Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε Λέσβο, Χίο και Σάμο - Βίντεο

Μαζικές συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Μαζικές συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για να διαμαρτυρηθούν για το μεταναστευτικό. Γενική απεργία κηρύχθηκε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου με τους κατοίκους να ζητούν άμεση αποσυμφόρηση και μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, οι νησιώτες τάσσονται κατά της δημιουργίας νέων δομών.

Οι κάτοικοι των νησιών ζητούν την
αποσυμφόρηση των νησιών και μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, τάσσονται κατά της δημιουργίας νέων δομών.



Μυτιλήνη: Νέκρωσε το νησί – Μαζική συγκέντρωση στη Λέσβο


Στη Λέσβο, οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.



O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στη συγκέντρωση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο χειρισμού της κυβέρνησης. «Μας δουλεύουν», φέρεται να είπε όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.



Στη Μυτιλήνη σήμερα έχουν νεκρώσει τα πάντα, ενώ το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.



Χίος: Πάνω από 2.000 πολίτες ζήτησαν λύσεις στο μεταναστευτικό


Ανάλογες είναι οι κινητοποιήσεις και στη Χίο με τους κατοίκους να βάζουν «λουκέτο» στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πάνω από 2.000 πολίτες πλημμύρισαν την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, όπως μετέδωσε το alithia.gr σημειώνοντας ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη Χίο.



Οι πολίτες απαίτησαν τη λήψη μέτρων απεγκλωβισμού των νησιών και λύσεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.


Συγκέντρωση στη Χίο για το μεταναστευτικό
© Φωτογραφία : alithia.gr
Συγκέντρωση στη Χίο για το μεταναστευτικό


Σάμος: «Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών»


Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Σάμο με τους κατοίκους και τους φορείς να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και να καταγγέλλουν τους αρμόδιους για εμπαιγμό.

Η συγκέντρωση στη Σάμο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα.

Σε ομιλίες τους, οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ο αντιπεριφερειάρχης, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα λύσεις, δρομολογώντας μεταξύ άλλων την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και το κλείσιμο της δομής στο Βαθύ της Σάμου, όπως μετέδωσε το samos24.gr.
«Φτάνει πια, έως εδώ. Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι δήμαρχοι των νησιών μαζί με τον περιφερειάρχη θα πάνε στην Αθήνα για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »