Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η μπούρδα περί επιδόματος χειρισμού σφραγίδας...

Ένα σατιρικό άρθρο του Ιανουαρίου από το Βατράχι έγινε «είδηση» στο ΒΗΜΑ, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο iefimerida, στο ATHENSVOICE, στο PRONEWS=(DEFENCENET) κ.λπ.

Τους έφερε την επισκεψιμότητα που ήθελαν, έκαναν την αντιπολίτευση που ήθελαν και εκατομμύρια Έλληνες έλαβαν μία ακόμα άχρηστη και ψευδή πληροφορία, που συμπλήρωσε την εντελώς ακατανόητη πραγματικότητα που ζούμε.

Γελοιότητες μπορεί να τους ξεφύγουν, τα ψέματα είναι στο πρόγραμμα, αλλά ποτέ η παραμικρή αλήθεια που θα άνοιγε τα μάτια των πολιτών.





















Η αντίδραση της Γεροβασίλη

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε την δημοσιότητα που πήρε η ψευδής αυτή είδηση στο ραδιοφωνικό σταθμό του News 24/7. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της θα πρέπει οι ίδιοι οι άνθρωποι της δημοσιογραφίας να αντιδράσουν στα fake news, ώστε να προστατευθεί η δεοντολογία και το επάγγελμά τους.



«Όλοι οι πρόθυμοι, χωρίς να επεξεργαστούν την είδηση, χωρίς να ψάξουν από που προήλθε, χωρίς διασταύρωση, έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η πρακτική της μετάδοσης ψευδών και προπαγανδιστικών ειδήσεων «βάλλει κατά της Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη», καθώς είναι διαφορετικό ζήτημα η κριτική και διαφορετικό η μετάδοση ψευδών ειδήσεων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ