρωτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ