Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«Η υστερία γύρω από το Russiagate»: Η έκθεση της Μόσχας για τη ρωσοφοβία στις ΗΠΑ

Την τελευταία τριετία, πολιτικοί, αξιωματούχοι, αναλυτές και ΜΜΕ στις ΗΠΑ προωθούν τη ρητορική περί φερόμενης συνωμοσίας μεταξύ της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Μία έκθεση με τίτλο «Η υστερία γύρω από το Russiagate: Μια υπόθεση σοβαρής ρωσοφοβίας», 120 σελίδων, δημοσίευσε, πριν από λίγες ημέρες, η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ.
Μέσα στην έκθεση περιλαμβάνονται σχόλια από πολιτικά πρόσωπα και
προσωπικότητες των ΜΜΕ που κατηγορούν τη Μόσχα για φερόμενη ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές το 2016.

Στην έκθεση, η πρεσβεία αναφερόμενη στη διάρκεια των τριών ετών που επικρατεί αυτή η «υστερία», κάνει λόγο για «σοβαρή ρωσοφοβία», για μια υπόθεση που δεν βασίζεται σε γεγονότα, αλλά στις προσπάθειες διάφορων ομάδων να προωθήσουν μια αντι-ρωσική ρητορική, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, προβάλλοντας ισχυρισμούς αναλογους με τα περί συνωμοσίας μεταξύ της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας, προκειμένου να «μαγειρέψουν» τις εκλογές των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παράλληλα, μετά από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της 22 μηνών έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρεί κανείς ότι έχει λάβει χώρα κάποιου είδους συνωμοσία.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν έχει παρουσιαστεί καμία απόδειξη σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ, παρά τις πολυάριθμες έρευνες μέσα στο διάστημα των τριών αυτών ετών.

Παρ'όλα αυτά, όπως αποτυπώνεται και στην έκθεση της πρεσβείας, σε μερίδα των ΜΜΕ υπάρχουν τακτικά δημοσιεύματα που μιλούν για φερόμενες επιθέσεις από μέρους της Μόσχας σε βάρος της αμερικανικής δημοκρατίας.

Στο έγγραφο παρατίθεται πλήρες χρονολόγιο των σχετικών ισχυρισμών από τα ΜΜΕ και ανάλογων δηλώσεων από πολιτικούς, αξιωματούχους και πολιτικούς αναλυτές που έχουν πυροδοτήσει όλο αυτό το αντι-ρωσικό κλίμα που σύμφωνα με την πρεσβεία, έχουν συμβάλλει στην άσχημη κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

Χρήστες του Διαδικτύου έσπευσαν να σχολιάσουν ποικιλοτρόπως τα όσα αναφέρονται στην έκθεση.

Υπήρξαν εκείνοι που βρήκαν ενδιαφέροντα και χρήσιμα τα όσα εκθέτει το έγγραφο.





Αλλά υπήρξαν και εκείνοι που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, φοβούμενοι ότι η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ μπορεί να επιχειρεί να διασπείρει κάποιο είδους ιού στους υπολογιστές, μέσω του εγγράφου αυτού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »