«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες θα προκαλέσει κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν θα μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός (ψηφιακού) αρχείου στο μέλλον»!
Έτσι σχολιάζεται, επόμενη νομοθετική δημοσίευση στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Θα αφορά την διασύνδεση – ουσιαστικά, την συγκέντρωση (και την εξ αποστάσεως πρόσβαση) – υγειονομικών δεδομένων του καθενός, βασική προϋπόθεση αυτού που έχει πλέον αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας (EHDS). Το επικείμενο νομοσχέδιο έχει υποστηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) και θα προταθεί, αν όχι επιβληθεί, σε όλα τα κράτη-μέλη!
Έτσι το σύστημα, η παγκόσμια διακυβέρνηση, θα γνωρίζει τα πάντα για την Υγεία του καθενός, αν έχει εμβολιαστεί ή όχι, και όλα τα σχετικά και θα πράττει αναλόγως!!!
δικηγόρος Πάτρικ Μπρέιερ, επικριτής αυτού του είδους πολιτικής, εξηγεί ότι το EHDS – το οποίο καταψήφισε – θα «συνενώσει πληροφορίες για όλες τις ιατρικές θεραπείες που λαμβάνουν οι πολίτες».Οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλουν περιλήψεις των θεραπειών που παρέχουν στον «νέο χώρο δεδομένων» – με την αρχική πρόταση να μην περιέχει διατάξεις που θα επέτρεπαν αντιρρήσεις ή εξαιρέσεις ασθενών. Και ενώ η πρόσβαση μπορεί να περιοριστεί εάν το επιθυμεί ένας ασθενής, η δημιουργία της βάσης δεδομένων δεν μπορεί να αποτραπεί. ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ και, λογικά θα συνδέονται με την ψηφιακή ταυτ’οτητα-πορτοφόλι του καθενός!!!!
«Αυτό μπορεί να αφορά μερικές από τις πιο ευαίσθητες προσωπικές ιατρικές πληροφορίες: ψυχικές διαταραχές, σεξουαλικές ασθένειες και διαταραχές όπως η ανικανότητα ή η στειρότητα, ο HIV ή οι θεραπείες κατάχρησης ναρκωτικών», γράφει ο Breyer.
«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες συνεπάγεται ανεύθυνους κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός αρχείου στο μέλλον», προειδοποίησε περαιτέρω ο Γερμανός ευρωβουλευτής, κατηγορώντας την ιδέα ως το τέλος του ιατρικού απορρήτου στην ΕΕ.
Επιπλέον, ο σχεδιαζόμενος νέος νόμος φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με τα καθιερωμένα διεθνή πρότυπα που απαιτούν (πλήρως ενημερωμένη) συγκατάθεση για την «κοινοποίηση» των ιατρικών πληροφοριών των ασθενών – και ο Breyer παραπέμπει στον Διεθνή Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης και την Διακήρυξη του Ελσίνκι για τις Ηθικές Αρχές για την Ιατρική Έρευνα.
Το ΕΚ θα ψηφίσει τον Δεκέμβριο επί αυτής της προτεινόμενης νομοθεσίας, όταν θα εξεταστούν και οι τροπολογίες. Αυτήν τη στιγμή, οι άνθρωποι που ερωτήθηκαν για το θέμα στο 44% των περιπτώσεων ανησυχούν για κλοπή δεδομένων υγείας, ενώ το 40% φοβάται μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου