Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Αν θεριό δεν φας, θεριό δεν γίνεσαι…

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Έχουμε γίνει failed state, δηλαδή διαλυμένο κράτος;

Κρίνετε μόνοι σας:
  • Δεν ελέγχουμε τα σύνορά μας! Όποιος θέλει μπαίνει παράνομα, χωρίς επίσημα χαρτιά, δίνει ψεύτικα στοιχεία, κι εμείς υποχρεωνόμαστε να τον περιθάλπουμε και να του προσφέρουμε, λέει, «άσυλο». Και καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν τον παίρνει.
  • Μας λένε ότι το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει δήθεν να τους αντιμετωπίζουμε ως «παράνομους» να τους βάζουμε σε κλειστά κέντρα και να τους απελαύνουμε.
Λένε ψέματα!

–Η Σύμβαση της Γενεύης (του 1951) περί προσφύγων λέει ξεκάθαρα ότι το αν μια χώρα θα δώσει άσυλο σε όσους το ζητάνε είναι τελικά «κυριαρχικό της δικαίωμα». Πολύ περισσότερο αν επικαλεστεί «λόγους εθνικής ασφαλείας». Ουδείς μπορεί να την εγκαλέσει γι’ αυτό. Ούτε οφείλει να δώσει λογαριασμό σε κανένα – Διεθνή Οργανισμό ή τρίτο κράτος.

–Από την άλλη πλευρά, η προστασία των συνόρων (απ’ όσους επιχειρούν να περάσουν παράνομα) είναι αυστηρά εθνική δικαιοδοσία και ΔΕΝ υπάγεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Και πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αποφάσισε ομόφωνα, πώς όσοι μπαίνουν παράνομα σε μιαν ευρωπαϊκή χώρα (από «ασφαλή» μη ευρωπαϊκή χώρα), χάνουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο και μπορούν να απελαθούν. (Και να κρατηθούν σε κλειστά κέντρα μέχρι να απελαθούν).

Κι ενώ αυτό είναι το
διεθνές νομικό-δικαϊκό πλαίσιο, εδώ σε μας κάποιοι θέλουν να εφαρμόσουν τα ανάποδα και να καταστήσουν τη χώρα ένα απέραντο hot spot!
  • Εκατοντάδες ΜΚΟ φέρνουν τους λαθρομετανάστες από την Τουρκία, τους δασκαλεύουν να λένε ψέματα, τους προστατεύουν και τους καλύπτουν όταν παραβιάζουν τους νόμους, τους διαχειρίζονταν μέχρι τώρα σε ανεξέλεγκτα ανοικτά κέντρα, όπου συμβαίνουν εγκλήματα, δεν λογοδοτούν σε κανένα, τους ξεσηκώνουν, πιέζουν να μην αλλάξουν οι σχετικοί νόμοι ή να μην εφαρμοστούν και διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια εξαγοράζοντας: κατοίκους, τοπικές αρχές, ελληνικό και ξένο τύπο.
  • Έχει χαθεί ο έλεγχος σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, όπου ο πληθυσμός είναι τρομαγμένος και ήδη μετατρέπεται σε μειοψηφία στον τόπο του! Από ορδές λαθρο-εισβολέων που είναι ανεξέλεγκτοι και «παραβατικοί». Ενώ συνεχώς έρχονται και άλλοι.
  • Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν μπορεί να εξετάσει …«προστατευόμενους μάρτυρες» – οι οποίοι, καίτοι «προστατευόμενοι»… αρνούνται να εμφανιστούν! Και η Αστυνομία, καίτοι τους «προστατεύει», δεν μπορεί να εφαρμόσει εντάλματα βίαιης προσαγωγής τους! Με το πρόσχημα ότι «κινδυνεύει η ζωή τους», αν γίνει γνωστή η ταυτότητά τους.
Αλλά η ταυτότητά τους είναι ήδη γνωστή! Και μεταξύ άλλων τα ονόματά τους τα αποκάλυψε στην Προανακριτική Επιτροπή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι τα ονόματά τους είναι ήδη γνωστά, η Αστυνομία δεν τους προστατεύει! Και δεν ξέρει καν που βρίσκονται, λέει…

Φαίνεται πως ο μόνος από τον οποίο «κινδυνεύουν» οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι… η Προανακριτική Επιτροπή. Δηλαδή η ίδια η Δικαιοσύνη!
  • Και από την αποκάλυψη των ονομάτων τους, προκύπτει ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, η κα Τουλουπάκι, κακώς τους έδωσε «προστασία»! Γιατί έχουν «ίδιο συμφέρον» και «ενέχονται προσωπικά» στην υπόθεση. Κι αυτό το απαγορεύει ο νόμος περί προστασίας μαρτύρων. Έχουμε, δηλαδή καραμπινάτη καταστρατήγηση του Νόμου!

Κι αντί να ελεγχθεί γι’ αυτό η Εισαγγελέας Διαφθοράς, την έχουν αφήσει να διαχειρίζεται ακόμα την υπόθεση…
  • Και επί πλέον, αυτή την Εισαγγελέα Διαφθοράς την έχουν καταγγείλει, ένας Εισαγγελέας, ο προϊστάμενός της, άλλοι δύο Εισαγγελείς, συνάδελφοί της και ένας προστατευόμενος μάρτυρας, αυτός ο τελευταίος ότι τον πίεζε να καταθέσει ψέματα κατά πολιτικών προσώπων!

Κι αυτή η Εισαγγελέας, αντί να έχει κληθεί σε απολογία, εμποδίζει να καταπέσει η «προστασία» μαρτύρων, την οποία η ίδια παράνομα τους έδωσε.
  • Κι ενώ γίνονται όλα αυτά, το ΕΛΙΑΜΕΠ οργανώνει ημερίδα στην Αθήνα, όπου τρεις πρώην υπουργοί Εξωτερικών και μερικοί καθηγητές, προτείνουν ουσιαστικά να βρούμε τρόπο να νομιμοποιήσουμε τις μονομερείς απαιτήσεις της Τουρκίας, μέσω μιας φόρμουλας προσφυγής στη Χάγη! Με συνυποσχετικό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε να υπογράψει ως τώρα!

Και τι «σύμπτωση»; Ο Ερντογάν δηλώνει την ίδια στιγμή από την Άγκυρα ότι η Ελλάδα αρχίζει σιγά-σιγά «να αποδέχεται» τις τουρκικές («αναθεωρητικές») θέσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν αυτό το «μήνυμα» πήρε! Φταίει αυτός που το πήρε ή εκείνοι που του το έστειλαν;

Το μόνο βέβαιο είναι πως το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής ) δεν εκφράζει την Ελληνική θέση. Αλλά προσπαθεί να «ρυμουλκήσει» την επίσημη πολιτική της χώρας στις τουρκικές θέσεις. Και ουδείς αντιδρά.
  • Ταυτόχρονα, η σημερινή κυβέρνηση ψηφίζει νόμους κατά των καταχρηστικών απεργιών που ταλαιπωρούν αφάνταστα το ευρώ κοινό, και ξεσπά προ ημερών απεργία στα μαζικά μέσα μεταφοράς, που… παραβιάζει το νέο νόμο – αλλά ουδείς τιμωρείται! Ψηφίζουμε νόμους που ΔΕΝ εφαρμόζονται.

Η λίστα των παθολογικών συμπτωμάτων θα μπορούσε να συνεχίζεται για πολύ ακόμα. Δεν χρειάζεται.

Γενική είναι η πεποίθηση ότι έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο παρακράτος, από ΜΚΟ, συνδικαλιστικές μαφίες, και παρά-κυκλώματα στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία και τα ΜΜΕ, που είτε ενεργώς συμμετέχουν είτε παθητικά ανέχονται την παρανομία και τη συγκάλυψή της!

Υλοποιούν εντολές από παράκεντρα εξουσίας εντός ή εκτός της χώρας, καταλύοντας το κράτος Δικαίου ακυρώνοντας την Ελευθερία του Λόγου και στοχοποιώντας όποιον αντιδρά.

— Έχουν φτάσει δύο φυγάδες «προστατευόμενοι» και κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες – οι καταγγελίες των οποίων ήδη έχουν καταπέσει – να θεωρούνται πιο… «αξιόπιστοι», από τις καταγγελίες τεσσάρων επωνύμων Εισαγγελέων (οι καταγγελίες των οποίων δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν…).

— Έχουν φτάσει οι αστυνομικοί να δέχονται επιθέσεις όπου κινδυνεύει η ζωή τους κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, χωρίς καμία νομική προστασία, ενώ όταν χαστουκίζουν ένα ανήλικο κλεφτρόνι να βρίσκουν τον μπελά τους.

— Έχουν φτάσει πολιτικοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι να δέχονται βροχές μηνύσεων από διάφορους «Δημητράδες», που έχουν μετατραπεί σε «μεγάλους λογοκριτές» απόψεων και συνειδήσεων, και κανείς δεν εξετάζει από πού χρηματοδοτούνται.

— Έχουν φτάσει «ακτιβιστές» να τρομοκρατούν και να «προγράφουν» ανοικτά δημοσιογράφους και δικαστικούς και κανείς τους δεν έχει συλληφθεί ακόμα.

— Έχουν φτάσει συνδικαλιστικά γκρουπούσκουλα να κλείνουν παράνομα τα αμαξοστάσια, να εμποδίζουν τη λειτουργία των μαζικών μέσων μεταφοράς με «προσωπικό ασφαλείας», να παραλύουν παρανόμως τα πάντα – και ουδείς τιμωρείται!

Το σύγχρονο παρακράτος βρίσκεται παντού.

Τα πλοκάμια του φτάνουν παντού.

Τα «τάγματα εφόδου» του, δίνουν το παρόν παντού.

Η Πολιτεία, το επίσημο κράτος και οι θεσμοί του,
  • δεν μπορούν να προστατέψουν τα σύνορα,
  • δεν μπορούν να ελέγξουν τις ακριτικές περιοχές,
  • δεν μπορούν να προστατέψουν τους πολίτες ούτε στο κέντρο της Αθήνας,
  • δεν μπορούν να επιβάλλουν τη νομιμότητα.

Αυτό είναι η περιγραφή και ο ορισμός του failed state!

Η σημερινή κυβέρνηση δεν ευθύνεται – με τη στενή έννοια, τουλάχιστον – για τίποτε απ’ όλα αυτά.

Αντίθετα, εξελέγη πριν επτά μήνες, με την εντολή να τα καθαρίσει.

Κι είναι αλήθεια ότι προσπάθησε – και προσπαθεί ακόμα – να τα καθαρίσει.

Αλλού πιο αποφασιστικά, αλλού λιγότερο.

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι για να καθαρίσουν όλα αυτά – ή για να αρχίσουν να καθαρίζουν – πρέπει «να σπάσουν αυγά».

Και εδώ είναι η κύρια ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης: Δεν μοιάζει να θέλει ή να τολμάει «να σπάσει αυγά»!

Με αποκορύφωμα τον τραγέλαφο με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» της σκευωρίας Novartis: Αντί να ζητήσει από την Εισαγγελέα Διαφθοράς – μετά από τόσες καταγγελίες σε βάρος της– την κρατάει στη θέση της!

Αντί να απαιτήσει την άρση της προστασίας των κουκουλοφόρων, διαπραγματεύεται με εκείνη που παράνομα τους την έδωσε!

Αντί να σπεύσει να αποκαλύψει τη σκευωρία, τώρα που οι ίδιοι οι σκευωροί έχουν πανικοβληθεί, μοιάζει να φοβάται τι θα βρει!

(Μην πει κανείς ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη». Η Προανακρατική Επιτροπή ΕΙΝΑΙ «Δικαιοσύνη»! Και μετά τις καταγγελίες Αγγελή, Ράϊκου, Αθανασίου και Μανιαδάκη, μπορούσε να ζητήσει και να επιμείνει στην απομάκρυνση της κας Τουλουπάκη. Και να δούμε τότε, αν ο Άρειος Πάγος ή οποιαδήποτε Δικαστική αρχή, θα την κράταγε. Ούτε αυτό δεν έκανε.

Σκάνδαλο ΔΕΝ είναι να φύγει η κα Τουλουπάκη. Σκάνδαλο είναι πια που παραμένει ακόμα…)

Η σημερινή κυβέρνηση έχει απέναντί της ένα Τσίπρα, ο οποίος ευθέως – και ανοικτά – προαναγγέλλει ότι την «επόμενη φορά» θα καταλύσει το πολίτευμα!

Κι αντί να αποκαλύψει ότι ήδη το προσπάθησε αυτό και απέτυχε – τώρα που τα στοιχεία βοούν εναντίον του – τον καταγγέλλει για… «αντιδημοκρατική συμπεριφορά»!

Έχει όλα τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν για όσα ήδη έκανε, και… τον καταγγέλλει για όσα έχει σκοπό να κάνει στο μέλλον!

Βρισκόμαστε αληθινά σε «σημείο μηδέν»:

–Ο Τσίπρας φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί η σκευωρία του – και αντί να καλύπτεται αποθρασύνεται.
Και η κυβέρνηση έχει όλα τα στοιχεία για να σπάσει το απόστημα του παρακράτους, και αντί να αδράξει την ευκαιρία, δείχνει να διστάζει, να τα χάνει, να φοβάται…
  • Δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους
  • Δεν τολμά να εφαρμόσει τους νόμους της
  • Δεν τολμά να βγάλει τις κουκούλες
  • Δεν τολμά να παραμερίσει όσους «έστησαν» τους κουκουλοφόρους…
  • Δεν τολμά να συγκρουστεί με ένα παρακράτος που ήδη την υπονομεύει από παντού…

Αλλά «όποιος θεριό δεν φάει, θεριό δεν γίνεται…»

ΥΓ.1 Η Πολιτική δεν ασκείται με… «φιλανθρωπικά κοζερί» και «τέϊα κυριών». Γίνεται με συγκρούσεις!

Και για να πετύχεις τη «συναίνεση» της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, πρέπει πρώτα να συγκρουστείς και να νικήσεις – με ό,τι τον καταδυναστεύει, τον ταλαιπωρεί και τον φοβίζει.

Όλοι οι μεγάλοι φιλελεύθεροι μεταρρυθμιστές με συγκρούσεις ξεκίνησαν! Και πέτυχαν μόνον αφότου έσπασαν όλα τα παρακρατικά αποστήματαπου βρήκαν μπροστά τους.

Από το Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, ως τη Θάτσερ και τον Ρέηγκαν. Κι όλοι οι μεγάλοι αναμορφωτές των χωρών τους από συγκρούσεις βγήκαν: Από τον Μπίσμαρκ, ως τον Ντε Γκώλ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Όποιος θεριό δεν φάει, θεριό δεν γίνεται

ΥΓ.2 Το παρακράτος που απλώνει σήμερα τα πλοκάμια του παντού, το ξέρει ο Ελληνικός λαός. Και θέλει κάποιον να τα βάλει μαζί του. Έστω να του καταφέρει αποφασιστικό πλήγμα.

Κι όσο αυτό αργεί, τόσο ακριβότερα θα το πληρώσουμε

«Όποιος θεριό δεν φάει, θεριό δεν γίνεται»!

πηγή

2 σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ