Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Πολυτεχνείο ’73 και η άγνωστη ιστορία των ναρκωτικών.

Ο Κωστής Βάρναλης έγραφε για την Ελλάδα:

«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς

το κούτελο στο χώμα.

Χασίσι αν θες μετά χαράς

αλλ’ όχι ελεφτεριά».

Τα ναρκωτικά είναι μια παγκόσμια μάστιγα. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει σαν τσουβάλια στην άκρη του δρόμου με μια βελόνα καρφωμένη στη φλέβα.

Η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών ιδρύεται το 1600 με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.). Βασικός μέτοχος είναι η Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας. Είναι η πρώτη Πολυεθνική Εταιρεία του σύγχρονου κόσμου. Αναπτύσσεται ραγδαία και είναι ο βασικός μοχλός με τον οποίον η Αγγλία επιβάλει την εξουσία της στις αποικίες. Έχει μεγάλες εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα.

Όμως επειδή το εμπορικό ισοζύγιο της Αγγλίας είναι ελλειμματικό προσπαθεί να το ισοσκελίσει πλημμυρίζοντας την Κίνα με όπιο. Έχοντας τεράστιες εκτάσεις στην κατοχή της στην
Ινδία καλλιεργεί όπιο το οποίο μεταφέρει στην Κίνα. Το 1836 διακινεί 1400 τόνους οπίου ετησίως προς την Κίνα.

Οι Αυτοκράτορες της Κίνας βλέποντας την ταχύτατη εξάπλωση του οπίουαντιδρούν και απαγορεύουν την εισαγωγή οπίου στην Κίνα.

Γίνονται 2 πόλεμοι για το όπιο. Οι πόλεμοι του οπίου. Ο πρώτος από το 1839 έως το 1842 και ο δεύτερος από το 1856 έως το 1860. Οι Άγγλοι νικούν κατά κράτος τους Κινέζους και το όπιο γίνεται το «Εθνικό Ναρκωτικό» της Κίνας. Η Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας τον 19ο αιώνα είναι ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του κόσμου.

Οι φήμες λένε ότι μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο με αρχηγό τον Φίλιππο τον σύζυγο της Ελισάβετ.

Ο Φίλλιπος είναι γιος του Πρίγκιπα Ανδρέα, ενός από τους βασικούς υπεύθυνους της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922.

Ο Ανδρέας στις 20 Σεπτεμβρίου 1922 καταδικάζεται σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών. Όμως μια ημέρα μετά στις 21 Σεπτεμβρίου 1922 με εντολή της Αγγλικής κυβέρνησης ελευθερώνεται και φεύγει για την Αγγλία. Το 1844 και οι Αμερικάνοι αποκτούν τα ίδια προνόμια με τους Άγγλους στο εμπόριο ναρκωτικών.

Στις 18 Ιανουαρίου 1993 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους δύο ημέρες πριν το τέλος της προεδρίας του δίνει χάρη σε έναν μεγάλο έμπορο ναρκωτικών, τον πακιστανό Aslam P. Adam. Η οικογένεια Μπους είχε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στενές σχέσεις με τον Χίτλερ.

Ήταν η εποχή που ο  OSS (μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ και πρόγονος της CIA) σε συνεργασία με την Ναζιστική Γκεστάπο έκαναν εκτενές εμπόριο ναρκωτικών. Ο Τζωρτζ Μπους ήταν κάποια εποχή διευθυντής της CIA.

Η CIA και η DEA (Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών) είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στον πλανήτη.

Οι φήμες λένε ότι η οικογένεια Μπους έχει στην Πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ δύο εργοστάσια παραγωγής ηρωίνης και τροφοδοτεί ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς στις ΗΠΑ.

Η CIA με αμερικάνικα κεφάλαια από το 1948 που ιδρύθηκε μέχρι το 1953 δημιούργησε το Ελληνικό παρακράτος με την κωδική ονομασία «Κόκκινη Προβειά».

Ίδρυσε την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) τα ΛΟΚ (Λόχος Ορεινών Καταδρομέων) και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών. Το Ελληνικό παρακράτος έχει δικό του προϋπολογισμό και λειτουργεί παράλληλα και είναι στενά συνδεδεμένο με το επίσημο κράτος.

Παράδειγμα η «παρακρατική» ομάδα ΟΛΑΦ που χειρίζεται τους υπερκοριούς της ΚΥΠ και λειτουργεί σαν ανεξάρτητη αρχή παρακολουθώντας όλους τους Έλληνες πολίτες στο λεκανοπέδιο Αττικής. Συνεργάζεται το Επίσημο Ελληνικό κράτος (βάσει συμφωνιών) με τις Αμερικάνικες Μυστικές υπηρεσίες στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών;

Η παρακάτω ιστορία που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 είναι πολύ διδακτική.

Την πρώτη (1η) Νοεμβρίου 1973 φθάνει στην Αθήνα η ειδική Ομάδα αποσταθεροποίησης καθεστώτων. Ανάμεσά τους οι ειδικοί πράκτορες της CIA Τζων Πάτρι Όουεν και Ντάνιελ Μπρούστερ. Ο Ντάνιελ Μρούστερ έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα Ελληνικά.

Ενώ εξελίσσονται τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 16 Νοεμβρίου 1973, φθάνει στον Πειραιά από την Τουρκία το φορτηγό πλοίο «Νέος Κόσμος», φέρνοντας το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που είχε φθάσει μέχρι τότε στον Δυτικό Κόσμο. Ο Τζων Πάτρικ Όουεν είχε αγοράσει για λογαριασμό των εξτρεμιστών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ (τα μέλη Μπίλντεμπεργκ που εναντιώθηκαν στην Τριμερή επιτροπή) το 50% της ετήσιας Τουρκικής σοδειάς ηρωίνης (η Τουρκία πάντοτε ήταν και είναι ένας επίσημος προμηθευτής ηρωίνης των Δυτικών Κοινωνιών). Το πλοίο έφερνε 250 κιλά ηρωίνης μοιρασμένα σε επτά γερές υφασμάτινες βαλίτσες αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων ποσό τεράστιο για την τότε εποχή. Ο στόχος ήταν η ηρωίνη να πουληθεί σε 5.000.000 δυστυχισμένους χρήστες στις ΗΠΑ.

Το σχέδιο ήταν να ανέβαινε ο Όουεν στο πλοίο τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 1973 την ώρα που οι Αθηναίοι θα βρίσκονταν τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους μαζί με έναν υπάλληλο του τελωνείου τον οποίο του είχε συστήσει ο Αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλιχός. Την επιχείρηση θα υποστήριζαν ο Σπανός και Τζάλας του ΕΑΤ/ΕΣΑ και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Γιαννούλης ώστε οι Βαλίτσες να μεταφέρονταν με ασφάλεια στο Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού και από εκεί με αεροπλάνο της γραμμής στην Νέα Υόρκη. Έτσι έγινε.

Ο Όουεν ανέβηκε στο πλοίο με τον τελωνειακό υπάλληλο και παρέλαβε τις επτά βαλίτσες και μετά την βοήθεια κάποιων ναυτών τις μετέφερε στην αποβάθρα όπου περίμενε ένα Αμερικάνικο αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες.

Σε ένα άλλο αυτοκίνητο δίπλα ακριβώς βρίσκονταν οι αξιωματικοί του ΕΑΤ/ΕΣΑ και ο Γιαννούλης με τους άντρες του που θα παρακολουθούσαν την επιχείρηση μέχρι τέλους ώστε να εξελιχθούν όλα ομαλά.

Στο λιμάνι του Πειραιά η CIA και οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας σε συνεργασία έκαναν εμπόριο ηρωίνης. Καημένοι χρήστες.

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν ήσυχα με προορισμό το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Εκεί περίμενε ο άλλος ειδικός πράκτορας της CIA Ντάνιελ Μπρούστερ ο οποίος θα συνόδευε τις βαλίτσες στην Νέα Υόρκη.

Όμως εκεί συνέβη εκείνο που ονομάζεται «αστάθμητος παράγοντας». Ο Υποσταθμάρχης της CIA στην Αθήνα ειδοποιημένος από τον σύνδεσμό του στην Τουρκία κατέφθασε στο αεροδρόμιο με τέσσερις έμπιστους πράκτορες και απαίτησε να παραλάβουν εκείνοι τις βαλίτσες με την ηρωίνη. Ο Όουεν και ο Μπρούστερ διατήρησαν την ψυχραιμία τους ενώ οι Έλληνες που τους συνόδευαν έβγαλαν τα πιστόλια τους.

Ο Όουεν ζήτησε από τον Υποσταθμάρχη της CIA να περάσουν στην αίθουσα των ΒΙΠΣ για να μιλήσουν και να διευθετηθεί το θέμα. Εκεί χωρίς να του εξηγήσει τίποτα ο ειδικός πράκτορας Όουεν αστραπιαία έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε τον Υποσταθμάρχη στο κεφάλι τρεις φορές. Αμέσως πήρε αγκαλιά το πτώμα και προσπαθώντας να το κρατήσει όρθιο βγήκε έξω από την αίθουσα των ΒΙΠΣ εκεί που περίμεναν οι άλλοι. Εκεί ο Μπρούστερ και οι Έλληνες που τον συνόδευαν με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν τους τέσσερις συνοδούς του Υποσταθμάρχη.

Οι τέσσερις άνδρες του Υποσταθμάρχη στάθμισαν την κατάσταση και βλέποντας τον προϊστάμενό τους νεκρό γύρισαν και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο του Αεροδρομίου.

Ο Όουεν πλημμυρισμένος από το αίμα του σκοτωμένου Υποσταθμάρχη και με το πτώμα ακόμη στην αγκαλιά του υποχρεώθηκε να αλλάξει σχέδια. Ο Μπρούστερ θα έμενε στην Αθήνα τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες για να «εξαφανίσει» το πτώμα του υποσταθμάρχη ενώ ο ίδιος θα πετούσε για την Νέα Υόρκη μεταφέροντας τις βαλίτσες γιατί έπρεπε απαραίτητα να μεταφερθούν εκεί.

Ο Μπρούστερ μετέφερε το πτώμα στο αυτοκίνητο και με τους Έλληνες αξιωματικούς συνοδεία έφυγαν για ένα διαμέρισμα στην Πλάκα που είχε νοικιάσει από τον Πηλιχό. Ο Όουεν πέταξε για την Νέα Υόρκη. Όταν ο Μπρούστερ και οι συνοδοί του πέρασαν από το Α’ Νεκροταφείο, του κατέβηκε μια ιδέα για το πώς θα εξαφάνιζε το πτώμα. Όταν έφθασαν στο διαμέρισμα είπε στους Έλληνες το σχέδιό του. Θα αγόραζε έναν τάφο στο Α’ Νεκροταφείο και εκεί θα έθαβε το πτώμα. Ο τάφος όμως έπρεπε να μην φαίνεται. Την επόμενη μέρα το πρωί ο Μπρούστερ μα΄ζι με τον Ταγματάρχη Τζάλα του ΕΑΤ/ΕΣΑ επισκέφθηκαν το νεκροταφείο όπου ανακάλυψαν πως υπήρχαν κάποιοι τάφοι εντελώς εγκαταλελειμμένοι. Με την βοήθεια του Αρχινεκροθάφτη μέχρι το μεσημέρι είχαν εντοπίσει την ιδιοκτήτρια ενός απ’ αυτούς. Ήταν μια άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε κληρονομήσει από κάποιον συγγενή τον τάφο κα ευχαρίστως θα τον πουλούσε. Η συμφωνία κλείστηκε αμέσως. Ο Μπρούστερ σαν καινούργιος ιδιοκτήτης γράφτηκε στα αρχεία του νεκροταφείου με το όνομα Ρίτσαρντ Φεργκιουσον. Την ίδια νύχτα μεταφέρθηκε το πτώμα του δολοφονημένου Υποσταθμάρχη στον τάφο.

Λίγες ώρες αργότερα ο Ντάνιελ Μπρούστερ πετούσε με το αεροπλάνο της γραμμής για Μαδρίτη για μια νέα αποστολή. Κανείς δεν έμαθε μέχρι σήμερα πώς δικαιολογήθηκε ο φόνος του Υποσταθμάρχη.

Το όνομά του ήταν Ρόναλντ Ηστ, κάτοικος Φιλοθέης οδός Κρίνου 14. Ο Ήστ είχε εργασθεί σαν πράκτορας της CIA στην Κύπρο την περίοδο 1960 – 1964 μαζί με τον Ρίτσαρντ Γουέλς τον Σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1975.

Οι Αμερικάνοι «απέσυραν» την Χούντα τον Ιούλιο του 1974. Το ερώτημα είναι ένα. Οι Ελληνικές Υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονται με την CIA μέχρι σήμερα στο εμπόριο των ναρκωτικών;

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι στο κέντρο του «δρόμου των ναρκωτικών» από την Ασία προς την Ευρώπη. Στην Ελλάδα οι πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων έχουν επιβάλλει την απελευθέρωση του χασίς για φαρμακευτικούς λόγους.

Οι πολυεθνικές του φαρμάκου έχουν  νομιμοποιήσει την ελεύθερη χρήση του οπίου για φαρμακευτική χρήση. Η μορφίνη είναι παράγωγο του οπίου και διατίθεται από τις εταιρείες για επώδυνες ασθένειες. είναι θέμα χρόνου η χρήση των ναρκωτικών για λόγους διασκέδασης.

Καλώς ορίσατε στον «κόσμο των παραισθήσεων».

Τραπεζικός

Βιβλιογραφία





  • Πολυτεχνείο ’73 – Παιχνίδια Θανάτου






  • Νέα Παγκόσμια Τάξη – Η αθέατη όψη


  • πηγή

    1 σχόλιο:

    1. δεν πειραζει ετσι κι αλλοιως σε λιγα χρονια ο πλανητης γη δεν θα υπαρχει...

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ