Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Grecovery , μια ακόμη κυβερνητική προπαγάνδα για μια ανάπτυξη χωρίς τεχνολογία

Ένα νέο ανέκδοτο κυκλοφορεί εσχάτως στα πλάισια της προπαγάνδας της κυβέρνησης ώστε ο κόσμος να νομίσει ότι η χώρα ξεπέρασε τα δύσκολα. Είναι σύντομο γιατί συνοψίζεται σε μια λέξη: grecovery, από τις λέξεις Greece και recovery, δηλαδή «Ελλάδα» και «ανάκαμψη», ένας συνδυασμός στα χνάρια της grexit, ενδεχομένου δηλαδή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η grexit ήταν μέχρι πριν από λίγους μήνες η συχνότερη αφήγηση των ξένων ΜΜΕ αλλά και πολλών ευρωπαίων και άλλων αξιωματούχων, που θεωρούσαν αυτό το ενδεχόμενο ως σίγουρο.

Σήμερα, ω του θαύματος (!), το grexit αντικαταστάθηκε από το grecovery, έτσι ώστε το μαύρο να γίνει άσπρο. η απελπισία και ο φόβος να γίνουν ελπίδα. Μόνο που όλα αυτά γίνονται τόσο εύκολα μόνο στα χαρτιά και στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που με τα ΜΜΕ της προπαγάνδας έχει κάνει τους Ελληνες πολίτες να κοιμούνται με ανοιχτά τα μάτια. Η παραπληροφόρηση οργιάζει!

Η πραγματικότητα είναι επίμονη και είναι μαύρη από
την απελπισία του 1.5 εκατομμυρίου Ελλήνων ανέργων, που αυξάνονται καθημερινά, από τον πανικό των 400.000 χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών που στερούνται παντελώς εισοδημάτων,από την απόγνωση των έξι στους δέκα νέους που δεν βρίσκουν δουλειά, από τον πόνο των 120.000 νέων επιστημόνων που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν από την αγωνία των βαριά ασθενούντων που βλέπουν να καταρρέουν τα νοσοκομεία ενώ συνολικά το σύστημα υγείας ψυχορραγεί λόγω των δραστικών περικοπών από την αδυναμία των γονιών να προσφέρουν αξιοπρεπή εκπαίδευση – εγγύηση για το μέλλον τους, στα παιδιά τους καθώς σχολεία και εκπαίδευση θυσιάζονται στο βωμό της πολιτικής της λιτότητας και τέλος απο την επιβάρυνση της Ελληνικής οικονομίας απο τα δύο εκατομμύρια μεταναστών, που δεν μπορούν να απορροφηθούν σε παραγωγικές θέσεις εργασίας δημιουργώντας παράλληλα ρήγματα στα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης, της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής.

Όλη αυτή η πραγματικότητα δεν οφείλεται σε κάποιο φυσικό φαινόμενο, σεισμό, λιμό ή καταποντισμό, αλλά σε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία υλοποιεί τα προτάγματα μιας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας Ένωσης τιμωρού, που επιβάλλει το γερμανικής έμπνευσης οικονομικό δόγμα. Είναι μια ενοχλητική πραγματικότητα που δεν υπηρετεί τους επικοινωνιακούς στόχους του κ. Σαμαρά. Έτσι, απλά αντί να προσπαθήσει να αλλάξει πολιτική, επιμένει στη σημερινή αναποτελεσματική όσο και επικίνδυνη συνταγή που έχει καταβαραθρώσει την οικονομία και γονατίσει την κοινωνία.

Επιμένει δηλαδή να κόβει μισθούς και συντάξεις, να επιβάλλει νέους φόρους στους μη έχοντες, κοκ. Αντί, για παράδειγμα, να δώσει έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη, που είναι οι «φτωχοί συγγενείς» καθώς αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,666% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτή τη χρονιά η Ελλάδα έπεσε άλλες 6 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα. Είναι πίσω από όλες τις χώρες των Βαλκανίων και φυσικά και όλες τις χώρες του ευρωπαικού νότου.

Η αλήθεια είναι ότι η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη προϋποθέτει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση της οικονομίας και της κοινωνίας. Ένα νέο υπόδειγμα, ένα νέο πλαίσιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα αντιμετωπίζει άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας, της συρρίκνωσης του ΑΕΠ, της παρατεταμένης καταστροφικής ύφεσης. Πρόκειται για «απαγορευμένες πολιτικές» για τον κ. Σαμαρά και τους ευρωπαίους καθοδηγητές του.




Η κυβέρνηση Σαμαρά στη πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνεται τί σημαίνουν οι όροι “έρευνα και ανάπτυξη”, πιτσαδόρος ήταν ο Σαμαράς στις ΗΠΑ…, τα αφεντικά της όμως ξέρουν. Η κυβέρνηση του Τζάκ Σπάροου βασίζεται σε οικονομικά μοντέλα που προυποθέτουν αρμονικά αναπτυγμένα οικονομικά συστήματα με σωστές υποδομές. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής βασίζει την ανάπτυξη της στον τουρισμό και την οικοδομή. Αυτό είναι λάθος. Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι σε υπανάπτυξη και τα τέσσερα μνημονιακά χρόνια πέρασαν χωρίς να γίνει καμμία προσπάθεια ανάπτυξης εκείνου του κομματιού της οικονομίας που μπορεί να παρουσιάσει γρήγορα τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Τα θέματα της έρευνας των ΑΕΙ που παραμένουν σε απόσταση απο την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας θέλει πολύ συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνει αλλά υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει και εδώ κάτι αν σταματήσουν να βάζουν “ονόματα” στις επιτροπές και βάλουν ανθρώπους τις τεχνολογίας που δεν είναι δεσμευμένοι απο ξένα συμφέροντα όπως αυτοί που βάζουν. Υπάρχουν τέτοιοι Ελληνες, είναι ικανότατοι και φυσικά είναι λίγοι. Μη λέμε ονόματα…

Χωρίς τεχνολογία και χωρίς η χώρα να βασισθεί στα Ελληνικά χέρια και μυαλά δεν θα ξεφύγει ποτέ απο την άβυσσο στην οποία οδηγείται. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει απο τους άλλους στο εξωτερικό να σώσουν τη χώρα ή να της δώσουν τεχνολογία, εμπειρία και επιλεκτική γνώση. Η ιστορία το έχει αποδείξει.

Οι πολιτικές αυτές που συνάδουν με μια έρευνα και ανάπτυξη βασισμένη σε Ελληνικά χέρια είναι μακράν των ονείρων της κυβέρνησης του Τζάκ Σπάροου, που με αναμασήματα, ξαναμπογιατίσματα και ανακυκλώσεις με χαλασμένα υλικά προσπαθεί να εμφανίσει μια αναδυόμενη νέα Ελληνικότητα, ένα θαύμα. μια χώρας που δεν έχει αντίληψη των όσων συμβαίνουν, μιας χώρας σε κατάσταση ύπνου. Οι Ελληνες πολίτες δεν συμμετέχουν σε αυτό το όραμα του Σαμαρά γιατί πρόκειται για κακό όνειρο, για εφιάλτη, κάτι που ο ένας μετά τον άλλον αντιλαμβάνεται. Μερικοί δεν αντέχουν και έτσι οι αυτοκτονίες έφτασαν τις 5000 και αυξάνουν καθημερινά!

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της φτώχειας με νέα μέτρα και νέα μνημόνια, η περαιτέρω υποδούλωση των πολιτών στα ξένα συμφέροντα μέσα απο αντιρατσιστικούς νόμους που περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης, απο αλλαγές ιστορικών γεγονότων ώστε να περιορισθεί το πατριωτικό ένστικτο, από νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις (το συνέρχεσθαι), από τη δημιουργία φόβου και έντονων πολτικών αντιθέσεων, από τη πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένα κεφάλαια σε χαμηλές τιμές, απο τη δημιουργία ΕΟΖ και στο τέλος από τη διάλυση της χώρας μέσω μιας θρησκευτικής έκρηξης τύπου Συρίας ανάμεσα στη ΧΑ, της οποίας η δύναμη καθημερινά αυξάνει και των δύο και πλέον αλλόθρησκων εκταομμυρίων μεταναστών αναμεμειγμένων με δήθεν αριστεροδιεθνιστές, μια φωτιά που μπορεί να ανάψει ανά πάσα στιγμή.



Η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία επιμένει στο λάθος, όχι από λάθος, αλλά από πεποίθηση και επειδή η Ελλάδα είναι πολύ μακριά απο τις ναζιστικές αντιλήψεις της Βόρειας Ευρώπης. Η επιμονή αυτή γίνεται ακόμη πιο εύκολη από τη στιγμή που δεν πληρώνει η ηγεσία το λάθος αλλά οι κοινωνίες, τα εκατομμύρια των πολιτών που οδηγούνται στον Καιάδα της λιτότητας και που δεν μπορούν ούτε να χαμογελάσουν όταν ακούν την καινούργια σοδειά ανεκδότων που καθημερινά προστίθεται απο τους χαρακτήρες που με εντολή παρελαύνουν απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Στην Ελλάδα υπάρχει όπως έχω ξαναπεί ένα μπέρδεμα εννοιών π.χ. άλλο αριστερά άλλο αριστερομηδενισμός, άλλο εργατικό δικαίωμα άλλο κτύπημα του πολιτεύματος μέσω της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, άλλο θόρυβος άλλο ισότητα και παραγωγή ιδεών, άλλο δημοκρατία άλλο αναρχία και αποσυντονισμός της όποιας Ελληνικής παραγωγής, άλλο προσαρμογή νομοθεσίας και άλλο αντιπατριωτική τρικλοποδιά… Στην Ελλάδα πιστεύουν μόνο στην ύπαρξη του μαύρου και του άσπρου, υπάρχει όμως και το λευκό του γκρίζου… Θέλω να πώ ότι σε όλα υπάρχουν όρια και όποιος πολιτικός δεν ξέρει να βλέπει ή καλύτερα να υπολογίζει αυτά τα όρια τότε να μη γίνεται πολιτικός.

το είδα






<<<      Φιλανθρωπία ή νεκροφιλία; Γέλια πάνω από τους τάφους των φτωχών 



 Η προδοσία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.