Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ιρανικά …πυρά κατά της Αλβανίας!

Ανάβει φωτιές δίπλα μας, η φιλοξενία 3.000 μουτζαχεντίν κοντά στα Τίρανα


«Διαβολική χώρα» την χαρακτήρισε ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεϊ


• Μέσω… ΝΑΤΟ επιχειρούν να δικαιολογηθούν Μέτα και Ράμα Από το 2013 εκπαιδεύονταισε στρατόπεδο οι αντίπαλοι του Ιρανικού καθεστώτος, που κατηγορούνται για δολιοφθορές και δολοφονίες


Η κρίση στις σχέσεις Ιράν- ΗΠΑ, όσο και αν εκ πρώτης όψεως θεωρείται απίθανο, εν τούτοις «ακουμπά» και τη γειτονιά μας.

Αρνητική πρωταγωνίστρια και σε αυτό το ζήτημα είναι η Αλβανία, η οποία εδώ και επτά χρόνια- όπως αρκετές φορές έχει επισημάνει ο «Πρωινός Λόγος»- φιλοξενεί   κοντά στα Τίρανα 3.000 Ιρανούς μουτζαχεντίν που είναι αντίθετοι του σημερινού Ιρανικού καθεστώτος. Οι Ιρανοί στεγάζονται σε στρατόπεδο τεράστιας έκτασης- περίπου ίσο με πενήντα γήπεδα ποδοσφαίρου) και εκπαιδεύονται για πολύ σκληρές μάχες που φθάνουν μέχρι και σε αποκεφαλισμούς. Πολλοί από τους φιλοξενούμενους  για πολλά χρόνια ζούσαν στο Ιράκ ως εξόριστοι και από το 2017 εγκαταστάθηκαν στα Τίρανα.

Οι μουτζαχεντίν που είναι μέλη της αντιπολίτευσης ΜΕΚ  πέραν της εκπαίδευσής τους,  μετέχουν σε
διάφορες πράξεις κατά της σημερινής κυβέρνησης του Ιράν, όπως δολιοφθορές και δολοφονίες.

Αν και όλα αυτά τα χρόνια το Ιράν αναζητούσε τρόπους για να αντιμετωπίσει και αν είναι δυνατόν να εξαρθρώσει το «στρατό αυτόν, μόλις χθες δημόσια ο Ιρανός ηγέτης Αλί Χαμενεϊ, επιτέθηκε κατά της Αλβανίας- χωρίς να την κατονομάζει- με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς: «Υπάρχει- είπε- μια πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες», για να νιώσουν την ανάγκη να απαντήσουν, τόσο ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, όσο και ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.   

Και οι δύο επιχείρησαν να καλύψουν τη «φιλοξενία» των μουτζαχεντίν κάτω από την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να δίνεται απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν βρέθηκε καμιά άλλη χώρα για να τους δεχθεί στο έδαφός της. Ο Ιλίρ Μέτα δήλωσε πως  «η Αλβανία δεν είναι μία διαβολική χώρα, αλλά δημοκρατική, που υπέφερε από μία χωρίς προηγούμενο διαβολική δικτατορία».

Εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα της Αλβανίας στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο, όπως σημείωσε.

«Σωσίβιο» στο ΝΑΤΟ!
Στο ίδιο μήκος κύματος κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που προέβαλλαν την αμερικανική ασπίδα για την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα επισήμανε ότι η φιλοξενία των 3.000 μουτζαχεντίν στα Τίρανα έχει ένα ρίσκο και πρόσθεσε πως η κάθε επίθεση κατά τις Αλβανίας αποτελεί επίθεση κατά του ΝΑΤΟ.

Βέβαια τα περί ειρήνης και σταθερότητας, όταν ακούγονται από τα χείλη του Έντι Ράμα, μάλλον ως εκδήλωση ειρωνείας εκλαμβάνονται,  καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός  ότι αυτός υποθάλπει τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό στη χώρα του, αλλά και εκείνος που τα τελευταία χρόνια επέτρεψε σε Αλβανούς να μετάσχουν είτε ως μισθοφόροι, είτε ως εθελοντές στον ISIS που προκάλεσε τεράστια ανθρωποθυσία στη Συρία.

Η όξυνση των σχέσεων Ιράν- Αλβανίας, επιβεβαιώνεται και με ανακοίνωση του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καλεί τους Αλβανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα οι Αλβανικές Αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο στρατόπεδο που στεγάζονται οι μουτζαχεντίν, για το φόβο αντιποίνων και τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ.

Επιφυλακτικός ο κόσμος
Οι Αλβανοί πολίτες παρακολουθούν με προβληματισμό τις εξελίξεις και το τελευταίο που απεύχονται είναι μια ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας τους στον ανελέητη σύγκρουση Ιράν- ΗΠΑ, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη βασικά ζητήματα από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Σε αντίθεση με την Πολιτική Ηγεσία, πολλοί είναι εκείνοι που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τη φιλοξενία των μουτζαχεντίν που ξεκίνησε το 2013 μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς ανέκαθεν φοβούνταν πως μπορεί να υπάρξει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» επί Αλβανικού εδάφους. Τον Δεκέμβριο του 2018, τα Τίρανα απέλασαν τον Ιρανό πρεσβευτή και άλλον έναν διπλωμάτη, με την κατηγορία της συμμετοχής τους σε «δραστηριότητες που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια», ενέργεια την οποία τότε χαιρέτησε η Ουάσινγκτον.

«Φωτιά» που καίει…
Οι φόβοι τους για περαιτέρω εμπλοκή, εν μέρει επιβεβαιώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα στα Τίρανα, που -όπως ανακοινώθηκε- είχε στόχο Ιρανούς αντιφρονούντες της ΜΕΚ στην Αλβανία.

Το ερώτημα μετά τη χθεσινή δήλωση του Ιρανού ηγέτη, είναι αν θα υπάρξει νέο βήμα του Ιράν κατά της Αλβανίας. Στο στάδιο αυτό κάθε πρόβλεψη είναι δύσκολη, κανένας όμως δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι η «φωτιά» που άναψε στη γειτονιά μας θα «καίει» για πολύ καιρό ακόμη. Ένα ενδεχόμενο που δεν αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα, που βρίσκεται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Η φιλοξενία των Ιρανών μουτζαχεντίν έχει και ευρύτερες πολιτικές διεθνείς προεκτάσεις. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Έντι Ράμα στην κόντρα του με την Αντιπολίτευση και παρασκηνιακά πιέζουν για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.. Κάποιοι άλλοι επισημαίνουν με νόημα, πως Αμερικανικές Υπηρεσίες είχαν κάνει αναφορές για την  τεράστια έκταση που έχει πάρει η καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών στην Αλβανία, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν «ταρακουνήσει» κυβερνήσεις.

Πρωινός Λόγος
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »