Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Οι τρομοκράτες της Συρίας δεν θα είχαν επιβιώσει χωρίς το Ισραήλ


Ο πρώην στρατηγός του ισραηλινού στρατού, Γκάντι Άισενκοτ, βγήκε επίσημα και επιβεβαίωσε τις μακρόχρονες φήμες ότι το Ισραήλ προμηθεύει απευθείας τους μαχητές της συριακής "αντιπολίτευσης" με όπλα, ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσσαντ.

Σύμφωνα με τη Haaretz, οι αποκαλύψεις που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, απομακρύνονται από την προηγούμενη πολιτική αντιμετώπισης των μέσων ενημέρωσης από το Ισραήλ, όπου επέμενε ότι το Τελ Αβίβ παρέχει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους, με νοσοκομεία στο πεδίο, στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν και σε ιατρικές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Ο Άισενκοτ είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος που παραδέχεται τον ρόλο του Ισραήλ στη σύγκρουση στη Συρία και

την υποστήριξή του σε ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Το 2017, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ υποστήριζε για χρόνια τους αντάρτες και ότι ο Ισραηλινός στρατός βρισκόταν σε τακτική επικοινωνία με ομάδες των ανταρτών. Σ' αυτήν συμπεριλαμβανόταν η αποστολή μυστικών πληρωμών ως συμβολή στην πληρωμή των μαχητών, με θεσμοθετημένη Ισραηλινή στρατιωτική μονάδα που επέβλεπε αυτήν την υποστήριξη. "Το Ισραήλ στάθηκε στο πλάι μας με ηρωικό τρόπο", δήλωσε ο Μοτασέμ αλ-Γκολανί, εκπρόσωπος της αντάρτικης ομάδας Fursan Al-Joulan. "Δεν θα είχαμε επιβιώσει χωρίς τη βοήθεια του Ισραήλ."


Στην αποκαλυπτική συνέντευξη στους Sunday Times, ο Άισενκοτ δικαιολόγησε τη διασυνοριακή βοήθεια στους Σύρους αντάρτες ότι έγινε "για αυτοάμυνα" αναφερόμενος στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της επιρροής του Ιράν στη χώρα, και ισχυρίστηκε: "Πραγματοποιήσαμε χιλιάδες επιθέσεις [τα τελευταία χρόνια] χωρίς να αναλάβουμε την ευθύνη και χωρίς να ζητούμε τα εύσημα."

Οι Times of Israel είχαν τότε δηλώσει ότι η πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου, για "γενική αναγνώριση, συγκεκριμένη ασάφεια" στο θέμα της Συρίας, έχει από τότε εγκαταλειφθεί χάριν της ανοιχτής αναγνώρισης των επιθέσεων που πραγματοποιούνται.

Ο Ντανιέλ Λεβί έγραψε στη Haaretz ότι το Ισραήλ "προσκολλάται με θρησκευτική ευλάβεια στην επίσημη γραμμή του κόμματος ότι η πολιτική της χώρας είναι μη επεμβατική" και ότι αυτές οι νέες αποκαλύψεις, όπως λέει, μπορεί να δυσχεράνουν σημαντικά την δυνατότητα του Ισραήλ να πραγματοποιεί "επιχειρήσεις επιρροής" στο μέλλον.


Πηγή: theantimedia.com 

Μετάφραση: Μαντάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ