Επίσης, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πώς η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
Τώρα πια, μάθαμε πως βοηθάει και στο καρκίνο του προστάτη.
Αύριο, θεωρώ ότι θα μάθουμε πολλά περισσότερα ευεργετικά οφέλη του, αφού ίσως είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τις μελέτες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, η αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και συνεπώς, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση.
Το ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει