Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ



Σε όλες τις τελευταίες μετανεωτερικές ριζικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, υπάρχει μία διαβολική σύμπτωση:

Ξεκινούν από μία προπαγάνδα κάποιων ΜΚΟ, για να υιοθετηθούν από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς και να ωφεληθούν, εντελώς συμπτωματικά, κάποιες λίγες εταιρείες. Σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο μία.

Φυσικά, όλα γίνονται για το καλό μας και για το καλό της φύσης. Πώς, όμως, γίνεται κάθε φορά αυτό το καλό να το πληρώνουν πάντα οι πολλοί και να κερδίζουν οι λίγοι; Περίεργη σύμπτωση, που ουδέποτε απασχόλησε τους διανοούμενους, που υποστηρίζουν αυτούς τους μετανεωτερισμούς!

Η είδηση:

«Ο Συνασπισμός για τον καθορισμό πραγματικών τιμών ζωικών πρωτεϊνών» (TAPPC), με έδρα το Άμστερνταμ, που συγκεντρώνει ομάδες περιβαλλοντικής ευεξίας και καλής διαβίωσης των ζώων, ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα σχέδιο απομάκρυνσης των Ευρωπαίων από

τα αγαπημένα τους κοτόπουλα, κεφτεδάκια και μπριζόλες»[i].

Σαν άμεση λύση, προτείνουν απότομη αύξηση της τιμής του κρέατος με την επιβολή ενός φόρου «βιωσιμότητας» ύψους 40% πάνω στις τιμές του κρέατος και των γαλακτοκομικών. Προτείνουν να ξεκινήσουν μαλακά, π.χ. 1 ευρώ το κιλό στο 2022-23 για να αυξηθεί σε 4-5 ευρώ το κιλό στη συνέχεια, έτσι ώστε το 2030, η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών να έχει μειωθεί κατά 67%.

Η αιτία, βεβαίως,
οφείλεται στην "κλιματική αλλαγή" και στην επιβάρυνση που προκαλούν τα ζώα στην "υπερθέρμανση του πλανήτη".

Με την κάλυψη επιστημονικών και διεθνών οργανισμών, διαθέτουν και την απαραίτητη «επιστημονική» τεκμηρίωση:

Σύμφωνα με την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών Food and Agriculture, ο τομέας των αγροτικών ζώων αντιπροσωπεύει το 14,5% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινες ενέργειες. Αυτό συμβαίνει λόγω των αγελάδων που πλημμυρίζουν τη φύση με μεθάνιο, αλλά και την επίδραση της κατανάλωσης ενέργειας κατά την παραγωγή των ζωοτροφών, της κοπριάς και της μεταφοράς κρέατος! Ο Συνασπισμός ΤΑΡΡ μιλά για 16%, αλλά ας μη τα χαλάσουμε εκεί. Ποιος θα τα βάλει με την επιστήμη και τον έγκριτο ΟΗΕ; Για να το λένε, αλήθεια θα είναι...

Ανάμεσα στις οργανώσεις, που συναποτελούν και στηρίζουν τον συνασπισμό είναι η Greenpeace, η Fridays της γνωστής Γκρέτας και η οργάνωση OXFAM, που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τη φτώχεια, αλλά προφανώς δεν ενδιαφέρεται τους φτωχούς.

Ας διαβάσουμε τι λέει ο ίδιος ο συνασπισμός για τους σκοπούς του[ii]:


Για συνεχεια της ανάρτησης εδώ

1 σχόλιο:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ