Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ο "δρόμος για βιώσιμες πόλεις" και πώς περνά μέσα από νέο κρούσμα ολοκληρωτισμού.

Στη σημερινή εικόνα βλέπουμε τον πίνακα του Πέρσι Σάμιουελ "Ο Θάνατος του Βολταίρου", που υπάρχει στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου. Ο Βολταίρος πρόλαβε να πει "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" πριν πεθάνει το 1778 από ασθένεια, αλλά, αν ζούσε σήμερα, μάλλον δεν θα πήγαινε από ασθένεια: η σημερινή συμπεριφορά των δήθεν "πράσινων" και στην πραγματικότητα κατάμαυρων φασιστών, που αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν δημοκράτες, λίγο απέχει απ' την αναβίωση της Ιεράς Εξέτασης.

Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, μετά την απόπειρα ματαίωσης του Συνέδριου του Πόρτο, μετά την απόλυση καθηγήτριας που τόλμησε να γράψει πως οι πολικές αρκούδες είναι μια χαρά και καλύτερα από ποτέ, μετά την απόλυση καθηγητή που τόλμησε να προτείνει τη σύσταση συμβουλίου ελέγχου των επιστημονικών δημοσιεύσεων που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πολιτικής, με παράδειγμα δημοσιεύσεις για την κατάσταση του Μεγάλου Κοραλλιογενή Ύφαλου, μετά τη ματαίωση διάλεξης Έλληνα καθηγητή στη Μπολόνια, και τόσα άλλα περιστατικά, τώρα ο κλιματικός φασισμός ξαναχτύπησε στον Καναδά.

Η Regina (Ρετζάινα) είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σασκάτσιουαν στον κεντρικό Καναδά, μια πόλη 250 χιλ. κατοίκων. Είναι μια απ' τις πόλεις που έθεσαν ως στόχο το 2050 να έχουν 100% ΑΠΕ κι εκεί είναι προγραμματισμένο να γίνει τον ερχόμενο Μάιο το συνέδριο Reimagine Conference 2020: Roadmap to Sustainable Cities (οδικός χάρτης για βιώσιμες πόλεις).

Η εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων National Speakers Bureau είχε καλέσει το ...
συνιδρυτή της Greenpeace, αλλά εδώ και χρόνια αποχωρήσαντα, Patrick Moore να μιλήσει με θέμα "A Sustainable Energy Future" (Ένα μέλλον με βιώσιμη ενέργεια), θέμα που ασφαλώς εντάσσεται απόλυτα στους σκοπούς του συνεδρίου. Ε, αυτό ήταν! Ο Moore είναι "κόκκινο πανί" για τους "ταύρους" της κλιματικής απάτης, που ξεσήκωσαν σάλο για τη συγκεκριμένη ομιλία. Μέσω των κοινωνικών δικτύων και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πίεσαν την οργανωτική επιτροπή σε τέτοιο βαθμό, που στις 7/2/2020 στο δικτυακό τόπο της πόλης ανέβηκε η ματαίωση της ομιλίας
"We have received many comments via email and social media, and it is clear that Dr. Moore’s keynote speech has become a detraction to the overall objective of the Reimagine Conference, which is to foster meaningful discussion around how to make the City’s facilities and operations 100 per cent renewable by 2050. 
The conference Co-Chairs, Councillor O’Donnell and Councillor Murray, have made the decision to remove keynote speaker Patrick Moore from the agenda of the Reimagine Conference 2020: Roadmap to Sustainable Cities.
The purpose of the Reimagine Conference is not to spark debate about climate change. We hope that the adjustment to the agenda will refocus discussions back to the true intent of this gathering. - Έχουμε λάβει πολλά σχόλια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων και είναι σαφές ότι η κύρια ομιλία του κ. Moore έχει γίνει περισπασμός στο γενικό στόχο του Συνεδρίου, ο οποίος είναι να προωθήσει μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τον πώς θα κάνουμε τις εγκαταστάσεις και τις λειτουργίες της πόλης 100% ανανεώσιμες έως το 2050. 
Οι συμπρόεδροι του Συνεδρίου, ο σύμβουλος O'Donnell και ο σύμβουλος Murray, αποφάσισαν να αφαιρέσουν τον κύριο ομιλητή Patrick Moore από την ατζέντα του Συνεδρίου Reimagine 2020: οδικός χάρτης για βιώσιμες πόλεις. 
Ο σκοπός του Συνεδρίου Reimagine δεν είναι να προκαλέσει συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Ελπίζουμε ότι η προσαρμογή στην ημερήσια διάταξη θα επαναπροσανατολίσει τις συζητήσεις στον πραγματικό σκοπό αυτής της συγκέντρωσης." 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.  

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει άλλη μια φορά περίτρανα αυτό που έγραφα στις 28 Οκτωβρίου, πως Το νέο ΟΧΙ πρέπει να είναι ενάντια στη Φασιστική Κλιματική Υστερία και τον Περιβαλλοντικό Λαϊκισμό! Θυμίζω πως απ' την Αρχαία Ελλάδα και την Αθηναϊκή Δημοκρατία μας έρχεται το "Πάταξον μεν, άκουσον δε!", αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μια επιστημονική διαφωνία έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης κι επιβολής σκοταδισμού. Ίσως πράγματι ο πλανήτης καταστράφηκε το 2020 λόγω της "κλιματικής αλλαγής"... 

Στο Σασκάτσιουαν λοιπόν μόλις δολοφόνησαν άλλη μια φορά το Βολταίρο, καθώς δεν περίμεναν ν' ακούσουν τον ομιλητή κι έπειτα να διαφωνήσουν, απλά δεν ανέχονται την άλλη άποψη. Στον επόμενο τόνο θα δούμε επανάληψη του ναζιστικού καψίματος των "μη ορθών" βιβλίων; Ή μήπως μια νέα Kristallnacht - Νύχτα των Κρυστάλλων;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ