Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ακλόνητοι οι υπέρ του Μαδούρο ακτιβιστές στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρέασα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Καράκας καλωσορίζει τις προσπάθειες των ακτιβιστών να εμποδίσουν την κατάληψη της πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον.

Οι ακτιβιστές παραμένουν στο εσωτερικό της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον με τους αντιπροσώπους του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο να παραμένουν άφαντοι, περισσότερες από 19 ώρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αποχώρηση των διπλωματών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε διορία στους διπλωμάτες της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν την πρεσβεία την Τετάρτη (ώρα 4:00 π.μ. την Πέμπτη) την τοπική ώρα τα μεσάνυχτα. Οι ακτιβιστές δεν έχουν ακόμα αποχωρήσει, παρόλο που οι αρχές των ΗΠΑ και οι εκπρόσωποι του Γκουάιδο αναμένεται να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή.

Ορισμένοι ακτιβιστές, που
ζουν στην πρεσβεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες με την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, παραμένουν επί του παρόντος ως ένδειξη υποστήριξης προς τον νόμιμο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν την κατάληψη του διπλωματικού κτιρίου.

Από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, η κατάσταση γύρω από την πρεσβεία ήταν ήρεμη με μόλις λίγα άτομα μπροστά στο κτίριο. Το μόνο αυτοκίνητο μυστικής υπηρεσίας στην περιοχή κινήθηκε πιο κοντά στην είσοδο και ο πράκτορας μιλάει με ακτιβιστές μπροστά στο κτίριο. Δεν υπάρχουν άλλοι αστυνομικοί.

Μερικοί από τους ακτιβιστές κάθονται στα σκαλιά του κτιρίου της πρεσβείας, ενώ άλλοι κοιτάζουν μέσα από τα ανοιγμένα παράθυρα.
Αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται έξω από το κτίριο και καλύπτουν τις εξελίξεις.


Η σημαία της Βενεζουέλας συνεχίζει να κυματίζει στο κτίριο μαζί με πολλά banners που αναφέρουν «Όχι πόλεμος για το πετρέλαιο» και «Σταματήστε τις θανατηφόρες κυρώσεις» μαζί με το «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα» και «Σταματήστε το πραξικόπημα».

Την Τρίτη, ο Κέβιν Ζίς, μέλος της Ομάδας Ενεργειακής Προστασίας της Πρεσβείας, είπε στο Sputnik ότι η ομάδα του ήταν πρόθυμη να συλληφθεί για να προστατεύσει την Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον από την κατάληψη από αξιωματούχους της «ψεύτικης» κυβέρνησης του Γκουάιδο. Ο Ζίς είπε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μαδούρο είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Ο ηγέτης των ακτιβιστών τόνισε ότι το Συλλογικό Γραφείο Προστασίας Πρεσβειών δεν θα εγκαταλείψει το έδαφος της Πρεσβείας μέχρις ότου οι ΗΠΑ καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ο Ζίς περιέγραψε τα καταλύματα ως «πολύ άνετα», σημειώνοντας ότι τα μέλη της ομάδας έχουν πρόσβαση σε ντους, κουζίνα και καναπέδες για ύπνο. Πολλά από τα μέλη της ομάδας, πρόσθεσε, έχουν ακόμη και τα δικά τους ξεχωριστά δωμάτια.

Η ομάδα χρησιμοποίησε το κτίριο ως χώρο εργασίας τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ πραγματοποίησαν νυχτερινές εκδηλώσεις «πολιτικής εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ζίς, τις οποίες παρακολουθούσαν τακτικά δεκαπέντε έως εκατό άτομα.

Περίπου 40.000 πολίτες της Βενεζουέλας έχασαν τη ζωή τους σε λιγότερο από δύο χρόνια ως αποτέλεσμα παράνομων κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Τζέφρι Σακς την Πέμπτη. Ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ και δικηγόροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν χαρακτηρίσει παράνομες τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, με κάποιους ακόμη να τις χαρακτηρίζουν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Από τον Ιανουάριο, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Χουάν Γκουάιδο εξελέγη επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης, την οποία όλα τα άλλα κυβερνητικά παραρτήματα αρνούνταν να αναγνωρίσουν από το 2016.

Στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την ακύρωση της εκλογής του από το Ανωτάτο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ο Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας. Ο Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε για τη δεύτερη προεδρική θητεία του στις 10 Ιανουαρίου μετά τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου, των οποίων μέρος της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρει, χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »