Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Κατά Τη Διάρκεια Των "Lockdowns", Όταν Οι Αμερικανοί Γονείς Δεν Μπορούσαν Να Πάνε Τα Παιδιά Τους Για Να Κάνουν Τους Συνηθισμένους Εμβολιασμούς, Η Παιδική Θνησιμότητα Μειώθηκε Κατά 30%. Σύμπτωση;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

15 Oκτωβρίου, 2023 | RHODA WILSON | Διάβαστε το εδώ.


Τα τελευταία χρόνια, όλοι μας παρακολουθούμε με τρόμο την έκταση της βλάβης και της ζημίας που έχουν προκαλέσει οι εμβολιασμοί με τα covid, ενώ όλο και περισσότερα αδιάσειστα στοιχεία για περιττούς θανάτους και αναπηρίες έρχονται στο φως σχεδόν καθημερινά.

Αν χρειαζόμασταν ποτέ αποδείξεις για τον κίνδυνο των λεγόμενων "εμβολίων", τώρα τις έχουμε κατά κόρον. Αλλά τι γίνεται με όλους τους άλλους εμβολιασμούς που οι άνθρωποι έχουν διοχετεύσει στα μωρά και τα νήπια μας τα τελευταία πενήντα χρόνια; Γνωρίζουμε ότι το ψέμα περί "ασφαλούς και αποτελεσματικού" ισχύει για όλα αυτά, έγραψε το Vaccine Choice Canada. "Είναι καιρός να κάνουμε το καναδικό κοινό να αρχίσει να αμφισβητεί όλα τα εμβόλια".

Share Apollodoros’s Newsletter

Συμπληρώνοντας το παρακάτω άρθρο τους, το Vaccine Choice Canada διαθέτει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο πηγών σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό του ΕΔΩ.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν, όπως ‘All Vaccines Make Children and Adults Unhealthier’ (“Όλα τα εμβόλια κάνουν τα παιδιά και τους ενήλικες περισσότερο άρρωστους") και d ‘The Hidden Truth About Vaccines; What Parents Are Not Being Told’ ("Η κρυμμένη αλήθεια για τα εμβόλια: Τι δεν λένε στους γονείς").

Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο με τίτλο: ‘The Real Risks of Childhood Vaccines’ ("Οι πραγματικοί κίνδυνοι των παιδικών εμβολίων") που γράφτηκε από τον Alan Brough και δημοσιεύτηκε από το Vaccine Choice Canada.

Οι Παιδικοί Θάνατοι Μειώθηκαν Κατά 30% Κατά τη Διάρκεια της “Πανδημίας”

Το 2011, ο Neil Miller, PhD, και ο Gary Goldman, PhD, στο περιοδικό Human & Experimental Toxicology έδειξαν πώς τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας συσχετίζονται με τα ποσοστά εμβολιασμού στην παιδική ηλικία, με τις χώρες με υψηλή εμβολιαστικότητα να έχουν υψηλότερη παιδική θνησιμότητα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από μια εκ νέου ανάλυση των δεδομένων τον Φεβρουάριο του 2023, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cureus. Η δημοσίευση επιβεβαίωσε το συμπέρασμά τους του 2011 ότι υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ των δόσεων εμβολίων και των ποσοστών παιδικής θνησιμότητας.

Το 2020, οι εθνικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές -ακόμη και οι συντάκτες της Διακήρυξης του Great Barrington- εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι οι φόβοι για τα εμβόλια και τα λουκέτα είχαν ως "ατυχή" παρενέργεια τη μείωση των ποσοστών εμβολιασμού ρουτίνας στην παιδική ηλικία. Ωστόσο, τώρα έρχονται στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η προβλεπόμενη μείωση των εμβολιασμών μπορεί στην πραγματικότητα να είχε θετικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με τον Dr. Mercola, τα στοιχεία από τους πρώτους μήνες της πανδημίας των κοβιδίων φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή τη σχέση: το ποσοστό θανάτων για τα αμερικανικά παιδιά μειώθηκε κατά τη διάρκεια των lockdowns, όταν πολλοί γονείς δεν μπορούσαν να πάνε τα παιδιά τους για τα προγραμματισμένα εμβόλια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι θάνατοι παιδιών μειώθηκαν κατά 30%, πηγαίνοντας από έναν μέσο όρο επτακοσίων θανάτων ανά εβδομάδα σε λιγότερους από πεντακόσιους κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2020.

Πρόληψη του SIDS (Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου)

Τα παιδικά εμβόλια είναι εδώ και καιρό ύποπτα ότι συμβάλλουν στο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και σύμφωνα με την Αυστραλή ερευνήτρια Viera Scheibner, "ο εμβολιασμός είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη και πιο αποτρέψιμη αιτία θανάτου σε βρεφική κούνια..." ή αλλιώς γνωστό ως SIDS.

Τα Συνιστώμενα Εμβόλια έχουν Τετραπλασιαστεί

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 το CDC συνέχισε να προσθέτει εμβόλια στο συνιστώμενο πρόγραμμα χωρίς να αφαιρεί κανένα εμβόλιο από το πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των εμβολιασμών που συνιστώνται σήμερα για τα παιδιά στη Βόρεια Αμερική έχει υπερτετραπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1970.

Ταυτόχρονα, η υγεία των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σημειώσει σημαντική μείωση και πολλοί γονείς έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν τα παιδιά τους χρειάζονται πραγματικά τόσους πολλούς εμβολιασμούς για να είναι ασφαλή και υγιή. Το ερώτημα που πολλοί από αυτούς θέτουν (επιτέλους) είναι αν ο υπερβολικός εμβολιασμός συμβάλλει σε ορισμένα από τα προβλήματα υγείας που βλέπουν στα παιδιά τους.

Και το "κάποια προβλήματα υγείας" μοιάζει με μεγάλη υποτίμηση. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε η οργάνωση Children's Health Defense το 2022, το 54% των αμερικανικών παιδιών είναι χρόνια άρρωστα και το 13% βρίσκονται σε ειδική εκπαίδευση. Σχεδόν το 11% έχει διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας ("ΔΕΠΥ"). Ένα στα έξι έχει αναπτυξιακή διαταραχή, 15.000 διαγιγνώσκονται με καρκίνο - μόνο το 2022 - και αμέτρητα εκατομμύρια υποφέρουν από αλλεργίες, συμπεριλαμβανομένης της θανατηφόρας αλλεργίας στα φυστίκια, που ήταν ανήκουστο πριν από μόλις πενήντα χρόνια.

Αύξηση του Αυτισμού

Και αυτό δεν περιλαμβάνει τη σοκαριστική αύξηση του αυτισμού. Το 1980, πριν από τη σημερινή μας εμμονή με τα παιδικά εμβόλια, η συχνότητα εμφάνισης αυτισμού ήταν περίπου ένα στα δέκα χιλιάδες παιδιά. Το 2002 ήταν ένα στα διακόσια πενήντα, το 2013 ήταν ένα στα πενήντα και τώρα εκτιμάται ότι είναι ένα στα είκοσι πέντε! Σίγουρα αυτό από μόνο του είναι μια κρίσιμη πανδημία δημόσιας υγείας που θα έπρεπε να τραβήξει όλη μας την προσοχή. Ωστόσο, δεν αναφέρεται καν ούτε από το CDC, τον ΠΟΥ ή τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κατάρρευση της Υγείας και της Ευημερίας των Παιδιών

Μπορούμε να αποδώσουμε αυτή την κατάρρευση της υγείας και της ευημερίας των παιδιών στα παιδικά εμβόλια; Είναι δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς πώς η Big Pharma μπορεί να επηρεάσει την έρευνα και την ερμηνεία των ερευνητικών ευρημάτων. Ωστόσο, φαίνεται κάτι παραπάνω από τυχαίο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν στα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους τον μεγαλύτερο αριθμό δόσεων εμβολίων στον κόσμο (26 δόσεις - ο Καναδάς βρίσκεται λίγο πιο πίσω με 24 δόσεις) και με όλη αυτή την "προστασία" οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης το υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας από όλα τα αναπτυγμένα έθνη του Πρώτου Κόσμου. Τι είναι λοιπόν αυτό που προκαλεί το θάνατο όλων αυτών των παιδιών ή την εμφάνιση εξουθενωτικών ασθενειών;

Ο Dr. Paul Thomas αποκάλυψε πρόσφατα συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία στην παρουσίασή του στο Vaccine Choice Canada νωρίτερα φέτος. Οι διαφάνειες που μοιράστηκε μαζί μας βασίστηκαν στην παρουσίασή του στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελευθερία της Υγείας 2022, στην οποία συνέκρινε τη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών (σε αντίθεση με τον πραγματικό θάνατο) σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πληθυσμούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε όλους τους τομείς, έδειξε ότι όσοι είχαν καταφέρει να αποφύγουν τα παιδικά εμβόλια ήταν πολύ πιο υγιείς και λιγότερο επιρρεπείς στην υποβάθμιση της υγείας τους.

Για παράδειγμα, τα στοιχεία του επιβεβαίωσαν ότι στον εμβολιασμένο πληθυσμό, το ποσοστό των ατόμων με κάποια μορφή καρδιακής νόσου ή διαταραχής ήταν τεράστιο 48%. Στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, ήταν μηδενικό. Ομοίως, στον εμβολιασμένο πληθυσμό, το 16,67% των ανθρώπων εμφάνισε αρθρίτιδα. Στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, το ποσοστό ήταν μηδέν.

Η Αυξημένη Επίπτωση του Διαβήτη Τύπου 1

Ο Dr. John Classen από το Πανεπιστήμιο του Maryland και ο αδελφός του David άρχισαν να μελετούν τις αυτοάνοσες διαταραχές τη δεκαετία του 1990. Το συσσωρευμένο έργο τους και οι πολλές ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιεύσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποδεικνύουν σαφώς ότι όσο περισσότερο εμβολιάζουμε τα παιδιά μας, τουλάχιστον μετά την ηλικία των δύο μηνών, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 1. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια, η οποία επιβαρύνει σημαντικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Και πάλι, αυτό επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα του Dr. Thomas, όπου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στον εμβολιασμένο πληθυσμό το 10% των ανθρώπων γίνονται διαβητικοί. Στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, το ποσοστό ήταν μηδέν!

Πόσοι Ακόμα θα Χρειαστεί ώστε να Φτάσουμε το "Σημείο Καμπής" του Εμβολίου;

Τα παιδιά φαίνεται να υποφέρουν πάντα από λοιμώξεις του αυτιού και υγρό στο αυτί - το οποίο είναι γνωστό ως μέση ωτίτιδα με συλλογή, συντομογραφικά OME. Και αυτό φαίνεται να είναι μια κατάρα των εμβολιασμένων. Τα παιδιά στην ομάδα των εμβολιασμένων έχουν 90% πιθανότητα να υποφέρουν από OME, ενώ τα παιδιά στην ομάδα των ανεμβολίαστων έχουν 0,1% πιθανότητα.

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι μια άλλη πάθηση, καθώς το 8% των παιδιών στην ομάδα των εμβολιασμένων έχουν μαθησιακές δυσκολίες, ενώ μόνο το 0,72% των παιδιών στην ομάδα των ανεμβολίαστων έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον Dr. Collin Lynn, οικογενειακό γιατρό με έδρα την Καλιφόρνια, "είναι σίγουρα πιθανό ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου κάνουμε πάρα πολλά εμβόλια. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν στο μέλλον θα κοιτάξουμε πίσω στη δεκαετία του 2000 και θα πούμε: "Τι σκεφτόμασταν; Γιατί κάναμε τόσα πολλά εμβόλια;"

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα ελαφρύ, φιλοσοφικό ερώτημα που μπορούμε να αγνοήσουμε. Η υγεία των ανθρώπων, η ευημερία και, σε πολλές περιπτώσεις, η μακροζωία τους θυσιάζονται στο όνομα του εταιρικού κέρδους, το οποίο πρέπει να είναι η δυσάρεστη απάντηση στο ερώτημα του Dr. Lynn.

Το γεγονός είναι ότι οι χρόνιες ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται, σε τέτοιο βαθμό ώστε σχεδόν ο μισός πληθυσμός να πάσχει πλέον από μια χρόνια ασθένεια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, σύμφωνα με τον Dr. Thomas, είναι εμβολιασμένη. Αυτές οι παθήσεις ευθύνονται για το 86% του κόστους υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, το οποίο παραλύει τόσο τις οικογενειακές οικονομίες στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τις κρατικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στον Καναδά.

Είναι τα Παιδιά σας Υπερβολικά Εμβολιασμένα;

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Jennifer Margulis στην έκθεσή της: ‘Parents Need to Know: Are Your Children Over-Vaccinated?’ ("Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν: Είναι τα παιδιά σας υπερεμβολιασμένα;"), καταλήγει με νηφαλιότητα:

"...αντί να επανεκτιμήσει τις τρέχουσες πρακτικές εμβολιασμού, η συμβατική ιατρική κοινότητα είτε αγνοεί την επιστήμη που διεξάγεται από ιατρικούς ερευνητές όπως οι Classen και Miller είτε τους παρουσιάζει ως άγριους αντιεμβολιαστές εξτρεμιστές. Οι επιστήμονες που αποδεικνύουν ότι τα δημοφιλή και κερδοφόρα φαρμακευτικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη [όπως ο Dr. Paul Thomas] κινδυνεύουν να χάσουν το βιοπορισμό τους καθώς και το κύρος τους στην επιστημονική κοινότητα".

Ο Τρίτος Νόμος του Νεύτωνα που Πρέπει να Λάβετε Υπόψη σας

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ειλικρινείς επικριτές των εμβολιασμών, και όσοι μιλούν, δεν αντέχουν για πολύ. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του μαζοποιημένου κοινού είναι τόσο προσκολλημένο στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων- δεν θα τους περνούσε από το μυαλό να αμφισβητήσουν τα εμβόλια ως οτιδήποτε άλλο εκτός από “τα σωτήρια θαύματα της σύγχρονης ιατρικής”.

Λοιπόν, η πραγματική επιστήμη δείχνει ότι αυτό απλά δεν είναι αλήθεια!

Ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα ορίζει ότι για κάθε δράση στη φύση, υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση. Παρόλο που κανείς δεν το σκέφτεται, ο νόμος αυτός ισχύει και για την "δράση" του εμβολιασμού, καθώς θα υπάρξει συνέπεια ή "αντίδραση" σε αυτόν και οι γονείς θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους πριν παρατάξουν τυφλά τα παιδιά τους για τα εμβόλιά τους.

Ο λόγος για τον οποίο οι γονείς εμβολιάζουν τα μωρά, τα νήπια και τα παιδιά τους είναι για να τα σώσουν από την απειλητική για τη ζωή φρίκη της πολιομυελίτιδας, της διφθερίτιδας, της ιλαράς, της παρωτίτιδας και όλων των υπόλοιπων αυτών των θανατηφόρων ασθενειών που παραμονεύουν - χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές είχαν ήδη μειωθεί σοβαρά πριν από τους εμβολιασμούς, χάρη στη βελτίωση της υγιεινής, της διατροφής και της προσωπικής υγιεινής. Λόγω αυτού του φόβου και της ανησυχίας να θεωρηθούν "ανεύθυνοι γονείς", λίγοι άνθρωποι εξετάζουν ποιο είναι πραγματικά το αντάλλαγμα και το "τίμημα" αυτών των παιδικών εμβολιασμών.

Το Αόρατο και Μη Αναγνωρισμένο Κόστος

Λοιπόν, ο Dr. Paul Thomas μας έχει πει με σαφήνεια ποιο είναι αυτό το αόρατο και μη αναγνωρισμένο κόστος. Αυτά είναι:

  • 400% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί σας να πάθει μια χρόνια πάθηση πριν από την ηλικία των 18 ετών, και στη συνέχεια να έχει δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει μια χρόνια πάθηση ως ενήλικας,

  • 48% πιθανότητα να πάθει καρδιοπάθεια,

  • 208 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχει από χρόνια ιγμορίτιδα,

  • 45 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να υποφέρει από πεπτικές διαταραχές,

  • 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ΔΕΠΥ,

  • 17 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχει από επιληψία,

  • 12 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης αυτισμού,

  • 11 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης μαθησιακών δυσκολιών,

  • 10,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθει άσθμα,

  • 9,6 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης διαταραχών λόγου,

  • 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης εκζέματος,

  • 6 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης τροφικής αλλεργίας,

  • 5,6 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης αναπτυξιακών διαταραχών,

  • 16,67% πιθανότητα εμφάνισης αρθρίτιδας στη μετέπειτα ζωή,

  • 10% πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

Μοιραστείτε Αυτά τα Συγκλονιστικά Στατιστικά Στοιχεία με Άλλους

Εάν οι νέοι και οι νέες γονείς γνώριζαν αυτές τις σοκαριστικές στατιστικές, αναρωτιέστε πόσοι από αυτούς θα προχωρούσαν ακόμα στην ένταξη των μωρών τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας.

Είναι δική μας δουλειά να αρχίσουμε να τους το λέμε.

Ας ελπίσουμε ότι, βγαίνοντας από το φιάσκο του covid και όλους τους περιττούς θανάτους και τραυματισμούς που προκλήθηκαν από αυτό το "εμβόλιο" - και φυσικά τα δισεκατομμύρια δολάρια κέρδους που γέμισαν τις τσέπες των εταιρειών όπως η Pfizer - με λίγη τύχη το κοινό θα αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αρχίσει να αμφισβητεί όλα τα εμβόλια!!!


Αναφορές και πηγές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »