Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ, η προϊούσα ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ της Αριστεράς και οι συνέπειες της

Του Ηλία Παπαναστασίου

 Δεν πέρασαν ούτε επτά μήνες από τις εκλογές και οι τυφλοπόντικες του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από τα λαγούμια τους.
Κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση αρνούνται να ψηφίσουν την Ελληνοαμερικανική συμφωνία που οι ίδιοι ξεκίνησαν μεταμορφωμένοι στην πλέον υποτελή στους Αμερικανούς Κυβέρνηση.
Ο απίστευτα υποκριτής και ψυχοπαθολογικός μυθομανής Τσίπρας

κατηγορεί την Νεοδημοκρατική Κυβέρνηση για υποχωρητικότητα στους Αμερικανούς όταν ο ίδιος ανέβασε την αμερικανοφιλία στην εξωτερική πολιτική στα ύψη ξεπερνώντας και τον Παπάγο σε αμερικανοδουλεία.

Μιλά για ενδοτικότητα στους Τούρκους ο άνθρωπος που περπατούσε στα τέσσερα όταν ο Ερντογάν επισκέφτηκε την Ελλάδα και αυτός που κατηγορούσε όλους τους διαφωνούντες με την ελεεινή εξωτερική του πολιτική σαν «εθνικιστές» και «ακροδεξιούς».

Μιλά για πίεση στους Ευρωπαίους – Γερμανούς ουσιαστικά – κυρίαρχους αυτός που έκανε τα χατίρια των Τροικανων – «Θεσμους» τους

αποκαλούσε ο Γιάνης με ένα ν, κατά κόσμο Γιάννης Βαρουφάκης- και αυτός που τους εξυπηρέτησε σε όλα τα οικονομικά τους κελεύσματα εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό.

Μιλά για «κωλοτούμπες» ο Τσίπρας που μετέτρεψε την κωλοτούμπα του Δημοψηφίσματος σε άθλιο play game και αυτός που αναγόρευσε τον όρο «κωλοτούμπα» σε αντικείμενο διδακτορικών διατριβών.

Μιλά για εξαθλίωση των εργαζόμενων και του λαού αυτός που καυχιόταν για την «μείωση» της ανεργίας με την αύξηση της μερικής απασχόλησης, πάντα με μπροστάρη στον αγώνα την Μαρία Αντουανέττα των Γιαννιτσών, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλά για αύξηση του αυταρχισμού αυτός που ξυλοκοπούσε με τα ΜΑΤ – τα οποία ΜΑΤ, διαλαλούσε πως θα τα καταργήσει- τους συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μάξιμου και αυτός που ξυλοκοπούσε όσους διαδήλωναν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλά για εύνοια των Media αυτός που προσπάθησε να ελέγξει όλο το μηντιακό σύστημα με στημένες διαδικασίες και ευνόησε επωνύμους ολιγάρχες των Media.

Μιλά για «υποστήριξη των μεγάλων συμφερόντων» αυτός που υπήρξε το αγαπημένο παιδί της Ελίτ και των ολιγαρχών και αυτός που υποστηρίχτηκε σκανδαλωδώς από την Μεγαλοαστική Τάξη.

Μιλά για «ανεξάρτητη και πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική αυτός που υπηρέτησε όσο κανείς άλλος τα συμφέροντα των Αμερικάνων αποκόπτοντας την Ελλάδα από την Ρωσία και τις Αραβικές χώρες με καλύτερο παράδειγμα την Συρία. Αλλά και αυτός που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την πολιτική του Ισραήλ πολεμώντας όλες τις χώρες που αντιμάχονταν τον Αμερικανογερμανικο άξονα. Επίσης αυτός που ταυτίστηκε με όσους πολεμούσαν το Brexit, ταυτιζόμενος με την ερμαφρόδιτη «κότα» (Κόρμπυν) και όλους τους συκοφάντες του Ευρωιερατείου.

Μιλά για κοινωνική ευαισθησία αυτός που άφησε απροστάτευτους τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια – η προστασία του νόμου Κατσέλη έληγε στις 31/12/2019- και παρατάθηκε από την σημερινή κυβέρνηση έως την 1η Μάιου.

Μιλά τέλος για εξυγίανση του ποδοσφαίρου
αυτός που ζητούσε από τον Μαρινάκη να δανειοδοτήσει τον προστατευόμενό του Καλογρίτσα ταυτιζόμενος ο ίδιος ο Τσίπρας με τον Ολιγάρχη της Θεσσαλονίκης, Ιβάν Σαββίδη.

Αυτός λοιπόν ο πανάθλιος πολιτικός αγύρτης προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι για να μπορέσει και πάλι να ταΐσει το πόπολο με τα απίθανα ψεύδη του.

Από την άλλη μεριά, οι πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις παραμένουν εγκλωβισμένες μη διαθέτοντας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως Τηλεοπτικό σταθμό, ειδικότερα δε το ΚΚΕ σε μεγάλο βαθμό φταίει και το ίδιο γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το όλο θέμα.

Αρκετές από αυτές τις δυνάμεις, ακόμη και πολλά από τα φιλικά προς το ΚΚΕ sites ασχολούνται με θέματα «προσφύγων», «έμφυλης βίας» και «αυταρχισμού» της κυβέρνησης της ΝΔ προτείνοντας σαν «λύση» είτε την εδώ και τώρα «ανατροπή» του καπιταλισμού είτε τα «αντικαπιταλιστικά μέτωπα» χωρίς τους εργαζομένους.

Όσον αφορά δε τα εθνικά θέματα, για τους περισσότερους είναι θέμα «ενδοαστικών αντιθέσεων» και μόνο, αποενοχοποιώντας έτσι τον κυριότερο Ιμπεριαλιστή της περιοχής που είναι η Τουρκία.

Εάν κάποιος τώρα αναλύσει
πιο επεξεργασμένα τις σημερινές ελληνοτουρκικές αντιθέσεις αλλά ανατρέξει και στις παλιότερες απόψεις του αλησμόνητου Σκληρού και της μεγάλης Ρόζας Λούξερμπουργκ θα διαπιστώσει πολύ διαφορετικά πράγματα.

Δυστυχώς, με την προϊούσα Λουμπενοποίηση μεγάλων στρωμάτων του ελληνικού λαού τα τελευταία δέκα μνημονιακά χρόνια – ανεργία, εξαθλίωση, άστεγοι κλπ.- σχηματίστηκαν μεγάλες μάζες ανθρώπων που θέλγονται από την αλητοποίηση της Πολιτικής, την εξαθλίωση της ψυχής και του εγκέφαλου και την Ποδοσφαιροποίηση της Κοινωνίας.

Όταν μειώνεται κατακόρυφα ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός είτε μεταναστεύει, όταν ο πληθυσμός πάσχει από την χρόνια πάθηση της υπογεννητικότητας και όταν τεράστιες μάζες εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών ή «προσφύγων» συνωστίζονται με τους εγχώριους Λούμπεν, μπορούμε κάλλιστα να μιλήσουμε όχι μόνο για «Λούμπεν Αστική Τάξη άλλα και για «Λούμπεν Λαό» και για «Λούμπεν έθνος».

Όταν η Τουρκία σου «χτυπάει» την πόρτα κάνοντας γεώτρηση στα χωρικά σου ύδατα και εσύ διαδηλώνεις για τον ΠΑΟΚ και υπακούς στα κελεύσματα του Ιβάν Σαββίδη, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον εγκέφαλο των κατοίκων αυτής της χώρας. Εάν δεν αλλάξει η συνειδησιακή κατάσταση του ελληνικού λαού θα καταλήξει στα απόβλητα της ιστορίας. Να το θυμάται καλά.

Οι πατριωτικές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να οριοθετήσουν αυστηρά τον χώρο τους από τον ιό της Λουμπενοποίησης, της πολιτικής αλητείας και της χυδαιότητας. Με άλλα λόγια θα πρέπει να περάσουν από «θεραπεία από-ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗΣ» αποβάλλοντας τον ιό της ΣΥΡΙΖΙΤΙΔΑΣ δηλαδή της ροζ πανούκλας που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η σύγχρονη μορφή του Φασισμού και που ήταν – τότε, στην δεκαετία του Μεσοπολέμου - η μαύρη πανούκλα του κλασσικού Φασισμού.

Ακόμη, οι Πατριωτικές /Προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουν σαν στόχο:

(α). Ένα Ολιστικό Σχέδιο ανάπλασης και αναγέννησης της ελληνικής κοινωνίας σε προοδευτική κατεύθυνση.

(β). Αρίστη γνώση της Θεωρίας των Εθνικών και Κοινωνικών Σχηματισμών όπως τουλάχιστον υπάρχουν στην κληρονομιά των μεγάλων εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων άλλα και του ιστορικού σοσιαλισμού.

(γ). Το βασικότερο, σύνδεση με τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τις χειμαζόμενες κοινωνικές τάξεις των μικρομεσαίων και εργαζόμενων. Πολύ συνοπτικά.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ερωτοτροπεί με την επάνοδό του κάνοντας αντιπολίτευση του Facebook – χρέος όλων είναι να φράξουμε το δρόμο στην πλέον ελεεινή μορφή του συγχρόνου μεταμοντέρνου φασισμού.

Μόνο η συντριβή
και ει δυνατόν εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αναγέννησης για όλο τον Δημοκρατικό, Πατριωτικό, Προοδευτικό χώρο, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων ένα μόρφωμα Λούμπεν μικροαστικής χυδαιότητας, έξαλλου καιροσκοπισμού και απίστευτης ανευθυνότητας που μόνο δεινά και καταστροφές προοιωνίζει.

Ειδάλλως, καραδοκεί ο κίνδυνος της πλήρους σήψης και του ανείπωτου εκφυλισμού μιας επιταχυνόμενης- δυστυχώς – νεοελληνικής παρακμής. Hic Rhodus his salta! έλεγαν οι Ρωμαίοι και «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» οι πρόγονοι μας. Για να μην ξεχνιόμαστε!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ