Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Επαναστάτες με το αζημίωτο

(ΣΗΜ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΑΠΟΚΡΥΨΕΩΣ άρθρου, με χρήσιμες πληροφορίες, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που …ξεχάστηκαν κι έκαναν αφιέρωμα στις μαϊμού-επαναστάσεις του Soros.
Το άρθρο βρισκόταν εδώ: 
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=19.02.2006,id=90466160 , 
αλλά …εξαφανίστηκε από το αρχείο τους κι έτσι έμειναν ΜΟΝΟΝ οι αναπαραγωγές του συγκεκριμένου άρθρου από κάποια blog, όπως αυτό για παράδειγμα.)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥ

Δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 19ης Μαρτίου στη Λευκορωσσία ο (επίλεκτος της Δύσης) Αλεξάντρ Μιλίνκεβιτς, προδίκασε ότι «δεν θα είναι ελεύθερες και δίκαιες» και προειδοποίησε ότι «μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ο λαός θα ξεχυθεί στους δρόμους».

Η προειδοποίηση είναι καίρια. Οι «έγχρωμες επαναστάσεις» που σαρώνουν τις πρώην κομμουνιστικές χώρες αποτελούν την επιτομή της δράσςψς των αμερικανών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΔΜΚΟ) και του πώς ενορχηστρώνουν τον «εκδημοκρατισμό» μη φιλικών καθεστώτων.

Η άλλη CIA


Οι ΔΜΚΟ γίνονται το νέο όπλο της αμερικανικής διπλωματίας χάρη στις θεωρίες του πολιτειολόγου Τζιν Σαρπ περί πολιτικής ανυπακοής της κοινωνίας των πολιτών. Τα πειράματά του διαμόρφωσαν ένα νέο
δόγμα μέσω του οποίου, με πρόφαση την προώθηση της δημοκρατίας, τα εχθρικά καθεστώτα τιμωρούνται όχι με πραξικοπήματα αλλά με «δημοκρατικές επαναστάσεις», όπως προπαγανδιστικά βαφτίστηκαν.


* Το 1983, ενώ ο Σαρπ δημιουργεί το Ιδρυμα Αλμπερτ Αϊνστάιν (στελεχωμένο με αξιωματούχους της CIA όπως ο Ρόμπερτ Χίλβι και ο Τόμας Σέλινγκ) για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ιδρύει το NED, Εθνικό Ταμείο Δημοκρατίας, για να χρηματοδοτήσει αυτά τα προγράμματα.Παρά την εμφάνισή του ως ΜΚΟ, χρηματοδοτείται κατά 97% από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης). Με τη σειρά του χρηματοδοτεί άλλες πανίσχυρες ΔΜΚΟ όπως το NDI (Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο για Διεθνείς Υποθέσεις), το IRI (Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο), το IFES (Διεθνής Επιτροπή Ερευνας και Ανταλλαγών), δουλεύοντας παράλληλα και συντονισμένα με τον Freedom House (Οίκος Ελευθερίας) ή το Ιδρυμα Σόρος. Σήμερα το NED χρηματοδοτεί και διευθύνει περισσότερες από 6.000 οργανώσεις στον πλανήτη.
Βολική λύση
* Ο πρώτος πρόεδρος του NED, Αλεν Βάινσταϊν, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι «πολλά από όσα κάνουμε, τα έκανε μυστικά η CIA πριν από 25 χρόνια». Βολική λύση. Ο ΟΗΕ απαγορεύει την βίαιη ανατροπή ενός καθεστώτος. Αλλά η προώθηση των δημοκρατικών αξιών μεταμορφώνεται με μια «αποδεκτή» δικαιολογία για την επίτευξη του ίδιου στόχου.


* Ο Σαρπ, το NED και το διεθνές δίκτυο των ΜΚΟ τους βρέθηκαν παντού όπου διακυβεύονταν αμερικανικά συμφέροντα: στην Κίνα λίγο πριν από τα γεγονότα στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, στη Λιθουανία εκπαιδεύοντας τους νέους ηγέτες της ανεξαρτησίας, στη Βενεζουέλα ενορχηστρώνοντας την «λαϊκή αντίσταση» κατά του Τσάβες, στην Σερβία ιδρύοντας την Optor, την οργάνωση που συνέβαλε στην πτώση του Μιλόσεβιτς.
* Ανάλογη δράση, αλλά πιο συστηματική ανέλαβε στην κεντρική Ασία.
* Το «πράσινο φως» για τον «εκδημοκρατισμό» της Γεωργίας δόθηκε όταν η έως τότε σύμμαχος των ΗΠΑ επιχείρησε προσέγγιση με τον Πούτιν.ΟΙ ROTHSCHILD ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ SOROS!!!  8* Οι ΜΚΟ ανέλαβαν αμέσως δράση, περιλαμβανομένης και της «μυήσεως» του Μιχαήλ Σαακασβίλι στις επιτυχημένες τεχνικές της «βελούδινης επαναστάσεως» της Σερβίας, χάρη στην γενναιοδωρία του παραρτήματος Βελιγραδίου του γνωστού μας Ιδρύματος Σόρος.

Την ίδια στιγμή, το δίκτυο του NED και του Σόρος χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν τα μέλη της νεολαιίστικης οργάνωσης Kmara (Φτάνει).
Οι δημοσκοπήσεις που μιλούσαν για θρίαμβο της αντιπολιτεύσεως έγιναν από οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από την USAID, το NED, το Ίδρυμα Ευρασίας (με διευθυντή τον πρώην διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μάινες) και το «ανεξάρτητο» τηλεοπτικό δίκτυο Rustavi 2 (χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος).


* Το ίδιο σενάριο επανελήφθη στην Ουκρανία το 2004. Το ουκρανικό παράρτημα του Ιδρύματος Σόρος δαπάνησε 75 εκατ. δολάρια μέχρι το 2003 για προγράμματα «αναδείξεως της κοινωνίας των πολιτών». Το 2004 δώρισε 7 εκατ. σε προγράμματα εκλογών. Την μιντιακή κάλυψη της επαναστάσεως ανέλαβε έναντι 100 εκατ. δολ. η αμερικανική οργάνωση δημοσίων σχέσεων Development Associates Inc.


Η νεοφιλελεύθερη Pora ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που ανέπτυξε η «Συμμαχία για την Ελευθερία Επιλογής» που προωθήθηκε από την αμερικανική πρεσβεία, την Παγκόσμια Τράπεζα, το NED και το Ιδρυμα Σόρος. Το σύνολο της εκστρατείας προωθήσεως της «κοινωνίας των πολιτών» στην Ουκρανία στοίχισε στον αμερικανό φορολογούμενο 58-65 εκατ. δολάρια.


* Στο Κιργιστάν, η «επίθεση εκδημοκρατισμού» άρχισε όταν ο Ακάγεφ διαπραγματεύτηκε το άνοιγμα ρωσσικής αεροπορικής βάσεως παύοντας πλέον να εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντά της. Η κοινωνία των πολιτών κινητοποιήθηκε. Τουλάχιστον 170 ΜΚΟ που λειτουργούν στην χώρα προωθήθηκαν από την USAID και το NED και χρηματοδοτούνται 100% από αυτές.



Ακριβοί ακτιβιστέςΟΙ ROTHSCHILD ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ SOROS!!!  7Η USAID επένδυσε τουλάχιστον 2 εκατ. δολάρια πριν από τις εκλογές σε «ντόπιους ακτιβιστές» για να καταγγείλουν παρατυπίες.
Ένας από τους επικεφαλής της αντιπολιτεύσεως, ο Εντίλ Μπαϊσόλοφ, ομολόγησε ότι η εξέγερση θα ήταν «αδύνατη» χωρίς την συντονισμένη αμερικανική προσπάθεια.

Οι έγχρωμες επαναστάσεις, σαν κι αυτήν που απειλεί ο Μιλίνκεβιτς ότι επίκειται στη Λευκορωσσία, αντί για τον εκδημοκρατισμό περιορίστηκαν να αντικαταστήσουν αντιδυτικές ελίτ με φιλοδυτικές.

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο, αν ήταν τηλεοπτική σειρά, θα έγραφε στο τέλος «μια ευγενική προσφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεν, της CIA, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των συνήθων υπόπτων». Όσο για την δημοκρατία, ακόμη και με την πιο στενή της έννοια -ελεύθερες και δίκαιες εκλογές- παραμένει πάλι το μεγάλο ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »