Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ευχαριστούμε για τα όπλα! Δρόμος στην Ουκρανία μετονομάζεται σε «οδός John McCain»

Ο γερουσιαστής John McCain συναντά τον ένοπλο Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko το 2016 © AFP / Ουκρανική Προεδρική Υπηρεσία Τύπου / Mikhail Palinchak

Στο ματωμένο Κόσοβο υπάρχει οδός Albrigt και οδός Clinton… στη ματωμένη Ουκρανία οδός McCain… Έτσι περνούν στον Πάνθεον της Ιστορίας οι δολοφόνοι υπηρέτες των τοκογλύφων.

Το Κίεβο η ουκρανική πρωτεύουσα θα αποκτήσει τη δική του «Οδό John McCain», προς τιμήν του αποθανόντα γερουσιαστή των ΗΠΑ, του οποίου η ενορχήστρωση της αλλαγής του καθεστώτος συνέβαλε ο Πρόεδρος Petro Poroshenko να αναρριχηθεί σαρωτικά στην εξουσία το 2014.

Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο: το Κίεβο αποκτά πραγματικά μια “John McCain Street”. Αν και ο Πρόεδρος Poroshenko έχει
αναφερθεί στη μετονομασία της οδού Ivan Kudrya στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή, ανακοίνωσε ξανά το σχέδιό του μετά τη συνάντησή του με τη χήρα του McCain, Cindy, το Σαββατοκύριακο.

Αποκαλώντας τον McCain «έναν μεγάλο φίλο και υποστηρικτή της Ουκρανίας», σημείωσε την «ιστορική σημασία της κληρονομιάς του γερουσιαστή McCain για την ίδρυση και την οικοδόμηση μιας νέας ανεξάρτητης Ουκρανίας».

Ο Poroshenko χρωστάει σίγουρα ευγνωμοσύνη στον κ. McCain αφού ο γερουσιαστής των ΗΠΑ έσπευσε αεροπορικός στην Ουκρανία το 2013 για να δημιουργήσει την «επανάσταση του Μαϊντάν», ένα πραξικόπημα που ανέβασε σύντομα τον Poroshenko στην εξουσία. Μιλώντας σε πλήθος διαδηλωτών στο Κίεβο, ο McCain τους είχε πει: «Η Ουκρανία θα κάνει την Ευρώπη καλύτερη, και η Ευρώπη θα κάνει την Ουκρανία καλύτερη… Η Αμερική είναι μαζί σας».

Ο McCain είχε δηλώσει ότι σκόπευε να «επιφέρει μια ειρηνική μετάβαση» εξουσίας στην Ουκρανία, αλλά επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον ο νομοθέτης από την Αριζόνα αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιηθεί αυτό ήταν να ασκηθεί αμείλικτη πίεση στους προέδρους Obama και στη συνέχεια στον Trump ώστε να στείλουν περισσότερα όπλα στη χώρα.

Σε αντάλλαγμα, ο Poroshenko προγραμμάτισε από το θάνατο του McCain από καρκίνο του εγκεφάλου πέρυσι την μετονομασία του δρόμου. Μιλώντας για το σχέδιο αυτό το Σεπτέμβριο, ο εκπρόσωπος του Poroshenko καταδίκασε τον Ivan Kudrya ως «τρομοκράτη, πράκτορα της KGB που έδρασε ενάντια στο ουκρανικό εθνικό απελευθερωτικό κίνημα».

Ωστόσο, για τους Ρώσους, ο Kudrya ήταν ένας ήρωας πολέμου που ηγήθηκε της μάχης του αντιστασιακού Κίεβο κατά των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σαν σοβιετικός αξιωματικός πληροφοριών, ο Kudrya σαμποτάρισε ναζιστικές υποδομές και δολοφονούσε Γερμανούς στρατιώτες, μέχρι να τον συλλάβει η Γκεστάπο το 1942, να τον βασανίσει και να τον εκτελέσει.


Με πληροφορίες από: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »