Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Έστιν ουν βλακεία μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας

Δεν είναι η Δημοκρατία Τους που δεν αντέχεται. Είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, διότι για πολίτευμα δεν το συζητάμε πλέον. Είναι ότι πρέπει να ακούς τις μύριες βλακείες* που ακούγονται με πρώτη φωλιά βλακείας την Βουλή και με παρακλάδια τηλεοράσεις, καφενεία, συνέδρια, εκδηλώσεις και κάθε άλλη δημοκρατική έκφανση αυτής της σουργελιάδας.


Η βλακεία* ξεκινά από την στιγμή που παίρνει το λόγο ο βουλευτής-στέλεχος, όπως ο Δραγασάκης ο οποίος «πέταξε» στον αέρα ότι η κυβέρνηση εκτελεί εντολές επιχειρηματιών. Σώπααααααααα! Τι μάς λες ρε Δραγασάκη;! Αλήθεια; Κάνει τέτοιες δουλειές η κυβέρνηση; 

Ανακάλυψες εσύ και ο χώρος σου την διαπλοκή στην Ελλάδα; Μετά το ξεστόμισμα της βλακείας παίρνει την μπάλα ο δημοσιογραφικός χώρος της Ελλάδας και εκεί η βλακεία φθάνει στον 7ο ουρανό. "Για ποιους λέει ο Δραγασάκης;", "ρίχνει λάσπη" και άλλα τέτοια ωραία. Βέβαια, ο Σύριζα ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους διαδικασίες για να κυβερνήσει, τα κάνει φόρα παρτίδα τα δικά του. Ο ίδιος ο Δραγασάκης με τον άλλον τον αριστερό Σταθάκη πήραν το πληρωμένο από τον ελληνικό λαό αεροπλάνο και πήγαν να δείξουν το οικονομικό πρόγραμμα του Σύριζα στον αυλικό της Μέρκελ, Άσμουνσεν, για να πάρουν τα εύσημα ή τις κατάλληλες διορθώσεις.

Δε μου λές, ρε Δραγασάκη που είσαι και αριστερός άνθρωπας , τι είναι πιο ανήθικο; Να σου τηλεφωνούν οι επιχειρηματίες και να τους κάνεις τα κέφια ή να πηγαίνεις να γλύφεις τον εισβολέα για να γίνεις εσύ χαλίφης στη θέση του χαλίφη; Λαμογιά που φαίνεται και παίρνει επίσημη κάλυψη είναι μικρότερη λαμογιά από αυτή που γίνεται στα σκοτεινά;

Από την άλλη έκοψε την κουβέντα με τον Γεωργιάδη ο
Σύριζα γιατί είναι φασίστας και τρομοκρατεί τον λαό για ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος αν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση. Και τι τον νοιάζει τον Σύριζα τι λέει ο Γεωργιάδης, αυτό το κόμμα δεν είναι που υποστηρίζει εδώ και 2 χρόνια ότι θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες με το που θα πάρει την εξουσία; Ή μήπως άλλαξε τακτική τώρα που ο φίλος του Τσίπρα, Ντράγκι, ρίχνει από την ΕΚΤ ζεστό χρήμα στις ιδιωτικές τράπεζες για δάνεια φιλικά και ευρωπαϊκά, επιδοτήσεις αγροτών μέσα από τραπεζικά θησαυροφυλάκια και ξαφνικά αποφάσισε (και δεν μάς το λέει) ότι οι τράπεζες όχι μόνο θα παραμείνουν ιδιωτικές αλλά θα κανονίζουν και τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας με την πλήρη καθοδήγηση της αγαπημένης ΕΕ;!

Πετάχτηκε και ο μέγας κομμουνιστοφάγος Γεωργιάδης και θυμήθηκε τον Βολταίρο και την βλακεία που είπε πριν αιώνες για το δικαίωμα να ομιλεί ο οποιοσδήποτε και άλλες τέτοιες γλυκανάλατες και άκρως επικίνδυνες ρήσεις. Εφόσον λοιπόν ο Γεωργιάδης μπορεί να δώσει την ζωή του να να μπορεί ο άλλος να λέει αυτό που θέλει, ας φουντάρει από μία ταράτσα υποστηρίζοντας τον δικαίωμα μου να τον λέω : «Βλάκα, ελληνοφανές καρτούν, ναζίστα και ανθέλληνα». Ξαφνικά λατρεύω τον Βολταίρο!

Βουλευτής Ρήγας: Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι ίσως ο πρώτος κουκουλοφόρος παγκοσμίως, ο οποίος έβγαλε με πάθος την κουκούλα και αναφώνησε : «Κι εγώ τους έστειλα στο εκτελεστικό απόσπασμα». Και όλα αυτά γιατί ο Βορίδης έδωσε τα εύσημα μόνο στην ΝΔ που είναι άκρως φιλομνημονιακή και όχι στο ΠΑΣΟΚ. Το πήρε πατριωτικοπασοκικά ο Ρήγας και ανταπάντησε ότι, όταν το ΠΑΣΟΚ έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, μέχρι το 2012 η ΝΔ ήταν αντίθετη. Δώστε τα εύσημα της προδοσίας στο ΠΑΣΟΚ γιατί θα κόψουν φλέβες οι πουλημένοι που δεν τους έδωσαν παράσημα Προδοσίας. Φόρα παρτίδα μέσα στην Βουλή βγάζουν τις κουκούλες, τσακώνονται ποιος είναι ο καλύτερος υποτακτικός και ποιος ο καλύτερος γλύφτης αλλά αυτά γίνονται "δημοκρατικά" με μεγάλη σοβαρότητα και επισημότητα. 

Αλλά εδώ έχεις τον Σαμαρά ο οποίος είπε στο Μιλάνο κατά την Σύνοδο Κορυφής ότι «οι Έλληνες έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης». Καταρχάς Αντώνη, το καράβι δεν στρίβει στο δρόμο σαν τρακτέρ αλλά κάνει αλλαγή πλεύσης. Επίσης, πανέξυπνε Αντώνη, πώς είναι δυνατόν να ομιλείς για ανάπτυξη ειδικά στο θέμα της απασχόλησης (που ήταν το θέμα της Συνόδου) όταν ο υπουργός σου Βούρτσης έκλεισε συμφωνία για 600 εκατ. Ευρώ για εργασία 400,000 Ελλήνων από το 2014 μέχρι το 2020; Έχουμε και λέμε και πολλαπλασιάζουμε και διαιρούμε, πανέξυπνε πιτσαδόρε Αντώνη: 600,000,000 ευρώ διά 400,000 κεφάλια ίσον 1500 ευρώ το κεφάλι. Αν αυτό το διαιρέσουμε και με τους μήνες που αναλογούν από το 2014 μέχρι το 2020 το κάθε κεφάλι θα έχει μισθό 20,80 ευρώ. Τουτέστιν το μεροκάματο θα είναι 0,83 λεπτά του ευρώ. Είναι να μην πανηγυρίζουν οι Έλληνες γι' αυτή την επιτυχία;! Όλα καλά τα σκέφτηκες Αντώνη, μεροκάματο λιγότερο από το κόστος της σάλτσας που έβαζες κάποτε στις πίτσες. Αλλά αφού το λέει ο υπουργός όλα καλά. Καλό το ελληνικό εμπόρευμα εργασίας, Αντώνη. Μια χαρά το έστριψες το καράβι ως άλλος Ολλανδός έμπορος σκλάβων περασμένων αιώνων. 

Η μη άρση βουλευτικής ασυλίας πηγαίνει μαζί με ακαταλόγιστο να λένε την κάθε είδους βλακεία. Το βουλευτικό ακαταλόγιστο μπαίνει στο ίδιο ψηφοδέλτιο για την εκλογή του βλάκα-σωτήρα. Όμως, "δημοκρατικά" αυτή είναι η επιλογή της μάζας: Να έχει ως εκπρόσωπό της το είδωλο που βλέπει κάθε μέρα στον καθρέπτη της.-

* Βλακεία: Μαλακία
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ