Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οι τρισάθλιοι

Η απάντησή μας στο άρθρο: «Κανένας οίκτος για τα τρισάθλια ερπετά!»  (ακολουθεί παρακάτω) του Δημήτρη Δανίκα




κ. Δανίκα,

 Το κίνητρό σας για να γράψετε αυτό το άρθρο είναι λίγο τρισ- «ανεξήγητο». Στα δύο εμπλεκόμενα ζητήματα, το έγκλημα κατά της Μυρτούς και την ενδεχόμενη οικονομική απάτη με την συγκέντρωση χρημάτων, η συσχέτιση που κάνετε είναι άτοπη.
Τα ελαφρυντικά που αποδίδετε στο ένα και η βαρύτητα στο άλλο, είναι προκλητικώς μεροληπτικά, αλλά κυρίως δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να αντιπαραβάλλονται, πέραν αυτού της εξυπηρέτησης του διαφαινόμενου σκοπού σας.
Η όποια οικονομική απάτη έγινε στη συγκέντρωση χρημάτων (εάν και εφόσον έγινε), κατά την γνώμη σας έχει διαπραχθεί από «τρισάθλια ερπετά που δεν τους αξίζει μισό γραμμάριο οίκτου και ελέους» όπως σπεύδετε με έμφαση να γράψετε, χωρίς καν να ξέρετε αν οι καταγγελίες ευσταθούν.
Η προφανής επιδίωξή σας είναι να δημιουργήσετε ένα αντίβαρο εντυπώσεων απέναντι στη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων, τέτοιας βαρύτητας και από τέτοιους ανθρώπους, υποδηλώνοντας και υπονοώντας ότι οι Έλληνες πολύ εύκολα καταλήγουν να είναι τα χειρότερα «τρισάθλια ερπετά».
Η προσπάθειά σας μετάθεσης των εντυπώσεων πέτυχε; Τα συγχαρητήρια μας…

Εάν οι Μουσουλμάνοι έχουν τόσο κατώτερο πολιτισμό όπως λέτε, ούτως ώστε να είναι εύκολο για αυτούς να διαπράττουν τέτοια εγκλήματα, τότε λογικό είναι να υποθέσουμε ότι θα έχετε ήδη δραστηριοποιηθεί εντόνως με άρθρα που θα επισημαίνουν το χαμηλό κατά την γνώμη σας πολιτιστικό επίπεδο των Μουσουλμάνων και την αυτονόητη ανάγκη να μην εισέρχονται στην χώρα και όσοι έχουν εισέλθει να απομακρύνονται. Εάν δεν το έχετε κάνει έως τώρα, ελπίζουμε να είναι στις προτεραιότητες σας.
Χαρακτηρίζετε τον Αχμέτ και όλους τους
Μουσουλμάνους με την ίδια γεωγραφική πορεία όπως αυτός, ως «ανθρώπινα ερείπια», επειδή έφυγαν από μία «κατεστραμμένη» χώρα όπως το Πακιστάν και ήρθαν σε μια δυτική χώρα, σε μία τουριστική παραλία. Το Πακιστάν σας ενημερώνουμε ότι είναι απλώς μια χώρα του Τρίτου Κόσμου όπως τόσες άλλες και όχι μία κατεστραμμένη χώρα.
Η άποψη σας ότι όταν ένας άνθρωπος που φεύγει από μία μουσουλμανική συντηρητική χώρα του Τρίτου Κόσμου από την οποία κατάγεται και έρχεται σε μία φιλελεύθερη δυτική χώρα, υφίσταται τότε ένα τέτοιο «πολιτιστικό σοκ» που τον μετατρέπει σε «ανθρώπινο ερείπιο», είναι παράλογη και γελοία.
Σε αυτό το σημείο σπεύδετε ξανά να εξισορροπήσετε τις εντυπώσεις, σε βάρος αυτή τη φορά του Δυτικού Κόσμου, γράφοντας: «κι εμείς στον υποτιθέμενα πολιτισμένο δυτικό κόσμο, εξακολουθούμε ακόμα να πορευόμαστε με τις ίδιες με τον Αχμέτ αντιλήψεις για τη γυναίκα. Σε χαμηλότερο επίπεδο, με συγκρατημένες τις ορμές μας, όμως περίπου με την ίδια φαλλοκρατική επιθετικότητα. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο».
Εάν εσείς αντιλαμβάνεται κάπως έτσι την σχέση σας με το άλλο φύλο, τότε μην κρίνετε εξ ιδίων τους άλλους. Το γεγονός ότι σε όλες τις κοινωνίες, όπως και στις δυτικές υπάρχουν εγκλήματα βιασμού, δεν επαληθεύει ούτε τεκμηριώνει αυτές τις απλοϊκές τοποθετήσεις σας.

Ο συγκεκριμένος δράστης διέπραξε ένα πολύ ειδεχθές έγκλημα όπως θα μπορούσε να το διαπράξει και ο οποιοδήποτε άλλος ειδεχθής εγκληματίας. Το ίδιο το θύμα και οι συγγενείς του όπως και κάθε θύμα ανάλογων εγκλημάτων έχουν τα συναισθήματα που έχουν απέναντι στο θύτη τους και αυτό είναι μια πολύ προσωπική τους υπόθεση, στην οποία οι ψευτοενοχικές φθηνιάρικες ρητορείες σας δεν έχουν καμία απολύτως θέση:    
  «Η βαρβαρότητα πιο βάρβαρους μας κάνει!», «Αν λοιπόν, κυρία Κοτρώτσου, έπειτα από τόσους μήνες αισθανθήκατε συγχώρεση και όχι εκδίκηση, αυτό τιμάει το ήθος και τον ανθρωπισμό σας. Οι τραγωδίες εξανθρωπίζουν και εξαγνίζουν. Μόνο όσοι βιώνουν ακραίες καταστάσεις, μόνο αυτοί συγχωρούν και αληθινά αγαπούν. Ο πόνος σκοτώνει το κτήνος που κατοικεί μέσα μας»
Τα βαρύγδουπα κηρύγματά σας δεν δίνουν κύρος στο άρθρο σας. Κρατήστε τα για όταν σας καλέσουν να ρητορεύσετε από άμβωνος.

Εάν τέλος θέλετε να είστε συνεπής και ειλικρινής με τις διακηρύξεις σας, σας προτείνουμε να κάνετε κάτι πρακτικό:
Αντί να κατηγορείτε τους Έλληνες ή τους δυτικούς και να ψάχνετε με στρατευμένο ζήλο για ελαφρυντικά των ειδεχθών εγκλημάτων, να σας θυμίσουμε την παραίνεσή μας για την συγγραφή των παραπάνω αναφερθέντων άρθρων σε περίπτωση που αυτή είναι στις προτεραιότητες σας. 


Ακολουθεί το άρθρο του Δημήτρη Δανίκα:


Κανένας οίκτος για τα τρισάθλια ερπετά!

Αποφεύγω εντελώς τις γνωστές και ολότελα άχρηστες συνηθισμένες και τυπικές ευχές για σύντομη αποκατάσταση, γρήγορη ενσωμάτωση και μια καλύτερη ζωή. Η αλήθεια είναι πικρή. Η ανελέητη βία που δέχτηκε η Μυρτώ στην Πάρο από εκείνον τον Πακιστανό λαθρομετανάστη θα χαραχτεί εσαεί στην ψυχούλα της. Στη θέση σας θα επιθυμούσα να με καταπιεί η γη. Στη θέση σας θα επιθυμούσα να αρπάξω ένα περίστροφο και να τινάξω τα μυαλά αυτού του άθλιου κτήνους στον αέρα. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Στη θέση σας δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα. Η βαρβαρότητα πιο βάρβαρους μας κάνει!

Ομως έπειτα από δεκαπέντε και τόσους μήνες που πέρασαν από αυτό το εφιαλτικό περιστατικό που εντελώς τυχαία χτύπησε και καθόρισε τη μοίρα σας. Και ύστερα από το δεύτερο περιστατικό που σας συνέβη με τις απάτες αυτών των ελληνικών σωματείων Νέας Αγγλίας, θα επιχειρούσα, στη θέση σας, να ανασυγκροτήσω την παρόρμησή μου και να τακτοποιήσω τη λογική μου.

Θα σκεφτόμουν ως εξής: Ο Αχμέτ Βακάς (αν προφέρω σωστά το όνομά του) προέρχεται από μια κατεστραμμένη περιοχή της υφηλίου. Το πολιτιστικό σοκ που δέχτηκε με τη γεωγραφική μετακίνησή του ήταν τεράστιο και κατακλυσμιαίο. Εννοώ τη μετακίνησή του από το θεοσεβούμενο καθεστώς της χώρας του στην περιρρέουσα, καλοκαιρινή, ελευθεριότητα μιας ευρωπαϊκής, τουριστικής παραλίας.

Ο Αχμέτ, χωρίς καν να τον έχω δει έστω σε φωτογραφία, είναι η τυπική περίπτωση ανθρώπινου ερειπίου. Γι’ αυτόν, όπως και για εκατομμύρια μουσουλμάνους, η γυναίκα είναι τρία πράγματα μαζί: υποζύγιο του άνδρα, αντικείμενο αναπαραγωγής του είδους και εργαλείο ηδονής. Με απλά λόγια, αποθέωση της φαλλοκρατίας και θρίαμβος του σεξισμού. Η γυναίκα, με τις ευλογίες του Υψίστου, είναι πλάσμα δεύτερης, ευτελούς, αναλώσιμης κατηγορίας.

Αλλωστε, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, κι εμείς στον υποτιθέμενα πολιτισμένο δυτικό κόσμο, εξακολουθούμε ακόμα να πορευόμαστε με τις ίδιες με τον Αχμέτ αντιλήψεις για τη γυναίκα. Σε χαμηλότερο επίπεδο, με συγκρατημένες τις ορμές μας, όμως περίπου με την ίδια φαλλοκρατική επιθετικότητα. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο. Κτηνώδεις βιαστές κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Παντού. Από τη Βοστόνη, πρωτεύουσα των καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μέχρι το Βερολίνο, τη Βιέννη, τη Στοκχόλμη και φυσικά την Αθήνα.

Αν λοιπόν υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά για την κτηνώδη συμπεριφορά του. Αν λοιπόν, κυρία Κοτρώτσου, έπειτα από τόσους μήνες αισθανθήκατε συγχώρεση και όχι εκδίκηση, αυτό τιμάει το ήθος και τον ανθρωπισμό σας. Οι τραγωδίες εξανθρωπίζουν και εξαγνίζουν. Μόνο όσοι βιώνουν ακραίες καταστάσεις, μόνο αυτοί συγχωρούν και αληθινά αγαπούν. Ο πόνος σκοτώνει το κτήνος που κατοικεί μέσα μας. Σε άλλους εν υπνώσει. Σε άλλους εν εγρηγόρσει!

Φυσικά όλα αυτά στην περίπτωση που επαληθευτούν οι καταγγελίες σας, ότι δηλαδή κάποια φιλανθρωπικά χρηματικά εμβάσματα για τη νοσηλεία της κόρης σας δεν μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό και ότι μια 16χρονη ξεκίνησε την καμπάνια στο Διαδίκτυο με αποκλειστικό σκοπό να αναδειχθεί πρωταθλήτρια ουμανισμού κι έτσι να καταφέρει να μπει σε ένα πολύ καλό αμερικανικό πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο Αχμέτ, αγαπητή κυρία, έπραξε με εφαλτήριο την άγρια, ασυγκράτητη παρόρμηση της στιγμής. Με την τύφλωση που προκαλεί η στέρηση και η πείνα. Με την αδίστακτη διάθεση μιας αδηφάγου ανικανοποίητης ορμής. Ενοχος, αλλά κατεστραμμένος και τελειωμένος. Ομως όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι, οι κουστουμαρισμένοι, οι τάχα μου πολιτισμένοι, όλοι αυτοί οι φιλάνθρωποι και αλληλέγγυοι, όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, εκλεκτά μέλη της ομογένειας. Οι τάχα μου συμπάσχοντες. Οι δήθεν ανιδιοτελείς ουμανιστές. Αυτοί, λοιπόν, χωρίς να ασκήσουν ίχνος σωματικής βίας στο χαρακωμένο σώμα της κόρης σας, χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή σεξουαλική πείνα, εντελώς προσχεδιασμένα, εντελώς οργανωμένα, εντελώς ψυχρά και κυνικά, ασελγούν πάνω στον πόνο και την τραγωδία σας για μία ακόμα φορά.

Στη θέση σας ένα πράγμα θα κυρίευε τη σκέψη μου. Αν όλες αυτές οι καταγγελίες επαληθευτούν, ε τότε κανένα έλεος, ούτε μισό γραμμάριο οίκτου για όλα αυτά τα υποκείμενα, τα τρισάθλια ερπετά!

Πηγή:
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/345840/kanenas-oiktos-gia-ta-trisathlia-erpeta-/

1 σχόλιο:

  1. Οι ανθρωποι αυτοι δεν προκειται ποτε να απορροφηθουν και ενσωματωθούν στην Ελληνική και κατ'επεκταση δυτικη κοινωνια-τροπο σκεψης και ζωης. Δεν ειναι σαν τους Αλβανους ή αλλους βαλκανιους μεταναστες που με τα χρονια γινονται μερος της κοινωνιας με διαφορους τροπους. Αυτοι ανθρωποι (οι πρωτοι) θα ειναι το τελος μας. Μας τρωνε απο μεσα. Γιαννης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ