Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ντρέπομαι, αλλά νοιώθω και περήφανος για τους λαούς που έχουν ηγέτες που τολμούν να πουν και ΟΧΙ!

 Η Συριακή αντιπροσωπεία στη Γενεύη*
Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Ξεκίνησε στη Γενεύη η Διάσκεψη για την ειρήνευση στη Συρία.
Τέσσερα ολόκληρα χρόνια η «πολιτισμένη» δύση, πρωτοστατούντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών, έχει εξαπολυθεί ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του λαού της Συρίας και της νόμιμης κυβέρνησής του. Ένας πόλεμος με μισθοφόρους τρομοκράτες και την Αλ Κάιντα, που εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν πολιτικά οι «πολιτισμένοι» της Δύσης, με αιχμή τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Κατάρ…), το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς και την Τουρκία ως βάση εκπαίδευσης και προώθησης των τρομοκρατών στη Συρία.

Η «Αραβική Άνοιξη made in USA» δεν μπόρεσε να κάμψει τον αγώνα του Συριακού Λαού για την εθνική του κυριαρχία κι Ανεξαρτησία. Το πολυπόθητο σχέδιο των νέο-αποικιοκρατών απέτυχε παταγωδώς!

Γιατί η Συρία είναι «κόμβος» για τους ιμπεριαλιστές;

Είναι η μοναδική Αραβική χώρα που έχει Σύνταγμα ψηφισμένο από τον λαό, όπου κατοχυρώνεται η ισότητα ανδρών-γυναικών, η ανεξιθρησκία, το κοινοβούλιο με νόμιμο το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και… μαζί με τον Λίβανο, οι μοναδικές χώρες της Μεσογείου –μετά την επιτυχία της «Αραβική Άνοιξη made in USA» στη Λιβύη- που δεν έχουν συνάψει καμία συμφωνία συνεργασίας, έρευνας, «μορφωτικών» υποθέσεων με το ΝΑΤΟ.

Όλοι γνωρίζουν ότι...
122 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο… σχεδόν τα μισά στην Κύπρο και τα υπόλοιπα μοιράζονται Ισραήλ, Λίβανος και Συρία! Ένας
ακόμη λόγος για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, την αποσταθεροποίηση στο Λίβανο και τη νέα οικονομική κατοχή της Κύπρου, με επόμενο στόχο το Ιράν.

Η Συρία είναι μια «αδελφή» χώρα με την Ελλάδα. Παραδοσιακές σχέσεις φιλίας, αδελφοσύνης, συνεργασίας. Εκεί, στα σύνορα με την Τουρκία ανθίζουν τα Ελληνορθόδοξα μοναστήρια του Πατριαρχείου της Αντιόχειας με τους αμύθητους πολιτιστικούς θησαυρούς και ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια!

Η Συρία ήταν αυτή που στην κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια και η Συρία παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη του προέδρου Άσσαντ προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!

Γεγονότα που χωρίς ντροπή αποκρύβουν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι Υπηρεσιών. Aλλά κι αυτοί που γνωρίζουν, όπως ο Κάρολος Παπούλιας. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεσης μόνον η εφημερίδα Ριζοσπάστης και Λαϊκός Δρόμος, δεν συντάχθηκαν με τα Δελτία Τύπου που συντάσσονται στη βάση των ΗΠΑ-Ισραήλ στην Τουρκία -σύνορα με τη Συρία- και διοχετεύονται μέσω «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Ντρέπομαι που η χώρα μου (δεν χρησιμοποιώ επί τούτω την λέξη πατρίδα, γιατί οι πατρίδες έχουν πατριωτικές κυβερνήσεις, δεξιές, κεντρώες ή αριστερές, ενώ οι «χώρες» πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τραπεζιτών, δωσίλογους κυβερνήτες) συντάχθηκε και συνεργάστηκε με τον Νατοϊκό οργανισμό «Φίλοι της Συρίας», που δημιουργήθηκε για την αποσταθεροποίηση της Συρίας. Εκεί συνεργάζεται πολύ στενά με το παράνομο ψευδοκράτος της λεγόμενης Βόρειας Κύπρου, με το παράνομο προτεκτοράτο Κόσσοβο και φυσικά την Τουρκία και τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, με πρόφαση τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας.

Ντρέπομαι που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ εκπροσωπήθηκε με τον Δ. Αβραμόπουλο στον οργανισμό «Φίλοι της Συρίας» και ουσιαστικά νομιμοποίησε το ψευδοκράτος της Β. Κύπρου και το Κόσσοβο.

Ντρέπομαι που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, παραβιάζοντας το Διεθνές και Διπλωματικό Δίκαιο, αφού απέλαση σημαίνει κήρυξη πολέμου.



Ντρέπομαι που δεν βρέθηκε ένας ή μία στο ΠΑΣΟΚ να θυμηθεί την ιστορία του Κινήματος και τη σχέση ΠΑΣΟΚ-Σοσιαλιστικού Κόμματος Συρίας και να κάνει έστω μια δήλωση, να μην μετατραπεί σε δωσίλογο υπάλληλο ξένων συμφερόντων. Να θυμίσουμε ότι μετά την μεταπολίτευση το πρώτο ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν στη Συρία (27 Απρίλη 1975). Τη Συρία που πρόσφερε απλόχερη βοήθεια στον αντιδικτατορικό αγώνα και το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα – ΠΑΚ κι ο Ανδρέας Παπανδρέου θέλησε να ευχαριστήσει με επίσημη επίσκεψη στον πρόεδρο Άσσαντ.

Ντρέπομαι που η Αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν καταγγείλει ακόμη –εδώ και τέσσερα χρόνια- την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Μάλιστα, η κα. Δούρου, υπεύθυνη Εξωτερικής πολιτικής και φιλόδοξη ΥΠΕΞ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρθρογραφεί υπέρ της «αντιπολίτευσης» των Νατοϊκών μισθοφόρων κι απαιτεί να φύγει ο «δικτάτορας» Άσσαντ, όπως έκανε «εικονίσματα» για τον εγκληματία πολέμου Πέρες και τον Ομπάμα. Χωρίς ντροπή για τον τίτλο του κόμματός της… «ριζοσπαστική αριστερά».

Ντρέπομαι που ο Γιώργος Παπανδρέου –και με την ιδιότητα του προέδρου της «σοσιαλιστικής» διεθνούς, συντάχθηκε με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Ντρέπομαι που ο αρχηγός του σημερινού ΠΑΣΟΚ, προερχόμενος από την κεντροδεξιά (μόνον ο Στέφανος Τζουμάκας τολμάει και κάνει αναφορά στο πολιτικό παρελθόν του κ. Βενιζέλου), το κόμμα Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις, με την ιδιότητα του ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Σαμαρά, τάχθηκε υπέρ της επέμβασης στη Συρία με αφορμή την στημένη επιχείρηση των Νατοϊκών -ίδια μ’ αυτή που στήθηκε στο Ιράκ- περί χημικών όπλων. Κανένας υπουργός των Εξωτερικών της ΕΕ δεν πήρε άμεσα αυτή την πολεμοχαρή θέση, αλλά ζητούσαν έρευνα του ΟΗΕ κι απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μόνον ο Βενιζέλος, ο Ερντογάν, το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου και το Κόσσοβο, οι πιο δουλικές κι υποταγμένες χώρες στον πλανήτη.

Ντρέπομαι για τη στάση του Βαρθολομαίου, Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης και τον Ιερώνυμο, Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδας, που υποταγμένη σε ξένα συμφέροντα εγκατέλειψαν τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας και το Πατριαρχείο Αντιόχειας. Σιώπησαν ένοχα και μέχρι σήμερα σιωπούν μπροστά στη γενοκτονία του Συριακού λαού.

Ντρέπομαι που η δουλική κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργός Εξωτερικών τον Ε. Βενιζέλος, κράτησε για 4 ολόκληρες ώρες καθηλωμένο το αεροπλάνο που μετέφερε την Συριακή αντιπροσωπεία στη Γενεύη για τη Διάσκεψη Ειρήνης, εκτελώντας εντολές ξένων δυνάμεων.

Ντρέπομαι για το υποταγμένο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, υποταγμένο σε μια υπαλληλική σχέση με το Δ’ Ράιχ και την Μέρκελ!

Είμαι διπλά περήφανος για τον Υπουργό των Εξωτερικών της Συρίας, τον σύντροφο Al Moualem, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Συρίας.
Πρώτον γιατί τον γνώρισα κι έχω μιλήσει μαζί του. Πρόκειται για Άνθρωπο με «Α» κεφαλαίο.
Δεύτερον γιατί χθες στη Διάσκεψη της Ελβετίας, όταν ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κέρρυ έθιξε θέμα μεταβατικής πολιτικής κατάστασης στην Συρία, του απάντησε (δείτε στο βίντεο** την έκφραση του αμερικανού ΥΠΕΞ, όταν ο Μουάεμ κάνει την δήλωση):

«Κανένας στον πλανήτη, κύριε Kerry, επακριβώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί νομιμότητα ή να προσδίδει σε έναν Πρόεδρο, μία Κυβέρνηση, ένα Σύνταγμα ή σε οτιδήποτε αφορά την Συρία, εκτός από τους ίδιους τους Σύριους. Οι Σύριοι αποφασίζουν για την πατρίδα τους και κανείς άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα».



Είμαι περήφανος που γνώρισα στη Δαμασκό τον Παλαιστίνιο ηγέτη Ahmed Jibril, Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση και με την τιμημένη Ταξιαρχία “Jihad Jibril” (πήρε το όνομα του γιού του Jihad, που έπεσε στη μάχη), δίνουν μάχη σώμα με σώμα με τις μισθοφορικές ορδές των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα. Ο σύντροφος Ahmed Jibril, τονίζει: «Δεν γνωρίζουν όλοι ότι η Αλ Κάιντα έχει πραγματοποιήσει δολοφονίες σε πολίτες σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ποτέ εναντίον ισραηλινών υπηκόων. Υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ακόμη κι εκεί που δεν δρουν βρίσκονται σε ύπνωση, εκτός από το Ισραήλ».

Είμαι περήφανος που με τιμάει με την φιλία του ο Ouday Hr Detto Soso (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας), που μου εξηγεί με λίγα λόγια γιατί πολεμούν μαζί με τον Άσσαντ τους επιτιθέμενους τρομοκράτες: «Ένας από τους λόγους της χωρίς όρους στήριξης του Άσσαντ, είναι πως στη Συρία δεν υπάρχει πρεσβεία ή διπλωματική εκπροσώπηση των σιωνιστών. Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες που λέγονται "αραβικά κράτη"»!


* Ο πρόεδρος Αλ Άσσαντ τόνισε στα μέλη της Συριακής αντιπροσωπείας που βρίσκονται στη Γενεύη: «Η αντιπροσωπεία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να εκφράσει τα δεινά και τις ελπίδες του λαού, να περιφρουρήσει την εθνική κυριαρχία της Συρίας, ν’ αρνηθεί κάθε εξωτερική παρέμβαση, χωρίς ποτέ να παραχωρήσει τις εθνικές μας αρχές. Ειδικότερα να υπερασπίσει το έθνος μας, τον λαό μας και την εθνική μας ανεξαρτησία»

**



το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ